Serietips og musikk

BOKTIPS FRA EN LESEHEST

10. juni 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det er så mange som har etterlyst boktips til sommeren i kommentarfeltet, så jeg tenkte jeg skulle tipse om bøker etterhvert som jeg leser dem. Disse fire bøkene har jeg lest på denne turen til Hellas, og ett hjerte symboliserer ett øye på terningen 🙂  Offer uten ansikt av Stefan Ahnem:  Den beste boken både mamma og jeg leste på turen! En spennene krim hvor mobbing og hevn står i fokus. Pluss for at boka er feit og interessant hele veien. Minus for at jeg ikke blir ordentlig kjent med eller engasjert i hovedpersonen, som er en politietterforsker man møter for første gang i denne boken.

På innsiden av Eirik Jensen:  Jeg har jo nettopp brukt et semester på å skrive en oppgave om mye av det denne boken handler om, så jeg leste den kanskje med et annet blikk enn hva en som ikke kjenner til diverse avdelinger og omorganiseringer vil gjøre. Men absolutt en OK bok å lese hvis du vil vite litt om hva som skjer i de mørkeste krokene i Oslo by. Jeg må gi boken litt minus for at den var oppramsende, og inneholdt lite av det man egentlig vil vite om Eirik Jensen. 

Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk:  Denne leste jeg i rekordfart, måtte vite hva pokker som var greia. Ganske ekkel bok hvis du lager deg bilder i hodet underveis i lesingen. Jeg likte at handlingen finner sted i Oslo og omegn, og dessuten engasjerte jeg meg i de to hovedpersonene. Gleder meg til neste bok i serien, denne var skikkelig bra! 

Elle Melle av M.J Arlidge:  Se for deg at du er fanget sammen med en du er skikkelig glad i. Ingen mat og drikke, null muligheter for å rømme. Kun en revolver, med én kule, og eneste mulighet for å slippe fri er å skyte den du er fanget sammen med. Alternativet er et begge to dør av mangelen på mat og vann. Grusomt dilemma, eller hva?! Det perfekte utgangspunkt for en spennende bok. Den er underholdende lesning, men når ikke heelt opp. Men den vipper mot en 4’er, altså!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Har du noen boktips til meg? Gjerne nyere bøker som man enkelt finner i butikk nå! Jeg blir ikke hjemme lenge før jeg har tenkt meg avgårde igjen, så det blir en tur på bokhandelen i aller nærmeste framtid 🙂 

78 Comments

 • Reply Anonym 10. juni 2016 at 19:45

  Hvor er bikinitrusa fra? :-)<3

 • Reply Mari 10. juni 2016 at 19:55

  De to siste bøkene til Jørgen Jæger er veldig bra, Monster og Fortielsen!

 • Reply Sara 10. juni 2016 at 20:09

  Er en lesehest av dimensjoner, så likte dette innlegget veldig godt!Leste The Martian av Andy Weir for ikke så lenge siden og ble overrasket over hvor morsom den var! Science fiction er i utgangspunktet ikke min greie, men denne engasjerte meg og fremkalte en del latter 🙂

 • Reply Ragnhild 10. juni 2016 at 20:26

  Samuel Bjørk har for ikke lenge siden gitt ut den neste boka i samme serie (i pocket), så den skal jeg kaste meg over så fort sommerferien ringes inn 🙂

 • Reply Anonym 10. juni 2016 at 20:57

  Om du er glad i krim så anbefaler jeg alle Kepler-bøkene, om du ikke allerede har lest dem da 🙂

 • Reply Siri 10. juni 2016 at 21:00

  Anbefaler bok nr 2 om Fabian Risk; nesten like god som debuten, og du blir bedre kjent med F.R.

  Også anbefaler jeg Johan Teorin «Sankta Psyko», så spennende og passer bra å lese på sommeren, om vinteren blir den for skummel; )

  God lesing;)

 • Reply Linn 10. juni 2016 at 21:07

  Jeg har lest både «det henger en engel alene i skogen» og «uglen» som neste bok heter. Helt sykt bra bøker begge to! Anbefaler uglen 😀 Den ligger på iBooks 🙂

 • Reply Julie 10. juni 2016 at 21:12

  Hvis du er glad i krim og ikke har lest kepler før, anbefaler jeg dem! Alle bøkene er såå spennende, ordentlig page-turner!

  Jeg har nettopp begynt på den nyeste boken, playground, og så langt er den veldig bra 👍🏼

 • Reply Silje 10. juni 2016 at 21:30

  Har lest 3 bøker av Hjort Rosenfeldt,gleder meg til de to neste🙌🏼

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 22:06

  Linn: ååh, den MÅ jeg skaffe 😀

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 22:06

  Julie: lest alle utenom Playground, elsker Kepler! Men har hørt at den er heelt merkelig? :O

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 22:09

  Siri: tusen takk for tips :-))

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 22:10

  Ragnhild: da skal jammen jeg det også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 22:10

  Anonym: de er lest, elsker dem! 🙂 Skumleste ever, hehe

 • Reply Jannicke 10. juni 2016 at 22:32

  Har du lest «et helt halvt år»? Anbefaler den på det sterkeste. (Eller du kan se den på kino nå :P)

  Oppfølgeren: «etter deg» er også utrolig bra, den anbefales på det sterkeste den også ☺️

 • Reply Lene 10. juni 2016 at 22:37

  Jørn Lier Horst har en krimserie som er helt oppslukende!! 10 bøker, alle like bra 🙂 leste alle ifjor sommer.. Klarer ikke legge ned bøkene før du er ferdig!

 • Reply Marianne 10. juni 2016 at 22:54

  Min favorittbok er Tarjei Vesaas sin Fuglane. Fantastisk vakker og sår på samme tid. Boken er ikke veldig lang. Kan hende nynorsken er litt uvant i begynnelsen, men jeg synes det at den var på nynorsk var et stort pluss 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:10

  Lene: dem har jeg ikke lest, takk for tips :-))

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:11

  Mari: takk for tips! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:11

  Jannicke: nei, det har jeg ikke. Anbefaler du å lese den før kino? 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:12

  Anonym: VS 🙂

 • Reply Guro 10. juni 2016 at 23:26

  «Den 13.engelen» av sylvelin vatle. Jeg kvapp til flere ganger mens jeg leste den, og satt igjen med gåsehud over hele meg da mordgåten ble løst. En bok som var umulig å legge fra seg 🙂

 • Reply Silje 10. juni 2016 at 23:27

  En lettlest og moro bok er «dopler» Litt sær kanskje, men jeg digget den og lo meg halvt ihjel flere ganger. Synes også Bridget Jones bøkene er gode, og absolutt et helt halvt år.

 • Reply Marte 10. juni 2016 at 23:27

  Leser en roman eller faktisk en biografi av Linn Ullmann, «de urolige». Godt skrevet og man blir godt «kjent» med karakterene underveis 🙂

 • Reply Kathinka 10. juni 2016 at 23:36

  henger neg på Hjorth Rosenfeldt! lest 4 av bøkene på rappen nå:) burde nesten ha alle me deg for deler av handlignene glir litt over i hverandre, selv om det er en nye sak inhver bok, så blir man godt kjent med hovedpersonene:) takk for tips om bøker:)

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:40

  Kathinka: har lest flere av Sebastian Bergman-bøkene, men skal sjekke om det er kommet noen flere siden sist jeg var borti han 🙂

 • Reply Lilly 10. juni 2016 at 23:49

  Takk for tips, Ida!

  Vet du elsker krim og thrillere (det gjør jeg også), MEN denne sommeren har jeg måtte ta litt pauser fra skumle bøker, rett og slett fordi jeg pisser på meg når jeg skal legge meg… Løsningen min har blitt å prøve meg på lettleste chick-flick-bøker, og faktisk har jeg kommet over noen skikkelig gode bøker som du MÅ lese: Typiske «Et helt halvt år» av Jojo Moyes, «Den ene pluss en» også av Jojo Moyes, «Du elsket alltid havet» av Lucy Clarke, og «Jeg glemte deg aldri» også av Lucy Clarke.

  Lov meg å prøve på en av dem, det er et godt avbrekk fra krim og meget store sjanser for tårer i øyekroken! <3

 • Reply Ida Emilie 10. juni 2016 at 23:51

  Jeg har nettopp lest løvetemmeren av Camilla Läckberg.. Den er veldig bra og er bok nr 9 (tror jeg) som hun har gitt ut i den serien. Hvis du ikke har lest noen av bøkene hennes enda, anbefaler jeg deg å starte med isprinsessen som er nr 1. Men man må ikke ha lest de i rekkefølge altså 🙂 Men garanterer deg nesten at du blir hekta, så har du litt lesestoff fremover.

 • Reply Stine 10. juni 2016 at 23:58

  Du må lese «Så lenge det er stjerner på himmelen», nydelig bok!!:) Ellers anbefaler jeg alle Lucinda Riley-bøkene hvis du liker den typen bøker, utrolig fine bøker 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 00:04

  Stine: takk for tips 😀

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 00:05

  Lilly: tusen takk for tips! Har egentlig ikke godt av for mye krim selv, så.. Hehe<3

 • Reply Guro 11. juni 2016 at 00:23

  Vet ikke om du har lest Jeg er pilgrim av Terry Hayes, men den anbefales virkelig! Klarte ikke å legge den fra meg og var ferdig nesten før jeg hadde begynt. Venter utålmodig på neste bok!! Trenger du noen spennende og lettleste bøker anbefaler jeg hele Myron Bolitarserien til Harlan Coben, egentlig alt av Coben når jeg tenker meg om :p ellers er jeg en Läckbergfan så hennes bøker vil jeg også anbefale 🙂

 • Reply Anita 11. juni 2016 at 00:31

  Du må lese Et helt halvt år før du ser filmen! Boken er såå god! Ellers holder jeg på å lese Liza Marklund sin «På flukt & Aldri mer fri». En sann historie om en kvinne som blir mishandlet, forfulgt og terrorisert av sin tidligere forlovede. Er så spennende, klarer ikke legge den bort! Men den er noen år, spørs om du ikke må på biblioteket 🙂

 • Reply Monica 11. juni 2016 at 00:37

  Ingen krim-tips herfra, men utrolig lettlest underholdning. Daniel Glattauer – Mot nordavinden og Den syvende(eller femte. Jeg husker ikke.) bølgen… Kjæresten fikk den første i gave fra jobb og jeg slukte den rå på en kveld. Nummer to lånte jeg på biblioteket, og gjorde det samme med den.

 • Reply Malin Karoline 11. juni 2016 at 00:42

  Karin holmqvist sine bøker er hysteriske og lettleste hvis du vil ha noe litt lett lesning også 😀

 • Reply TUVA 11. juni 2016 at 00:57

  Absolutt boken »De kjenner mitt navn». Beste boken jeg har lest og jeg har planer om å lese den igjen i nærmete fremtid.

  Handler om en dame som ble kidnappet fra familien sin i Afrika og solgt som slave i USA. Den er sterk i måten den er skrevet på, den ligger et sterkt teppe av kunnskap om historien til disse slavene gjennom hele boken og den er sterk i måten den rett og slett tar tak i deg på og nekter å slippe før du har lukket boken etter å ha lest siste side.

 • Reply Tuva 11. juni 2016 at 00:59

  *»Noen kjenner mitt navn», mente jeg i forrige kommentar.

 • Reply LH 11. juni 2016 at 01:26

  Anbefaler deg å lese boken (Et helt halvt år) før du ser filmen, man blir ikke skuffet av å se filmen selv om man har lest boka, men det er selvfølgelig ting i boka som gir hele historien en bedre flyt. Er ikke så rart, det er jo ikke ubegrenset med tid når man skal konvertere over 400 sider, til litt over 2 timer på film. Tror kanskje filmen kan bli litt typisk «romantisk» drama, om man ikke har lest boken først. Har du lest Dan Brown sine bøker?

 • Reply C 11. juni 2016 at 01:36

  Så gøy å se at vi liker mange av de samme bøkene! Sitter selv med Offer uten ansikt nå 🙂 Elsket Det henger en engel alene i skogen, skal snart starte på den neste boken, som faktisk handler om min hjemby!

  Håper du nyter ferien din Ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 07:49

  C: så gøy, gleder meg til å lese den neste selv! 🙂 god sommer!

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 07:51

  LH: den ser jeg! 🙂 bare et par, er det en spesiell du liker?

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 07:52

  TUVA: tusen takk for tipset!

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 07:53

  Guro: Pilgrim er en av de beste jeg har lest!! Terningkast 6 😀

 • Reply Kine 11. juni 2016 at 10:07

  Sukkerdøden av Unni Lindell er helt fantastisk! Og Alex av Pierre Lemaitre. Begge bøkene er innenfor krim-sjangeren 🙂

 • Reply Beate 11. juni 2016 at 10:36

  Enig med Tuva! Noen kjenner mitt navn er sterk lesning! Utrolig godt formidlet, engasjerende, også lærer man noe underveis også.

 • Reply Martine 11. juni 2016 at 11:00

  Ble selv skuffa over Elle Melle, men bok nr 2 av den forfatteren var mye bedre og hadde en god flyt gjennom boken som var lettere å følge. Jeg vil anbefale deg Viveca Sten, svensk krim på sitt beste! Sjekk også ut Jan-Erik Fjell 🙂

 • Reply Ida 11. juni 2016 at 12:34

  Du må lese Doppler og Volvo lastvagnar av Erlend Loe. Fantastisk morsomme og underholdende! (Les Doppler først) 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. juni 2016 at 12:50

  Martine: da gleder jeg meg til bok nummer to 🙂

 • Reply Ida B 11. juni 2016 at 14:57

  Kollektivt Selvmord av Arto Paasillinna. Mørk humor – om du liker det. Lo godt av denne! Ellers så har du jo Muleum av Erlend Loe (gammel, men lest den uendelig mange ganger nå), som man leser ut på typ en dag, fordi man ler seg skakk og ikke klarer å legge den fra seg.

 • Reply Ida B 11. juni 2016 at 14:59

  .. og forresten Naken i Hijab av Gunn Marit Nisja er også innmari bra!! 🙂

 • Reply Charlotte 11. juni 2016 at 17:20

  Jeg likte heller ikke så godt Elle melle. Men de to neste Bro, bro brille og dukkehuset var bedre.

  Liker godt Lars Kepler bøkene, men den nyeste «playground» var ikke god (dette er bok nr. 1 av 3 i en ny serie).

  Ellers er Sebastian Bergman bøkene helt topp og en favoritt hos meg.

  «Uglen» leste jeg ferdig i går -tommel opp.

 • Reply Oda 11. juni 2016 at 17:55

  Slenger meg på anbefalingen av The Martian av Andy Weir, utrolig underholdende lesning! Samtidig som det er spennende, såklart 🙂

  En annen anbefaling – Shantaram av Gregory David Roberts. Tror det er den beste boka jeg noen gang har lest. Historien er basert på hendelser fra forfatterens virkelige liv, og handler om da han rømte fra et høysikkerhetsfengel i Australia og de åtte årene han tilbrakte i Bombay, India. Boka har seriøst alt; spenning, humor, krim ? til og med et snev av romantikk. Boka fikk meg til å smile, gråte, le ? man er gjennom hele følelsesspekteret. Og så har forfatteren en helt egen evne til å beskrive det som må være Indias fineste by, og som selv nesten fungerer som en karakter i boka ? nydelige, brutale Bombay. Forelsket meg totalt i den byen kun fra hans skildringer. Vanligvis leser jeg bøker på engelsk, men denne leste jeg på norsk, og det angrer jeg ikke et sekund på. Han skriver SÅ bra. Det er en liten murstein av en bok på nærme åtte hundre sider, men jeg skal love deg at sidene bare flyr forbi, og at du mot slutten kommer til å ønske den var lengre 🙂

 • Reply Tone 11. juni 2016 at 18:40

  Ser vi har lik smak i Krim 🙂 men takk for tips i innlegget. Les Johan Theorin og Läckberg om du ikke har det fra før, de tror jeg du vil like, hun islandske forfatteren Yrsa Sigurdsdottir ( eller noe lignende ) har skrevet noe av den nifseste krimmen jeg har lest, spesielt » Jeg vet hvem du er» tror jeg den het. Den skremte vettet av meg og var en fantastisk pageturner. Anbefaler den til alle.

 • Reply Stina 11. juni 2016 at 19:22

  Visst Ahnhems nästa bok är släppt i Norge så köp den! I Sverige heter den Den nionde graven. Han har blivit min nya favoritförfattare!

  Annars ska Karin Slaughter – De vackraste vara bra!

 • Reply Mariella 11. juni 2016 at 21:00

  yrsa sigurdardóttir, Islandsk krim! 🙂

 • Reply Sara 11. juni 2016 at 21:25

  du MÅÅ lese Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. Den er så bra at jeg har lest den 2 ganger.. og det gjør jeg aldri!

  Men denne anbefaler jeg på det aller sterkeste 🙂 den har alt!

 • Reply Hannah 11. juni 2016 at 21:47

  Mine favoritter som jeg har lest nylig er Et helt halvt år, En gatekatt ved navn Bob og The Girl you left behind!

 • Reply Tonje 11. juni 2016 at 21:50

  Favorittboken min er kanskje Boktyven av Markus Zusak, anbefales på det sterkeste! Den er fra 2005, men er så kjent at den finnes fortsatt i de fleste bokhandlere! Den handler om en ung jente som lever i Tyskland under 2. verdenskrig. Det som er så spesielt med denne boka er at historien blir fortalt i dødens perspektiv. Den er morsom, rørende og helt annerledes enn noe annet jeg har lest. Er en sånn fortelling som man aldri glemmer!

  Er også glad i Looking for Alaska av John Green, A long Way Gone; memoirs of a boy soldier av Ishmael Beah (forsåvidt en selvbiografi, men en helt utrolig gripende historie om ting som gjør at man får et nytt perspektiv på mye i livet), og Livet Skal Leves av Randy Pausch (Må nok bestilles).

  Jeg holder for øyeblikket på å lese The Graveyard Book av Neil Gaiman, bra så langt! Men takk for andre tips både i innlegget og fra alle kommentarene! Håper noen av mine forslag faller i smak!:)

 • Reply Madelen 11. juni 2016 at 22:59

  Fordi vi er i familie så kunne jeg ikke unngå å kjøpe krimbøkene til Hanne Kristin Rohde. Foreløpig to stykker i serien; Mørke Hjerter og Bare Et Barn. Den tredje kommer nå på høsten, så de andre to har vært tilbud en stund 🙂

 • Reply Anonym 12. juni 2016 at 00:30

  De som fortjener det av Peter Swanson og

  Alex av Pierre Lemaitre

  Begge er psykologiske thrillere

  Hilsen en som jobber i bokhandel

 • Reply Trine Grung 12. juni 2016 at 00:49

  Da er begge m flest stjerner bestilt, takk for tips. Frida og jeg skal til Spania i nesten tre uker i august så da er lektyre sikret. God sommer Ida og hils mamsen og papsen.

  God klem fra Drammen❤️

 • Reply Kathrine 12. juni 2016 at 01:00

  Anbefaler Ninni Schulmann sin krim, Jørn Lier Horst sin krimserie og ikke minst Chelsea Cain sine krimbøker. Fantastiske alle sammen.

 • Reply Anonym 12. juni 2016 at 10:55

  Det eneste jeg egentlig leser er krim, men i det siste har jeg gitt romaner en god sjanse og har faktisk funnet noen ekstremt gode bøker, sånne type perler man ønsker å gi bort til alle man er glad i, fordi bøkene er så fantastiske og man ønsker andre en like god opplevelse.

  Så mine tips, er kanskje litt sære, men jeg liker sære bøker:

  -Volvo lastvagnar – jeg lo og jeg lo, det er en av tidenes morsomste bøker, men samtidig en ekstremt inntelligent bok, Erlend Loe er fantastisk, virkelig, denne boken har jeg anbefalt videre til de jeg kjenner, og de elsker den like høyt som meg 🙂

  -Det litterære apotek – dette er en perle blant bøkene i min bokhylle, en sånn bok som er vanskelig å beskrive, men som er en skatt til bokelskere, en av de fineste bøkene jeg har lest så langt i sommer

  -Stoner – dette er en stille bok, du får tid til å tenke mye, på gode ting, og vonde ting, en bok som får deg til å tenke og ordene er så fantastiske at man får gåsehud og man håper at boken aldri tar slutt, vakker og poetisk

  -Nullpluss pluss – en av de særeste bøkene jeg har lest og jeg innrømmer det, jeg lo innimellom, selv om man kanskje ikke skal le av en sånn type bok, men det er så rart alt sammen, at man sitter der og ler til slutt, jeg elsket boken, men det er en sær bok, så kanskje ikke en bok som passer for alle

  -Ran og rullator, dette er en så morsom bok at man ler på seg latterkrampe, gamle mennesker kan være utrolig kule de også, håper jeg blir sånn selv en dag, dette er også en litt sær bok, men den veier opp med å være morsom, du får magemuskler etter denne boken, det lover jeg

  God lesesommer <3

 • Reply Frida 12. juni 2016 at 10:57

  The Girl On The Train er definitivt den beste boken jeg har lest i år! Veldig spennende med plot twists rundt hvert hjørne, anbefales virkelig 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. juni 2016 at 14:17

  Trine Grung: god sommer, håper du og Frida får en kjempefin tur <3

 • Reply Veronica:-) 12. juni 2016 at 14:32

  Lavendelhagen av Lucinda Riley. Den er såååå fin!!!

  Bokserien om Karsten Sejer av Karin Fossum. Veldig bra serie!

  God ferie videre:-)

 • Reply M 12. juni 2016 at 18:26

  Kan anbefale «Kvinne går til lege- mann går på byen», «To all the boys I ever loved»,

  Et helt halvt år anbefales også før man ser filmen! 🙂

 • Reply Nina 12. juni 2016 at 20:01

  Jeg har nettopp blitt ferdig med «23-salen» av Ingvar Ambjørnsen. Den handler om psykiatriavdelingen på Lierne på 70-tallet, og alt det som foregikk der.

  Litt rar i starten, det er mye mørkt og dystert (som faktisk skjedde), men alt i alt var det en veldig god bok! Anbefales dersom man ønsker litt annet enn de typiske sommerbøkerne ☺️

 • Reply Marthe 12. juni 2016 at 21:34

  Jeg har nettopp lest Bringebærpiken av Karen Swan og Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty, og anbefaler begge på det varmeste! 🙂

 • Reply Marie 13. juni 2016 at 00:33

  Lukk øynene av Josh Malerman, den var veldig spennende!

 • Reply Mari 13. juni 2016 at 01:58

  Anbefaler samme som hun over 🙂 «piken på toget» er en spennende thriller som man ikke vil legge fra seg! Den er relativt ny og kanskje til og med på tilbud i bokhandelen 🙂

 • Reply Nina 13. juni 2016 at 14:53

  Jeg vil anbefale deg krimbøkene til Jørn Lier Horst, superspennende! Og handlingen er fra Tønsberg området, så det passer sikkert bra for deg:)

 • Reply Ann-Kristin 13. juni 2016 at 18:46

  Sarah Jio sine bøker er helt fantastiske! Jeg leser vanligvis kun krim, og har nesten aldri rørt noe annet. Men så ble anbefalt Sarah Jio sine bøker, og herregud! De MÅ du lese. Det er romaner med en god blanding av mystikk, spenning og romantikk. Det finnes flere av dem, men mine personlige favoritt er Huset på stranden og Frost i mai. Liv meg at du leser minst en av dem!

 • Reply Katrine 13. juni 2016 at 20:04

  «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman og «De hengte revenes skog» av Arto Paaslinna er de to desidert morsomste bøkene jeg har lest! Anbefales!

 • Reply Oda 14. juni 2016 at 15:56

  Takk for tips, er egentlig ikke så glad i krimbøker, men fikk veldig lyst til å lese «Elle melle», og de andre bøkene i serien!

  Jeg kan anbefale The girl on the train av Paula Hawkins, I let you go av Clare Mackintosh, before I go to sleep av S.J. Watson og keep your friends close av Paula Dayl! De er kjempegode bøker hvis du liker psykologiske thrillere. De er skikkelig page turner og jeg klarte ikke å legge de fra meg! (Jeg tok faktisk med meg I let you go på det ene julebordet jeg deltok på i jula, for den var så spennende at jeg ikke kunne legge den fra meg hjemme).

  Ellers så henger jeg meg på JoJo Moyes sine bøker, jeg har lest Me before you, me after you, the girl you left behind, the one plus one, paris for one (dette er en short story på bare 95 sider)! De er kjempefine og veldig lettlest! Anbefaler å lese boka før du ser filmen, for da får du en mer utfyllende historie! 🙂

  Håper du plukket opp noen tips!

  God sommer 🙂

 • Reply Lini 14. juni 2016 at 19:38

  På krimfronten kan jeg anbefale:

  Uglen av Samuel Bjørk

  I tillegg til «Bro bro brille» og «Dukkehuset» av M.J. Arlidge.

  «Alex» og «Irene» av Pierre Lemaitre er også fantastiske 🙂

  Dødens herskerinne – Bernhard Aichner

  Jeg er Pilegrim – Terry Hayes

  Og av romaner:

  Alt i et øyeblikk – Erica James

  Hele livet på en dag Alyson Richman

  Når sypressene hvisker – Yvette Corporon

  Barna fra toget – Christina Kline

  En mann ved navn Ove – Fredrik Backmann

  Bringebærpiken – Karen Swan

  En liste for livet – Lori Spielman. Jeg ble ikke så begeistret for «Et helt halvt år» – mens denne der imot likte jeg veldig godt.

  Hilsen en som jobber i bokhandel 🙂

 • Reply Eva 14. juni 2016 at 22:16

  Litt etter alle andre, men har masse tips 😀

  Mest bokserier egentlig (noen er nevnt tidligere);

  Jørn Lier Horst

  Camilla Läckberg

  Liza Marklund

  Åsa Larsson

  Jørgen Jæger

  Unni Lindell

  Lisa Gardner (to ulike serier)

  Lucinda Riley

  Robert Galbraith (J.K. Rowling)

  Jo Nesbø (of course, men de har du sikkert lest)

  Jussi Adler Olsen

 • Reply Andrea 20. juni 2016 at 11:30

  Jeg elsker krim, og hater nesten Jo Nesbø litt for at det blir så vanskelig å finne gode krimbøker etter å ha lest hans! Men oppdaget nylig Karin Slaughter, og liker bøkene hennes svært godt. De blir etterhvert veldig karakterdrevet, og jeg tar meg selv i gå rundt og gruble over hvordan det går med dem når jeg ikke leser. Har bare lest «Grant County»-serien så langt, og anbefaler veldig!

 • Leave a Reply