Hverdagsliv

WHAT TO DO

31. august 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset                                                               Kjole: Bik Bok Frynsejakke: Odd Molly Solbriller: Céline  I dag morges fikk jeg en beskjed jeg har ventet lenge på. Svaret på når leiligheten min står ferdig bygget. Og det var egentlig ingen supergod nyhet! Da jeg kjøpte leiligheten var det blant annet fordi den skulle stå ferdig sånn cirka samtidig som jeg er ferdig med bacheloren min. Så tanken var at jeg skulle flytte inn der, skape et hjem og starte «voksenlivet» mitt. Ta en master, skaffe meg hund, få en jobb – eller bygge opp noe eget ved siden av bloggen. Men først i dag ble det inngått avtale med entrepenør, og det kom en beskjed om at leiligheten skal stå ferdig første kvartal i 2018. Det vil si at når jeg leverer bachelor, har jeg 7-10 måneder, kanskje lengre, hvor jeg… Ja, jeg vet ikke. Jeg har ikke lyst til å begynne på en master før jeg er på plass i hjemmet mitt. Det er det eneste jeg er sikker på akkurat nå. 

Så i hele dag har hjernen gått på høygir. Hva skal jeg gjøre de 7-10 månedene mens jeg venter på livet?! Jeg skal i hvertfall IKKE vente på livet. Jeg skal leve, selv om det etablerte voksenlivet jeg så for meg blir utsatt littegrann. Men hvordan? Akkurat nå tråler jeg internett for årsstudier i utlandet, fag jeg kan ta bare for moro skyld mens jeg nyter et varmere klima. Noen ekstra studiepoeng har man aldri vondt av. Har noen av dere tatt ett eller to semestre ved Hawaii Pacific University? De siste timene er det der hodet mitt har vært. Fra mamma kom det ganske uventet at hun mente jeg burde bruke tid på å skrive bok. Jeg har skrevet litt her og der gjennom alle år, men aldri satt av tid og virkelig jobbet på ett prosjekt for alvor. Det hadde jo vært en drøm å få det til, men jeg vet at det er hardt. Kanskje det er mindre hardt hvis man bare gjør det, og ikke noe annet? Som regel kommer jo skrivelysten til meg når jeg har 6 eksamensinnleveringer, og da må det prioriteres annerledes. 

På én måte hater jeg å ikke vite hva framtiden bringer, men så føles det nesten som om jeg nettopp fikk et friår som jeg kan fylle med nøyaktig hva jeg vil før jeg må bli voksen. Hva ville du gjort hvis du var meg? Jeg hører mer på dere enn dere tror, så please ikke foreslå at jeg skal bo i et kloster eller trene til triathlon. Neida, joda 😉 

99 Comments

 • Reply Elisabeth 31. august 2016 at 22:30

  REIS!!! Reis mens du har muligheten til det, det tror jeg aldri du vil angre på 😊 Det å oppleve en annen kultur over en lengre periode og å kunne møte nye mennesker tror jeg gjør en til en mer tolerant og bedre person. Er vel ikke feil med noen måneder sol og varme heller 😉

 • Reply Vilde 31. august 2016 at 22:34

  Hvis jeg var deg med bloggen som er en veldig god inntektskilde ville jeg dratt utelanlands. Dra til et nytt land, i en ny by og bo der. Nyt livet, skriv bok, bli kjent med nye mennesker og utforsk stedet du har valgt deg. Det er hvertfall det jeg hadde gjort hvis jeg hadde muligheten 🙂

 • Reply Sofie 31. august 2016 at 22:35

  Reise helt klart!!! Enten som du sier å ta nettstudie mens du befinner deg i ett varmt land (slik jeg faktisk er i ferd med å gjøre), eller reise til forskjellige land for opplevelsens skyld!

  Å komme seg ut av faste rammer her i Norge og utforske verden er aldri noe å tape på, du vinner bare erfaring av det 🙂

 • Reply Johanna 31. august 2016 at 22:46

  Dette her er meg nå, og dette friåret hørtes bedre ut for noen måneder siden enn det det smaker nå. Var ferdig med skolen i mai, og nå sitter jeg her hjemme hos mamma og pappa med bacheloren i lomma. Eller, så er det litt digg også da hehe, skulle bare hatt en jobb! mvh arbeidsledig journalist 21 år

 • Reply youtubeamy 31. august 2016 at 22:48

  Smilet ditt er nydelig!

 • Reply Marie 31. august 2016 at 22:48

  Jeg hadde tatt et utvekslingsår i utlandet. Kjenner noen som var på Hawaii, og hun hadde hatt the time of her life. Er veldig erfaringsrikt å dra til et sted hvor man ikke kjenner noen, annen kultur og nytt klima:) Så du burde se på dette som en mulighet på å prøve noe nytt, istedet for ulykke.

  Lykke til med valget ditt!

 • Reply Pernille 31. august 2016 at 22:55

  herregud, Ida – dette er jo et helt perfekt tidspunkt til å gjøre akkurat hva du vil for en liten periode! Grip sjansen og fyll hverdagen din med alt du ønsker å oppleve. <3

 • Reply Marlene Nilsen 31. august 2016 at 22:58

  Blir spennende å se hva du velger å bruke tiden på, hva med å reise maaasse ? 😀

 • Reply susanne 31. august 2016 at 23:06

  wææ!! skriv bok!! Hadde vært veldig gøy å lese om historien til den «første» og største bloggeren i Norge! Alt i fra hvordan presset var, og det å gå fra en normal jente til en som alle visste hvem var! Heier på deg! 😀

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:21

  susanne: hei Susanne! 🙂 jeg har ikke lyst til å skrive selvbiografisk, vil i såfall skrive roman. Uansett, hyggelig, tusen takk <3 Stor klem

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:22

  youtubeamy: tusen takk ????

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:22

  Marie: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:22

  Pernille: <3

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:23

  Johanna: håper du finner deg en jobb snart da <3 man kan bli gæren av litt for mye fri ja!

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:24

  Sofie: så gøy, hva slags nettstudier tar du og hvor er du? 🙂

 • Reply youtubeamy 31. august 2016 at 23:24

  Hvorfor stiller du spørsmålstegn ved at jeg sier at smilet ditt er nydelig? Kan hende det er smiley….

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:24

  youtubeamy: Jaa, det var emojis, Hehe!

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:25

  Elisabeth: veldig sant!!

 • Reply Ida Wulff 31. august 2016 at 23:25

  Vilde: det syns jeg også høres ut som en veldig god plan 🙂

 • Reply Amalie 31. august 2016 at 23:31

  Du skriver bra, og hvorfor ikke kombinere reise med bokskriving? Ser for meg det må være inspirerende å sitte på en kafé i New York å skrive bok, for å så noen uker senere dra til hong kong å sitte på et fantastisk hotellrom med utsikt over byen mens du skriver og jobber, and so on. Eventyr kombinert med arbeid👍:)

 • Reply Kristina 31. august 2016 at 23:33

  Om du har økonomi til det, flytt vekk noen måneder. Reis rundt i verden og skriv bok. Lev livet skjønne deg <3

 • Reply Elise 31. august 2016 at 23:38

  Dra til utlandet! Jeg tok et år etter bacheloren for å ta opp fag og jobbe, før jeg fulgte min store drøm om å bo noen måneder i Italia! Sååå verdt det, du kommer aldri til å angre om du bor noen måneder i utlandet samme hva du gjør 🙂 lykke til med valget! Du har masse tæl så dette får du til 😉

 • Reply Anonym 31. august 2016 at 23:51

  Jeg ville sagt opp leiligheten på Tjuvholmen og brukt pengene på å leie noe i LA. Regner med du betaler mye i leie der, så vil nok ikke bli særlig dyrere å leie i LA. Har alltid tenkt at jeg vil bo der et halvår eller noe, men har liksom aldri fått muligheten. Der kan du skrive på boken din, kanskje ta et fag eller to samtidig, møte masse kule folk – oog det er en plass hvor venner og familie vil komme på besøk! I tillegg vil det nok være veldig spennende å lese på bloggen om livet ditt i LA! Kanskje du møter drømmemannen din der! Jeg vil bli med til LA kjenner jeg.

 • Reply Mia 31. august 2016 at 23:53

  Jeg har gått på Hawaii Pacific University og det anbefales på det sterkeste! Ovetallet av menneskene i fagene jeg hadde var vel og merke norske, men da var på en annen side de andre i lik situasjon som meg. Det var virkelig the time of my life.

  Når det kommer til fagene har jeg aldri fått så mye utbytte av fag som på den skolen. Hvert fag var genuint spennende, de hadde en helt annen måte å undervise på som gjorde det spennende. Jeg gikk forskjellige psykologifag.

  Sist men ikke minst er Hawaii fantastisk. Du finner ikke finere plass og øya Oahu har noe for enhver. Shopping, luksus og uteliv, strender, varme og nydelig natur og hyggelige folk 🙂

 • Reply Anonym 31. august 2016 at 23:58

  Skriv bok i India eller noe. Eat pray love + du kommer ut på den andre siden med masse opplevelser og, skulle alt gå til helvete, en svært spennende bok 🙂

 • Reply Hannah 1. september 2016 at 00:15

  Reis!!! Bloggen din hadde vært fantastisk morsom å lese om du er ute å reiser. Du vil lære så mye om verden og deg selv som en mastergrad aldri kunne lært deg. Selv angrer jeg ikke en dag på at jeg brukte 2 år av livet mitt på å jobbe og reise rundt i verden 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 00:34

  Mia: tusen takk for at du ville skrive om din erfaring med HPU <3 Det hørtes veldig lovende ut!

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 00:35

  Elise: åh, så fantastisk!! <3

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 00:35

  Anonym: Hei! Ja, leiligheten på Tjuvis ryker når studiene er fullført, det skal jeg love deg 🙂 Jeg tror kanskje ikke LA er stedet for meg (har vært der i noen mnd), San Diego derimot har jeg hørt er mer chill og finere!

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 00:36

  Amalie: først og fremst, tusen takk! <3 og ja, det høres ikke akkurat feil ut :O

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 00:36

  Kristina: <3

 • Reply Linnea 1. september 2016 at 00:44

  Jeg var et semester på HPU, og kan anbefale det. 🙋🏼 Selv tok jeg forskjellige fag innen kommunikasjon og var jevnt over fornøyd. Undervisningsformen ligger nærmere norsk videregående skole med tester og oppgaver gjennom hele semesteret, og det stilles krav til oppmøte. Det gjør at man lærer mye. Det beste faget for min del var der jeg var eneste nordmann. For det skal ikke legges skjul på at det er flust av både nordmenn, svensker og danske.

  Hawaii er jo i seg selv paradis. Er ikke feil å starte dagen med et morgenbad i sjøen eller bassenget, ta en fjelltur eller en øl på skolen. Mitt råd; do it! ✨

 • Reply jens A. Bali 1. september 2016 at 00:45

  bo på bali.

 • Reply Pia 1. september 2016 at 01:14

  Hvor lenge skal du leie på tjuvholmen da? 🙂

 • Reply Emilie 1. september 2016 at 01:17

  Er dette et spørsmål engang?!! Hawaii?! Nei! San Diego med meg <3

 • Reply Anonym 1. september 2016 at 01:39

  Min bror studerte et halvt år i hawaii. Det samme gjorde ei venninde av meg. Jeg var og besøkte de og de hadde det beste halvåret i sitt liv. DRA om du har mulighet! Det eeer så bra studentmiljø der, du kommer nok aldri til å angre. Tenk å gå i flip flops på skolen hver dag da? Bare det høres ut som en drøm spør du meg.

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 01:47

  Pia: har ikke heelt bestemt meg, men tror jeg beholder leiligheten til jeg er ferdig med bachelor 🙂 (juni 2017)

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 01:48

  Emilie: haha, kom til Hawaii en tur heller <3

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 01:48

  Anonym: ja, det gjør det faktisk! Elsker å gå i flip flops, HEHE 🙂

 • Reply Keila 1. september 2016 at 06:47

  Jeg bodde og studerte et år i Australia for noen år siden. Hadde et helt FANTASTISK år. Kommer aldri til å angre på at jeg tok den avgjørelsen. Australia er langt borte, mem likevel ganske likt Norge når det gjelder kultur. Menneskene er mye mer gjestfri og åpne enn det vi er her hjemme. Jeg ELSKET det livet vi hadde der borte. Samtidig gav det også muligheten til å reise en del der fra, og besøke steder som var alt for langt å reise til fra Norge (Fiji, Bali. New Zealand eyc) sjekk ut Australia er mitt tips 😁

 • Reply Silje V.R 1. september 2016 at 06:52

  Jeg har studert 1 år på Hawaii, på HPU, og dit må du bare dra! Et av de beste årene i mitt liv. Deilig klima, fantastisk skole og oahu har alt du trenger;)

 • Reply Anonym 1. september 2016 at 08:00

  Herregud, ingen tvil! Reis!! Høres ut som en drømmesituasjon i mine ører. Du har helt fri, penger og «ingen forpliktelser». Har jeg drømt om hele livet 😀

  Vet du ikke er noen backpacker, eller har noe ønske om det, men jeg vil likevel anbefale det på det varmeste 🙂 Klisjé å si, men det forandret livet mitt!

 • Reply Anniken 1. september 2016 at 08:01

  Jeg ønsker å lese en bok skrevet av deg!!

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 08:48

  Keila: så herlig, hvor i Australia var du? 🙂 Flere i klassen min har nettopp vært der på utveksling, virker som de har hatt det heelt fantastisk!

 • Reply Elin Aleksandra 1. september 2016 at 08:53

  Studer noe du virkelig har lyst til! Ikke noe andre mener er smart å studere. Og gjerne i et annet land. Da må du få deg en klasse isåfall! Nettstudier blir veeldig ensomt, spesielt et fremmed sted. Lykke til med året 🙂

 • Reply Sofie 1. september 2016 at 09:13

  Svar: jeg tar nettstudie i «årstadium i psykologi» ved bjørknes høyskole! Reiser til Mexico om litt over 1 uke for å jobbe derfra, samtidig som jeg skal gå på språkkurs der nede 😀

 • Reply Henriette Sophia 1. september 2016 at 09:18

  Hei Ida, jeg studerte på Hawaii Pacific University og det var fantastisk! Forandret livet mitt. Anbefaler det på det varmeste!

 • Reply Kamilla 1. september 2016 at 09:28

  Anbefaler sterkt å dra til Australia! Studerte nettopp der i et semester og det var helt fantastisk 🙂 ville også satt av tid til å reise litt rundt!

 • Reply Ingeborg 1. september 2016 at 09:35

  Lær deg et språk!

 • Reply Helene 1. september 2016 at 09:40

  Reis! Gjerne steder som du ikke kan/ønsker å ta med barn til senere i livet.

  Se de store skilpaddene i Galapagos. Opplev Maldivene, safari i Tanzania.

  Se Yosemite valley og grand Canyon.

  Jeg hadde lett reist på kryss og tvers i USA.

 • Reply Linn 1. september 2016 at 09:46

  å, jeg misunner deg denne muligheten. Jeg har studert to ganger i Australia, i Newcastle og Melbourne, og også i New York. De gangene jeg har vært utenlands har virkelig vært the times of my life. Man forstår det ikke helt før man har gjort det. Jeg vil anbefale deg å studere, og ikke «bare» skrive bok. Grunnen er at når du studerer kommer du inn i et studiemiljø, og det er det miljøet som gjør at oppholdet blir fantastisk. Nettstudie og å sitte på et hotellrom å skrive bok hørtes ensomt ut. Og det å skrive bok løper ikke fra deg. Men det å studere er lurt å gjøre mens du fortsatt er ung. Nå sitter jeg gift og med to barn (og en master), og jeg lever fortsatt på fantastiske minner fra min tid i utlandet. Og en av mine beste venner i dag er en norsk jente jeg ble kjent med i Australia. Å studere i Norge kan ikke sammenlignes med å studere i utlandet. PS! jeg studerte første gang i 2000 i Aus, og da var det ganske «nytt,» å studere i utlandet vs nå, og valget sto mellom Australia og ditt nevnte sted i Hawaii. Kjenner ei som har gått i Hawaii, og jeg tror det er like fantastisk som Australia. Lykke til!

 • Reply Julie M 1. september 2016 at 09:54

  Er det en blogger som burde skrive bok, så er det deg! Du skriver så bra, er reflektert, tør å si hva du mener, og er flink til å sette ord på ting vi andre bare går og tenker for oss selv. Hva med å skrive litt og reise samtidig? :- )

 • Reply AM 1. september 2016 at 11:35

  Anbefaler HPU (til tross for at jeg kommer til å bli dødssjalu)! Tok utvekslingssemester, og hadde det så sykt bra at jeg vurderer å flytte dit 😛

  Jeg gjorde det litt annerledes enn andre som reiser dit, jeg skydde unna norske studenter (er jævlig mange) som pesten haha – jeg skulle ha mest mulig ut av oppholdet og det innebar ikke å få meg norske venner å henge med, jeg skulle prate engelsk 😉 Tror det er den beste avgjørelsen jeg tok, snakket med flere i ettertid om oppholdet og ser at de ha ikke gjort noe ut av oppholdet sitt nærheten av hva jeg gjorde. For å si det sånn, Waikiki er IKKE Hawaii, det kunne like så godt vært typisk overbefolket strand på Gran Canaria.

  Har masse tips til ting å gjøre på øya, og deler gjerne om du er interessert 🙂

 • Reply Emma 1. september 2016 at 12:04

  Jeg ville definitivt reist til et eller annet land for å studere. Du er så heldig som har muligheten til å gjøre det – så vær så snill; grip den!

 • Reply Camilla Acklam 1. september 2016 at 12:26

  Gjør akkurat det du har mest lyst til! 🙂 Om det så er å ligge på en strand på Fiji og skrive bok.

 • Reply siri 1. september 2016 at 13:05

  Om ikke noen andre har sagt det (gadd ikke lese gjennom alle kommentarene haha) så sjekk ut acrossthepond.no! De brukte jeg da jeg tok et årsstudium i England, mener på de og har andre land som de jobber med. Utrolig dyktige og hjelpsomme, kan anbefales på det sterkeste!

  Lykke til med valgene, kjenner meg sånn igjen i det stresset der.

 • Reply Andrea 1. september 2016 at 13:08

  Du burde virkelig reise, det er verdt det! Men vit, at du blir virkelig bitt av reisebasillen om du har masse tid til å reise! 🙂

 • Reply Thea 1. september 2016 at 13:16

  Åå, seriøst. Min store drøm er å reise til forskjellige byer i Italia og lære meg italiensk språk, spise digg mat og kanskje lære meg å lage mat!

  Du er skikkelig heldig 🙂 bruk de mnd godt! Det angrer jeg på at jeg ikke har gjort enda..

 • Reply Student 1. september 2016 at 13:52

  Hva med å starte på en master i utlandet? I England tar det bare et år, og da kan du bo i London eller rundt omkring i Storbrittania. Skal selv på LSE nå i september og vet det er et norskt miljø der så man ikke blir helt alene, samt at skolen er fantastisk internasjonal og høyt ranket over hele verden. På ANSA.no har de masse informasjon om både å finne skole, søke i utlandet og faktisk bo der.

 • Reply Helene 1. september 2016 at 14:16

  Skriv bok! Er selv forfatter og selv om det er fantastisk å reise, er det like fantastisk å holde en bok i hendene du selv har skrevet. Å skrive ved siden av jobb, studier og kanskje flere jobber er vanskelig, så hvis du har tid og mulighet til å konsentrere deg om å skrive en roman ville jeg absolutt valgt det 🙂

 • Reply Martine 1. september 2016 at 15:01

  Reis til en rolig plass med sol og strand, tren og skriv bok. Det tror jeg hadde vært supert, du har fått slappa av, reist litt og skrevet bok, altså kombinere litt reising med bokskriving. Da vil du sitte igjen med at du har gjort noe fornuftig! Vet mange som tok friår og reise. Hadde det supert, men som satt igjen med en følelse av å ikke ha gjort noe produktivt 🙂

 • Reply Marie 1. september 2016 at 15:39

  Hei 😊 Jeg har studert i England og der er en master gjort på 11-12 mnd 😊

 • Reply Maiken 1. september 2016 at 19:04

  Hei Ida.

  Jeg ser du blir rådet til å reise mens du kan og er ung. En ting; du har reist mye, og det kan du forsåvidt gjøre anytime. Hvis jeg var deg, hadde jeg helt klart skrevet en bok. Helt ærlig, du skriver så bra på denne bloggen at fy faen. Det er kriminelt hvis du ikke skriver en bok i løpet av livet. Det finnes én grunn for at jeg leser det du skriver her, fordi det helt bakoversalto bra. Du skriver interessant, ordlegger deg som en fokkings utdannet lyriker og er beundrende inspirerende. Plis. Skriv en bok. Jeg kjøper den.

 • Reply Karianne 1. september 2016 at 19:50

  Så lenge du er motivert til det hadde jeg startet rett på master. Før du vet ordet av det er byggeprosessen forsinket noen mnd til og VIPS er du ferdig med første året på master og har bare ett år igjen på skole, for alltid <3

 • Reply Signe 1. september 2016 at 19:53

  Hva med å lære et nytt språk? Flytte til et land med et spennende språk. På 4 mnd har du garantert lært masse om du bor og studerer i et land de snakker språket du ønsker å lære. Jeg er 3 mnd i Brasil nå for å studere portugisisk, anbefales!

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 20:14

  Karianne: hvis det blir rett på master, så blir det nok i utlandet og da tar det som regel bare 1 år! 🙂 men jeg vet jo ikke heelt hva jeg vil ta master i enda..

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 20:15

  Maiken: snilleste kommentar EVER! Takk <333

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 20:45

  Sofie: så spennende!! OG hallo: mexico <3

 • Reply Susanne 1. september 2016 at 22:14

  Jeg kom nettopp hjem fra et semester på Hawaii og HPU nå i juni. Anbefaler det veldig, men viss du ikke absolutt trenger full pott med studiepoeng ville jeg kanskje gått for færre fag. For å få 30 stp måtte vi ha 5 fag, og det er veldig mye jobb. Men det kommer vel litt an på fagene og hvilken level man tar også. Det er prøver, innleveringer og gruppearbeid konstant, og alt fra oppmøte, deltakelse, prøveresultater og eksamenskarakter var med på å sette standpunktskarakteren. Det ble ikke tid til så mye strandliv som jeg hadde sett for meg for å si det sånn. Men til gjengjeld er Oahu og de andre øyene magisk når man har tid til å oppleve det! Det er også superlett å bli kjent med folk. Alt skjer på Hawaiian time der, så kollektivtransport osv tar tid. Det er masse internasjonale studenter og mye Skandinavere, men jeg anbefaler å bli kjent med amerikanere og locals også. Hawaii er USAs dyreste stat, så vær forberedt på at prisene er høye! Du vil nok bo i Waikiki. Jeg og en til delte det ene soverommet i en treroms leilighet for ca 12.000,- der. Mat er også veldig dyrt siden øya ligger 6 timer i luftlinje fra fastlandet og alt må importeres eller dyrkes selv. Puh, ble jo en hel stil dette! Spennende at du vurderer det ! 🙂

 • Reply Ole Andreas 1. september 2016 at 22:36

  Hva om du hopper bukk over alt det overfladiske, glamorøse og liksom-studentlivet på Hawai etc og bruker 7-10 mnd på å være frivillig innenfor en sektor her i Norge som trenger folk? Bli aktivitetsvenn for demente, jobb på fritidsklubb, bli støttekontakt i barnevernet etc. Gjør noe nyttig som gir noe tilbake og skriv om det. Bruk plattformen din! Please

 • Reply Ida Wulff 1. september 2016 at 22:40

  Ole Andreas: du mistet meg i første setning, veldig trangsynt.

 • Reply Arabern 1. september 2016 at 22:51

  Skriv bok! Please.. jeg hadde en sånn 6 mnd periode i livet etter at jeg var ferdig med bachelor, da tok jeg nettstudie som videreutdanning mens jeg reiste noen korte reiser til utlandet. Etter at jeg tok de 15 stp var jeg en veldig aktuell kandidat til drømmejobben og angrer ikke ett sekund på det valget jeg tok….Men skriv bok!!! kan du kombinere det med noen stp på nettet så er det toppers, men med 100% jobb blir det kanskje mye for deg.

 • Reply Malin 2. september 2016 at 01:12

  Spennede! Jeg har fått beskjed fra universitet der jeg går at det ikke er mulig å ta årsstudium på universiteter i utlandet, men det er jo sikkert mulig å begynne på et bachelor-program og hoppe av etter ett år. Lykke til med valget:)

 • Reply Mari 2. september 2016 at 01:58

  Flere av mine venner fra universitetet har tatt semester der! Ta på deg kokos-bh’en og palmeskjørtet, og bli med meg til Hawaii! 😁 Jeg skal på utveksling høsten 2017! 🌴 Bo under en palme halve dagen, danse hula-hula på Waikiki, trosse frykten for at semesteret blir inspirasjon til den neste «Jaws»-filmen og sette seg på et surfebrett!🏄🏼 Ooog selvfølgelig geeke litt på universitetet da..!🎓

 • Reply um amina 2. september 2016 at 02:03

  Reis til Sør-Afrika. Studerte social work (sosionom) m/ diverse praksis der i et halvt år gjennom universitetet i stavanger. Du finner masse skriveinspo der heeelt sikkert. Vi besøkte Swaziland, Lesotho, Namibia er jo også et steinkast unna. Sjekk cape town university eller stellenbosch university på nettet. You will be pleasantly surprised. Smeltedigel just like NY. Men i Afrika liksom. How cool is that! Kapp det gode håp, robben island der Mandela var politisk fange, to hav møtes men blandes ikke pga forskjellig salttetthet. Mye kultur. Spennende opplevelser. Mennesker fra hele verden kommer dit med free mind and spirit for å finne ut hva de skal videre i livet. «We are all broken. That’s how the light gets in»,sa ernest hemingway. Eller jeg leste det på insta til Alicia keys forleden. Mange fine quote inspo hos henne ihvertfall. Lykke til <3

 • Reply Ida Wulff 2. september 2016 at 08:00

  Malin: nei, de har ikke årsstidium på samme måte, så man må bare velge enkeltfag/regninger fra noe de kaller study abroad, så vidt jeg har skjønt 🙂

 • Reply Hanne 2. september 2016 at 10:45

  Hadde jeg vært deg hadde jeg dratt rett til utlandet. Mange steder kan man jo ofte ta master på et år når man har bachelor fra før av. Så jeg ville benyttet meg av dette, hvis det likevel er noe du vil. I tillegg tror jeg alle har godt av å bo litt i utlandet, bli kjent med en annen kultur, mennesker fra hele verden og få litt internasjonal erfaring som det så fint heter. Ettersom du ikke får leiligheten din før i 2017 uansett, så ville jeg benyttet denne friheten til å bare dra. Senere i livet er det ikke sikkert det er like enkelt å bare dra til utlandet på denne måten, og jeg vet det er mange på studiet mitt som angret i ettertid på at de aldri ro på utveksling. Selv dro jeg til Skottland (noe som var helt fantastisk), men skulle gjerne også vært i Singapore (billig å ta en langhelg på en øde øy eller ta en svipptur til Angkor Wat i Kambodsja feks), Brasil, London eller California. Hvor det er aktuelt for deg å dra kommer jo helt an på ha som evt er best studietilbud osv, men tenk osgå litt på at et år, evt semester, i utlandet skal være en opplevelse også så dra et sted du tenker kunne vært kult å dra til enten det er for språket, kulturen e.l.

  Lykke til med letingen!! Et år i utlandet anbefales virkelig på det sterkeste 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. september 2016 at 10:58

  Mari: haha, høres bra ut! ?? skal du bo på campus? Har sett litt på leiligheter men virker ikke som man får noe brukbart for under 25.000 i mnd ??

 • Reply Stine 2. september 2016 at 12:13

  Hva med å tenke litt på hva du ønsker å skrive om på masteren? desto fortere du bestemmer deg, desto mer realistisk er det å bli ferdig til normert tid. Og den blir gjerne mye bedre hvis du har det siste halvåret til å kun skrive (altså at litteratursøk, datainnsamling osv. er unnagjort). Kanskje blir masteren så god at du kan få publisere noen artikler om emnet, lukte på doktorgrad?

  Nå vet jeg ikke hva du tenker etter master og sånn, i og med at du tjener så godt på bloggen, men om du ser for deg å ta en «vanlig(ere)» jobb etterpå, så er det gull å ha god tid til jobbsøking og nettverksbygging samtidig med masterinnspurten.

 • Reply Elise 2. september 2016 at 13:30

  Heii! Jeg gikk også på Markedshøyskolen (eller heter det HK nå ja..) og valgte å ta en relevant, men anerkjent master i utlandet. Valget falt på University of Southern California som har en kommunikasjonsskole i verdensklasse kalt Annenberg:

  http://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2016/communication-media-studies#sorting=rank+region=+country=+faculty=+stars=false+search=

  Det er noe av det mest fantastiske jeg har gjor (Master of Communication Management, med fokus på markedskommunikasjon), og kunne ønske jeg kunne gjøre det om igjen. Utrolig bra skole, forelesere, fag, og et utrolig bra karrierenettverk.

  Veldig lett å få seg «gode» internships ved siden av (Jobbet blant annet for NBCUniversal).

  Når det kommer til LA, så må man bare lære seg å forstå byen. Jeg hang ALDRI i Hollywood f.eks., men trivdes godt i Venice (Abbott Kinney er kåret til USAs hippeste/trendy gate), Manhattan Beach osv. Her er det en DRØM å bo.

 • Reply Marit 2. september 2016 at 19:04

  Fikk meg til å tenke på «eat, pray, love». Nå syntes ikke jeg filmen var noe bra, ei heller boken… men poenget er; eat, pray, love 😉

 • Reply Helene 2. september 2016 at 20:01

  Anbefaler virkelig HPU! Veldig bra skole med flinke lærere. Men det at skolen ligger på Hawaii er helt klart det aller beste! Beste plassen jeg vet om. Du får alt fra øde, nydelige strender, tropisk regnskog, bra shopping, nydelig mat og herlig kultur. Men vil ikke anbefale å bo på campus. Det er ganske øde. Ville heller prøvd å finne noen og dele en leilighet med.

 • Reply Inga Jonsson 2. september 2016 at 21:33

  Hadde jeg hatt muligheten til et friår, hadde jeg dratt den bleike rævva mi til varmere strøk. Dratt på øyhopping, men da snakker vi ikke øya hvesiden av, vi snakker maldivene, bora bora, Hawaii, Bahamas, you name it. 1 mnd på hvert sted. Da får du masse inspirasjon til boken jeg syns du skal skrive. Den vill jeg lese hvertfall.

  Bad med skilpadder, snorkl etter Nemo og Dory, se på alt det usette. Gå rundt og bli kjent med mennesker som ikke vet at du er du. Vær Ida, ikke bloggeren Ida. (Men du må blogge da, don’t leave me hanging) Du har sjansen, reis deg reiselei. Få forskjellige venner til å møte deg på forskjellige steder. LEV LIVET. 1 flaske vin om dagen er bra for magen.

  Det er hvertfall det jeg lett ville gjort!

 • Reply Maria 3. september 2016 at 00:15

  Ta master i England! Da har man ett intensivt spennende år så så er du ferdig med master innen leiligheten er ferdig. 🙂 De fleste kursene er 10-12 mnd!

 • Reply Malin 3. september 2016 at 00:21

  Siste året på bachelor selv og kjenner at jeg er faktisk ikke klar for å starte i fast jobb (som man plutselig har resten av livet) eller master (hva skal man velge??) heelt enda. Vurderte Hawaii som utveksling, men siden jeg skulle ha mye jus, ble det vanskelig å få godkjent fagene i Norge. Har tatt meg selv i å søke opp skolen mange ganger i ettertid. Selv om det fort kan bli dyrt, er jeg veldig sikker på at det aldri blir noe jeg kommer til å angre på! Plutselig ses vi der til høsten 🙂

 • Reply S 3. september 2016 at 01:32

  HELT ENIG MED MAIKEN!!!!

  Ole Andreas, isteden for å spre negativ energi, hvorfor gjør ikke du noe mer med livet ditt?! Ida har både reist med frivillighetsorganisasjoner til Afrika og Brasil, hun er også fadder, er du? Om du har et forslag er jeg sikker på at hun tar det til vurdering, men å snakke nedlatende til mennesker bak PC skjermen sin er virkelig ikke noe å være stolt over..

 • Reply Keila 3. september 2016 at 07:58

  Jeg studerte På Griffith University på Gold Coast. Fenomenal skole. Supre lærere. Og et helt magisk land som bare MÅ opplevest i større grad enn surfeskole et par uker en sommer. Har óg vært på Hawaii, og lekt turist en sommer. Og jeg foretrekker Australia over Hawaii ANYDAY. Det er MYE mer å oppleve Down Under enn på Hawaii. Selv om Hawaii og er helt supert! 😁

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:15

  Inga Jonsson: det syns jeg du solgte inn VELDIG bra!! <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:18

  Susanne: takk for at du ville dele! 🙂 Jeg «trenger» en god del fritid hvis jeg skal opprettholde bloggen og prøve å skrive en bok i stedet, så kunne tenke meg å bare ta ett eller to fag for å oppleve HPU! Men ja, leieprisene virker jo helt ville, du vurderte ikke å bo via skolen?

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:19

  Signe: så spennende!! I Rio? Det er absolutt et sted jeg vil tilbake :O ønsker deg masse lykke til der <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:24

  Julie M: tusen takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:24

  AM: tusen takk, jeg noterer meg mailen din!! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. september 2016 at 11:27

  siri: takk for tipset!

 • Reply annielistic 3. september 2016 at 20:09

  kombiner å reise å skrive bok kanskje? Fantastisk mulighet, og kanskje man får masse inspirasjon under en palme, eller i en bungalow 😛 Det tror jeg! Gjør akkurat det du vil littegrann 😀 JEG VIL LESE BOK SOM ER SKREVET AV DEG, haha! Du er så morsom og flink når du skriver.

 • Reply Synne 4. september 2016 at 11:56

  Plis skriv bok! Du er så flink til å skrive!!

 • Reply Ida Wulff 5. september 2016 at 00:41

  annielistic: tusen takk, jeg skal virkelig prøve <3

 • Reply Lina 5. september 2016 at 07:10

  Skriv bok!!!😍

 • Reply June 8. september 2016 at 13:24

  Reis! Få litt perspektiv og inspirasjon til å senere kunne skrive en bok! Det er ikke sikkert du vil få en slik mulighet igjen 🙂 Kilroy tilbyr forskjellige reiser på noen måneder med fullt opplegg, der alt er tilrettelagt.

 • Reply Veslemøy 8. september 2016 at 17:09

  Hei!

  Jeg vurderer sterkt å ta master i internasjonal markedsføring høst 2017 på HPU!! Planen var å dra i høst, men strøk i praktisk øk 🙁 men det virker helt magisk. Nå føler jeg nesten at jeg sitter og venter på at livet skal begynne, at det er satt på pause. Jeg forstod det slik at hvis man tar GMAT test får man redusert tiden også (fra 24 til 18 måneder) jeg gleder meg isåfall veldig.

  Klem !

 • Leave a Reply