Reise

MIN LILLE GUIDE TIL THASSOS

16. juni 2016

Før jeg reiser videre til neste destinasjon, må jeg gjøre meg ferdig med Thassos. Forstår det slik at jeg har mange lesere som skal dit i sommer, så nå er det vel på tide 🙂 

Mamma og jeg hadde en utrolig koselig tur, og min første gang i Hellas ga mersmak. Jeg har ikke noe stort behov for å reise tilbake akkurat til Thassos, men Hellas generelt vil jeg gjerne se mer av. Jeg gjør guiden litt annerledes enn jeg pleier, men håper det funker for dere!  OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi booket turen: via Ving, og fløy med SAS. Flyturen tok cirka 3 timer, og vi landet i Kavala. På flyplassen ble vi hentet med buss og kjørt til en ferge. Fergeturen tok cirka 40 minutter over til Thassos, og bussen var med på fergen. Da vi kom fram, kjørte bussen oss videre til hotellene. Charter er gull verdt når flyet ikke lander på endestasjonen, man slipper å tenke selv, og blir fraktet helt til målet. 

Vi bodde på: Samaras Beach Hotel, et lite hotell med 16 rom i Limenaria. Grunnen til at vi ikke gikk for resort er at disse gjerne ligger ganske øde, og vi ønsket gangavstand til restauranter og så videre. Det fikk vi i Limenaria. Jeg ble positivt overrasket over hotellet, som ser så stusselig ut på bildene. Alt var nyrenovert og fresht innvendig, selv om jeg kanskje ville valgt en annen innredning og andre farger, hehe… Hotellet er familiedrevet, da vi kom ble vi møtt av tre generasjoner. Og hver morgen når jeg kom løpende ned for å rekke frokost, ble jeg møtt av hotelleierens «good morning sweetie»! Veldig koselig, om man liker at det er personlig og intimt. Det er egentlig ikke helt meg, men det funket hos Samaras. Billig er det og!  OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi leide bil av: National Friend, det koster 200-300 kroner dagen, litt etter hvilken bil du vil ha og hvor mange dager du ønsker å leie. Hvis du skal til Thassos, MÅ du leie bil/scooter/firhjuling. Minst 2-3 dager! Ellers får du ikke sett annet enn din egen lille boble, som for vår del var Limenaria. Det skjer ikke mye der, altså. Mat og strand. 

Vi kjørte: mest rundt til høyre på kartet. Vi besøkte havnen i Limenas, og landsbyene Panagia, Potomia og Theologos. Panagia og Limenas var hyggelig å traske rundt i, de andre kunne vi droppet. I tillegg kjørte vi innom flere strender, som leder oss til neste punkt.  OLYMPUS DIGITAL CAMERAStrendene på Thassos: er det beste med øya. De lokale har vanskelig for å anbefale én strand, for de fleste er vakre perler. Vær obs på at det er noen strender du ikke kan kjøre helt ned til med leiebil. Stranden ved hotellet vårt i Limenaria var helt grei. Finere strender vi besøkte er Golden Beach, Paradise Beach, Aliki , Metallia Beach og Giola. Litt lei meg for at vi ikke fikk besøkt Marble Beach, den skal visst være utrolig fin. Av strendene vi var på koste vi oss faktisk mest på Metallia Beach. Det var gangavstand fra hotellet vårt, og det føltes som om vi var på en øde øy. Husk/kjøp badesko, så blir badeopplevelsen mindre knotete!

Maten på Thassos: er god, så lenge du går for det greske. Jeg har ingen spesifikke restaurantanbefalinger, men spiste mest på et sted som heter Molos i Limenaria. Gresk salat, tzatziki i lange baner, souvlaki, gyros, forskjellige gryter med mørt kjøtt, greske kjøttboller – nam! Det er mange restauranter som ikke har pizza og de standard «syden-måltidene», takk og lov for det. Bestilte pizza ved én anledning, og fikk servert den verste pizzaen jeg noen gang har smakt. Bestiller du burger, kan du også få deg en overraskelse 😉  OLYMPUS DIGITAL CAMERAShopping på Thassos: kan du nesten glemme. Bortsett fra de standard strandsjappene med Thassos-artikler, nøkkelringer og bademadrasser, er det ikke så mye av det. Fant et par søte butikker i Limenas (der hvor fergen kommer inn), men jeg kan nesten garantere at shoppingbudsjettet ditt ikke sprekker på denne øya 🙂 Kan jeg trekke tilbake noe av det jeg skrev nå? Hvis du er på jakt etter fine sandaler i skinn og kroppspleie, oljer og den slags – da er dette stedet for å handle nettopp det. 

Dra til Thassos for å: slappe av, ligge på fine strender, spise mat og lese en haug med bøker. Du kan gjøre vannsportsaktiviteter og dra på utflukter gjennom reiseselskapene, men bortsett fra det er det ikke mye action.  OLYMPUS DIGITAL CAMERADet jeg ikke likte med Thassos: var først og fremst alle løskattene. Dem er det mange av, og de er ikke flaue for å flokke seg rundt bordet ditt når du sitter ute og spiser. Heller ikke begeistret for at man ikke kan kaste toalettpapir i do, hehe. 

Flere tips kan du få av: min gamle kollega Maria, som er halvt gresk. Hun har sendt meg masse tips, og har laget en guide for Ving her. Hun tipset meg blant annet om nabobyen til Limenaria, Potos. Her skal det være litt mer «liv». I tillegg ligger det visst et bra utested mellom Limenaria og Potos som heter Bolero.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Håper noen kan få bruk for disse tipsene! 🙂 

10 Comments

 • Reply Siri 16. juni 2016 at 16:17

  Så veldig kjekt ut der 🙂 Hvor er den hvite shortsen din fra?

 • Reply Maren 16. juni 2016 at 16:38

  Hvoooor er den svarte bikinien som er en del av bildet på Snapchat? Sååå fiiiin!

 • Reply Ida Wulff 16. juni 2016 at 17:41

  Siri: den er fra H&M 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. juni 2016 at 17:42

  Maren: den med hvit brodering rundt kantene? Den er fra Victorias Secret, kjøpt på nett 🙂

 • Reply Miriam 16. juni 2016 at 19:33

  Hvor har du kjøpt bikiniene dine i år? 🙂 Sliter skikkelig med å fine noen jeg liker godt!

 • Reply Amalie 16. juni 2016 at 23:05

  Elsker Hellas! Klarte rett og slett ikke å velge hvilken gresk øy jeg skal besøke i sommer, men endte opp med Samos! Har ikke vært på Thassos selv, men høres ut som du har hatt det fint! 🙂

 • Reply LH 16. juni 2016 at 23:55

  Virker som det perfekte stedet å dra om man bare ønsker og koble totalt av. Må vurdere Thassos når jeg skal ut å reise alene etter hvert 🙂

 • Reply Maria 17. juni 2016 at 14:43

  Så godt du har fått mersmak på Hellas, Ida. Thassos er jo kun en bitteliten øy, blant mange flotte plasser. Hellas har virkelig mye å by på, så du burde ta turen igjen 🙂

  Om det er lov: jeg drar til Thassos om en uke, skal prøve å legge ut et «livealbum» med bilder og litt tips, om noen ønsker å se enda mer – mariagm.com

  God tur, på neste reise 🙂

 • Reply ATE 19. juni 2016 at 07:03

  http://www.ilionstudios.gr/en/

  Thassos er en rolig og deilig øy man reiser til for å slappe av og bare kose seg 🙂 Anbefaler linken over, hvor det er norsk/gresk vertskap som gjør oppholdet særdeles trivelig for nordmenn, service 24/7 😀

 • Reply Henriette 19. juni 2016 at 18:54

  Hei!! Skikkelig bra guide, kunne du laget en sånn om Igrane også? Har planlagt en reise dit i august og kunne trengt noen tips 😀

 • Leave a Reply