Serietips og musikk

DE ER STUCK

12. september 2016

                                                                                 Bilder fra Aftenposten.no

Jeg vil gjerne tipse dere om denne nye miniserien hos Aftenposten. Snublet over den på Facebook ved en tilfeldighet, og ble sittende og se hele. Etter ti minutter tok jeg til tårene, for det var rett og slett jævlig å se på. Jeg kjenner at jeg har problemer med en kjappe, collage-lignende snutter om noe som er så grusomt og viktig, men det blir vel sånn når man lager en nettserie. Jeg tror uansett at norske, heldige jenter kan ha godt av å se den, så jeg deler den likevel. Tenk å være 12 år gammel jente, og bli dratt ut av skolen fordi du skal gifte deg og lage barn med en eldre mann du aldri har møtt. Hjertet mitt blør for disse jentene, som jeg selv har møtt flere av. Jeg skal love deg at man føler seg dum, der man står som «Blondie på tur for å redde barna i Afrika», men verden må få vite, og verden må forandre seg. 

Nå skal jeg avgårde til skolen, håper vi snakkes senere 🙂 

10 Comments

 • Reply Hege Kristin 12. september 2016 at 11:21

  fælt 🙁

 • Reply Lotte 12. september 2016 at 22:35

  Takk for at du deler! Tanten min er en del av produksjons-teamet, og som hun sier: «i følge FN kan vi utrydde barneekteskap på én generasjon. For at dette skal bli mulig må flere vite, og flere må engasjere seg.»

  Takk for at du gir de som ikke har en stemme en mulighet til å bli sett. Sammen kan vi gjøre en forskjell.

 • Reply Emilie B 13. september 2016 at 10:07

  Takk Ida! For at du delte om serien vår!! 🙂 Det var veldig hyggelig.

  E

 • Reply Ida Wulff 13. september 2016 at 10:09

  Lotte: <3

 • Reply Ida Wulff 13. september 2016 at 10:09

  Emilie B: og takk til deg/dere for å ha laget den! Klem

 • Reply Camilla Acklam 13. september 2016 at 18:28

  Den serien er så bra! Ser den selv! 🙂 (Og jeg overlevde treningsøkten i dag, woho!)

 • Reply Jeanett 14. september 2016 at 12:05

  Takk for at du delte. En veldig sterk og viktig dokumentar som jeg er glad jeg fikk se.

 • Reply Linn 14. september 2016 at 20:56

  TUSEN TAKK for at du deler! Så hele serier på en gang. Vondt å se, men så utrolig viktig!

  Takk for at du bruker din stemme på å dele noe så viktig. Vi er nødt til å åpne øya å ta innover oss hvor syk verden egentlig er.

  Har du sett Sweatshop? Det er også en serie for Aftenposten. Anbefales!

 • Reply Ida Wulff 15. september 2016 at 21:19

  Linn: <3

  Ja, har delt Sweatshop på bloggen her også. Klem til deg

 • Reply Maria 20. september 2016 at 11:45

  Tusen takk for at du delte dette..

  Trenger en liten wake up call iblant. Veldig sterkt å se.

 • Leave a Reply