Reise

MIN LILLE KØBENHAVN-GUIDE

3. mai 2016

SPISE OG DRIKKE:  Mad & Kaffe: amazing burger med fries og billedskjønn iste. Adresse: Sønder Blvd. 68 Illum Rooftop: nyåpnet, og har ikke fått vilt med skryt av maten sin. Derimot hyggelig å ta et glass vin på den solfylte terrassen hvis himmelen sier ja. Adresse: Østergade 52

Simply Chocolate: skyr-is på pinne hvor du selv velger trekket og strøet. Kjøpes i kjelleren på Magasin, og taes med ut i solskinnet. Adresse: Kongens Nytorv 13

42 Raw: raw food sendt fra himmelen. Acai bowl og Barcelona juice = den perfekte frokost. Fikk lyst å sitte hele dagen og smake på den fargerike maten. Adresse: Pilestræde 32 

Mother: omtalt av flere som købens beste pizza, jeg syns også den var ganske ålreit. Adresse: Høkerboderne 9

Sticks’n’Sushi: aldri et København-besøk uten. Jenta som vanligvis spiser 8 biter, klarer plutselig det dobbelte. Bare fordi det er så himla godt. Adresse: Istedgade 62 

LêLê Street Kitchen: har både takeaway og restaurant, jeg har kun prøvd takeaway. Deilig vietnamesisk mat! Adresse: Vesterbrogade 56 

Hanegal pølsevogn: shopping i strøget kan være slitsomt, og hotdog må man jo uansett ha når man er i Danmark. Så hvorfor ikke prøve en økologisk en? Adresse: et eller annet sted i Strøget SECOND HAND SHOPPING:  Magnolias Luksus 2ndhand: en av de bedre SH-butikkene jeg har vært innom i Køben, med klær du faktisk kan bruke til hverdags. Spottet noen nydelige plagg fra Missoni, Iro, Isabel Marant, Valentino – og så klart noen nydelige Chanel-vesker. Adresse: Købmagergade 5

Time’s Up Vintage: koselig liten bule hvor klærne er sortert etter farger. Litt særere preg på tøyet enn førstnevnte, men jeg så noen fantastiske Tweed-jakker jeg gjerne kunne adoptert. Veldig fine øredobber og smykker! Adresse: Krystalgade 4

Prag: for en fest av en butikk, denne MÅ besøkes! Fjær, paljetter, pels og skinn i lange baner – uten at det er helt karneval. Jeg kjøpte to paljettjakker der til en veldig fin pris – skulderputene kan jo klippes av 😉 Adresse: Vesterbrogade 98A

I Blame Lulu: fikk ikke dratt innom denne, men følger dem på Insta og tror at det er en av de aller beste. Hadde garantert blakket meg, så like greit at jeg ikke rakk innom! Adresse: Rosenvængets Allé 8 ANNEN SHOPPING:  Gamle Kongevej: for deg som syns det er hyggeligere å gå fra butikk til butikk, i stedet for på senter. Her finner du både kjeder og egne butikker, masse bra!  Strøget: mange vil vel kalle det turistfellen, men her kan du gjøre effektiv shopping hvis du ikke går en lørdag formiddag. Søndager kan anbefales, men dobbeltsjekk om det er åpent. I Strøget anbefaler jeg å gå innom &Other Stories, Moss Copenhagen, Companys og Urban Outfitters. Topshop var en skuffelse.  Magasin: riktignok et senter, men jeg ville bare tipse om at Magasin har mye bedre utvalg enn Illum når det gjelder makeup! Og så har du jo den fantastiske isen i kjelleren, hehe…  TING Å GJØRE:  Tivoli: tivoli i København er gøy for både store og små. Du trenger ikke engang være glad i karuseller for å kose deg der. Vakkert sted! Fredriksberg Have: pakk med deg pledd og lunsj, og ligg på det sinnsykt grønne gresset en dag sola skinner. Se opp for store, skumle fugler, haha.  Lei en sykkel: det florerer av sykkelutleie i København, ta deg en halv dag på sykkel! Men vær forsiktig, sykling er ekstremsport i dette landet.  Nyhavn: sett deg på en utekafé i Nyhavn og prøv et ordentlig dansk smørbød. Fargerik sommerstemning!  Rundetårn: ta en tur opp i det rundetårn og få utsikt over hele byen. Advarer om melkesyre på vei opp..  Det var det jeg hadde for nå. Håper du kan få bruk for tipsene hvis du skal til København i nærmeste framtid 🙂 

35 Comments

 • Reply Maren 3. mai 2016 at 18:39

  Masse fine og kule tips:). Har vært i København, da skulle jeg tatt med denne guiden du har skrevet:). Kanskje det blir en tur senere:), kjempeby!!

 • Reply Linn 3. mai 2016 at 18:42

  Tusen takk for herlig guide! MEN.. Hoteller (?) Hjelp 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 3. mai 2016 at 18:49

  Takk for flotte tips 😀 København er en nydelig by!

 • Reply Anonym 3. mai 2016 at 18:53

  Hei Ida! Jeg skal til København i sommer og lurer på om butikker og tivoli er åpent på søndager? 🙂

 • Reply Anonym 3. mai 2016 at 19:11

  Så syyykt bra innlegg! Takk for tips! 😀

 • Reply Anne 3. mai 2016 at 19:22

  Hei 🙂 Hvor er den fine grønne pelsjakken din fra?

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 20:50

  Anonym: det var så lite! <3

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 20:50

  Anne: ikke min, men tror den er fra meotine 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 20:51

  Kamilla Haaland: Jaa 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 20:51

  Anonym: tivoli er åpent på søndager, og noen butikker er åpne på søndager. Varierer veldig, så sjekk ut de eksakte butikkene du vil i. Tror hvertfall magasin er søndagsåpent første og siste søndag i måneden!

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 20:52

  Linn: de siste gangene har jeg bodd på Comfort Hotel Vesterbro, det er helt supert og digg beliggenhet i forhold til alle disse tipsene 🙂

 • Reply Linda 3. mai 2016 at 21:28

  Masse fine tips! Elsker Køben og vil gjerne flytte dit en gang! 🙂

 • Reply Camilla Acklam 3. mai 2016 at 21:37

  Oi, ja, jeg husker jeg slet når jeg skulle opp i toppen av Rundetårn. Men du verden for en utsikt! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 22:02

  Camilla Acklam: hehe ja, den bakken er litt seig gitt! :p

 • Reply Ida Wulff 3. mai 2016 at 22:03

  Linda: skulle likt å bo der i noen mnd ja <3

 • Reply Kamilla 3. mai 2016 at 22:50

  Hurra, reiser til København om to uker 🙂 Takk for guide!

 • Reply Trude 4. mai 2016 at 08:22

  Jeg bor i København, har gjort i 1 år. Og jeg syns det er så morsomt å lese sånne København guides dere legger ut. Det er rart med det – når man bor her får man liksom ikke kommi seg rundt til alt man burde :p det må jeg bli bedre til 😀 ha en fin dag og helg i Odense. Min kjæreste kommer fra Odense, så det er veldig gøy når du skriver derfra også 🙂

 • Reply Kitty 4. mai 2016 at 09:32

  Så fin guide, må prøve noen av vintage stedene du tipser om. Hyggelig at du liker Sticks’n’Sushi og kommer forbi! Håper Maki Maki menyen smakte på dette besøket også 🙂

  Hilsen hun norske på Sticks Istedgade

 • Reply Hanna 4. mai 2016 at 11:01

  Hvis du liker Sticks’n Sushi må du prøve den på toppen av Tivoli Hotel neste gang. Fantastisk view!

 • Reply irenglede 4. mai 2016 at 11:31

  Tusen takk for tipsene. Vel verdt å merke seg. ;D

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 11:54

  Hanna: ble litt lite sentralt i forhold til ruten vår, men tviler ikke på at utsikten er fin 😀

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 11:55

  Kitty: hei 😀 maten var en 10’er denne gangen også! <3

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 11:56

  Trude: hei! 🙂 så heldig, da må du jo bare prøve å nyte det byen har å by på! Tusen takk, fin dag og god helg til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 11:57

  Kamilla: så gøy, god tur! 🙂

 • Reply Anonym 4. mai 2016 at 12:32

  Er reisen sponset? 🙂

 • Reply Ida 4. mai 2016 at 12:38

  Denne posten kunne ikke passet bedre! Jeg reiser til Køben I MORGEN!!! Tusen takk 😀

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 13:10

  Anonym: nei, da hadde jeg skrevet det.

 • Reply Amanda 4. mai 2016 at 13:21

  Tusen takk for supert innlegg, Ida! Drar tilbake til Køben i Juli med typen som aldri har vært der før.. Burde ikke være mulig. Og vet selv hvor lett det er å gå i typiske turistfeller når man drar med noen som aldri har opplevd byen, så tusen takk for masse innspill så jeg slipper å bare gå på museum og rundt i nyhavn, med unnskyldningen om at «dit må vi gå, for det sa Ida!». 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 15:34

  Ida: perfekt! Kos deg masse 😀

 • Reply SARA 4. mai 2016 at 16:27

  Fantastisk med guide Ida! Denne blir brukt neste gang jeg skal til køben

 • Reply Ingrid 4. mai 2016 at 18:42

  Neste gang du skal dit må du prøve restaurant Naert!

  Den ligger i Pilestræde 63 🙂

 • Reply :) 4. mai 2016 at 21:36

  Hei! Dette var et godt innlegg – nå fikk jeg faktisk lyst til å bare bestille en billett til Køben :p

  Det er ikke meningen å pirke, men jeg vil bare si at jeg synes det er uting å skulle poengtere hvor mye/lite mat man har spist. Sånn som i dette innlegget skriver du at på nevnte sushirestaurant er det så god ma at her spiser du faktisk 16 biter, mens til vanlig spiser du kun 8. På den måten fremstiller du det som om du nærmest har skeiet helt ut med middagen. 16 biter sushi er jo ikke akkurat mye – såpass må jo de fleste egentlig ha for å i det hele tatt bli mett. Jeg tenker bare at det å gjøre et poeng av hvor lite/mye mengder man har spist kanskje kan være litt uheldig, da yngre lesere plutselig kan tro at de nærmest spiser uvanlig mye, mens de egentlig spiser normalt. Nå er jo dette med sushien kun et eksempel fordi det ble nevnt i dette innlegget, men du ser sikkert hvor jeg vil hen.

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 21:43

  :): Hei 🙂 Poenget mitt var virkelig bare å understreke hvor god maten er. Jeg er ingen småspist person, tvert i mot. Og da en vanlig sushi-meny pleier å være 8-12 biter, vil jeg si at 16 biter sushi er himla mye mat! Men jeg forstår poenget ditt, vi er alle forskjellig 🙂

 • Reply Ida Wulff 4. mai 2016 at 22:08

  Ingrid: takk for tips! 🙂

 • Reply Hedda 31. mai 2016 at 15:14

  Takk for gode københavntips! 🙂

 • Leave a Reply