Hverdagsliv

I HØST VIL JEG…

11. september 2016

Kjøre bil! Etter at jeg flyttet tilbake til Oslo har jeg kjørt så lite bil at jeg nesten burde ta lappen på nytt. Jeg trenger definitivt å øvelseskjøre litt. Mye. 

Rydde i skap, skuffer og sortere i boden. Det er nesten et år til jeg skal flytte, men månedene flyr, og plutselig er man der. Jeg vil ikke ha med meg en container med ting jeg aldri kommer til å bruke videre i livet, så det skal virkelig ryddes, kastes, gis bort og selges til den store gullmedaljen. 

Feire 26 årsdagen min rolig og alkoholfritt. Mitt høyeste ønske er at familien skal komme og besøke meg i Oslo, selv om det er mye å be om midt i hverdagen. Om jeg skal feire med venner vet jeg ikke helt enda, jeg har ikke vært ute på byen siden juli, og jeg stortrives med det. For å si det mildt. 

Kjøpe meg en fin veske. Jeg har jo bursdag og gave må man ha! Fra seg selv. Det åpner snart en veldig fin butikk i Oslo, hvor jeg håper på å gjøre et funn… 

Prøve å lage hjemmelaget sushi. Det har jeg hatt lyst til  lenge! Jeg må bare få kjøpt utstyr, og invitere noen så det kan bli en gøy greie. 

Se dokumentarer i stedet for serier. Jeg elsker virkelig dokumentarer, og har allerede begynt å grave meg gjennom Brennpunkt-arkivet. Der er det mange gullfunn som jeg ikke har sett, og man kan se det helt gratis på NRK.no.  Høre masse på podcast. Jeg henger kanskje litt etter, men jeg er helt ny på podcasts. Nå hører jeg på podcast når jeg går i seng, når jeg står på badet og fikser meg om morgenen, og når jeg sitter på bussen til skolen. Helt perfekt når man er lei av all musikken sin på Spotify, eller bare vil høre på noe annet. 

Reise til en storby på spahelg med venninner. Allerede booket! Siden jeg ikke har noe særlig sammenhengende fri i høst, må jeg nøye meg med kortere helgeturer i Europa. Men det er helt gull det også! Man trenger ikke å svømme ned Nemo for å kjenne at man lever. 

Se Linn Skåber i «Hvem er redd for Virginia Woolf» på Oslo Nye. 

Være flink til å følge leseplaner og lese pensum i god tid. Tidligere har jeg vært flink på skippertak, men skippertak har vist seg å være ganske altoppslukende og utmattende. 

Lage gode supper. Jeg har egentlig ikke laget noe annet enn grønnsakssuppe og tomatsuppe fra bunnen av tidligere, men jeg elsker supper og vil lære meg noen nye oppskrifter. Suppe hører virkelig høsten til, og det er sunt uten å smake dritt. 

Dra på hyttetur. Med familie eller venner, jeg bryr meg ikke, jeg vil bare på hyttetur! Gå turer, lese, spille spill, lage mat og drikke rødvin. 

Gå på Latter og se stand up, og le masse!  Rydde på Spotify. Nei, jeg kommer aldri til å høre på spillelisten «Høye hæler og mojito» igjen. 

Bruke mindre sminke og varmebehandle håret mindre. Rett og slett for å være snill mot trynet og håret mitt. 

Lese minst én bok som ikke er pensum. Får alltid dårlig samvittighet når jeg leser noe annet midt i et semester, men i høst håper jeg at jeg kan finne litt leseglede. Morsomt hvordan man kan sluke en roman, men må kjempe seg gjennom faglitteratur. 

Kutte ned på kaffedrikkingen og drikke mer te. Ble helt sjokkert da jeg oppdaget hvor dårlig jeg blir uten kaffe, jeg er virkelig avhengig. 

Være en flink blogger og oppdatere minst to ganger om dagen – i hvertfall de dagene det lar seg gjøre. Jeg har stor blogglede om dagen, og føler meg som verdens heldigste som kan drive med dette. 

Gå oftere på museum, det gir meg en slags ro samtidig som det tuller med hodet mitt. 

Komme inn i treningsrutiner. Verdens kjedeligste punkt! Men etter at treningspartneren min flyttet til USA har jeg endelig fått meg et par nye. Jeg har stått veldig på at man ikke kan være avhengig av andre for å trene, men sorry… Det er jeg altså.  Alle bildene i innlegget er lånt fra Wehartit.com.

Har du noe stort eller lite du har lyst til å gjøre i løpet av høsten? 🙂

52 Comments

 • Reply mmm 11. september 2016 at 20:51

  Har du noen morsomme/interessante/koselige podcaster å anbefale en pendler? 🙂

 • Reply Hege Kristin 11. september 2016 at 21:02

  håper du får gjort alt <3

  selv har jeg veldig lyst til å ta lappen 😀

 • Reply Line Victoria Husby 11. september 2016 at 22:32

  WHAT? «Høye hæler og mojhitos»-spillelisten din er jo kanon! 😂 Jeg har av en eller annen grunn addet den til lista mi, og en gang i sommer i Sverige var det den eneste som var lastet ned uten å måtte være knyttet til nett, så man kan trygt si jeg ble GAL!

  /Line Victoria

 • Reply supermarie 11. september 2016 at 22:39

  Åh, for et inspirerende og fint innlegg! Har blitt totalt avhengig av podcaster selv, hører på det på akkurat de samme stedene som deg + at jeg setter på en litt mindre interessant en når jeg skal sove, og så sovner jeg til praten, haha. Elsker podcast! Kan anbefale «Apropos tirsdag» med Anne-Kat Hærland og Brita, de er artig! Og Harm&Hegseth. Og Friår. Og Venninna di.

 • Reply Marielle 11. september 2016 at 22:48

  Så morsomt innlegg, Ida! Kan jeg spørre hvilke podcaster du hører på? Er sykt lei av Spotify listene mine selv, så podcast høres jo supert ut:)

 • Reply Kristin 11. september 2016 at 23:27

  Kjenner meg igjen i så og si alle punkter der😄 Kan du si ifra om du finner noen ekstra spennende brennpunkt-episoder? Eeelsker dokumentarer!

 • Reply Amra 12. september 2016 at 00:19

  Anbefaler disse to suppene altså:

  http://www.kk.no/spis/kjøttfrimandag-grønn-suppe-38349

  Var veldig skeptisk selv, men er kjempegod!

  http://www.godt.no/#!/oppskrift/1959/kyllingsuppe-med-eple-soetpotet-karri-og-kokos

  Denne er også veldig god, kaller den bare for asiatisk lapskaus, hehe

  🙂

 • Reply vanja 12. september 2016 at 00:42

  Hei Ida!

  Jeg elsker å lage supper! For tiden er gullerot suppe min favoritt, du må bare prøve den her: http://minimalistbaker.com/creamy-thai-carrot-soup-with-basil/

  Håper du får en god høst, jeg har ikke så store krav til høsten, jeg vil bare overleve de 5 månedene jeg skal ut i praksis nå 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:50

  vanja: tusen takk for suppetips og lykke til i praksis! :-))

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:51

  Amra: takk for linker <3

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:53

  Kristin: de siste jeg har sett er «hvem kjører deg hjem» og den om dagligvarekjeden ?? syns også «den siste dosen» var interessant. Har du sett stuck på Aftenposten? Jeg savner litt dybde der, men den har noe ved seg likevel.

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:54

  Marielle: foreløpig hører jeg meg bare gjennom topplisten på ITunes ??

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:55

  Line Victoria Husby: Hahaha, oh no!! ????

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:55

  supermarie: da er vi cirka på samme sti! Jeg hører meg gjennom topplisten på iTunes jeg – perfekt å sovne til, hehe.

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:56

  mmm: hører på topplisten på iTunes, kan lage et eget innlegg etterhvert når jeg har blitt litt mer pro, hehe.

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 08:56

  Hege Kristin: da håper jeg du får gjort det! <3

 • Reply Mathilde 12. september 2016 at 09:01

  Bloggen din er fortsatt den beste i Norge, og da er det jo skikkelig luksus at du blogger så mye og så bra for tiden! Dette innlegget er ingen unntak!

  Tenkte jeg skulle prøve å unngå skippertak selv, men jeg jobber uheldigvis så utrolig mye mer effektiv under press. Nå i begynnelsen av semesteret går det fryktelig treigt :/

  Angående suppe vil jeg anbefale denne grunnoppskriften http://www.matprat.no/oppskrifter/sunn/varm-gazpacho-med-strimlet-svinekjott/. Synes den er ordentlig god, og den funker bra som «restemat» ettersom man kan ha alle mulige grønnsaker oppi. Går også an å tynne den ut mer, eller gjøre den mer kremet ved å tilsette fløte eller creme fraiche. Selv er jeg avhengig av chili og en skvis lime oppi, og kjøttet tilsetter jeg kun om samboeren også skal ha middag 🙂

 • Reply Rikke 12. september 2016 at 09:31

  Jeg har nettopp oppdaget hvor gøy det er å høre på podcast! Men mangler en skikkelig bra en.. Kan du ikke skrive et innlegg med podcast-tips?:)

  Og ang. supper… Det er kjempeenkelt! Som base bruker jeg alltid 1 løk, 1 chili og 2-3 fedd hvitløk som jeg steker til løken er gyllen, og så koker jeg det i buljong (ca 7,5dl) sammen med valgfrie grønnsaker til de er møre! Kjør med stavmikser og smak til 🙂 Søtpotet/gulrot sammen med litt garam masala-krydder er en fantastisk mix <3

 • Reply Ingvild 12. september 2016 at 10:22

  Spiste potet- og purreløksuppe hos mamma her om dagen! Med bacon-biter! Utrolig god!

 • Reply h 12. september 2016 at 11:19

  Hmm hvilken butikk skal snart åpne i Oslo? Trenger såårt litt veskeinspo her også 😀

 • Reply Julie 12. september 2016 at 11:31

  Ååh, jeg elsker høsten! Min favorittårstid! ❤️ Ble sikkelig inspirert av dette innlegget!

  Du må prøve å lage jordskokksuppe, helt nydelig. Jeg bruker å følge oppskriften på trines matblogg, med noen forandringer, alt ettersom hva jeg har. Veldig god!

 • Reply Oda 12. september 2016 at 12:40

  Elsker også dokumentarer! Anbefaler The Jinx og Hot Girls wanted 🙂

 • Reply Stine 12. september 2016 at 13:33

  Hvilken butikk er det som åpner i Oslo? Hvor får man kjøpt Balenciaga i Oslo,vet du?

 • Reply m 12. september 2016 at 14:35

  Så inspirerende <3

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 15:01

  Oda: takk for tips! 🙂 er det Netflix?

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 15:01

  Stine: jeg vet ikke om noe sted i Oslo hvor man kan kjøpe Balenciaga nå! Husker dessverre ikke hva butikken heter, gikk forbi den rett ved stortinget :*

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 15:02

  Julie: takk for tips, da skal jeg teste ut den. Selv om navnet gjør at den ikke høres noe god ut, Hehe! <3

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 15:03

  Ingvild: nam! 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 15:03

  h: husker ikke navnet, men den ligger ved stortinget 🙂

 • Reply Tuva 12. september 2016 at 15:55

  Kaffe er faktisk sunnere enn de fleste tror, og ikke noe som er nødvendig å slutte med 🙂

 • Reply Kine 12. september 2016 at 17:34

  Som alltid kjenner jeg meg sånn igjen i det du skriver =) Hvis du får gjort alt det blir det en fantastisk høst! Ser mange punkter jeg må skrive på min egen liste 😀

  Til ryddingen anbefaler jeg på det varmeste å lese The life changing magic of tidying up av Marie Kondo! Har ikke lest den enda, men har sett halvannen million videoer på youtube og klør i fingrene etter å komme i gang når jeg får tid! Podcaster er også det beste som finnes, pleide alltid å se serier når jeg sto på badet eller vasket leiligheten, men er mye mer effektiv med en podcast på øret 😀

 • Reply Kimberly 12. september 2016 at 18:38

  Butikken som åpner i oktober heter Vincci 🙂

 • Reply Jeg vet hva butikken heter;))) 12. september 2016 at 20:04

  Butikken heter VINCCI haha

 • Reply Lise 12. september 2016 at 20:55

  Gresskarsuppe – er undervurdert og himmelsk godt! Gå på vegetarbloggen/eller veganer.no eller noe så har de en knall god oppskrift. Lag foccahia med hvitløk og feta til. Himmelsk!

 • Reply Oda 12. september 2016 at 22:05

  The Jinx er HBO og Hot Girls Wanted er netflix 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. september 2016 at 22:06

  Oda: ok, takk! 🙂

 • Reply Ingvill 12. september 2016 at 22:09

  håper for guds (din) skyld at du hører på tusvik og tønne <33

 • Reply Emilie 12. september 2016 at 23:33

  Om du ikke allerede hører på det, anbefalter jeg podcasten til Tussvik og Tønne!!

 • Reply Camilla Acklam 13. september 2016 at 00:08

  Utrolig mange koselige punkter! Selv skal jeg begynne å trene igjen (fra og med i morgen, tror jeg kommer til å dø).

 • Reply Maria 13. september 2016 at 09:35

  Kan du plase dele litt av motivasjonen din med meg? hehe

 • Reply Ida Wulff 13. september 2016 at 10:07

  Camilla Acklam: det er lov å dø de første gangene!! Masse lykke til <3

 • Reply Ida Wulff 13. september 2016 at 10:08

  Emilie: det gjør jeg 😀

 • Reply Sara 13. september 2016 at 11:04

  Oj, en sånn liste vil jeg også lage! Og jeg kommer til å plukke masse inspirasjon fra deg 😉 Takk for tips med podcasts. Jeg har permisjon nå og det er så fort gjort å ha tven på hele dagen og kaste bort masse tid. Med en podcast kan jeg jo ta med meg underholdningen rundt mens jeg gjør ting. Vær forresten forsiktig med å rydde for mye på Spotify. Det er jo hysterisk morsomt å se tilbake på om ti år. De gamle brente cdene har jo forsvunnet så vi må holde godt på gamle spillelister 😉

 • Reply Andrea 13. september 2016 at 22:39

  Du MÅ høre Serial!! Riktignok digget jeg ikke sesong 2, men sesong 1 er gull

 • Reply Ida Wulff 13. september 2016 at 23:57

  Sara: du sier noe der!! Skal rydde veldig forsiktig, kanskje bare slå sammen noen av de gamle spillelistene, hehe 😀

 • Reply Beathe 14. september 2016 at 22:57

  http://trinesmatblogg.no/2012/09/17/tomat-og-gulrotsuppe-med-appelsin-og-chili/

  denne er GOD 🙂 prøv den!

 • Reply J. 19. september 2016 at 01:21

  Jeg har hørt på podcast i årevis (faktisk i over 10 år!) og er så glad for at det har blitt «inn» nå og folk faktisk vet hva det er når jeg snakker om det.

  Jeg har noen tips, avhengig av hva du er interessert i naturligvis

  1. Science vs: relativt ny podcast. Ser på vitenskapen bak vanskelig tema. Fracking, guns osv

  2. Radiolab presents more perfect: om supreme justices

  3. Another round – morsomt, til tider trist, men for det meste fint.

  4. Only human – om helse. Høres kjedelig ut, men de utforsker en del spennende tema

  5. Buzzfeed internet explorer – bare en helt merkelig podcast, men bra på sin sære måte

  6. Reply all – om teknologi

  7. 99% invisible – om de skjulte tingene i design

  8. The longest shortest time – om parenting, foreldre, familie. Mye fokus på ikke-tradisjonell familie og fødsel.

  9. Strangers – dansk produsent om møtene mellom fremmede og gode historier

  10. Insivisibilia – en av favorittene mine. De har pause nå, men de har veldig godt produserte historier om de skjulte tingene vi mennesker bærer på. Liker spesielt godt episoden ?the new norm? menn på oljerigg må lære seg å kjenne på følelsene sine

  11. Note to self – åpent og ærlig blikk på teknologi og hva det gjør med oss. Positivt og negativt.

  12. Pop culture happy hour – filmer, serier,bøker. En måte jeg prøver å følge med på.

  13. This american life – klassiker

  14. Serial – produsert av This american life. True crime

 • Reply Thomas 21. september 2016 at 14:36

  Så mange inspirerende gjøremål for høsten! Siden jeg er far skal jeg forsøke meg på en mindre liste, som du kan lese her:

  blogg.yellospace.com/hostaktiviteter-barn/

 • Reply Tamla 6. februar 2024 at 13:43

  Heya this is kinda of off topic but I was wanting to know
  if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding experience so
  I wanted to get guidance from someone with experience. Any
  help would be enormously appreciated!

 • Reply Kenan 6. februar 2024 at 20:27

  Appreciate the recommendation. Let me try it out.

 • Reply 카지노사이트검증 7. februar 2024 at 05:10

  1XBet’s reside dealer feagure operates with actuual humans and guarantees a fair and entertaining game for their
  players.

  Look into my site … 카지노사이트검증

 • Reply Yupoo Wallet 23. april 2024 at 18:19

  I enjoy what you guys tend to be up too. This type of clever work and coverage!
  Keep up the very good works guys I’ve included you guys to blogroll.

 • Leave a Reply