Hverdagsliv

JEG VISSTE DET VAR NOE

28. august 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset For nøyaktig 11 dager siden dro jeg til Volvat for å ta blodprøver, dere husker kanskje det? Nå har svaret kommet! Og jeg elsker når instinket mitt har rett. Ikke bare har jeg hatt kyssesyken uten å vite det (hadde riktignok sterke mistanker, men blodprøvene sa nei) – jeg har også B12-mangel. Som jeg sa til legen: det kan godt være at jeg er bare er lat, men jeg føler for å sitte og legge meg ned mellom hver minste ting jeg gjør. Så at jeg mangler B12 var nesten en lettelse å få vite – da kan det jo være derfor jeg er trøtt og slapp. Ikke fordi jeg er lat!! Hurraaa, haha! Så nå skal jeg begynne på TrioBe, og satse på at jeg blir sprek som en duracellkanin igjen. 

Ellers er det ikke mye nytt å melde fra Tønsberg! Vi har en skikkelig søndagsøndag, med stryking av skjorter og brettspill. Pappa har allerede bakt pizzadeig og marinert kjøtt til i kveld (sikkert for å gjøre opp for frossenpizzaen på fredag), og vi praktiserer dansk her for å friske opp litt. Noen ord må jeg si sju ganger på rad, for å få den riktige ordlyden. Hakk i plata! 

Vil også si tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere har lagt igjen de siste dagene. Det gjør meg skikkelig motivert til å blogge, og jeg gleder meg til å åpne Macen hver eneste dag for å skrive noen ord og kommunisere med dere. Søndagsklem! 🙂

40 Comments

 • Reply LH 28. august 2016 at 16:44

  What?! Kyssesyken kan jo faktisk ende opp med å bli veldig alvorlig, spesielt hvis man trener samtidig som man er syk.. Så sinnsykt godt at alt har gått bra med deg <3 kanskje det må bli litt mindre sushi og litt mer reinsdyrkjøtt og blåskjell 😉

 • Reply Kjersti 28. august 2016 at 17:21

  Så godt du har fått svar på det! Håper alt ordner seg nå 🙂 Kjenner meg veldig godt igjen, men har vært til lege og ikke funnet noe.. Anbefaler du Volvat mer enn den offentlige legetjenesten? Og hvor mye betalte du for blodprøver osv hos de, om du ikke har noe i mot at jeg spør?

 • Reply Kristina 28. august 2016 at 17:35

  Du er så utrolig nydelig!! Nyt den siste dagen av helga <3

 • Reply Emma 28. august 2016 at 18:12

  Nydelig bilde!

 • Reply Hege Kristin 28. august 2016 at 18:22

  bra du fant ut av det! jeg også bruker triobe 🙂

 • Reply Dana 28. august 2016 at 19:50

  Det er bare en super fed blog det her, og det er så rart og hyggelig at smutte ind for en kig😉Du er dejlig uhøjtidelig, lit som bittebitte.dk, og man kan hurtig gå træt I alle de blogs hvor egoet er hovedingridiensen😉Jeg bliver ved med at stalke dig😅

 • Reply Anonym 28. august 2016 at 20:54

  Anbefaler b12 sprøyte istede for piller 🙂 jeg tar det og har hørt det er mye mer effektivt. Er ikke vondt heller og over på to min.

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:03

  Kristina: så hyggelig, takk du også <3

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:03

  Emma: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:03

  Hege Kristin: er du fornøyd? 🙂

 • Reply Hanne 28. august 2016 at 21:21

  Kjempe artig å lese bloggen din for tiden!det skinner igjennom at motivasjonen er på topp. Digger deg Ida<3

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:31

  Anonym: legen ville visst at vi skulle teste tabletter først 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:31

  Hanne: tuusen takk! <3

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:32

  Dana: så hyggelig, velkommen skal du være! <3

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:33

  Kjersti: jeg stoler mer på privat praksis enn på offentlig. Er medlem hos Volvat og betalte 1300,- for konsultasjon og blodprøver.

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 21:34

  LH: hvorfor blåskjell og reinsdyrkjøtt? Håper jeg ikke spør dumt ??

 • Reply Frida 28. august 2016 at 22:03

  Håper du føler deg mer energisk etter å ha startet på pillene, veldig slitsomt å føle seg slapp hele tiden! Ellers må jeg si at jeg digger bloggen din Ida! Du skriver på en fantstisk morsom måte, og er så ærlig. Takk for det. Hadde det forresten vært en mulighet å skrive et innlegg hvor du viser solbrillene dine? Haha! Føler du har så ekstremt fine solbriller ofte og kunne tenkt meg et par nye 🙂

  Klem fast leser som ønsker deg en trivelig uke!

 • Reply Victoria 28. august 2016 at 22:05

  Tror LH mener at de som ofte har B12 mangel er vegetarianere og veganere, men jeg mangler B12 selv og vil tro jeg spiser ganske vanlig, så tror det bare er noen som ikke tar det opp like bra 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 22:10

  Victoria: Åja, sånn ja 🙂 trodde hun skrev om kyssesyken, hehe. Jeg får i meg kjøtt 2-3 ganger i uken så tror ikke det er det som er årsaken hos meg.

 • Reply LH 28. august 2016 at 22:20

  Hehe, ser at deler av kommentaren min ble borte, skrev den på iPhone så er kanskje derfor :/ Men både reinsdyrkjøtt og blåskjell er rikt i b12, og hvis legen vil prøve tabletter i stedet for injeksjon, skader det ikke med litt ekstra opptak via kostholdet 🙂 Mente absolutt ikke at de med B12-mangel ofte er veganere, den tanken slo meg ikke en gang (selv om dette ofte stemmer). Nå er det ikke alt kjøtt som er like rikt i B12, så da kan det være nødvendig å vurdere om man skal bytte ut kjøttet med noe som inneholder mer B12, som f.eks reinsdyrkjøtt og blåskjell, eller eventuelt øke inntaket av matvarer med laktose 🙂

 • Reply Anonym 28. august 2016 at 22:47

  Hei Idaaa:)) vet du, angst kommer ofte av b12 mangel, så du kan se frem til et mer behagelig liv med b12! Triobe er dessverre en vits når det kommer til behandling av b12 mangel, det må sprøyter til. Over tid.. et tips er å kjøpe b12 og folat dråper fra biovann og helse, de absorberes superraskt i kroppen og man merker effekt allerede etter kort tid;))

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 23:14

  Anonym: er det sant, jeg vet virkelig ingenting om B12-mangel ?? tusen takk for tips! Kommer nok til å prøve TrioBe først og se om det funker for meg, så får vi se. Klem

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 23:15

  LH: Åja, da er jeg med 🙂 skjønner at jeg må lese meg litt opp på dette.

 • Reply Anonym 28. august 2016 at 23:22

  Ja, det skyldes overvekst i tynntarmen som regel. Overveksten får man pga b12 mangel (det gjør at magen går tregere), og det hoper seg opp ugunstige bakterier. Merkelig med det, men da skal det lite til for å «bikke skuta». B-vitamin mangel er nært knyttet til angst og depresjon. Syns det er rart ikke fler leger ser sammenhengen der. men uansett vanvittig kjekt at du tok blodprøver, nå kan du jo få et helt nytt liv;)) det fikk ihvertfall jeg med b12 og folat tilskudd;) gjerne gi tilbakemelding hvis du opplever at du blir i bedre form av tilskudd:)

 • Reply Ida Wulff 28. august 2016 at 23:30

  Frida: tusen takk, så utrolig hyggelig <3 Jeg har faktisk tenkt tanken, hehe. Kan ikke love noe – men alle solbrillene mine (utenom 2 par) er fra Céline <3 klem

 • Reply Marlene Nilsen 29. august 2016 at 00:10

  Så bra at du har funnet ut av det, det er nok ikke vanlig å være så mye sliten nei så det skal vel bli godt med masse ny energi etter hvert 😀

 • Reply Kristin 29. august 2016 at 00:33

  Jeg ser at mange her uttaler seg om hva du skal gjøre når det kommer til b12-mangel og at behandlingen du har fått er en «vits». Jeg skjønner at de sier dette for ditt beste, men når det kommer til sånne ting skal man være forsiktig med å uttale seg. Det er helt riktig av legen din å skrive ut TrioBe, som i større grad har vist seg å være mer effektiv enn man tidligere trodde ifølge nyere forskning. Det skal sies at ofte er grunnen til B12-mangel at man mangler en faktor i tarmen som gjør at det blir tatt opp i kroppen, og i flere av disse tilfellene vil det da bli nødvendig med injeksjoner. Det kan godt være du slipper dette, og TrioBe-tabletter er riktig plass å begynne. Det høres ut som du har et fornuftig kosthold, og fåtallet av nordmenn har for lite b12 gjennom kosten i utgangspunktet. Håper uansett du blir bedre snart, for det kan ikke være gøy uansett hva det skulle skyldes!

  Hilsen helsepersonellstudent:)

 • Reply Elise 29. august 2016 at 09:20

  Hei Ida! Jeg ser du svarer de fleste kommentarene med at du vet lite om B-12-mangel, så tenkte bare å gi litt info: Årsaken til at du blir satt på tabletter først i stedet for å få sprøyte er fordi man ønsker å finne ut om tarmene klarer å ta op B-12. Dette er fordi denne typen mangel ofte kommer av andre sykdommer i tarmene heller enn at man spiser for lite av vitaminet i seg selv. Sykdommer som kan påvirke opptak er for eksempel cøliaki og crohns. Så dersom du ikke får bedre nivå av å gå på tabletter, bør du be om gastroskopi eller ytterligere blodprøver for å finne ut hva som er galt.

 • Reply IM 29. august 2016 at 09:34

  Hei Ida 🙂

  Var også akkurat hos doktoren og fortalte han at «enten er jeg blitt fryktelig lat i sommer, eller så er det noe annet galt». – B12 mangel her også.

  Har slitt med endeløse powernaper og lysten til å finne på noe har ikke eksistert. Har dessuten begynt å grine av de merkligste ting (puberteten all over? haha).. Satser på at TrioBe gjør jobben, men fytti så tørre og ekle de tablettene er å svelge.

 • Reply Milla 29. august 2016 at 10:20

  Skriv gjerne om din erfaring med tablettene etterhvert. Jeg har selv moderat mangel på B12, og fikk tatt 2 sprøyter før jeg valgte å gi meg – fikk et helt enormt kviseutbrudd i ansiktet etter sprøyte nummer 2. Dette har jeg først nå etter over et år, fått bort. Lykke til 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 10:24

  IM: haha, ja, reprise av puberteten er herlig! Håper det funker for deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 10:25

  Elise: det gir mening. Vil jo veldig gjerne vite det, hvis det skulle være en allergi eller en sykdom i tarmene som er skyld i det. Ønsker deg en fin dag 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 10:27

  Kristin: Skal love deg at jeg tar legens råd framfor de jeg får i kommentarfeltet her, hehe 🙂 Tusen takk! Klem

 • Reply annielistic 29. august 2016 at 11:44

  Oisann! Håper du føler deg bedre snart! Sykt at du har klart å ha kyssesyken å ikke vite det, sier vel bare litt om at du er pliktoppfyllende og flink da 😉 haha! God bedring Ida, ikke bli mer syk <3

 • Reply Camilla Acklam 29. august 2016 at 14:14

  Heldig som ikke visste om kyssesyken! Jeg havnet på sykehus med ambulanse, var der i en uke. Og jeg må operere. Men supert at du fant ut hva som var galt med deg! 🙂

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 16:33

  Camilla Acklam: uff, stakkar, det hørtes ikke bra ut!

 • Reply Hedda 29. august 2016 at 19:39

  Kan du snakke dansk? synes dansk er verdens fineste språk!

 • Reply Charlotte... :) 29. august 2016 at 20:14

  Hei ! Just saying… jeg har gått på triobe en liten stund og fikk da veldig utbrudd i ansiktet med masse kviser og utslett… er en bivirkning, bare så du er klar over det! Jeg fikk helt fnatt av masse kviser og tull i ansiktet… bare i tilfelle du også får denne bivirkningen.. men god bedring 💕

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 23:34

  Charlotte…: uff, så kjedelig 🙁 Håper jeg slipper unna det. Tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 29. august 2016 at 23:35

  Hedda: ikke 100%, men halve familien er dansk og jeg bodde der til jeg var 5. Så litt kan jeg jo 🙂

 • Leave a Reply