Hverdagsliv

I DAG FØLGER JEG IKKE MED

30. mars 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aldri en uke uten! Selv om jeg skal reise på ferie om tre dager, så måtte jeg bare ha friske blomster i leiligheten. Uten er det grått og trist, syns jeg. Nå vil jeg snart ha inn noen grønne planter også – det liver virkelig opp et rom. Jeg har ikke så mye plass å sette grønne planter på, men om jeg så må ha dem på badet, så får det bare være. Haha 😉 

Vel, i går skrev jeg 5 blogginnlegg, men postet ikke noen av dem. Jeg kan få en følelse av at alt blir for dumt, når det foregår så mye grusomt i verden. Selvmordsangrepene i Brussel og Pakistan, halshugging av en 4 år gammel jente, skyting i Washington, terrormistenkt løslatt, 300 skolebarn sporløst forsvunnet, flykapringen i går som viste seg å bare være en psycko på villspor. Fy faen, dere. Jeg tar det så innmari tungt, kjenner at hodet mitt spinner. Noen ganger har jeg lyst til å leve i uvitenhet, bare slutte å lese aviser. Det er greit at man skal være miljøvennlig og snill mot dyra, men for helvete: jeg kjenner at jeg bekymrer meg mer for alle menneskene som er så slemme mot andre mennesker. Jeg klarer ikke å begripe den rene ondskapen her i verden, og det gjør meg… Umotivert, på en eller annen måte. Som om jeg bare går og venter på at alt skal gå helt galt. 

I dag tar jeg en nyhetsfri dag, og lar livet smile til meg. Jeg kan ikke redde verden, dessverre. Selv om jeg skulle ønske det! 

32 Comments

 • Reply tina 30. mars 2016 at 10:40

  Jepp, her beskriver du mine tanke og følelser også.

  Men det er bare nekte å la det ta overhånd, og heller stå på for å gjøre det lille gode man kan her i verden.

  Lese solskinnshistorier rett og slett. Er fantastisk mye fint og rørende som skjer rundt om i verden, og det gir iallefall meg et bittelite håp <3

 • Reply Anonym 30. mars 2016 at 11:07

  <3 Ida. Jeg føler alt det samme! Jeg har mistet lysten på egne barn; tenk å bringe noe uskyldig og hjelpeløst inn i en slik brutal verden?

 • Reply Anonym 30. mars 2016 at 11:13

  Akkurat sånn du beskriver det, føler jeg så utrolig ofte. Jeg blir psykisk sliten av å tenke på alt det grusomme som skjer med dyr og mennesker. Til slutt måtte jeg bare unfollowe alle dyresider og nettaviser på fb.. Godt at du har satt ord på det

 • Reply LH 30. mars 2016 at 11:23

  Her kommer du med en perfekt beskrivelse av hvordan jeg (og sikkert mange andre) føler det. Forskere sier at statistikken viser at det er mindre død og elendighet i verden, men jeg kan ikke fatte og begripe at det kan være sant, for jeg føler det bare blir mer og mer.

  Ha en fin og nyhetsfri dag, Ida 🙂

 • Reply Ida 30. mars 2016 at 12:58

  Der er enkelt å være miljøvennlig og snill mot dyra! Bare å ikke spise kjøtt det 🙂 da har du all verdens med tid til å bekymre deg for menneskene istedet!

 • Reply Ida Wulff 30. mars 2016 at 13:25

  Ida: man er ikke snill mot dyra bare fordi man ikke spiser kjøtt, kanskje du bør lese litt om pels/skinn-industrien, i tillegg til produksjon av meieriprodukter.

 • Reply Therese 30. mars 2016 at 13:46

  Det er greit å ta litt fri fra nyhetene noen ganger. Vi skal til Spania i juli og jeg gruer meg allerede. Hva om flyet blir kapret, skutt ned fra himmelen av terrorister, eller kræsjer med vilje inn i et fjell fordi det har klikket for kapteinen. Hva om vi blir skutt i et terrorangrep på stranda eller hva om det kommer en selvmordsbomber når vi er på utflukt i en stor by… Nei jeg holder med deg. Noen ganger burde det være lov å logge litt av.. 🙁

 • Reply Ida Wulff 30. mars 2016 at 15:20

  LH: det kan jeg heller ikke skjønne! Ha en fin dag du også <3

 • Reply Ida Wulff 30. mars 2016 at 15:21

  Anonym: helt enig med deg!

 • Reply Ida Wulff 30. mars 2016 at 15:21

  Therese: sånn tenker jeg også, det er fryktelig slitsomt 🙁

 • Reply Anonym 30. mars 2016 at 19:02

  Var så enig med hele innlegget ditt helt til du klarte å ødelegge det totalt med en så unødvendig kommentar som «Det er greit at man skal være miljøvennlig og snill mot dyra, men for helvete: jeg kjenner at jeg bekymrer meg mer for alle menneskene som er så slemme mot andre mennesker». Der mistet jeg virkelig all respekt for deg.

 • Reply Celine 30. mars 2016 at 20:31

  Godt jeg ikke er den eneste som tenker slik, om det er «lov» å si.. Jeg mener å huske at det er gjort 30!!!!! terrorangrep verden rundt kun i mars måned. Det er helt sykt. Skjønner ikke hva som skjer med verden 🙁

 • Reply Mina 30. mars 2016 at 20:53

  Jeg har ikke lest nyheter på snart 3 år.. Ikke for å skjerme meg for all grusomheten bare, den får man vite om uansett, men også pga medias fremstilling av alt og alle. Lei!

 • Reply Anonym 30. mars 2016 at 22:12

  du kan ikke redde verden, men du kan gjøre en jvla stor forskjell pga. makten du har som blogger. bare se sophie, hun har fått mange ungdommer til å engasjere seg mer! helt sykt at framtiden ligger i henda på dere og du vet ikke det engang. du kan ikke endre verden, men du kan påvirke store deler av det yngre norge (til det bedre, vær så snill).

 • Reply Jesus 4 a Reason 30. mars 2016 at 22:19

  Noen ganger må man trekke seg tilbake. For nyheter gir mye inntrykk. Det er mye og fordøye. Jeg har også sånne dager. Flott innlegg forresten <3 klem 🙂

  // Benedicte

 • Reply Heidi 30. mars 2016 at 23:47

  Jeg har det også sånn, og jeg kan bli ordenlig plaget av det! Det tar over tankene mine… Jeg har gjort som deg, og trykker ikke inn på nyhetssaker og unngår dermed å lese om det. Selv om ofrene fortjener at historien deres blir hørt! Men det er ingenting jeg kan gjøre med det, og jeg orker ikke å bli plaget av tankene mine… Uff, haha! Slitsomt å være overfølsom til tider 🙂 Du er god, Ida!

 • Reply Charlotte Tunes 30. mars 2016 at 23:55

  Jeg har begynt å lese mindre nyheter, rett og slett fordi jeg blir så uendelig lei meg.. Jeg er faktisk ganske så enig med Anonym over her… Jeg begynner å miste lysten på barn, rett og slett fordi jeg hadde konstant vært redd for om noe skulle skje med barnet mitt. Dette med den 4 år gamle jenten også… Fy faen, blir helt dårlig!! Vi kan faktisk ikke redde verden, og noen ganger synes jeg det er ok og lukke øynene et lite øyeblikk – bare for å spare meg selv for smerten en liten stund.

 • Reply Therese 31. mars 2016 at 06:21

  Det som kan være en trøst, er at verden aldri har vært så fredelig som den er nå. Men det kan kanskje ikke virke slik, når media aldri har vært så global som nå. Jeg holder meg til en litt mindre lokal avis. Da får jeg med deg de viktigste sakene. Vg og dabladet er ute etter klikk og vet at frykt selger, mens en mindre avis er litt mer opptatt av hverdagslige ting også. Media har en helt sinnsyk makt, men man må bare klare å ta litt avstand til det og huske at verden ikke er så ille som de fremstiller. Bare tenk på alle de fine tingene mennesker gjør for hverandre hver dag, som ikke får medias oppmerksomhet.

 • Reply Ida Wulff 31. mars 2016 at 08:49

  Therese: helt sant. VG og Dagbladet er noen idioter.

 • Reply LisaLDN 31. mars 2016 at 12:06

  Off, skulle gjerne levd ein mediefri dag (uke, år?) eg og – er so einig med deg!

 • Reply Kristine 31. mars 2016 at 15:00

  Helt enig med deg, Ida! Kjenner jeg blir helt nedbrutt av all elendigheten rundt omkring i verden. I tillegg påvirker det frykten min på en utrolig negativ måte. Jeg tok meg selv i å gå av undergrunnen i London tre stopp før jeg skulle fordi jeg var overbevist om at den unge mannen i hvit muslimsk drakt som satt ved siden av meg skulle sprenge hele toget bare på grunn av at han oppførte seg litt rart. Jeg er langt i fra rasistisk, men jeg klarte bare ikke å styre frykten der og da. Utrolig frustrerende..

  Men over til noe annet! Det ser ut til at du har et skikkelig godt øye for interiør ut i fra bildene du poster, og jeg hadde satt såååå pris på om du kanskje kunne ha lagt ut litt flere bilder av leiligheten din 😀

  Klem fra meg <3

 • Reply Tina 31. mars 2016 at 17:04

  Dessverre er det bare halvparten vi vet. Jeg tror at det er lurt å være bevisst, samtidig trenger vi alle en dag «fri» fra det, da jeg tror vi må beskytte mentaliteten vår litt også.

 • Reply Pernille 31. mars 2016 at 17:10

  Friske blomster er alltid koselig ♥ I sommer kjøpte jeg mye roser, og det er utrolig hva noen friske blomster gjør med omgivelsene. Du føler deg liksom litt mer satt pris på – i hvert fall hvis du får dem fra noen andre 🙂

 • Reply Anonym 31. mars 2016 at 17:21

  Helt enig.. Begynner å bli redd selv :-/

 • Reply C 31. mars 2016 at 17:35

  uff, enig.. Og blir enda mer bekymra om Donald Trump blir president. Da er det adjø verdensfred..

 • Reply Stine 31. mars 2016 at 17:47

  Hei Ida. Ikke akkurat så relevant å spørre om dette, på dette innlegget, men gjør det alikevel. Lurer på hvor de beige putene du har i sofaen din er fra? De som er helt plain beige.

  Du har det så fint!

  Klem Stine.

 • Reply Elena 31. mars 2016 at 17:51

  Jeg blir sliten av å lese blant annet VG og Dagbladet. Og alle andre aviser. :/

 • Reply Vilde 31. mars 2016 at 19:06

  Herregud, så enig!! Mennesker altså….

 • Reply Jenni 1. april 2016 at 18:47

  Jeg forstår deg så godt! Hva skal man skrive om når verden føles så grusom?! Men jeg tenker at dine følgere ikke klikker seg inn her for å høre om all verdens grusomheter, men et lite pustehull fra nettopp dette. Ihvertfall synes jeg det er befriende noen ganger å høre om andres «små» problemer som selvsagt er bagateller i den store sammenheng. Og du skriver jo så befriende lett, morsomt og ærlig fra din hverdag, så fortsett med det du. Vi får allikevel verdens begivenheter med oss fra sidelinjen. Kos deg på ferie, gleder meg til morsomme innslag med deg og Kristina 🙂

 • Reply Mia 2. april 2016 at 20:52

  Kjenner meg veldig igjen i det du skriver, jeg tar nyheter veldig inn over meg og enkelte

  dager føles det som om jeg venter på verdens undergang. I likhet med deg har jeg en jobb der jeg sitter foran en mac store deler av dagen, noe som lenge resulterte i at jeg kun hørte på nyhetspodcasts og hadde mareritt om IS og diverse hver natt. Jeg har alltid tenkt at folk som ikke ser nyheter er selvsentrerte og ignorante, men etter selv å ha pådratt meg panikkangst av FOR mye nyheter så innser jeg at man må bare finne én pålitetlig nyhetskilde og ikke sjekke klikkhoreriet på vg og dagbladet døgnet rundt. De får en virkelig til å tenke at verden snart går under og at ting aldri har vært verre, men jeg leste en artikkel om at verden er mer fredelig nå en noensinne og jeg må konstant minne meg selv på det. Her er linken hvis noen andre vil lese 🙂

  http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/12/the_world_is_not_falling_apart_the_trend_lines_reveal_an_increasingly_peaceful.html

 • Reply Ida 3. april 2016 at 11:28

  Ida, jeg er veganer og bruker ingen dyreprodukter så jeg har lest nok 🙂 er du det?

 • Reply Ida Wulff 4. april 2016 at 00:30

  Ida: jeg er ikke veganer, nei 🙂

 • Leave a Reply