Reise

GLAD JEG IKKE ER PÅ KJÆRESTEFERIE

9. juni 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det er én liten detalj dere glemte å fortelle meg da jeg drømte om Hellas, greske salater og hus med blå og hvite detaljer. Venner og bekjente har også glemt å nevne det, og jeg er sikker på at det er med overlegg. Eller kanskje det rett og slett ikke er en så big deal for folk, som det er for meg? 

For saken er at man ikke kan kaste toalettpapir i toalettet. Altså. Da jeg fant ut av det, stod jeg som fastfrosset på gulvet, med gapende munn. En ganske lang stund, faktisk. Hvordan er det mulig? Hvorfor? Hvordan løser de det? Det fant jeg fort ut av. De kaster papiret de har tørket seg med i søppelbøtta. I den samme søppelbøtta hvor sminkeservietter og bomullspads forsvinner. Æsj. Én ting er når kroppen skal kvitte seg med vann – jeg kan godta at den delen havner i en søppelbøtte som står og godgjør seg hele dagen. Men resten? Jeg kan rett og slett ikke akseptere det. Her om dagen da vi var på kafé, var jeg innom toalettet en tur før vi skulle løpe videre. Pliktoppfyllende som jeg er, åpnet jeg søppelbøtta for å kaste papiret mitt, og da slo det meg i fleisen. Noen som hadde vært enda mer pliktoppfyllende enn meg, og lagt «nummer to»-papiret sitt pent i søppelbøtta. Jeg var sikker på at toasten og juicen skulle komme i retur. 

Så, ja! Nå er jeg veldig fornøyd med at jeg er på tur med mammaen min, og ikke med en flørt eller kjæreste. La oss krysse fingrene for at jeg ikke tetter dassen og alle rør på hele Thassos, litt papir må være lov! OLYMPUS DIGITAL CAMERA

36 Comments

 • Reply Geriatriks 9. juni 2016 at 10:22

  Hm… trodde de hadde slutta med det der nå. Jeg var på kjærestetur til Kos og opplevde det der… ikke gøy..hehe…

 • Reply Kathleen 9. juni 2016 at 11:08

  Slik var det også da jeg var på Filippinene! Fikk sjokk og visste ikke helt hva jeg skulle gjøremed tørkepapiret.

 • Reply Ida 9. juni 2016 at 11:11

  Har alltid kastet papiret etter nr 1 i søplekassa, men etter nr 2 har det alltid gått i do! 😛 haha.. aldri tettet en do i Hellas enda etter 7 besøk i Hellas 😉

 • Reply Christina 9. juni 2016 at 11:51

  Da jeg bodde noen måneder i Thessaloniki for noen år siden, var dette mitt største problem og. Vi endte opp med å kjøpe «hundeposer», som vi brukte hver gang vi gikk på do. Haha. Ikke veldig miljøvennlig, men vi slapp tette rør og vondt lukt :p

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 14:27

  Christina: haha, grusomt!! Mamma foreslo det, men det er uaktuelt ??

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 14:28

  Kathleen: burde vært en liste over alle land som har den «løsningen» ??

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 14:28

  Ida: da er vi to i den klubben, ehe.. 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 14:29

  Geriatriks: ikke så veldig romantisk nei! Hehe

 • Reply Stella 9. juni 2016 at 14:38

  Haha, det hadde jeg glemt om Hellas fra jeg var på tur der.. Ikke særlig gøy nei!

  Men du. Du anbefalte Vita Liberita (er det sånn det skrives..?) her for en liten stund siden. Hvor lenge holder farger sånn helt ærlig? Og er det slik at når fargen begynner å gå bort flasser den vekk? Eller blir fargen bare naturlig blekere av seg selv? Og en ting til, hvordan ordner du med selvbruning i annsiktet uten å ødelegge vippeextentions? OG kan man sminke seg selvom mar tar selvbruning i annsiktet? Går det vekk raskere fordi man renser annsiktet hver morgen/kveld? Livrett for flekkere tryne på ferie..!

  Maaange spørsmål, men HÅPER du kan svare, Ida 🙂

  Fortsatt god tur med den dine mammaen din!

 • Reply Lillian 9. juni 2016 at 15:04

  Det er fordi de har så små og tynne rør i kloakksystemet. Har selv opplevd dette på de mindre øyene, men på nyere hoteller på Kreta og Rhodos kunne vi kaste det i toalettet. For meg har det vært uaktuelt å kaste det i bosset så jeg tar nr. 1 i bosset og nr. 2 i toalettet, har aldri tettet seg når jeg har gjort det:-)

 • Reply Christine 9. juni 2016 at 15:08

  Haha!:-D Hvor er den fine toppen fra? 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 15:18

  Stella: hei 🙂 deler opp svaret litt jeg;

  * den varer kanskje 1-2 uker? Fargen er helt klart finest på dac 2-5! Vanskelig å svare på, har betydning hvor mye du svetter, dusjer, trener, bader osv.

  * fargen flasser ikke vekk. Jeg syns den forsvinner gradvis, og at det kan se litt svakt skjoldete ut der den ikke har forsvunnet av seg selv. På meg pleier det å være på bena og ved armhulen. Så der skrubber jeg ekstra godt.

  * selvbruningslotion smører man jo på, så da er det bare å unngå vippene. Spraytan i ansiktet treffer jo vippene, men den jeg tar er uten olje og skader derfor ikke vippene. Har ikke merket noe på vippene i hvertfall!

  * selvbruning i ansiktet forsvinner fortere når man bruker sminke som man må rense av, ja. Jeg har sluttet å bruke vita liberata sin selvbruning til ansiktet, klarer ikke å få det ordentlig jevnt og føler meg litt flekkete. Men er på leting etter en ny. Speaytan i ansiktet er helt fantastisk, og ser veldig naturlig ut.

  Håper det var til hjelp 🙂

 • Reply Tone 9. juni 2016 at 15:21

  Hei, hvor er buksen din fra? Den var kjempefin:)

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 16:20

  Christine: den er fra Second Female! 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 16:32

  Tone: den er fra Lee, kjøpt på companys 🙂

 • Reply Kathleen 9. juni 2016 at 18:35

  Det burde kanskje være det, og kanskje en liste over land som ikke har toalettpapir på offentlig toaletter 🙂

 • Reply Ida Wulff 9. juni 2016 at 19:29

  Kathleen: Hehe ja, det også!

 • Reply Kristine 9. juni 2016 at 20:38

  Hellas har ikke like godt rørsystem som Norge, så selv om det er litt ekkelt kan du ikke kaste det i do 😉 Så keep up the nasty work og unngå å bidra med å ødelegge infrastrukturen til et veldig fint land 🙂 god ferie 🙂

 • Reply Maria 9. juni 2016 at 20:59

  Haha, sorry for at jeg ikke sa noe om det :p Er så vant til det vet du 😉 Men som det blir nevnt ovenfor. De har startet på å skifte ut rørene, men ting tar tid, som alt annet i Hellas. Thassos ligger jo sånn ca 100 år tilbake i tid, så ja, er kun de nyeste hotellene som har det nye kloakksystemet.

 • Reply Anonym 9. juni 2016 at 21:00

  Haha, sånn var det når jeg bodde hos vertsfamilie i Spania også. Kun to tørk (to ruter) var tillatt i dass. Kan ikke si jeg overholdt den regelen til punkt og prikke…

 • Reply Stine 9. juni 2016 at 21:12

  Jeg ser du skriver i en kommentar over at du er på jakt etter en ny selvbruning til ansiktet. Da har jeg ett tips til deg. Clarins Golden Glow booster er fantastisk. Det er en olje, du tilsetter 2-4 dråper av den i din vanlige ansiktskrem om dagen eller natten. Skal ikke vaskes av. Og den vil gi ansiktet en fin naturlig gylden solbrun glød, og blir ikke flekkete eller skjoldete i det hele tatt. Selv bruker jeg den hver dag til jeg oppnår ønsket farge, så tilsetter jeg bare 3 dråper hver 3 dag, for å oppretteholde fargen.

 • Reply Synnøve 9. juni 2016 at 21:42

  Problemet er ikke at rørene tettes, problemet er at du risikerer at alt kommer i retur – and then some..! Jepp, snakker av erfaring etter å ha bodd i Hellas 😁

 • Reply Marte 9. juni 2016 at 22:13

  Å herlighet..! Dette var ille! Jeg trodde jeg hadde uflaks, da jeg var i Tyrkia så var vi å reiste og stoppet innom flere steder for å kunne gå på «vanlig do», men de hadde bare et HULL i bakken! Så, ja.. Når man skulle nr 1 eller nr 2, så måtte man skræve med begge bena fra hverandre og sitte på huk over dette hullet… Det var helt grusomt!! Det var nesten så jeg gråt av situasjonen

 • Reply Kine 9. juni 2016 at 22:38

  Hvis du har lurt på hva «spyleklossettet» ved siden av toalettet er, så kan du altså spyle stussen ren før du tørker den og kaster papiret i søpla;P om du synes at det gjorde saken noe bedre!? XD. Slipper hvertfall å se dritt i søpla… Var på ferie i Hellas for noen dager siden, og det var kloakklekkasje i en hel etasje der… Ikke bra! Norge er velferdsland ass…

 • Reply Madelen 9. juni 2016 at 23:01

  Ja, det husker jeg fra jeg var der i 2005. Ikke spesielt artig… Men, du skal ha honnør for måten du formidler innlegget på. Lenge siden jeg har ledd så mye!

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 08:24

  Maria: Hehe, du er tilgitt!! ??

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 08:32

  Stine: den hørtes veldig fin ut, skal prøve å finne den på taxfree. Takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 08:45

  Kine: Jaa det hadde vært bedre, men vi har dessverre ikke spyler på hotellet vårt. Ææ det må ha vært litt av et syn/lukt!

 • Reply Fredrik 10. juni 2016 at 09:03

  På disse bildene er du helt nydelig. Naturlig vakker:) God sommer

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 09:08

  Marte: ååå, jeg hadde fått 100% forstoppelse, stakkars! Vi er jammen heldig der hjemme 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 09:09

  Fredrik: takk, så hyggelig! God sommer til deg også 🙂

 • Reply Celina 10. juni 2016 at 10:02

  Har vært i hellas flere ganger, men aldri opplevd dette :O

  Hadde freaket helt ut.

 • Reply KH 10. juni 2016 at 11:08

  Dette hadde jeg helt glemt! Var på Kreta for 3 år siden og døde litt inni meg da jeg så skiltet på veggen som informerte om at alt dopapir skulle i søppelkassen. Siden jeg var livredd for at doen skulle tette seg (tenk så flaut det hadde vært å forklare til de som jobber der) kastet jeg det i søppelkassen. Jeg følte meg seriøst så ekkel og skitten når jeg kastet det i søppelkassen, men de var veldig flinke til å tømme søppelkassene på rommet, så vi merket aldri noe til lukten.

  Jeg skal faktisk til Hellas i juli, så kan ikke påstå at jeg gleder meg noe særlig til den delen av ferien, eller flyturen for den saks skyld!

 • Reply Gina 12. juni 2016 at 17:48

  Har vært i Hellas mange år på rad, og jeg er som deg: papiret fra nr 1 går i bøtta, nr 2 går i do, har heldigvis aldri tettet noen rør i løpet av alle årene mine i Hellas 😂

 • Reply I 12. juni 2016 at 21:28

  Haha. Kom akkurat hjem fra Hellas idag, og tenkte det samme. Og hva er greia med at det «mangler» dolokket liksom? Følte jeg satt meg rett på ramma som når gutta ikke har lagt ned lokket etter seg. Ble litt squash-øvelser i løpet av turen kan du si :p

 • Reply I 12. juni 2016 at 21:28

  Ehm.. Mente «Squat» i forrige kommentar 😉

 • Leave a Reply