Hverdagsliv

TI TING JEG ER GLAD JEG IKKE VISSTE SOM BARN

9. september 2016

♥ At mamma og pappa ikke har superkrefter. Mamma og pappa vet alt og de kan fikse alt, jeg er ikke redd for noe for jeg har alltid dem som passer på meg. 

♥ At terroren nærmest kom til å ta over verden, og at jeg skulle gå og være engstelig. Jeg vet at man kan dø og bli drept og sånn, pappa sier alltid at jeg ikke skal snakke med fremmede, og det gjør jeg ikke heller. Da skal det nok gå bra.

♥ At jeg aldri kommer til å gifte meg med 4.klasse-forelskelsen min som gjorde at jeg gledet meg til å gå på skolen. Hvis han ikke spør på meg snart, så må jeg spørre på han. Jeg liker han så godt at det kniper i hjertet hvis du skjønner hva jeg mener. 

♥ At jeg kom til å se tilbake på bilder av meg selv i turkis slengbukse med påsydd skjørt og le hjerterått. Jeg gleder meg til skoledisco i kveld. Vært på JC med mamma og kjøpt ny bukse, helt lik som bestevenninna mi. Er så stolt av den at jeg blir helt varm i magen når jeg har den på meg. Håper de selger den knallblå brusen i kiosken denne gangen også.  ♥ Hvor mye ansvar det er å ha sin egen husstand. Æsj, i dag må jeg rydde rommet og vaske badet oppe. Syns det er dårlig gjort, for jeg får nesten ingen ukepenger. Det hjelper litt på å støvsuge huset til tante og onkel en dag i uka – femti kroner ekstra, rett i lomma. Jippi! 

♥ Hvordan det føles å ha boliglån, logge på nettbanken og se det store minuset lyse mot deg. Fikk låne 150 kroner av lillebror i dag for å kjøpe kontantkort. Han skal ha tilbake 200. Dustemamma og dustepappa sier at jeg må ha et abonnement som heter YoungTalk, og da kan jeg bare bruke 200 kroner i måneden. Har de aldri vært forelsket før?

♥ Hvor mange kjedelige timer jeg hadde foran meg på skolen. Gleder meg til friminuttet. Må skynde meg ut så jeg rekker å både hoppe strikk og spille Dracco Heads.  

♥ At alt er midlertidig. Mamma, pappa, lillebror, mormor, morfar, farmor, farfar, tantene mine, onklene mine – og jeg, vi skal leve evig. For det har jeg bestemt. 

♥ At det finnes så mange onde mennesker som dreper, voldtar og torturerer. Jeg er på ferie hos mormor og morfar i Kristiansund. I dag leste jeg avisa, og der stod det noe jeg ikke helt klarte å forstå. To jenter er døde fordi noen har drept dem på en skikkelig ille måte, og hun ene er ti år – sånn som meg. 

♥ At jeg skulle komme til å leve mesteparten av livet mitt på internett. Spise fort, spise opp, løpe fra bordet før noen rekker å nevne refleksvest. Ut av huset, ned bakken, møte de andre på lekeplassen og være der helt til jeg må gå hjem for å komme hjem sånn cirka til innetid.  Fler enn meg som savner å være liten noen ganger? Bare gjøre som man blir fortalt, tro på det som blir sagt, bli vekket om morgenen, slippe å tenke på handling, matlaging og at det er tomt for tannkrem. Det bekymringsløse livet 🙂

30 Comments

 • Reply Hege Kristin 9. september 2016 at 20:56

  veldig fint innlegg! enig i masse her:)

 • Reply Camilla 9. september 2016 at 21:25

  Kunne godt vært ung og uvitende en liten stund til ja!

 • Reply R 9. september 2016 at 21:57

  Åh, hadde helt glemt JC! Det var jo den kuleste butikken på hele Farmandstredet ^^

 • Reply Ch 9. september 2016 at 22:25

  Likte dette innlegget! 🙂

 • Reply Ingvild :) 9. september 2016 at 22:35

  Noen ganger tenker jeg at jeg er sjeleglad for at jeg ikke visste hvordan voksenlivet ville bli, bekymringer og livet kommer fort nok uansett – tror det er greit med en forholdsvis myk start. Noen ganger savner jeg den bekymringsløse tilværelsen fra barndommen! Og andre ganger er jeg så glad for at jeg er voksen og kan styre livet mitt slik jeg vil 🙂

  Og omg. Dracco Heads. Memory lane, altså! Husker jeg kjøpte en rustrød skinnbukse (som naturligvis var JÆVLIG LAV I LIVET – hei rumpesprekk!) med matchende jakke på JC, hahahaha. Husker mamma var så skeptisk til den, men jeg maste i ett helt år for å få den. Da jeg endelig fikk den så gikk jeg med den i bursdagen min, og var så stolt og fornøyd! Uheldigvis var det en kjip jente i klassen som selvfølgelig skulle «rain on my goddamn parade» og sa at buksa var kjempestygg (den var DRITKUL for alle 90-talls barn altså!). Så det ble med den ene gangen xD Men nå kan jeg ikke annet enn å være enig, buksa var fæl, gremmes bare ved tanken. Og jeg synes så synd på mamma og pappa som kjøpte den til meg og så brukte jeg den bare en gang…

 • Reply Camilla Acklam 9. september 2016 at 22:54

  Savner det noen ganger, men tenk på alle fordelene! Og bekymringene man hadde da man var liten var jo like krise for oss da, som det økonomi ol er for oss nå. 😉

 • Reply Anna 9. september 2016 at 22:58

  Wow dette er det koseligste og mest kreative innlegget jeg har lest på lenge 🙂

 • Reply Pauline 10. september 2016 at 00:04

  My thoughts exactly. Haha! Eneste positive er at man blir klokere etter hvert da. Men det var jo gøy å være barn.

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:07

  Camilla Acklam: hehe, dét er sant!

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:07

  Anna: tusen takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:09

  R: ja, fy søren! Var om å gjøre å tvinge med seg mamma inn dit så ofte som mulig, haha 😉

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:09

  Ch: så hyggelig, takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:09

  Ingvild: hahaha! Jeg syns det høres ut som en helt fantastisk outfit <3 hun jenta i klassen hadde nok ikke peiling på hva hun snakket om 😉

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 00:10

  Hege Kristin: takk for det 🙂

 • Reply supermarie 10. september 2016 at 01:13

  Åh for et utrolig koselig innlegg! Jeg savner definitivt å være liten, haha. Det var jo et realt SJOKK å plutselig innse at mamma og pappa er mennesker de også, at de har hatt de samme tankene, de samme prosessene, opplevelsene og utfordringene i livet som alle andre i 20-åra. Det var en shocker

 • Reply Anonym 10. september 2016 at 01:20

  Loved it!

 • Reply Maria 10. september 2016 at 09:48

  Ida, nå for tiden skriver du så bra og spot on at jeg nesten begynner å grine. Eller le. Eller en kombo. Det er bare ufattelig bra. Jeg har lest bloggen din siden the early morning, og jeg er fortsatt kjempefan. Ida, du er kjempeflink!!

 • Reply Kjersti 10. september 2016 at 10:05

  Å ja, den tanken har jeg tenkt så mange ganger 🙂

 • Reply Mokkimokki 10. september 2016 at 11:01

  Verden blir bedre! Ikke gå rundt å vær redd:

  http://www.dagbladet.no/kultur/verden-blir-bedre-men-media-forteller-oss-ikke-det/62432653

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 11:29

  Maria: ååå, tusen takk! For en fin kommentar 🙂 ønsker deg en fin helg!

 • Reply Ida Wulff 10. september 2016 at 11:32

  supermarie: ja, jeg mener faktisk å huske dagen jeg oppdaget det! Følte at de var fremmede i flere dager etterpå, haha!

 • Reply Anette 10. september 2016 at 11:32

  Åååh så fantastisk innlegg 😃 Kjente meg sååå godt igjen, gode 90-talla oppveksten i Vestfold <3

 • Reply anni 10. september 2016 at 19:46

  Rett og slett helt herlig. Så utrolig søt unge du var 🙂

 • Reply B 10. september 2016 at 21:23

  Dette innlegget likte jeg skikkelig godt! Takk <3

 • Reply Anonym 11. september 2016 at 17:27

  Dette innlegget var utrolig koselig! Takk for fem minutter med nostalgi

 • Reply Ida Wulff 11. september 2016 at 17:30

  Anonym: <3

 • Reply Marie 12. september 2016 at 10:10

  For et herlig innlegg! <3

 • Reply Anonym 14. september 2016 at 20:58

  Satt og tenkte på dette senest før idag!! Alt var bedre før i tiden. Skummelt å bli voksen 🙁

 • Reply FNS 19. september 2016 at 11:38

  Et utrolig koselig innlegg:) Det bilde øverst i innlegget, er det av deg og Ellen Marie? Hvordan kjenner du henne?😀 I videoen du la ut nå nettopp så prater mammaen din «Kristiansunder»? La merke til tonefallet og at hun sa «ikkje». Er hun herfra?☺️

 • Reply Ida Wulff 19. september 2016 at 13:52

  FNS: ja, det er Ellen 🙂 hun er kusinen til mammaen min, som er fra Kristiansund!

 • Leave a Reply