Reise

ET PAR BERLIN-TIPS

27. mars 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen bilder fra vår siste kveld i Berlin, på det som ble vår favoritt-restaurant i byen ♥

Jeg skal holde meg langt unna å lage noen Berlin-guide, for jeg har virkelig ikke peiling. Men et par-tre tips vil jeg likevel komme med utifra min egen erfaring:

◊ Hvis du skal reise til Berlin, finn ut hva du vil ha og book hotell i et område som passer det. Byen er gigantisk, så det blir mye taxi hvis man ikke plasserer seg litt strategisk. Jeg syns Mitte virket som en hyggelig bydel. Vi bodde i gaten Kurfurstendam som minnet meg om London sin Oxford Street, og kanskje Oslo sin Karl Johan. Veldig mye folk, trafikk og butikker. Egentlig ganske ålreit hvis man skal ta en shopping raid, men selv ville jeg kanskje bodd et sted med mindre kjedebutikker og flere hyggelige fortausrestauranter.

◊ Som nevnt bodde vi i Kurfurstendam, nærmere bestemt på hotellet Kempinski Hotel Bristol. Jeg tror det hotellet har verdens mest fantastiske frokostbuffet, og i tillegg har det en fin spa-avdeling. Men bortsett fra det, en noen vesentlige minus: latterlig dårlig og dyrt internett, dårlig luft på rommene og harde senger. Hadde forventet mer av Kempinski!

◊ Vi har fått oss en favorittrestaurant som vi besøkte to ganger, den heter Essenza. God italiensk mat og en rolig atmosfære. Restauranten ligger på Potzdamer platz. Hvis du derimot vil ha en ekte tysk opplevelse, kan du gå til Dicke Wirtin. Selv vil jeg ikke anbefale noen en ekte tysk opplevelse, så det får bli på eget ansvar. Hehe… Men her får du snitzel på størrelse med en flatskjerm, livemusikk og et lokale så hjemmekoselig at jeg ikke skjønner hvordan de kan rengjøre der. 

◊  Den viktigste (og dyreste) shoppingen kan du gjøre på KaDeWe som ligger i Kurfurstendam. Ellers er resten av Kurfurstendam også stappfull av steder du kan kjøpe en halvtime med materalistisk lykke. Anbefaler spesielt skokjeden Shoe City, der har de mange kvalitetsmerker og fine sko. Nike Store og &Other Stories er også verdt et besøk. Ellers finner du Zara på hvert gatehjørne, i tillegg til masete Forever21, Pull&Bear, Bershka og den regla der. I helt andre enden av Kurfurstendam ligger Gucci, Chanel og så videre, men disse er det like greit å besøke samlet inne på KaDeWe. 

◊ Vil du shoppe vintage og second hand kan du ta en kikk på denne guiden som MinMote har laget, det skal være mulig å gjøre noen gode kupp i Berlin! 

Nååå gleder jeg meg innmari til å komme hjem til en god seng og internett som funker! 😉 

6 Comments

 • Reply Sunniva 27. mars 2016 at 22:38

  Hei Ida,

  Skal til Berlin for første gang i april og skal bo 350 meter fra KaDeWe. Du sier at det er dyrt der… hvor dyrt. Sånn at man går inn og ser ei veske til 18 000 eller overkommelig for de fleste?

  Har forresten lest bloggen din siden 2009, men ikke pleid å være så aktiv i kommentarfeltet. Takk for kjekk lesing, uanset om du føler du er i dårlige eller gode perioder 🙂

 • Reply Pernille 28. mars 2016 at 11:54

  Berlin er en fin by 🙂

 • Reply Hege Kristin 28. mars 2016 at 14:59

  så koselig! 🙂

 • Reply Miriam 30. mars 2016 at 11:19

  Berlin, Europas New York, kan ikke få sagt hvor kul denne byen er!

 • Reply Ida Wulff 31. mars 2016 at 08:51

  Sunniva: hei 🙂 du finner rimeligere ting også! kos deg masse, og tusen takk <3

 • Reply Pernille 1. april 2016 at 01:29

  Hvor er genseren fra? Såå fin

 • Leave a Reply