Hverdagsliv

FØLG DRØMMEN, SA FOLK

19. april 2016

Mamma som sitter og trykker på iPaden: har du skrevet noe i det siste, da?  Ida: IKKE gå inn på bloggen!!! 

På defensiven, much? Haha. Har vært stille fra meg de siste dagene, gitt. Jeg sitter med transkribering av dybdeintervjuer til eksamensoppgaven. Det er søren meg noe av det kjedeligste jeg vet om. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Til tider har jeg dreisen på det, men noen ganger må jeg stoppe opptakene for hver setning og henger meg alt for mye opp i å loggføre latter og lengde på pauser. For de få av dere som ber meg om å skrive mer om studier og eksamen; jeg tar valgfaget «endringsledelse og innovasjon», og skriver en oppgave om sammenslåing i en veldig interessant virksomhet. Det er ikke mange som slipper inn der, så på den ene siden føler jeg meg veldig heldig. På den andre siden føler jeg meg som en jævla idiot, som går på skole. Følg drømmene dine, sa folk – og så tok de lappen, en mastergrad, giftet seg, fikk barn og kjøpte hvitt rekkehus. 

Men men. Det har vært et ganske easygoing semester, og snart er det sommerferie. Så jeg klager egentlig ikke. Jeg har det bra, jeg bare kjeder meg. En av de dagene, vet dere! Og ja, så har jeg kommet meg hjem til mamma og pappa en liten tur. Har ikke sett dem siden vi var i Berlin, og hadde litt hjemlengsel. Kan like gjerne sitte her og skrive som hjemme. Og så har jeg vært så heldig og få en spontan time hos frisøren min Ida, så dit skal jeg nå. Sneiks 🙂 

26 Comments

 • Reply Camilla Acklam 19. april 2016 at 13:55

  Hahaha jeg blir så flau når folk jeg kjenner skal inn på bloggen. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg trygler dem om å la være!

 • Reply Pernille 19. april 2016 at 16:21

  Jeg holder på med eksamensoppgaver jeg også. Både på vg1 helse og oppvekst, og på vg2 barne- og ungdom. Skal heldigvis bare opp til eksamen i barne- og ungdom, men det er mer enn nok og holde fingrene i når det kommer til oppgavene. Og jeg merker det bare er to måneder igjen, og nå begynner jeg virkelig å bli lei skolen. Veldig mye jobbepress nå på slutten. Men vi overlever til slutt 🙂

 • Reply Henriette 19. april 2016 at 17:50

  Kjenner meg så igjen i det du skriver om at du føler deg som en idiot som går på skole, mens resten gifter seg, jobber, har hus og barn. Er selv 25 år og har 3 år igjen med studier og føler alt settes på vent. Men prøver å tenke at vi som studerer får mye igjen for det, og at de som er gift med barn ikke har noen studier å falle tilbake på 😉

  Uansett, veldig godt å vite at vi er flere som er over 25 og ikke er «helt voksen» enda 😀

 • Reply Helene 19. april 2016 at 17:53

  Hei Ida:-)

  Når du var i GC og hadde på deg de sandalene fra Drevholt, så ble jeg helt frelst – så fine! men jeg har prøvd å google de, men finner ikke forhandlere som fører de, derfor lurer jeg på hvor du kjøpte dine?

 • Reply Ida Wulff 19. april 2016 at 18:26

  Helene: hei! jeg har prøvd å finne flere sko fra merket selv, men virker ikke som de har dem på Norge eller nett generelt. Sykt kjipt :/ Kjøpte dem på Shoe City i Berlin!

 • Reply Ida Wulff 19. april 2016 at 18:27

  Henriette: hei! var ikke helt det jeg mente 🙂 mente at skole, barn og gifte seg er i samme pakka, at man gjør det istedet for å leve livet. Men hva vet vel jeg, kanskje det er livet?

 • Reply Ida Wulff 19. april 2016 at 18:30

  Pernille: det gjør vi heldigvis 🙂

 • Reply Siri 19. april 2016 at 18:38

  Heisann!

  Jeg holder på med endringsledelse og innovasjons eksamen nå jeg også:P Merker at jeg er klar for sommerferien jeg også! Ville bare si at jeg synes det er utrolig motiverende når du skriver om skolen og hjelper også mye når du viser at du også synes det er »kjedelig» og slitsomt. Mange som ikke forstår at det er vanskelig å håndtere skole og livet ellers i en stressende hverdag. Ha en fortsatt kjempefin dag! Klem <3

 • Reply Ida Wulff 19. april 2016 at 18:40

  Siri: så hyggelig å høre, Siri! Håper det går bra med eksamenen din, lykke til! Klem til deg <3

 • Reply Christina 19. april 2016 at 19:10

  Idaa!

  Trenger sårt hjelp! Har du noen københavntips? Innbilte meg at du skrev/skulle skrive noen, men finner ikke noe når jeg googler. Og har du tips til en dobbel 50-årsgave til mams og paps i København?

  Klem!

 • Reply Caroline 19. april 2016 at 20:08

  De som råder deg til å leve drømmen for så å selv få seg mann, barn og hus, lever vell ut drømmen på sin måte. Vi er alle forskjellige og man skal være forsiktig med å tro at kvinner med mann og barn ikke er lykkelige og lever ut sin egen personlige drøm. Jeg forstår at det kan være vanskelig for deg å se at dette er tilfellet, men det er kanskje noe du kan tenke litt på i møte med andre mennesker 🙂

 • Reply Therese 19. april 2016 at 20:25

  Stå på Ida 😊 Dette går fint👍🏻 holder selv på med bachelor oppgave som barnevernspedagog. Kun den som gjenstår så er jeg utdannet😊 Ikke så mye effektiv jobbing til nå når man vet den ikke skal inn før om over 1 Mnd. Hehe. Men er lei den allerede 😛 Ordner seg vel til slutt 😊

 • Reply Elin 19. april 2016 at 21:46

  Kan jeg spørre hvor den fine lenestolen til foreldrene dine er fra? 🙂

 • Reply ane 19. april 2016 at 22:22

  Heisann, åssen går det med tåa? Slapp du amputasjon?

 • Reply Elin 20. april 2016 at 10:05

  Hei! Hvor er den fine lenestolen til foreldrene dine fra? 🙂

 • Reply Anonym 20. april 2016 at 12:58

  «Følg drømmene dine, sa folk – og så tok de lappen, en mastergrad, giftet seg, fikk barn og kjøpte hvitt rekkehus.»

  Vel, akkurat det er faktisk drømmen min. Foreløpig har jeg lappen og en bachelorgrad, sliter så med studiemotivasjonen at jeg er usikker på om jeg klarer å fullføre mastergraden, er evig singel og følgelig barnløs, og har langt fra råd til rekkehus. Du skulle bare visst hvor sjalu jeg er på de som har ordnet seg alt dette. For DET er drømmen for meg.

  Husk at ikke alle har de samme drømmene.

 • Reply Ida Wulff 20. april 2016 at 15:21

  Anonym: men jeg kan da bare skrive utifra mine egne «drømmer»? :p det der har forsåvidt også vært min drøm en gang, og jeg håper det blir det igjen, for det er sikkert et mer komfortabelt liv enn å hele tiden skulle jakte på noe bedre 🙂

 • Reply Mari 20. april 2016 at 17:38

  Da jeg skrev master lastet jeg ned et program som gjorde at snakkingen til intervjupersonene gikk saktere. Da kunne jeg skrive i det tempoet de snakket.

 • Reply Anonym 20. april 2016 at 22:43

  «Følg drømmene dine, sa folk – og så tok de lappen, en mastergrad, giftet seg, fikk barn og kjøpte hvitt rekkehus.»

  Akkurat som jeg skulle sagt det selv;) Legger til en årlig sydentur med familien på den listen, så har jeg definisjonen på livet jeg frykter:P Er ikke lett å være en rastløs sjel. hehe

 • Reply Anonym 20. april 2016 at 22:57

  Beklager, Ida. Jeg ser at kommentaren min ble dårlig formulert. Ble bare litt oppgitt og lei meg, og ser at jeg burde formulert meg annerledes. Det jeg prøvde å si (som bare ble en oppramsing av egne drømmer, gitt), var at måten du skriver om mastergrad og hvitt rekkehus på, gjør at det ikke oppfattes som en akseptert drøm å ha. Det ble du som ble skyteskiven nå, selv om det egentlig er en rådende oppfatning blant mange. Man «må» ha drømmer om karriere, businessliv, luksusleiligheter, champagne og reising for at det skal anerkjennes som drøm.

  Det jeg prøver å si er at jeg skulle ønske du kanskje formulerte deg på en annen måte, slik at det ikke støter folk 🙂 Er ellers stor fan av bloggen din, og har fulgt deg siden caffelatte-tiden. Følte bare for å komme med et lite innspill. Ha en fin kveld!

 • Reply Ida Wulff 21. april 2016 at 11:53

  Mari: herregud, så smart! Det skal jeg gjøre neste gang, tusen takk for tips 😀

 • Reply Ida Wulff 21. april 2016 at 11:56

  Elin: Hans Wegner, hvis jeg ikke husker helt feil 🙂

 • Reply Ida Augdal 21. april 2016 at 16:21

  Hei!

  Vet du hvor den stolen du sitter i på det bildet er kjøpt? Den var skikkelig fin! Kunne tenkt meg noe lignende her hjemme, så blir veldig glad for tips :- )

  – Ida

 • Reply Ida Wulff 22. april 2016 at 10:47

  Ida Augdal: hans Wegner 🙂

 • Reply Malin 25. april 2016 at 00:25

  Hvilken frisørsalong går du til?

 • Reply Ida Wulff 25. april 2016 at 09:49

  Malin: Rockhair i Tønsberg 🙂

 • Leave a Reply