Reise

FIRE DAGER TIL AVREISE

31. mai 2016

Som den stressede studenten jeg er om dagen, har jeg nesten ikke rukket å tenke på at jeg reiser om fire dager. Sommerferiens første reise, med mamma som reisepartner. Fyttigrisen, så hyggelig! Turen går til Hellas – et land jeg merkelig nok aldri har vært i. Men fordi jeg er så lite glad i å fly, har jeg en tanke om at jeg skal begynne å reise til steder som er litt nærmere hjemme. Man  liksom ikke pine seg hele veien til Bali, når man går hele ferien og gruer seg til man skal fly hjem igjen. Jeg har sett nok av den verdenen som er langt borte for en stund – og hvis jeg absolutt må langt, så blir det til venstre på kartet. Dere skal se trynet mitt når jeg flyr over Afghanistan og de landene der, ikke verdt det! Jeg syns ikke noe om å medisinere meg heller, da vi fløy hjem fra Thailand sist våknet jeg halvveis i flyturen og var overbevist om at jeg kunne se folk som kriget nede på bakken. Komisk og ganske tåpelig! Men håper det er gøy for dere å lese om Europa-ferier også, og få noen tips om steder som ikke er så dyre/langt å reise til? 🙂

Måtte bare ta en halvtimes pause i lesingen for å glede meg litt til å reise. Denne dagen har vært så lang! Men det går bra med lesingen, så bortsett fra at jeg kjøpte råtten sushi i stad (vi snakker sushipause en stund) og er nødt til å finne meg en ny vaskehjelp (fader altså, hvor vanskelig skal det være), er jeg happyhappy. Kan nesten ikke tro at jeg straks har tre måneder sommerferie. 

Hva er ditt favorittsted i Europa, forresten? Jeg har noen uker å fylle i sommer, så vil gjerne høre hvor du liker best å være 🙂  Bildene i innlegget er lånt av: yaplakal.com, thomson.co.uk, byblosvilla.com, favim.com og lascalabeach.gr

71 Comments

 • Reply S 31. mai 2016 at 21:53

  Hvor i Hellas skal du? Skal til naxos, mykonos og Santorini senere i sommer 🙂

 • Reply Karen 31. mai 2016 at 22:04

  Thassos? God tur! 🙂

 • Reply Benedicte 31. mai 2016 at 22:21

  Jeg har reist veldig mye i Europa, og en stor favoritt er alle de koselige byene langs den franske rivieraen! Anbefaler å feriere der nede med leiebil, da det er mulig å ta en kveld i hver by! Fantastisk

 • Reply Pats 31. mai 2016 at 23:26

  Du må dra til Sopot i Polen! Kort flytur og masse muligheter der nede 🙂 spa, shopping, bading, mange museum, små koselige butikker.. Og så kan du finne nydelig arkitektur og massssse mer i Gdansk som ligger ikke langt unna Sopot 🙂 Der nede er altså noe for alle 🙂

 • Reply Anonym 31. mai 2016 at 23:38

  Av storbyer som er høyst undervurdert så er Praha og Budapest herlige steder om sommeren. Kort flytur 🙂 Billig er det også.

  Når det kommer til strandferie har jeg null peiling, så jeg gleder meg til tips fra deg, og om Hellas er stedet.

 • Reply Christina 31. mai 2016 at 23:38

  Amsterdam:) En virkelig herlig by! Ellers så anbefalerjeg Praha. Men greit å dra ditt når det ikke er for varmt. Sånn rundt 20-23 er perfekt.

 • Reply Celine 31. mai 2016 at 23:41

  Jeg elsker Hellas! Du kommer til å storkose deg 😀 Tror jeg har vært nærmere 10 ganger i Hellas, og elsker å utforske nye steder/øyer der! Om en måned tester jeg ut Kreta, har stort sett vært på de litt mindre øyene som Paros, Naxos, Karpathos osv. Naxos var en amazing øy, ulempen er at man må ta båt over da! Santorini er også nydelig, men der har jeg ikke feriert enda, bare landet med fly x antall ganger, for så å dra videre med båt! Ellers skal jeg til Hvar i Kroatia også i sommer, der har jeg aldri vært, men har drømt lenge om Kroatia! 🙂

 • Reply June 1. juni 2016 at 03:41

  Hellas er helt fantastisk! Mitt favorittland. Hvor skal dere? Lykke til med siste innspurt på skolen, og god tur 🙂

 • Reply LisaLDN 1. juni 2016 at 06:06

  So sjukt deilig med Hellas-ferie! Eg var og kjempetreig med å komme meg til Hellas for første gong, sjølv om det var so nærme. I Europa er eg veldig glad i Rivieraen og Italia. Ellers er Montenegro heilt nydelig! 🙂

 • Reply marte 1. juni 2016 at 10:39

  Hellas er helt fantastisk! Har sett du har nevnt Santorini før, kanskje det er dit turen går denne gang? Isåfall har du mye fint i vente <3 Jeg har vært der en gang, men skal absolutt tilbake. Lykke til med siste innspurt i eksamenslesningen 🙂

 • Reply Anonym 1. juni 2016 at 11:26

  Må bare spørre om du vet hvor i Hellas de bildene til høyre hører til? Har så lyst å dra til Hellas i nærmere fremtid, men er så usikker på hvor..

 • Reply Anonym 1. juni 2016 at 11:38

  Hellas er fantastisk 😊

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:07

  Anonym: de bildene er tatt fra Thassos, hvor jeg skal 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:08

  LisaLDN: en ferie på rivieraen hadde og vært gøyy! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:08

  marte: Hei! 🙂 Jeg skal til Thassos denne gangen (et sted jeg ikke vet noen ting om, hehe) men Santorini HÅPER jeg at jeg får til denne sommeren, ser ut som en drøm! Tusen takk for det. Klem

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:09

  June: vi skal til Thassos. Aldri hørt om det før, men en bekjent av meg har nærmest vokst opp der og har anbefalt det varmt. Håper jeg får til en tur til Santorini i løpet av sommeren også, syns det ser så fiint ut. Tusen takk for det <3 Ha en fin dag!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:10

  Celine: såå herlig! 🙂 Høres ut som jeg må oppleve litt mer av Hellas, altså. Jeg har vært på Hvar i Kroatia, og det er SERIØST et magisk sted. Dro nesten rett fra Bali til Hvar, og er ingen tvil om at jeg likte Hvar bedre. Og så er det jo så kort vei dit, bare husk å forhåndsbestille fergeturen fra Split til Hvar, slik at du ikke må stå en hel dag på kaia og vente – sånn som jeg måtte :p kos deg masse i Kroatia!

 • Reply Anonym 1. juni 2016 at 12:13

  Jeg skal også til Hellas, men ikke før i juli, og der er det så fint! Frankrike er alltid en hit, Cannes feks! Hvis ikke kan du jo alltids dra til Sardinia, det er som et paradis <3 Kos deg på ferie, det fortjener du virkelig etter all den harde jobbingen!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:26

  Christina: har faktisk aldri vurdert å dra til slike byer midt på sommeren, har alltid tenkt at det blir så fryyktelig varmt? Hmm, men kanskje storbyferie også er noe å vurdere 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:26

  Anonym: tusen takk <3 Håper du får en kjempefin tur til Hellas!

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:27

  Karen: ja, det stemmer 🙂 Vært der?

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:27

  Pats: tusen takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 12:28

  S: jeg skal til Thassos. Heldig som skal til Santorini, det vil jeg og! 😀

 • Reply karoline 1. juni 2016 at 12:34

  jeg har også veldig lyst til å dra til hellas! Hvilket reisesalskap drar du med? Noe fint hotell dit du skal? 🙂

 • Reply Inga 1. juni 2016 at 12:50

  Portugal, nermere bestemt funchal. Utrolig flott by!

  Malta, valetta eller st. Juliens. ( !!!!!!!!! ) Malta var fantastisk, må oppleves, st.juliens opplevdes litt som en tja, partyøy(?) så det var litt one time thing, og tror EF regjerer der også. Men Valetta var priceless.

  Ellers skal jeg selv til Milano, Lyon, Paris og Amsterdam. Litt anderledes ferie i år 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 13:02

  karoline: denne reisen er med Ving. Ikke noe særlig fint hotell nei, er vel typisk gresk standard vil jeg tro 😀

 • Reply Julie 1. juni 2016 at 14:15

  Thassos er nydelig og Hellas generelt er helt fantastisk. Ikke alltid den beste standarden, men det veies opp av fantastisk vennelige mennesker, god mat og nydelig klima, gled deg 😊

 • Reply Beathe 1. juni 2016 at 16:57

  God tur 😀

  har du vært på hvar i kroatia? hvordan var det der? 🙂

 • Reply Christian 1. juni 2016 at 16:57

  Sicilia er fantastisk. 🙂 Et nesten uendelig antall små fine byer og generelt lite turister, med unntak av et par turistbyer med charterforbindelse. Leiebil må man nesten ha for å komme seg litt rundt. 🙂

 • Reply Lorentine 1. juni 2016 at 17:06

  Anbefaler virkelig Costa Blanca-omårdet i Spania! Hadde en fantastisk feire der i fjor sommer. Vi var der i litt over 2 uker og leide leiebil og kjørte langs kysten. Utrolig mange fine plasser og strender 🙂 Vi var mest i Alicante, Benidorm og Altea. Veldig mye god mat også! Vi avsluttet ferien med 4 dager i Barcelona der vi fikk shoppa og opplevd litt byliv som var godt etter en lat badeferie 🙂 Anbefales virkelig! Kos deg masse i Hellas, det er velfortjent <3

 • Reply Hannahn 1. juni 2016 at 17:18

  Liker meg godt i Roma!

 • Reply Anonym 1. juni 2016 at 18:18

  Du burde teste ut Kypros en gang! Helt klart min favoritt destinasjon, nydelige strender og kjempehyggelige mennesker 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:06

  Beathe: ja, det har jeg 🙂 veldig fint. Nydelig å bade der, god mat, fine bygninger, hyggelige folk. Det skal være bra å feste der også, men jeg var med familien og merket ikke noe til det.

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:07

  Hannahn: jeg også 😀 litt for varmt midt på sommeren kanskje?

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:07

  Anonym: der har jeg aldri vært, takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:08

  Christian: tusen takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:08

  Lorentine: <3

 • Reply Ida Wulff 1. juni 2016 at 19:09

  Julie: så godt å høre! 🙂

 • Reply LH 1. juni 2016 at 19:59

  Jeg liker Mallorca veldig godt, er et typisk charter-sted, men om man har mulighet til å reise litt rundt på øya med f.eks leiebil, får man se ekstremt mange fantastiske steder. Var der i 3 uker for flere år siden, fikk mensen den første uka, men jammen fikk jeg sett mange steder som man vanligvis ikke ser om man kun forholder seg på stranda/hotellet.

  Havna blant annet her: http://www.gettyimages.no/detail/photo/cross-on-the-hillside-at-the-santuario-de-high-res-stock-photography/103815499 og kjørte forbi masse vingårder, besøkte mange trange gater i gamle byer, og nøt en hel haug med fantastisk utsikt da vi kjørte i fjellene. 🙂

 • Reply Maria 1. juni 2016 at 21:22

  ÅÅ, gled deg! Hellas er bare helt nydelig 🙂 Jeg har tidligere vært på Kreta, Naxos, Korfu, og Skiathos – alle er fantastiske!

 • Reply Hege Kristin 1. juni 2016 at 21:36

  god tur! <3

  neste helg skal jeg til amsterdam, første gang jeg skal fly, så blir spennende!

 • Reply Lisa 1. juni 2016 at 22:03

  Anbefaler viirkelig den franske rivieraen! Cannes/antibes/nice- områdene 🙂 Ikke for varmt midt på sommeren, og sinnsykt fint!

  har tidenes flyskrekk selv, men det er liksom bare rett under 3 timer reisetid og går mye direkteflyvninger til Nice.

 • Reply Karen 1. juni 2016 at 22:09

  Har vært på Thassos, ja! Veldig fint der. Anbefaler å leie bil og kjøre rundt øya (som tar mindre enn to timer). Mye fint å se. Og dra på beach cluben La Scala som er på bildet 🙂

 • Reply Maria 1. juni 2016 at 22:45

  Kroatia! 2 1/2 time på fly 🙂 Spesielt Hvar!

 • Reply Siri 1. juni 2016 at 23:14

  Du har ikke tenkt å vurdere å få hjelp med angsten istede for å la den ta overhånd og styre feriene (og livet ditt)? 🙂 eksponeringsterapi skal visstnok være det eneste som funker.. Det er noe å tenke på, ellers snevrer du inn livet litt etter litt hvis du lar angsten ta overhånd:) bare ment hyggelig altså! 🙂

 • Reply Mari 1. juni 2016 at 23:42

  Kroatia er virkelig et landt verdt å besøke! Det fineste landet jeg har vært. Ligner litt på Hellas. Det er steinstrender, slipper sand over alt, veldig hyggelige mennesker, god mat og veldig fine byer!

 • Reply Mari 2. juni 2016 at 00:06

  Herlig! Jeg, samboeren og sønnen min kom hjem fra Rhodos nå på lørdag. Det var virkelig fantastisk. Maten er to die for (la på meg to kilo på en uke, så nå er det slankekost fremover). Anbefaler deg å spise på de lokale tavernaene og spis for all del den greske maten.

  Dritten med Hellas (bokstavlig talt) er at de har elendig kloakkanlegg, så flere steder må du putte det brukte toalettpapiret i søppelbøtta og ikke i do.

  Ting to er flyplassene. Har vært flere ganger på Kreta og Rhodos, der er renholdet skikkelig elendig og de har ikke toalettringer på do.

  Beregn god tid på flyplassen på tur hjem, vi stod 2,5 time i kø. Først en kø for å sjekke inn bagasjen, så en ny kø for å sende i vei bagasjen, deretter en tredje kø for å komme seg igjennom sikkerhetskontrollen. I sikkerhetskontrollen føler du deg kjempe trygg, da halvparten av de som piper slipper unna ekstra sjekk fordi de ikke har tid til å sjekke alle 🙈🙈

 • Reply Linn 2. juni 2016 at 00:08

  Så gøy! Jeg og min mamma reiser også til Thassos på lørdag. Vi har heller aldri vært der før, men har hørt veldig mye positivt om stedet. Vi skal bo på Alexandra beach i Potos. Hvor skal dere bo?

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 00:45

  Siri: Hei Siri 🙂 Jeg har prøvd hypnose og medisin. Føler ikke det er noe å gjøre, så lenge det er en rasjonell frykt jeg sliter med – det er liksom ikke spøkelser jeg er redd for 😉 Men jeg lar det overhodet ikke ta overhånd, jeg har sett nesten hele verden selv om jeg har vært redd for å fly. Nå har jeg bare lyst til å gjøre noe annet! Klem

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 00:48

  Linn: så gøy, da skal vi sikkert på samme fly 🙂 jeg husker ikke hva hotellet heter, vet bare at det ligger i Limenaria og er langt i fra noe luksushotell. Ditt ser veldig fint ut!

 • Reply CAMILLA 2. juni 2016 at 09:36

  Hellas er helt F A N T A S T I S K 😍😍 såå missunnelig.har vært i Hellas ørten ganger og jeg elsker landet 😀 Kos deg masse !!! ☀️☀️🌞

 • Reply Anniken 2. juni 2016 at 09:45

  Hellas er fantastisk! Bare å glede seg. Naturen, menneskene, MATEN, alt er så fint.

  Kjæresten min og jeg har en tur hvert år hvor vi krysser av nye øyer. I år blir det fly til Athen for en dag der, får vi tar ferje til Naxos og Syros. Gleder meg helt vilt! Thassos er en vakker og grønn øy med flotte strender, så tror nok du kommer til å kose deg 😉

  Ellers ville jeg anbefalt Brussel, utrolig hyggelig by på sommeren, som et lite Paris egentlig! Kos deg!

 • Reply Helle 2. juni 2016 at 10:09

  Hei Ida! Jeg så på Snapchat at du hadde laget deg en «puggevegg». Er en vg2 eleven som trenger tips til hvordan en studerer godt, og hadde satt pris på hvis du fortalte litt hehe<3

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 10:22

  Helle: hei Helle 🙂 dette semesteret har jeg vel ikke akkurat studert godt så skal ikke komme med noen «ekspertråd». Men jeg er veldig glad i å lage slike vegger, med en oversikt over litteraturen jeg tenker å bruke på eksamenen. Utifra disse arkene lager jeg igjen en rekke stikkord, og når jeg kan disse stikkordene, er det plutselig lett å ramse opp alt som står på arkene. Ellers holder jeg også «foredrag» for meg selv på webkamera som jeg hører på om og om igjen, funker for meg! 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 10:23

  CAMILLA: tusen takk, jeg gleder meg! <3

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 10:23

  Anniken: høres ut som dere skal ha en fantastisk ferie! Hva er ditt favorittsted i Hellas? 🙂 klem

 • Reply Ida Wulff 2. juni 2016 at 10:24

  Hege Kristin: så spennende!! Masse lykke til og god tur 😀 <3

 • Reply Ane 2. juni 2016 at 10:57

  Du må reise til Dublin! Fantastisk by med masse å tilby! Eg synest atmosfæra i den byen va utrulig! Alle var hyggelige, enkelt å finne fram, bra shopping. Om du ikkje reiser i sommar, bør du ta en hausttur med vennindene dine 🙂 Personleg synest eg det er mykje finare der enn London, men det er vel smak og behag 😉 ikkje lang reisetid heller!

 • Reply helle 2. juni 2016 at 14:08

  Takk for utfyllende svar, Ida. Jeg liker bloggen din kjempegodt! Kos deg masse på ferie!

 • Reply Anonym 2. juni 2016 at 15:13

  Cannes, helt klart! Vært i store deler av europa, men favoritten vil alltid være Cannes. Bra shopping, god mat, god vin og nydelige strender!

 • Reply Marlene Nilsen 2. juni 2016 at 21:51

  Ååååh digg!

  Jeg tror det blir Mallorca på meg i sommer også, ble det ifjor men da var jeg syk. Vi bodde i Magaluf, jeg elsker stranden den – maaaange turister men vi bodde på et megadigg hotel på stranden 😀

 • Reply Monika 3. juni 2016 at 12:23

  Hei Ida!

  KYPROS, uten tvil! Nærmere bestemt Fig Tree Bay. Helt fantastisk der 🙂

  Jeg har selv slitt med flyskrekk i mange år. Det har vært så ille at jeg har valgt tog fremfor fly. Da jeg dro til legen for å få sobril, ble jeg samtidig henvist til psykolog på angst/OCD-team (høres litt verre ut enn det er, haha). Nå har jeg akkurat fullført flyfobikurs i gruppe for en måned siden, og har allerede flydd to turer og reiser til Mallorca allerede i morgen. Har også flere turer foran meg i sommer.

  Det synes jeg absolutt du burde sjekke ut nærmere, det funket ihvertfall veldig godt på meg. Er såå glad for at jeg gjorde det!

  Lykke til, god tur og riktig god sommer 🙂

 • Reply Jeanette 3. juni 2016 at 12:36

  Jeg anbefaler Sicilia – Italia dersom du ikke har vært der før. Da ville jeg forsøkt å leie en bil slik at dere kan bo i de mindre byene. Anbefaler kkke Palermo og forsåvidt ikke Catania, men et lite stykke unna. Du har Siracusa (både gamle og ny byen, der er det en del turister men verdt å ta turen. På kveldstid ville jeg kjørt opp i fjellbyen Noto. Jeg ble forelsket i stedene der, så nye vakkert å se. Det holder ikke med bare en reise ned der 🙂

 • Reply Jeanette 3. juni 2016 at 12:41

  Og hvis du drar til Sicilia vil jeg anbefale deg på det sterkeste en «liten» gå tur til Cava Grande. Det er så vakkert der. Ta en heldagstur ned. Google it 😉

 • Reply Veronica 3. juni 2016 at 15:43

  Mine favoritter er absolutt Mykonos, Hellas og Venezia, Italia. Så utrolig vakre og gjennomførte steder skal man lete lenge etter.

 • Reply Sanna 3. juni 2016 at 17:40

  Mitt favorittreisemål er Venezia 🙂 Det er så utrolig fint der. Var over all forventning. Og på øya Lido er det jo mange kilometer med strandlinje, som gjør at man også kan bade når man er i Venzia:) For ikke å snakke om øya Burano, som er som et mini-Venezia med kjempefine koselige hus i alle mulige farger :)Det er virkelig et sted alle bør reise til minst en gang i løpet av livet:)

 • Reply Anonym 4. juni 2016 at 02:16

  Anbefaler Kypros på det sterkeste 🙂 har vært både i Hellas og Kypros mange ganger og kan helt klart anbefale begge stedene:) kypros har helt klart det fineste vannet!

 • Reply Anniken 6. juni 2016 at 14:35

  Ååh, favorittsted er nesten umulig. Alle stedene har liksom hver sin sjarm om du skjønner? Det merker du sikkert allerede etter noen dager på Thassos. Men Lesvos har brent seg inn som en av de fineste turene våre. Kanskje ikke den vakreste øya, men utrolig klart, fint vann, og fantastiske mennesker.

  Vi prøver alltid å besøke de litt mindre turistifiserte øyene, da dette er noe jeg har gjort fra barndommen av.

  Andre øyer å anbefale er Kefalonia, Lefkas, Samos, Skiathos, Karpathos, Kalymnos. Åååh, nå kjenner jeg at jeg gleder meg til ferie!

 • Reply Ida Wulff 6. juni 2016 at 15:56

  Anniken: tusen takk for tips! 🙂

 • Reply S 8. juni 2016 at 14:02

  Sicilia! Vært der før og skal tilbake i juli. Vi bor i en liten by med navn Taormina, som blant annet er kjent for Isola Bella- en fantastisk strand med en tilknyttet liten «halvøy», hvor mange av de kjente gamle filmstjernene brukte å tilbringe somrene sine på. Taormina består sånn sett bare av en lang gate, hvor det er flere små torg eller åpne plasser. Midt i er det en diger kirke(er også mange mindre vakre kirker der) hvor det foregår storslåtte bryllup så og si hver dag. Og da snakker vi milelange limmoer og sinnsyke brudekjoler. Tone Damli hadde bestilt bryllup der før forholdet tok slutt… Det er uendelige matmuligheter i Taormina, blant annet en Michelin-restaurant som anbefales. Det er shoppingmuligheter, men det finnes ingen kjedebutikker der, kun fine, eksklusive, og hyggelige små butikker. Byen er ganske gammel og har et teater som ble bygd før Jesus(!!), noe ala. Colosseum bare myye mindre. For to år siden var jeg på James Blunt- konsert der, og i år spiller Mika! Gleder meg! Haha, klarer aldri å slutte å skrive, men det anbefales!! Kos deg i Hellas <3

 • Reply agencja analityczno reklamowa 29. februar 2024 at 23:50

  It’s very interesting! If you need help, look here: hitman agency

 • Leave a Reply