Hverdagsliv

EN SOM IKKE LEVER I NUET

6. september 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Jeg har gått og tenkt at bacheloroppgaven er noe som hører neste og aller siste semester til. Så feil kan man ta! Det viktigste arbeidet skal jo faktisk gjøres . Det er ikke lenge til tema skal være satt, problemstilling skal være kladdet og til veileder skal tildeles. Heldigvis har jeg vært manisk i dag – det er i hvertfall det jeg kaller det, når jeg med den største lyst hiver meg over både to do-list og ting jeg virkelig ikke trenger å stresse med enda. Det er lenge siden jeg har kjent på den energien, det er ingen hemmelighet at jeg har vært en sløv banan i det siste. Måtte kroppen min snart bli vennen min igjen! Uansett: i dag har jeg/vi bestemt oss for retning, tema og drodlet rundt problemstilling til bacheloroppgaven. Vi har til og med sendt mail til en veilder vi ønsker oss, og han har sagt ja! Nå ligger vi cirka en måned før skjema, og det føles SÅ bra! 

Når vi først snakker om studier (jeg har især én leser som hater det, får alltid hatkommentarer av samme IP-adresse når det blir for mye skoleprat. Kjære deg, hvis det gjør så vondt, så er det jo bare å sette i gang selv. For tre år siden hadde jeg ikke studiekompetanse en gang) kan jeg jo fortelle at jeg var på en studiemesse i går, hvor jeg snakket (engelsk, bah) med representanter fra skoler i Australia, USA og New Zealand. Jeg hamstret brosjyrer som et villsvin, og gikk egentlig derifra med en følelse av at det ikke er noe for meg. Jeg vet ikke om det er en utfordring jeg trenger i livet mitt, å leve «videregående-livet» på en engelsktalende skole langt hjemmefra. Jeg har ikke slått det helt fra meg, men akkurat nå frister reise + nettstudie + bokskriving aller mest. Jeg syns det høres ut som en fin kombo – og så kan man være hvor man vil i verden, om det er tre uker på Fiji og så tre uker hjemme.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Det var dagens tankespinn om framtiden – gjør jeg egentlig annet enn å tenke på framtiden om dagen? Det er slitsomt å ikke vite, men samtidig fantastisk at man bestemmer helt selv! 

Nå skal jeg lage den forbanna grønnsakssuppen før grønnsakene råtner i kjøleskapet. Snakker om framtiden: ansette kokk. 

51 Comments

 • Reply Anneli 6. september 2016 at 17:24

  Videregående-livet? 😳 Jeg har vært på utveksling tre ganger i løpet av mine år ved UiO og hver gang har arbeidsmengden og kravene i utlandet slått UiO med stor margin. Jeg vil spesielt anbefale å utveksle til Taipei eller Tokyo 🙂

 • Reply Anonym 6. september 2016 at 17:24

  Da kan jeg være stikk motsatt av leseren som aldri vil høre om skole og si at jeg ALLTID vil høre om skole! Det blir liksom nesten hele hverdagen når man studerer, og når jeg sitter med en oppgave som er skikkelig dritt – så er det alltid like digg å komme inn hit og se at andre er i samme båt. Pluss at du gjør det hele morsomt, så jeg ender opp i mye bedre humør (helt til jeg ser på oppgaven igjen, da). Nei, fortsett med studieprat.

 • Reply Helene 6. september 2016 at 17:30

  Hvor er den fine genseren fra?

 • Reply ingjerd 6. september 2016 at 17:36

  Godt å høre at jeg ikke er den eneste som føler at utveksling ikke er noe for meg(er like gammel som deg, og føler på akkoratt samme følelsene). Føler ikke de snakker om annet på skolen om dagen…

 • Reply Mira 6. september 2016 at 17:37

  Hei, Ida 🙂 Du blogger veldig bra om dagen, men jeg tenkte jeg bare skulle fortelle deg noe, ettersom jeg nettopp ble ferdigutdannet på Høyskolen kristiania med en bachelorgrad i markedsføring.

  IKKE tenk at problemstillingen skal være ferdig nå, for det blir den ikke. Poenget med den prosessen dere er i nå, er egentlig mest av alt å finne en retning og begynne å søke etter kilder og sånn .. Selv jobbet jeg med ei fantastisk jente og det tok oss lang tid å finne den ordentlige problemstillingen selv om vi visste hvilken retning vi ville gå. Foreleserne maser bare en del nå på høsten, for å få folk til å sette i gang, og det er absolutt en fordel 🙂 Vil bare at du skal vite at det ofte tar hundre år før den er 100 % spikret. Bare et lite tips!

  Og du? Sånn btw, så vil jeg anbefale deg å få en god dialog med veilederen deres tidlig (tidligere enn det som kanskje er normalt?), for da har du en enorm fordel senere når det blir dårligere tid, og flere litt mer utfordrende spørsmål! Send mailer og vær skikkelig «på», for veilederen deres digger garantert initiativet deres!! Og det er mest sannsynlig veilederen deres + en ekstern sensor som skal lese og vurdere oppgaven!

  Digger at du forresten blogger så mye for tiden, og digger kanskje mest av alt at du vurderer å skrive bok når du er ferdig på skolen. Jeg bare vet at den hadde solgt (for å si det sånn). For du er så fantastisk flink til å skrive, også så moro da gitt!

  Masse lykke til med siste år på skolen, og fortsett gjerne med å skrive om det på bloggen også. Blir jo nesten litt nostalgisk av å lese det haha!

  Stor klem 🙂

 • Reply Anonym 6. september 2016 at 17:46

  så fin genser! hvor er den fra? du er så vakker 🙂

 • Reply Anonym 6. september 2016 at 17:54

  Så nyyydelig genser!! Hvor er den fra, har du evt en link?:-) du er så fin Ida!!

 • Reply Vilde 6. september 2016 at 18:08

  SKRIV BOK!!!! Du er bare helt latterlig rå! Mildt sagt digger deg:) Bloggnorge hadde ikke eksistert uten deg, med andre ord, skriv bok! hehe! Og forresten hvor er genseren din fra?;)

 • Reply Anonym 6. september 2016 at 18:23

  Så flink du er til å blogge jevnlig. Ha en fin dag

 • Reply Charlotte 6. september 2016 at 19:03

  Så fin genser. Hvor har du kjøpt den??💗

 • Reply Ida 6. september 2016 at 19:05

  Hvor er genseren fra?😍

 • Reply Miriam 6. september 2016 at 19:07

  Jeg syns også reise + nettstudie + bokskriving høres ut som en perfekt kombo!

  Hvor er genseren din fra forresten? 🙂

  Også må jeg bare si det, du er så utrolig pen!

 • Reply Anna 6. september 2016 at 19:19

  Hvor er genseren fra? den var utrolig fin!

 • Reply Kathrine 6. september 2016 at 19:25

  Du ser nydelig ut Ida! Hvor er genseren din fra? ☺

 • Reply Siri 6. september 2016 at 20:00

  Hei!

  Så kjempefin genser du har, hvor er den fra? 🙂

  Og, for the record: Tommelopp for skoleprat på bloggen! Har fulgt deg i mange år, forsåvidt også studert i mange år og digger å kunne kjenne seg igjen i studentproblematikken du skriver så bra om 🙂 Heiaheia!

 • Reply Julie 6. september 2016 at 20:09

  Hvor er den genseren fra?

 • Reply Sofie 6. september 2016 at 20:20

  Hvilket valgfag valgte du i fjor? Skal velge nå, men er så usikker på hva… Går HR og tenker at økonomi er lurest med tanke på fremtiden og hva som ønskes, men jeg er veldig usikker på om jeg vil klare å gjøre det bra i det faget. Noen tips eller erfaringer du kan dele?

 • Reply Lilly 6. september 2016 at 20:50

  Veier det opp litt hvis jeg sier at jeg DIGGER når du snakker om skole og fremtid? Jeg vil tro mange av dine lesere er student i 20-årene selv og innleggene dine om dette er alltid motiverende, trøstende eller morsomme.

 • Reply Asalia 6. september 2016 at 21:17

  Så fin du er! Det går nok bra med bacheloroppgaven. Så digg det blir å bli ferdig til slutt 😀 Husker selv tiden da vi skrev på bacheloroppgaven. Hva er teamet?

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:29

  Sofie: jeg gikk Endringsledelse og innovasjon, og har et råd til deg! 95% av klassen var nemlig HR-elever. Hørte mange av dem si at valgfaget bare ble en rask gjennomgang av det de hadde lært i 1,5 år. Så tror HR-elever får lite ut av det faget! Og ellers syns jeg det var veldig deilig å velge et 30 poeng-fag, så ville prøvd på det hvis noen av dem frister 🙂 lykke til!

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:30

  Julie: bik bok 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:30

  Lilly: JA, det veier opp! <3 tusen takk!

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:31

  Siri: genseren er fra bik bok. Tusen takk, det er veldig hyggelig å høre 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:32

  Kathrine: tusen takk, den er fra bik bok <3

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:34

  Miriam: tuusen takk for det <3 den er fra bik bok 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:34

  Anna: bik bok :-))

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:35

  Charlotte: bik bok i Karl Johan 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:35

  Ida: bik bok :*

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:36

  Anonym: takk det samme 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:37

  Vilde: oi, det var fine ord. Tusen takk skal du ha! Genseren er fra bik bok 🙂

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:39

  Anneli: med videregående-livet mener jeg ikke nivået på skoler/undervisning, mer obligatorisk oppmøte, muntlige framføringer og hyppige innleveringer gjennom skoleåret 🙂 trenger mer frihet enn som så føler jeg.

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 21:40

  Anonym: tusen takk, den er fra bik bok 🙂

 • Reply anonym 6. september 2016 at 21:56

  Fine bilder <3 Er faget vanskelig? Fikk ikke studiekompetanse før i fjor så har gått litt tregt for meg hehe. Ikke så overdrevent bra karakterer så vil bruke fritiden på å forbedre de. Men det er vanskelig å lage To-do list uten å legge til ting som ikke er så viktige. Og bare fortsett med skoleprat. <3

 • Reply Charlotte Tunes 6. september 2016 at 22:11

  Elsker slike innlegg!! Men altså, kan du PLIS skrive bok? Jeg tror jeg hadde kjøpt 100 av de – bare fordi du er så rå!! <3 Dessuten skriver du bra, morsomt, ekte og ærlig. Elsker alt av innhold på bloggen din – nettopp fordi du er den du er!

 • Reply Lilli 6. september 2016 at 22:13

  Ja til bok! 😀

 • Reply Ida Wulff 6. september 2016 at 22:20

  anonym: hei, tusen takk <3 om hvilket dag er vanskelig mener du? Så bra du har fått deg studiekompetanse 🙂

 • Reply Camilla Acklam 6. september 2016 at 22:40

  Skriv bok! Jeg hadde kjøpt den på flekken! 🙂

 • Reply Charlotte 7. september 2016 at 10:11

  Hei Ida! Så deilig å få tema og problemstilling i boks!

  Jeg sitter på Heathrow akkurat nå, jeg leverte inn min master oppgave i går, så nå etter 2 og et halvt år i London, vender snuten hjem igjen! Det jeg ville si til deg, REIS til utlandet å studer!!!! Det har seriøst vært det beste jeg NOEN gang har gjort. Det har vært tøft med skolearbeid, men så utrolig verdt det!! Do it, do it!

 • Reply Ingeborg 7. september 2016 at 10:17

  Det høres ut som en fin kombinasjon! Jeg har tilbrakt store deler av studietiden min i Canada, Tyskland, Frankrike og Tyrkia, og jeg kan berolige deg med at det ikke er videregående om igjen, med mindre man har veldig lyst til det. Det er alltid noen andre som heller ikke er så interessert i akkurat det. Det kan jo være fint å vite hvis du lysten skulle melde seg igjen:)

 • Reply Ida Wulff 7. september 2016 at 11:01

  Charlotte: gratulerer så mye med levert master!! Det må være en deilig følelse 😀

 • Reply Ida Wulff 7. september 2016 at 11:03

  Charlotte Tunes: du er meg vel en herlig en!! <3

 • Reply Trine 7. september 2016 at 19:00

  Åå kjære Ida jeg må bare si:vær så snill å skriv bok!! Har fulgt bloggen din helt fra du startet og du er en av de få toppbloggerne som skriver så godt at jeg lett hadde kjøpt en hel bok skrevet av deg

 • Reply Anki 7. september 2016 at 20:47

  Studer i utlandet! Serious beste jeg har gjort. Jeg dro som utvekslingsstudent i 2005 og hadde noen aar I USA uten sidestykke..haha! Fikk drommejobben rett etter, og er her borte fortsatt…11 aar senere! 🙂

 • Reply anonym 7. september 2016 at 22:58

  Tenkte på den bacheloroppgaven du gjør nå <3. Hvordan er det?

 • Reply Ida Wulff 7. september 2016 at 23:00

  anonym: det legger man opp selv, man velger helt fritt hva man vil skrive, ut i fra hva man har lært gjennom studiet 🙂

 • Reply Ingvild :) 8. september 2016 at 01:05

  Hahaha, jeg måtte le av den kommentaren til skole-hateren, har lagt merke til vedkommende i kommentarfeltet og flirer hver gang! Skriv om det du vil, Ida! Og gjerne en bok, jeg hadde kjøpt den uansett hva den hadde handlet om! Du er så flink til å sette ord på det som svirrer oppi topplokket som jeg ikke evner å sette ord på.

  Du er god!

 • Reply Anonym 8. september 2016 at 12:49

  Det er vel lov til å si meningene sine, er det ikke? Når man mener at noe kan forbedres? Det betyr ikke at det er hatkommentarer, jeg liker jo å lese bloggen din, som jeg skrev tidligere. Jeg bare føler at det blir litt for mye skoleprat, og det er det vel lov til å si i fra om. Er helt sikkert andre som synes det selv om de ikke gir deg beskjed om det. Jeg liker for eksempel å lese om reisene dine, paraply-innleggene dine og mye mer. Så jeg ville ikke ha tatt det negativt var jeg deg, du må bare se på det som et tips til å variere innleggene dine litt 🙂 Men når jeg ser hvor negativt du tar litt konstruktiv kritikk, så er ikke jeg leser her lenger 🙂 Lykke til videre, Ida.

 • Reply Ida Wulff 8. september 2016 at 13:14

  Anonym: der var du igjen! Klart det er lov å si meningene sine, jeg syns bare det er komisk å komme tilbake gang på gang og si at «nå mistet du meg som leser». Jeg tvinger ingen til å lese, og jeg kommer heller ikke til å slutte å skrive om noe som er en stor del av livet mitt. Men takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 8. september 2016 at 13:16

  Ingvild :): <3

 • Reply Ingvild :) 8. september 2016 at 14:54

  Ahahaha, jeg leeer!! Meninger er vel og bra det, men går an å være hyggelig samtidig @anonym

 • Reply linn 9. september 2016 at 14:44

  Jeg tar nettstudie på nks nettstudier, 2 fag som heter kreativ skriving og tekstforfatting! Utrolig glad i friheten det gir, og gøy å øve seg på å skrive og få litt hjelp på vei! Så kan man bestemme hverdagen sin selv også 🙂

 • Leave a Reply