Hverdagsliv

OSLO S

13. september 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with f2 preset For mange tilreisende er Oslo S første møte med byen. Ut av stasjonen, opp Karl Johan, shoppe litt på Bikbok, spise litt på Fridays. Huff, så mange tiggere og narkomane, politi og bråk! Hjem igjen, inn på stasjonen og vekk. Jeg har alltid hatet Oslo S. 

Etter at jeg ble student er Oslo S blitt en del av hverdagen min. I hvertfall i periodene hvor jeg ikke er folkesky og hvor jeg prøver å være litt økonomisk på taxifronten. Når man er student tar man buss på dagtid. I hvertfall i ukedagene, jeg er jo godt oppdratt. Men, ja. Alltid hatet stedet, og vært redd. Hvis det skal sprenge, så sprenger det her. Bankende hjerte når en sliten pappkopp kommer ristende mot meg, hva hvis hun ikke tar et nei for et nei? Stapper en vissen rose ned i veska mi og tvinger meg til å betale med kontantene jeg ikke har? Følge nøye med uten å stirre, når en fyr med piss nedover hele buksebeinet går til angrep på en søppelkasse rett ved siden av meg, kommer bussen snart? Hva er det med alle disse enslige mennene som går fram og tilbake med telefonen til øret uten å snakke i røret?

Da jeg stod og ventet på bussen hjem nå i kveld oppdaget jeg at det har forandret seg helt. Som om jeg plutselig er blitt vant. Oslo S er ikke så dramatisk som TV-kanalen Max fremstiller det. De narkomane er mennesker de også, og den søppelkassen fortjente sikkert juling. At politiet er så synlig her sørger vel for mindre bråk. Når pappkoppen er innenfor en meters rekkevidde, smiler jeg og sier «no sorry» mens jeg rister bestemt på hodet. I stedet for å hate Oslo S og vente på at det skal skje noe fælt, så gleder jeg meg til å komme hjem. Leser en nettavis, svarer på noen mail, planlegger middag i hodet. Til syvende sist er vi jo alle bare mennesker som skal et sted – eller som eventuelt går fram og tilbake med telefonen til øret og ser mystiske ut. 

16 Comments

 • Reply B 14. september 2016 at 08:52

  Ida, du er så flink å skrive!

  Skriv en bok, og sign me up! Håper du får en flott dag 🙂

 • Reply Anni 14. september 2016 at 09:09

  Mornings!!Jeg bor utenfor Oslo,så de gangene jeg er på Oslo S får jeg frysninger og blir engstelig, men sant som du sier. Politiet finner du overalt der,så det er nok ikke så forferdelig som man forestiller seg . Jeg skal prøve å huske på det neste gang jeg er der.

  Btw : Jeg lurer veldig på hvor du ser serien: Rob and Chyna? Liker å snoke sjæl.

 • Reply blandebatterier 14. september 2016 at 11:40

  Interessant!

 • Reply Marthe 14. september 2016 at 12:38

  Hei

  Hvor er vesken du bruker på bildet fra? 🙂

 • Reply LH 14. september 2016 at 16:25

  Elsker at du har så stor blogg-glede for tiden, du virker veldig inspirert 🙂 Er en fryd og komme inn på bloggen og se at det er et nytt innlegg, eller til og med to! =D

 • Reply Ida Emilie 14. september 2016 at 17:28

  Haha, Ida <3 Jeg må le litt, for jeg kjenner meg så igjen i teksten din! Har pendla til Oslo i en måned nå, og går fra toget til t-banen hver dag. Er nesten så jeg bare venter på at hele Oslo S skal sprenge i lufta. Jeg måtte til og med gå av toget en dag, fordi en person oppførte seg mistenksomt. Så satt jeg der da, og måtte vente på neste tog som gikk en time senere. Ikke kom det på nyhetene at et tog hadde gått i lufta heller, og jeg følte meg ganske så dum der jeg satt. Men nå har jeg endelig kommet til det punktet at jeg gidder ikke være redd mer, smeller det så smeller det. Hvis jeg skal gå med den frykten hver eneste dag så har ikke bare terroristene vunnet, men det tar også fra meg livsgleden.

  Men så godt at det har forandret seg for deg 🙂 Som oftest går det meste bra!

  Keep up the good work.

 • Reply Camilla Acklam 14. september 2016 at 23:56

  Jeg har faktisk aldri vært redd for terrorister og lignende, vet ikke helt hvorfor. 🙂

 • Reply Hanna 15. september 2016 at 00:54

  Du skriver så bra! Gleder meg veldig til du gir ut bok! 😀

 • Reply Anonym 15. september 2016 at 16:54

  Jeg må le litt av dere bloggere som bor i Oslo og tjener fett på det og ikke trenger å handle på Karl Johan i kjedebutikkene sånn som de tilreisende må, itillegg til at de må spise på

  Fridays… Tenk over at det faktisk ikke er alle som har råd til annet! Ikke alle som bare kan gå å kjøpe seg en Acne genser eller en veske som for de fleste er nesten en månedslønn.. Hva er det med dere som får dere til å skrive sånne ting som det er en negativ greie!!!

 • Reply Ida Wulff 15. september 2016 at 21:18

  Anonym: Hei anonym! 🙂 Karl Johan og området rundt er et av Oslos dyreste områder, og har mange fine butikker og eksklusive merker. Hva angår kjedebutikkene, kan du finne dem på hyggeligere steder også, for eksempel i Bogstadveien.

 • Reply Ida Wulff 15. september 2016 at 21:21

  Ida Emilie: hehe, uff! Jeg har ikke gått av toget/banen før, men jeg skal innrømme at jeg har flyttet meg flere ganger pga «mistenkelig oppførsel». Trenger ikke sitte rett ved siden av der det smeller, liksom! Man føler seg jo helt latterlig etterpå :p Men ja, det er riktig innstilling tror jeg! klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 15. september 2016 at 21:22

  LH: hurra, takk <3

 • Reply Ida Wulff 15. september 2016 at 21:23

  Marthe: Alexander Wang 🙂

 • Reply Ida 16. september 2016 at 08:50

  Ja, så fint skrevet! Likeverd <3

 • Reply https://prestigeautodetailingkc.com 11. august 2023 at 20:51

  Fantastic blog article. Cool.

 • Reply Patty 20. juli 2024 at 19:18

  Magnificent goods from you, man. I’ve have in mind your
  stuff previous to and you’re just too wonderful.
  I really like what you have received here, really
  like what you’re saying and the way in which in which you say it.

  You make it enjoyable and you continue to take care of to
  keep it smart. I cant wait to read much more from you.

  This is really a terrific web site.

 • Leave a Reply