Hverdagsliv

INGEN SKAL DRUKNE

10. juni 2016

I samarbeid med Redningsselskapet OLYMPUS DIGITAL CAMERA Et lite og viktig avbrekk fra sol og palmer! Som jeg så vidt nevnte for dere for en stund siden, har jeg vært på besøk hos Redningsselskapet. Redningsselskapet er en landsdekkende og frivillig organisasjon som jobber for at du skal være trygg på sjøen. Deres mål er å redde liv, berge verdier, verne kystmiljøet i norske farvann, og bedre sikkerheten til sjøs gjennom opplysning og forebyggende arbeid. 

Du har kanskje hørt om Redningsselskapet i forbindelse med arbeidet de gjør i Middelhavet og flyktningkrisen? Det var i hvertfall det jeg assosierte Redningsselskapet med, helt til jeg fikk besøke dem og lærte om arbeidet de gjør her i landet også. Her er noen facts om arbeidet de gjorde i Norge i 2015: 

 Reddet 30 mennesker fra drukningsdøden  6.352 båter fikk hjelp eller assistanse på sjøen   30.000 barn og unge fikk opplæring i sikkerhet på sjøen  3.900 frivillige brukte fritiden sin på å trygge kysten

Det er ingen tvil om at dette er livsviktig arbeid som vi skal være veldig glad for at noen gjør. Det var utrolig spennende å være med ut i redningsskøyte, og de som jobber om bord er så dyktige. De har utstyr til å trekke store skip, slukke branner og til å ta seg av mennesker medisinsk – det er ikke småtteri.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det jeg hovedsakelig vil snakke med dere om i dag, er bruk av redningsvest. Av de 30 som ble reddet fra drukning i 2015, var det kun 22 som hadde på seg flyteplagg. Det er 8 for lite, det. 

Nå finnes det jo regler for bruk av vest hvis du oppholder deg i båt av en viss størrelse, men det er likevel mange som velger å ikke bruke vest. Hvorfor, spør jeg meg selv. Er det av samme grunn som at mange lar være å bruke sykkelhjelm? Skal ikke ødelegge frisyren? Antrekket? Er det ukomfortabelt? Jeg syns det blir for dumt. Tenk så tragisk å drukne fordi du ville ta deg best mulig ut på en båttur. Tenk så meningsløst for familien som sitter igjen i dyp sorg. På havet er vi små, og ovenfor naturens krefter har vi som regel ingenting å stille opp med.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Da jeg var med Redningsselskapet ut på sjøen, fikk jeg ha på meg denne vesten. Tror dere rosabloggeren i meg jublet, eller?! Hehe. De eneste redningsvestene jeg har hatt på meg i båt har vært store, klumpete og oransje. Og i kajakk har jeg hatt på meg en flytevest så tynn at jeg har lurt på om det i det hele tatt er noe vits. 

Denne redningsvesten er det Redningsselskapet som selger, og den heter RS Northsafe Pink. Er det noen du vil kjøpe redningsvesten din av, så er det de som redder liv og daglig jobber med sikkerhet på sjøen. Vesten er ergonomisk designet med mange tilleggsegenskaper, så klart med fokus på god funksjonalitet og sikkerhet. Vesten gir deg maksimal bevegelsesfrihet, man merker ikke engang at man har den på. Så der forsvant det argumentet for å ikke bruke redningsvest! I tillegg snur den deg på ryggen i vannet, slik at man får puste selv om man skulle være bevisstløs. Den er også utstyrt med skrittstropp og CE-godkjent lys som både kan blinke og lyse normalt. Og så er det et lite rom på den for oppbevaring av nøkler eller mobiltelefon. Ellers må jeg jo nevne at jeg syns den er utrolig fin også, så hvis det visuelle er grunnen til at du ikke bruker vest – der forsvant det argumentet også 🙂 Redningsselskapet anbefaler forresten ikke oppblåsbar vest for små barn, denne vesten kan brukes av alle som veier over 40 kilo. 

Kjøp den fine, rosa redningsvesten HER

Slik kan du hjelpe Redningsselskapet å bedre sikkerheten ved å bruke vest på sjøen, samtidig som du støtter arbeidet deres. Hvis du er interessert i andre produkter så finner du alt sammen her

Da gjenstår det vel bare å understreke: bruk vest på sjøen, ingen skal drukne! 

8 Comments

 • Reply Anonym 10. juni 2016 at 12:58

  Flott innlegg!

 • Reply Emma 10. juni 2016 at 12:58

  Flott og viktig innlegg!

 • Reply ingrid 10. juni 2016 at 23:16

  Hei!

  For et flott og viktig innlegg. Redningsselskapet er helt uunværlig på havet. Jeg har kjøpt en vest.

  God sommer 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. juni 2016 at 23:41

  ingrid: så bra Ingrid, håper du blir fornøyd med vesten din. God sommer til deg også <3

 • Reply Jenny 12. juni 2016 at 10:34

  Så flott at du samarbeider med redningsselskapet De gjør et viktig arbeid!

  Den vesten er så fin, men dyr.. Du hadde vel ikke kunne ordnet en rabattkode her? hehe<3

 • Reply Ida Wulff 12. juni 2016 at 14:16

  Jenny: Ja, det gjør de virkelig 🙂 Vesten koster, men tror på at det er viktig å ikke gå for det billigste når det kommer til sikkerhet. Ble ikke noen rabattkode i denne omgang, men jeg kan såklart lufte forslaget hvis jeg skal skrive om dette igjen! Klem

 • Reply Emmanuell 4. juli 2024 at 20:24

  I am sure this paragraph has touched all the internet visitors, its really really pleasant piece of
  writing on building up new website.

 • Reply тест что о тебе думают мужчины 20. juli 2024 at 21:40

  к чему снится чихать во сне
  молитва ксении петербургской о замужестве и личной жизни отзывы сонник сломать челюсть себе м лермонтов молитва я матерь божия
  ныне с молитвою приснилось детское кресло в машине

 • Leave a Reply