Hverdagsliv

DESPERATE MENN

25. juni 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA I dag har jeg vært ute og gjort ærender. Når jeg løper fra sted til sted, er det ofte med solbriller, øretelefoner og nesa i sky – jeg vil bare bli ferdig, være i fred, helst ikke stoppe og snakke med venner av venner, gateselgere, Røde Kors, turister som lurer på veien, tiggere eller rare skruer som vil fortelle om aliens og religioner. For ja, hvis du går open minded rundt i Oslo og ser folk i øynene en dag, så kan du få med deg hele den rekka der. 

Til tross for solbriller, øretelefoner og nesa i sky, fikk jeg ikke være i fred i dag. Jammen var det ikke en som hadde baller til å stoppe meg og få meg til å ta ut øreproppene, for å ta meg i hånda og fortelle meg at jeg var pen. Midt på Aker Brygge. Jeg tenkte skjult kamera eller sjekkekurs, og trampet videre. Ettersom ingen ba meg om å signere på noe skjult kamera-ark, regner jeg med at det var en stakkars fyr på sjekkekurs. Jeg har faktisk opplevd det flere ganger. Unge menn som sirkler rundt på offentlige plasser, og kommer bort og introduserer seg selv og gir komplimenter. Høye skuldre, stive smil, røde kinn og tydelig innøvde replikker. 

Etter dagens lille møte, som gjorde meg helt klam på ryggen, bestemte jeg meg for å researche litt. Og jammen er det ikke sjekkekurs i Oslo 24.-26. juni! Kurset består av tre deler: teori, praktisk trening og veiledning. På nettsiden står det blant annet: det er ikke uvanlig at kursdeltakere blir med jenter hjem etter kurskveldene, men det er opp til hver enkelt om man ønsker å dra det så langt.

Så, hva skjer med verden? Jeg trodde «sjekking» handlet om kjemi. Om å komme i kontakt med mennesker og se om kjemien stemmer. At du skal være deg selv, og at det forhåpentligvis faller i smak hos den du har sett deg ut. Hvis du er en sjenert, stille, klønete eller nerdete type – hvorfor skal du på sjekkekurs og lære hvordan du skal kle deg, prate, introdusere deg, hvilke vitser som slår an, hva som er riktig timing for den og den replikken? Kanskje noen faller for den utadvendte, morsomme fyren du er 24.-26. juni, men etter det da? Er det ikke bedre å finne noen som liker den du er i utgangspunktet? På nettsiden står det også: vi trener på hvordan du skal ta kontakt på riktig måte, effektive åpninger og riktig timing, slik at du naturlig kommer i kontakt med de jentene du ønsker. Du får også god trening i hvordan du bygger opp spenning i samtalen, noe som gjør deg ekstremt attraktiv. 

Attraktiv, ja… Det minst attraktive som finnes er en mann som er desperat. Gjennom mine år som singel (wow, det begynner å bli noen) har jeg datet en fin liten bukett med menn/gutter, hva enn man vil kalle dem. Noen har vært kortvarige og mindre seriøse. Andre har jeg virkelig funnet tonen med, og hatt en relasjon til over lengre tid. Men flere ganger hvor sistnevnte har vært tilfelle, har jeg fått en eller annen følelse som jeg ikke har klart å sette fingeren på. I ettertid har jeg sett veldig klart hva den følelsen som fikk meg til å ta beina fatt og løpe for livet var. Desperasjon. 

En fyr jeg datet, og som var helt knust da kontakten avtok, hadde kjøpt hus og forlovet seg ni måneder etter vår første date. En annen fikk seg kjæreste sånn cirka en uke etter at jeg hadde takket for meg. En tredje ser jeg trille rundt med barnevogn i nabolaget av og til, og jeg puster lettet ut over at ungen oppi vogna ikke er min. 

Jeg har innsett at grunnen til at jeg «stakk» er fordi jeg opplevde desperasjon. At de bare ville ha noen, at det ikke var så nøye om det var meg eller noen andre. Jeg vil jo selvfølgelig ha en som bare vil ha meg. Hvorfor har du så dårlig tid? Er du redd for å ende opp alene? Kanskje det blir lettere for deg om du ikke er så desperat? Og om du ikke betaler 6500,- for et tre dagers sjekkekurs i Oslo, hvor du skal få jenter til å like deg for en person du egentlig ikke er. Vær deg selv og slapp av, så ordner det seg sikkert til slutt 😉  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

52 Comments

 • Reply Hege Kristin 25. juni 2016 at 17:41

  bra skrevet, og helt enig i det! 🙂

 • Reply Thea 25. juni 2016 at 18:11

  «effektive åpninger og riktig timing, slik at du naturlig kommer i kontakt med de jentene du ønsker. Du får også god trening i hvordan du bygger opp spenning i samtalen, noe som gjør deg ekstremt attraktiv»

  Dette er noe av det mest tragiske jeg har lest, eller tristeste kanskje. Betaler menn 6500 for slikt? Stakkar dem, de burde anmelde kursholder for svindel. Helt enig med deg. Første bud er å være seg selv. Er det noe dette IKKE gjør, så er det gjøre noen som helst «ekstremt attraktiv». Virkelig…?!

 • Reply Anonym 25. juni 2016 at 18:52

  Akkruat samme skjedde meg i dag også ved rådhuset!!

 • Reply Mathias 25. juni 2016 at 19:09

  Haha, herregud. Det er jo fryktelig fascinerende! Man ser jo tendenser når voksne par skilles og mennene stort sett løper videre til noe nytt rimelig asap. Kjenner til mange skilte menn (foreldre av venner, altså) som finner seg ny dame og skal pushe henne på kidsa etter en måned med dating. BAM, så var hus, bryllup og ny familie i boks! Det er noe med det, enten de er 20 eller 50. Er mann (gutt?) selv, men skjønner det serr ikke.

 • Reply Tina 25. juni 2016 at 19:25

  Menn er livredde for å være alene.. Kvinner takler alenetilværelsen relativt greit, og klarer å tilpasse seg ganske greit. Det er ikke sånn at de på død og liv MÅ være i et forhold livet ut liksom. Jeg har alt alt ALT for mange kompiser som er i forhold ‘fordi det er forventet av de’. Altså det er forventet at man skal være i et stabilt forhold, kjøpe leilighet, barn osv. Og det er så trist :/ De er ikke forelsket i personen de er sammen med engang, men de ‘trives jo sammen’.

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 20:05

  Tina: jeg har samme inntrykk som deg. Når folk sier rett ut at de egentlig ikke er så begeistret for kjæresten sin, men ikke orker å være alene… Nei, jeg vet ikke altså.

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 20:06

  Mathias: haha, veldig sant nå som jeg tenker over det!

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 20:33

  Hege Kristin: <3

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 20:33

  Thea: helt enig med deg. Hvis noen har vanskelig for å komme i kontakt med andre mennesker, noe jeg har full forståelse for at enkelte kan ha, så ville jeg kanskje søkt hjelp på en annen måte… 🙁

 • Reply Silje 25. juni 2016 at 20:51

  Haha, at sjekkekurs faktisk får påmeldte i det heletatt er faktisk ganske skremmende, en ting er nyskilte 50 åringer som har vært i forhold i årevis, men for unge mennesker burde det virkelig holde å være seg selv og smile.. Hadde samme opplevelse på jernbanetorget midt på lyse dagen mens jeg venta på noen, og snudde meg mer enn én gang etter sjulte kamera da en svenske (jeg er like glad i svensker som deg) på ca 25 presterte å fortelle at jeg så ut som en filmstjerne, dama til Stifler i American Pie for å være eksakt. Sikkert en god innøvd ice-breaker som var ment til å være morsom, men det funka dårlig på meg for å si det mildt 😉 Mannfolk altså!

 • Reply Anna 25. juni 2016 at 21:01

  Hei!

  Det er ikke så enkelt for noen, dette med å bli kjent med andre og sånt, men er enig at det ikke hjelper å betale så mye penger på å prøve å bli kjent med jenter på den måten…Men noen tjener på det og er sikkert fornøyd at det finnes desperate menn:)

 • Reply Anna 25. juni 2016 at 21:02

  Hva må til for å gjøre Ida interessert:)? I tillegg til riktig kjemi

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 22:40

  Silje: Hahaha, han burde fått pengene sine i retur ?? er så pinlig å bli konfrontert sånn midt på gaten..

 • Reply Anonym 25. juni 2016 at 22:44

  Gikk du rundt med den jakka i dag?😅

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 22:47

  Anonym: nei, det er bilder fra februar 😉

 • Reply Mona 25. juni 2016 at 22:53

  Å, dette likte eg å lese :)) Det er akkurat det samme som eg tenker!! Og eg har sagt flere ganger, eg vil ha ein gutt som vil ha MEG, ikke bare få seg ei dame!

 • Reply Live Kristine Hage 25. juni 2016 at 23:06

  Haha, fantastisk! Du skriver så levende og godt 🙂 i alle årene jeg var singel følte jeg at gutta måtte gå igjennom meg for å ende i et langvarig forhold. Det var ihvertfall det som alltid skjedde etter de hadde hatt en «flørt» med meg ;p

 • Reply Lina 25. juni 2016 at 23:33

  Heelt enig i det du skriver! Har hatt Happn nå et lite år nå. Har møtt de «perfekte» menn; de med utseende med seg, bra utdanning og kule hobbyer. Noen har jeg møtt flere ganger, men har aldri blitt skikkelig interessert og ville tatt det videre til noe seriøst.

  Begynte å tenke over det litt da jeg så eksen min på Happn. En superbra fyr med det man ville kalt en kjedelig profil. Ville nok svipet lett forbi han hvis jeg ikke kjente han. De Happn-folka med perfekt profil har i mine tilfeller vist seg og skuffet meg litt, mens de jeg har møtt med lite forventinger ofte har overrasket positivt!

  «Man møter noen når man ikke leter etter noen og når man minst forventer det» sies det, og det kan jeg godt skrive under på; de siste to forholdene mine har endt opp med å blitt avstandsforhold Norge-New York og Norge-Dubai.. Med min uflaks kommer jeg nok til å finne min neste kjæreste et par måneder før jeg flytter videre. Happn har jeg hvertfall gitt opp!

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 23:47

  Mona: preach!

 • Reply Ida Wulff 25. juni 2016 at 23:48

  Live Kristine Hage: hahah, kanskje vi er/var springbrett?? 😀

 • Reply Anonym 26. juni 2016 at 00:16

  Å hjelp.. Kjente det stakk litt i kroppen her nå. Dater for tiden en fyr som seems to be alt man noensinne kunne ønske seg. Sånn serr, he’s amazeballs. MEN; han kom ut av en forlovelse senest i desember, og ting går såpass fort at han allerede har hintet om at jeg burde flytte inn. Og fyi; vi har ikke datet mer enn halvannen måned. Is this normal??????

 • Reply Stina 26. juni 2016 at 00:27

  Jeg kommenterer omtrent aldri, men dette var veldig bra skrevet! Jeg er veldig enig med deg!

 • Reply Maria 26. juni 2016 at 11:03

  Ameeeen

  Vært singel selv i 3 år nå og opplevd flere slike menn hvor de er sååååp gira og alt som er. Vips 6mnd etteråå barn, samboer, you name it.

  I starten ble jeg provosert og forbanna men nå syns jeg bare synd på dem og er takknemlig for at jeg ikke var med dem lenger. Stakkars jenter tenker jeg også som jeg føler blir holdt narr for.

  Eksen min, som jeg slo opp med etter 5 år, var knust, og mens han prøvde å få tilbake meg datet han en ny. 6mnd etter bruddet var de sammen, og samboere. Han sa og gjorde følgende

  – var ikke forelska men håpet å bli det

  – måtte slå seg til ro. Ville ikke ende opp alene

  – ville ikke bli gammel far (han var 25 da jeg dumpa han!)

  – sendte meg nakenbilde inntil 1 uke før de ble offesielt sammen

  Må nevnes at jenta lignet på meg og at han gjenopprettet forholdet han hadde med meg med hun nye. DET var creepy!!!!!! Hilsen jente 24 som er verdens mest glade for å ha dumpa denne stakkars desperate mannen

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2016 at 11:09

  Maria: høres ikke ut som du har lidd noe stort tap der, nei :O men det finnes jo desperate jenter også, så vi får håpe det er to desperate parter inne i bildet, så de kan leve lykkelig i alle sine dager :p

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2016 at 11:11

  Stina: tusen takk Stina, hyggelig at du la igjen en kommentar 🙂

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2016 at 11:12

  Anonym: det vet jeg ikke, men sørg for å ta det i ditt tempo og ikke hans, sier jeg bare ??

 • Reply Eline 26. juni 2016 at 13:58

  Helt enig!!!

 • Reply Miriam 26. juni 2016 at 14:19

  Haha,dette innlegget var så sinnsykt bra! Kjenner meg igjen av mye av det du skriver. Det er så mange rare mannfolk der ute.. Hvis jeg ikke er intressert så gidder jeg ikke å svare på facebook og markerer som spam, så slipper jeg å få meldinger på innboksen. Jeg datet en som har vært forelsket i meg siden ungdomsskolen, men jeg har aldri snakket noe særlig med ham. Men jeg har hørt fra våres felles venner om hva han sier om meg osv. :p Så datet vi da, men jeg fant ut at han ikke var helt min type. Han sendte meld og stalket meg og var skikkelig desperat. Vi bor i en liten by og vi treffes jo ganske ofte i butikken eller andre steder her. 1 måned etter han skrev den siste meld, så har han endelig funnet seg ei da. Men huff, stakkars kvinne.. Nå skal de ha barn også, så ser jeg nå at han har slettet meg på facebook. Tror han hater meg nå 😛

 • Reply Kamilla Haaland 26. juni 2016 at 14:26

  HAHA, herregud. Tror jeg også skal begynne med sånn sjekkekurs, ser jo ut som folk faktisk betaler for sånt xD God business. HEHE!

 • Reply Jenny 26. juni 2016 at 14:30

  Det at en gutt har behov for å gå på, og betale masse penger for et skjekkekurs må være noe av det mest turn-off jeg har hørt om! Om de virkelig ikke vet hvordan de skal skjekke opp jenter, kan de heller da høre med kompisene sine. Eller bare manne seg opp litt 🙂

 • Reply Nasrin 26. juni 2016 at 14:37

  Bra skrevet og enig med deg.

  Dette minner meg litt om den Sex and the city episoden

  der det er en fyr Miranda er kompis med (og interessert i) som forlover seg med interiørdesigneren hennes innen en uke. Da mente Miranda at for å skaffe seg en seriøs fyr så man møte dem på det rette tidspunkt da de er klare for å bli seriøse og gifte seg.

  Jeg føler ofte at folk har så høye krav til det overfladiske før de går inn i nye forhold men det er så lite fokus på viktige ting som kjemi, forståelse av den andre virkelig er og felles verdier.

  Noen ganger blir jeg nesten frustrert over hvor lett venner og bekjente kommer seg over gamle partnere og starter noe nytt i løpet av noen uker.

  Jeg har vært singel i mange år og klarer fortsatt ikke finne noen som vil ha meg for meg, og ikke bare fordi jeg er et bra valg. Det virker som de fleste bare vil ha noen som ser bra ut på papiret. Forøvrig så har jeg møtt flere desperate jenter enn gutter, virker som når mange jenter når 25 år så får de den biologiske trangen til å bygge rede :p

 • Reply Maria 26. juni 2016 at 15:45

  skjønner hva du mener, men man kan jo bli pangforelsket i noen andre bare dager etter at man har avsluttet et forhold. Jo eldre man blir jo mer skjønner man at det ikke finnes noen fasit når det kommer til kjærleik. Og så er det jo de som ikke trenger den intense lidenskapen som enkelte MÅ ha i et forhold. Jeg hadde et veldig lidenskapelig forhold med min eks, men Gud så turbulent og opp og ned det forholdet var. Til slutt var jeg helt utslitt og gjorde det slutt. Hadde kjempekjærlighetssorg, men traff en ny som jeg ble samboer med og fikk barn med. Vi er sammen fortsatt og har det superfint. Jeg elsker han, men det er en annen kjærlighet denne gangen. En som er mer behagelig, ikke så opp og ned og hit og dit. Kan høres kjedelig ut for noen, men jeg trives helt klart best sånn 🙂

 • Reply Nicole 26. juni 2016 at 17:09

  Endelig noen som setter ord på det! Samme grunn til at jeg har avsluttet med menn flere ganger. Flere ganger merker en at de er ute etter et forhold, men ikke med deg konkret, og at de er mer glad i tanken på deg og å være med deg, enn egentlig i deg som person.

  Det har vært flere sånne opp i gjennom, men den mest ekstreme møtte jeg august i fjor, og sa jeg takk og farvel til i slutten av oktober samme år da han var tydelig overprotective og sykelig sjalu uten at jeg hadde ligget med fyren en gang. Han hadde valgt ut forlovelsesring, og planlagte at jeg skulle flytte inn med han, men han kjente meg ikke skikkelig en gang. Jeg har en ganske mørk fortid, og den unngikk han bevisst å snakke om – enkelt og greit fordi han ikke brydde seg om å vite noe om meg «på ekte», han ville bare ha en pen jente å ta med hjem til foreldrene. Og de prøver bare så utrolig hardt, at en ender opp med å løpe andre veien.

  Det er dessuten veldig gjerne menn som begynner å kjenne på at de burde ha hus, kone og barn snart, og leter gjerne etter noen til å fylle den rollen ASAP, og da ikke bryr seg om at det nødvendigvis er den rette verken for dem eller for jenta.

  Har også vært utsatt for en av de sjekkekurs-folkene. Innså jeg på ettertid. Han kom bort og snakket til meg helt tilfeldig, med veldig innøvde replikker og sånt. Jeg tok en øl med fyren, men takket veldig raskt for meg, for han hadde tydeligvis lest The Game, og begynte å jekke meg ned. Ehm, ellers takk.

 • Reply Marlene Nilsen 26. juni 2016 at 17:13

  HAHA! sjekkekuuuuurs.

  Bra skrevet Ida 😀

 • Reply Ida Wulff 26. juni 2016 at 17:46

  Nicole: herregud, så creepy. Godt du ikke endte opp med han 🙂

 • Reply Anonym 27. juni 2016 at 01:54

  Jeg sier meg litt uenig, fordi det å kunne klare å begynne en samtale, det er for noen ekstremt vanskelig! De ber ikke kursdeltakerne skifte personlighet, personligheten til et annet menneske, den ser en rimelig fort.. Kurset er vel det å klare å være seg selv, det å tørre å si hei, i 1.omgang, klare å slappe av og å kunne føre en samtale, uten å bli rød som en tomat, stum eller si ting som ikke gir mening fordi man er så nervøs.. Så for noen, så kan det hende at disse sjekke greiene faktisk fungerer, slik at mennene klarer å være den beste versjonen av seg selv, slik at jentene ønsker å finne ut mer av hvem denne mannen er! Så disse sjekkegreiene kan fungere for mange.

  Jeg regner også med at fordi om de er på dette kurset, så går de nok kun til jenter de finner attraktive og pene, og det igjen er jo koselig. Det er jo bare å si takk og gå videre, med mindre du finner dem interessante da 😉

 • Reply Ida 27. juni 2016 at 02:02

  De burde kanskje lære dem at en som går med musikk i ørene ikke er «approachable?»:p

 • Reply Anonym 27. juni 2016 at 06:57

  «Jeg tenkte skjult kamera eller sjekkekurs, og trampet videre.»

  (…)

  «Jeg trodde «sjekking» handlet om kjemi. Om å komme i kontakt med mennesker og se om kjemien stemmer.»

  Oh, the irony 😉

 • Reply Gufista 27. juni 2016 at 09:58

  Jeg tror det her kan skyldes at du rett og slett dater bare eldre menn. Menn som er til en viss grad klare til å etablere seg og gå videre. Gå på date med gutter som fortsatt går på skole, da vil du neppe ha det problemet.

 • Reply Maria 27. juni 2016 at 19:09

  Haha, jeg opplevde eksakt det samme – på Akerbrygge – en kar som kom bort og sa jeg var pen og skulle ta meg i handa. Kleint!

 • Reply Øyvind 28. juni 2016 at 00:36

  Bra skrevet, og sikkert mye sant i dette når du går med nesa i sky. Men stakkar han med dårlig selv tillit som hadde manna seg opp nok til å si noe til deg. Likevel er jeg glad for at han ikke snakket mer med deg, etter å ha lest hvordan du behandler noen som du har vært sammen med en stund. Skjønner du er redd for å binde deg, men vet du at det finnes menn som bryr seg om hvem du er, og hvordan de skal gjøre for at du skal ha det bra?

 • Reply Karoline 28. juni 2016 at 16:24

  hehe, det der minner meg om en episode jeg så av Jomfru i nød. Han hovedpersonen skulle få råd fra en «sjekkeekspert» som også holdt kurs og en kjent utelivsprofil, «SKjekkeeksperten » kom med mange råd og sa hva han skulle si og hvordan han skulle oppføre seg. Jeg syntes det bare virket SUUUUUPERKLEINT og det syntes «jomfruen også» Men så fikk han råd fra HAn utelivsfyren, som også sa at «de skjekkeekspertene vet jeg fot hvem er, og jeg har aldri sett dem med ei dame før» Han rådet «jomfruen» til å være mer avslappet og gi litt mer F, samt ikke å prøve for hardt… og det var det som faktisk funket. 🙂

 • Reply Vilde 28. juni 2016 at 20:32

  1000 ganger takk for at du nevner hvor utrolig lite greit det er at folk sjekker deg opp helt uinvitert på gata/treningssenter osv. Nei, jeg burde ikke ta det som et kompliment. Nei, jeg er ikke bitchy fordi jeg ikke liker å bli tvunget til å ha en samtale med en fremmed som prøver å sjekke meg opp, når jeg egentlig er på vei til noe viktig. Jeg er så lei av å ta diskusjonen! Det er ikke særlig høffelig, noe veldig mange ikke forstår.

 • Reply Pål 28. juni 2016 at 22:29

  Mye ne kunne kommentert her. Men en ting bet jeg merke i og mener dere virkelig at det er gutta som er desperate etter å binde seg?

  Min lange erfaring er tvert imot at gutta har et mer avslappet forhold til det og heller jentene som er mer å binde seg og ikke ha et mer avslappet forhold.

  Nå er det helt sikkert begge deler, men klart mer jentene som vil binde seg. Men kanskje det har med språk å gjøre?

 • Reply Z 29. juni 2016 at 02:54

  O gud i vrimmelen, hvor skal jeg starte …

  Kommer sent til festen, så hvis jeg er heldig kommer denne muligens til å bli lest av eieren av denne bloggen. Jeg skal raljere litt likevel …

  Først av alt så har jeg mine tvil om at fyren du møtte var på noe slags sjekkekurs, for det første man lærer som grønnskolling i sjekkemiljøet er at man _aldri_ skal gi komplimenter for utseende. Det gjeldende resonnementet bak denne regelen er at man i tillegg til å framstå som en fyr som bare vil stappe snabelen i noe pent, gjør noe som «alle» andre gjør. Så med mindre han hadde betalt en tredjerangs hobbysjekker for å lære seg den linja er jeg mer tilbøyelig til å tro at han hadde lest en bok om temaet, alternativt sett for mye på såpeoperaer, og bestemt seg for å gå ut og prøve.

  «Jeg trodde «sjekking» handlet om kjemi. Om å komme i kontakt med mennesker og se om kjemien stemmer. At du skal være deg selv, og at det forhåpentligvis faller i smak hos den du har sett deg ut. Hvis du er en sjenert, stille, klønete eller nerdete type […]»

  Jeg er ikke riktig sikker på om jeg skal le eller gråte her …

  På den ene siden fremmer du tydeligvis ideen om at de sjenerte, stille, klønete og/eller nerdete gutta skal «være seg selv,» for så å gi nettopp en slik fyr helslakt i en bloggpost fordi han våget å stoppe deg på gata og gi deg et kompliment, mest sannsynlig mens han tok nakkegrep på det som til da hadde vært en av hans største redsler, nemlig å snakke med ei ukjent dame. Joda, framgangsmåten kunne vært bedre, og han kunne valgt seg ei som kanskje var litt mer åpen for en samtale, men jeg syns du skyter deg selv i foten med rimelig grovt kaliber når du i bunn og grunn oppfordrer mannfolk til å fortsette med noe som kun vil resultere i at du vil møte enda flere som gjør deg «helt klam på ryggen.»

  Jeg er også villig til å sette et par månedslønner på at de stive smilene, røde kinnene og høye skuldrene er det han oppfatter som «seg selv» når han omgås damer, og antagelig ville være villig til å sverge dyrt og hellig på hvis han ble spurt. Nå, siden både forfatter og kommentarfeltet har reagert med en fin blanding av latterliggjøring og avsky, og har gitt meg inntrykk av at dette er en type mannfolk de ikke ville pirket på med en tre meter lang hesjestaur engang; hvor store tror dere egentlig sjansene hans er på «markedet,» med mindre han får litt hjelp av noen som har gått før ham og forhåpentligvis har en viss peiling på hva som skal til? Jeg kan vel si som så at jeg tror han kommer til å få velutviklede muskler i høyrearmen …

  Dette leder meg også videre til neste punkt …

  «Vær deg selv og slapp av, så ordner det seg sikkert til slutt ;-)»

  Gratulerer, jeg har nå lest den 16895433. gjentagelsen av verdens mest ubrukelige råd.

  La meg demonstrere;

  Hvor langt er et tau?

  Jeg ser for meg at de som måtte lese dette sitter som spørsmålstegn og lurer på om jeg er komplett idiot, siden premissene for spørsmålet i beste fall er håpløse.

  Det samme gjelder for det å «være seg selv.» Det er ikke spesifikt nok og gir altfor mye rom for mistolkinger. Den mest populære er i så måte å tolke det til at man skal fortsette å gjøre det man bestandig har gjort, selv om mangelen på resultater hittil har vært ganske spektakulær. Dette støttes også av trofaste følgesvenner som «det skjer nok når du minst venter det,» og «h*n dukket opp da jeg sluttet å lete.» Det er fint og flott, men etter å ha ventet på at Amor skulle få ræva i gir i nærmere 20 år så ble iallfall jeg møkklei og bestemte meg for å ordne saken selv.

  Samme framgangsmåte kan forøvrig brukes på vedkommende i kommentarfeltet som skrev at vi burde «manne oss opp.» Fint da. Hvordan? Siden det å være en nervebunt som oser desperasjon og knapt er i stand til å kommunisere med damer i enstavelsesord ikke fungerer, hva skal jeg gjøre for å manne meg opp? Hva er de genrelle karaktertrekkene til denne Mannen, og hvordan utvikler jeg dem? Jeg kunne jo ta et kurs … Nei, pokker. Ting skal skje på magisk vis, ja. Kurs er bortkastet, og kan i hvertfall ikke gjøre deg oppmerksom på ugunstige ting og tang som du ikke er i stand til å se selv, og som i verste fall er en massiv bremsekloss på kjærestemarkedet.

  Og med det avslutter jeg denne raljeringen og sier takk for meg.

 • Reply Mona 29. juni 2016 at 04:49

  Hvem er god nok for deg da Ida?:) Forelskelse gjør den mest selvstendige person desperat. Om de ikke viser desperasjonen har de nok bare selvkontroll av stål. De guttene du har dumpet har nok bare vært forelsket i deg , og glad i deg, og det er da mer enn mange opplever.

 • Reply Ida 29. juni 2016 at 18:29

  Hvor har du kjøpt solbrillene dine/hvilket merke er de? 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2016 at 10:48

  Ida: de er fra Céline 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. juni 2016 at 14:22

  Gufista: aldri datet noen over 30, og jeg fyller 26 i år.

 • Reply Jente21 3. juli 2016 at 15:24

  Fikk min første kjæreste da jeg var 21år gammel. Dette er en gutt som verken er desperat, eller haster med ting. Utrolig digg! Alle jeg har møtt tidligere på min vei har vært slik du har beskrevet, og derfor har jeg rett og slett vært singel hele tiden. Det finnes iallefall håp, og ikke bare irriterende gutter! haha

 • Reply Tone 23. juli 2016 at 02:28

  Du Z, du skrev virkelig alt jeg tenkte! Underholdende innlegg ja visst, men herregud så dømmende, dobbeltmoralsk og selvgod du virker Ida.

 • Reply Tom 31. januar 2020 at 16:29

  «En fyr jeg datet, og som var helt knust da kontakten avtok, hadde kjøpt hus og forlovet seg ni måneder etter vår første date. En annen fikk seg kjæreste sånn cirka en uke etter at jeg hadde takket for meg. En tredje ser jeg trille rundt med barnevogn i nabolaget av og til, og jeg puster lettet ut over at ungen oppi vogna ikke er min.»

  – Stalker du en «fyr du datet» 9 måneder etter daten og snuser i privatlivet hans?
  Samme med han som fikk kjæresten en uke etterpå.
  Høres ikke veldig sannsynlig ut. Slutt å lyv.

 • Leave a Reply