Hverdagsliv

STYGGEST I VERDEN

20. september 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with x1 preset Føler du deg noen gang som verdens styggeste menneske? Det gjør nemlig jeg. Til vanlig er jeg ikke veldig utseendefiksert, men jeg kan komme inn i perioder hvor jeg ikke tenker på annet enn speilbildet mitt som jeg ikke orker å se på. Hva de periodene utløses av har jeg ikke helt blitt klok på, men jeg mistenker at det er en god blanding av: å omgås venner som fikserer for mye på utseendet, Instagram-scrolling, reklameplakater, at jeg retusjerer mange av bildene jeg legger ut av meg selv, at størrelser på klær varierer fra butikk til butikk… Og så videre. Jeg kan gå ut døren en morgen, være i godt humør og egentlig ikke tenke noe særlig på hvordan jeg ser ut – for så å komme hjem på kveldstid, åpne Macen og sette i gang med googlingen: beste klinikk for fettsuging i Oslo. Hvordan forebygge smilerynker. Hvordan bleke tennene uten kjemikalier. Trene bort dobbelthake. Hvordan skjule porer. Kan man operere kalvbenhet? Nosejob uten inngrep. You name it. Det er som om jeg blir besatt. 

Heldigvis har jeg hatt færre av disse periodene i senere år, men det kan fremdeles skje. Kommer over natta, og varer i et par uker. Og når jeg har det sånn, så vil jeg virkelig ikke bli sett. Jeg plasserer meg strategisk på bussen for å slippe å bli sett på, har gjerne på meg et skjerf som jeg kan skjule halve ansiktet med, vil helst ikke være sosial. Faktisk så hadde jeg det sånn nå på slutten av sommeren. Som om ansiktet mitt var en stor stygg svulst som bare måtte gjemmes. Som om kroppen var så fæl at ingen orket å se den. Er ikke det sjukt? Jeg vet jo egentlig at jeg ikke er «verdens styggeste». Og om jeg så hadde vært det, så er det vel uansett innsiden som teller? 

Kanskje er det bare en del av det å være ung kvinne i dag: være usikker noen ganger, forfengelig, misfornøyd. Det føles helt dust å skrive om dette, blir redd for at ingen kjenner seg igjen i det, og bekrefter at «ja, sånn har jeg det også noen ganger». Hehe. Men jeg har et poeng med dette: for selv om jeg ikke vet nøyaktig hvorfor jeg har det sånn i perioder, så vet jeg veldig godt hva kuren er. Det er å trene. Ikke å løpe fortest, løfte tyngst, spise som en fitnessutøver eller gå ned i vekt. Men bare å komme seg på trening. Følelsen av å være en drittperson og se ut som en drittperson, forsvinner 100% etter én uke med regelmessig trening. Det er sprøtt. Men også veldig deilig, at man kan hjelpe psyken sin helt på egenhånd ♥ OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with x1 preset

87 Comments

 • Reply Elisabeth 20. september 2016 at 17:15

  Ja absolutt. De fleste har det nok sånn 🙂 sant at det er bra å kunne hjelpe psyken sin selv ved å trene 🙂 jeg føler musikk hjelper også 🙂

  Ha en super kveld!

 • Reply Linn 20. september 2016 at 17:16

  Du skriver så bra, Ida! Jeg kan bekrefte at jeg kjenner meg VELDIG igjen. Jeg har termin om 3 uker, og jeg som før jogget 2-4 ganger i uka, har for lengst måtte bytte dette ut med gåturer pga store smerter. Det er ikke det samme, og jeg gleder meg VELDIG til å kunne jogge igjen. Å trene er, som du sier, hjelp for psyken.

 • Reply Andrea 20. september 2016 at 17:28

  Du er ikke den eneste som føler det sånn haha. Jeg er egentlig kjempepen, og det er du og. Og begge to er nok selv klar over at vi er pene unge damer. Men noen dager får jeg det også sånn, hvorfor aner jeg ikke. Vet ikke hvorfor, men innbiller meg at det er litt sunt å føle det sånn noen ganger:)

 • Reply Caroline 20. september 2016 at 17:47

  Du legger ordene i munnen min du! Vet du hva, jeg kjenner meg så sjukt godt igjen! Du er flink til å skrive! Bloggen din er en storfavoritt da jeg så ofte føler det du skriver. Du er fin! Ha en deilig dag:)

 • Reply Anonym 20. september 2016 at 17:59

  Som om jeg skulle sagt det selv! Utrolig slitsomt når det er sånn, og det er så teit å tenke omtrent KUN på utseendet i den perioden det varer, men jeg klarer ihvertfall ikke å la være.

  Heldigvis går det over, og som du sier så hjelper trening på 🙂 da føler ihvertfall jeg meg bedre til sinns, selv om jeg verken løper veldig fort eller går ned i vekt.

  Forresten; nydelige bilder av deg! Du er usedvanlig vakker 🙂

 • Reply Ine 20. september 2016 at 18:07

  Takk❤ Takk for at du også kan skrive om slike ting som vi alle kjenner på fra tid til annen! Jeg digger deg Ida. Du er herlig ærlig❤

 • Reply Sara 20. september 2016 at 18:22

  Dette er du ikke alene om nei.. sliter med sånt selv og vet flere av venninne mine har det sånn! Ikke rart vi har det sånne heller. Kan anbefale deg å se killing us softly. (De nyeste er best).

 • Reply Anonym 20. september 2016 at 18:25

  Dette var godt å lese, for jeg er inne i en nettopp sånn fase nå og det har vart i nesten tre uker. Alt er liksom feil. Jeg orker ikke se meg selv i speilet. Jeg løper febrilsk rundt å tar sol, trener, prøver å spise sunt, tar ansiktsmaske, bleker tenner, skrubber her og der, tar hårkur og ja alt jeg kommer på for å føle meg bedre, men akkurat nå funker ingen ting. Sykt irriterende å ha sånne perioder!

 • Reply Nina 20. september 2016 at 18:49

  Jeg ble nesten emosjonell av å lese dette, du beskriver så godt hvordan det føles å være ung kvinne i dag! Du er tøff som vil fronte dette, det er så godt å høre at det er fler som føler det slik! 🙂 ha en strålende uke! Du gjorde dagen min mye bedre, takk 🙂

 • Reply Hanna 20. september 2016 at 18:58

  Kjære Ida, du er ikke alene! Jeg har i alle fall også sånne perioder, og nøkkelen er ALLTID trening! Rart, og digg, hva trening gjør med selvfølelsen, selv om vekta ikke har rikket på seg.

 • Reply Vilde 20. september 2016 at 19:55

  Du er en av de peneste jeg vet om❤️Jeg ser opp

  til deg! Du bør føle deg vakker, for du er bare helt nydelig!

  Hilsen ei som heier på deg😀

 • Reply LH 20. september 2016 at 19:55

  Kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen din, har selv sittet og sjekket priser på blant annet puppeløft og silikon, det er ingen hyggelig følelse, og til tider har den tatt så overhånd at jeg har sittet i sofaen og sluppet ut noen tårer. Men som du sier, trening hjelper. Det er utrolig hvor mye den mestringsfølelsen gjør for psyken, spesielt da selvtillit og selvfølelsen.

 • Reply Anonym 20. september 2016 at 20:01

  Du er kjempefin 🙂

 • Reply Hilde 20. september 2016 at 20:02

  Jeg føler også sånn!! Meg hjelper det også å slette Kardashians og andre modeller fra både Snapchat og Instagram for en periode 😂😂

 • Reply eR 20. september 2016 at 20:07

  Ikke bekymre deg for om du er alene med disse tankene og følelsene. Tror nemlig de fleste kjenner seg igjen i dette..Bra du har funnet ut at trening hjelper deg 🙂

 • Reply Christina 20. september 2016 at 20:13

  Ida, dette er du IKKE alene om (isåfall er vi to alene om det). Jeg har dager hvor alt av klær jeg har ser stygt ut, huden ser stygg ut uansett og håret vil ikke høre på meg. Det har vært dager hvor jeg har avlyst planer med kjæresten, fordi jeg ikke vil han skal se meg…! Haha ja det har gått så langt! I disse periodene prøver jeg å tenke på hvor lite JEG legger merke til hos andre, og da må jo disse legge til lite ved MEG. Den tanken har hjulpet meg iallefall. Men ja, de periodene er jævelige, så tusen takk for at du (igjen) tar opp noe ingen andre tar opp!!! Stå på!

  Btw: du ser helt nyyyyydelig ut på disse bildene!

  Klem

 • Reply Martin 20. september 2016 at 20:25

  hei 🙂 fine bilder 🙂 men kanskje du bør bruke mindre sminke 🙂 hvis du skal ha en snill gutt som meg 🙂 for vi blir tiltrukket av naturlige jenter 🙂 hvis ikke får du bare bad guys som behandler deg ille 🙁 men hvis du bruker mindre sminke kan du få en snill gutt sånn som meg vet du 🙂

 • Reply Ingrid 20. september 2016 at 20:46

  Du har så rett!! Kjenner meg helt fullstendig igjen i det du skriver. Trening er fantastisk <3

 • Reply Victoria Christine 20. september 2016 at 21:36

  Sånn har jeg hatt det gjennom hele sommeren. Jeg har gått opp mye i vekt det siste året (ulempen med å ha kjæreste). Jeg veeeet det hjelper å begynne å trene og jeg har tenkt på det såå lenge. Men jeg kommer aldri i gang -.-‘ Er som det ligger en mental sperre der. Det suuuger🙈

 • Reply Rubi 20. september 2016 at 21:37

  Digger deg Ida. En av de mest reflekterte bloggerne jeg kjenner. Hadde jeg møtt deg på gata hadde jeg bedt deg på kaffe haha. Du er en person jeg kunne vært venninne med. 😋

  Du er vakker, både på innsiden og utsiden. <3

 • Reply karoline 20. september 2016 at 21:43

  Denne kommentaren traff meg MIDT i hjerterota! Takk for at du skrev dette, for jeg kjenner meg så godt igjen og har ofte tenkt at jeg må være på grensen til borderline når det gjelder utseendet. Har perioder der jeg føler meg så utrolig stygg i forhold til andre jenter og perioder som jeg føler meg mer vel. Merker helt klart at instagram trigger disse følelsene, og hvis jeg er involvert med en typisk kjekkas som jeg føler kan få noen og heller vil ha en av de mange nydelige jentene der ute. Men herregud, jeg vil jo hverken bli likt for utseendet mitt eller la det være det jeg er, det er jo personligheten som er viktigst. Uansett, takk.

 • Reply Madelen 20. september 2016 at 21:54

  Du er ikke alene

 • Reply Anonym 20. september 2016 at 22:33

  <3 takk

 • Reply Thea 20. september 2016 at 22:48

  Jeg kjenner meg litt igjen, for noen ganger tenker jeg; herregud jeg er sikkert så stygg at jeg aldri får meg kjæreste og at alle snakker bak ryggen min om hvor stygg jeg er. Men, de siste dagene har jeg tenkt spesielt mye over det fordi en god venninne har blitt veldig opptatt av vekt. Det betyr ikke så mye hvordan man ser ut, så lenge man er nogenlunde sunn, føler seg grei i egen kropp og er FRISK. Jeg trener fordi jeg elsker det, men også fordi jeg vil kunne leke med mine (forhåpentligvis) fremtidige barnebarn. Jeg vil føle meg frisk til den dagen jeg dør, eller i det minste ikke la meg stoppe av livsstilssykdommer som man kan forhindre. Dagens ord fra meg. Du er jo pen Ida, virkelig. Som jeg må minne meg selv på ofte og som sikkert gjelder deg til en viss grad; vi lever i en verden der sosiale medier rejerer, vi er i midten tyveårene og «konkurrerer» med andre vakre mennesker. Men utseende er ikke alt, og det betyr ikke så mye. De fleste er jo pene, jeg syns jo at jeg kun har pene venner! Når jeg tenker på gutter jeg liker, så er det ytterst sjelden utseende som er det mest attraktive med personen – det er faktisk personligheten. Og ja gutter og jenter er ulike, men ikke så ulike. Husk at du er bra Ida, du er, smart, oppegående, interessant og pen.

 • Reply Anonym 20. september 2016 at 22:51

  kjenner meg veldig igjen i det du skriver!

 • Reply Oda 20. september 2016 at 22:55

  Kjære flotte kloke Ida! Mye jeg kunne skrevet her, men det holder med TAKK! <3 Ja, vi er forfengelige, og ja – det føles tullete å kjenne på disse «problemene». Men sånn er det. Og sånn vet jeg det er for mange jenter. Akkurat nå fikk du meg til å faktisk VILLE trene igjen. I morgen skal jeg jogge. Kanskje bare 2 km, men jeg skal komme i gang. Og jeg skal endelig finne tilbake til den personen som ser seg i speilet, og tenker «jøss, du er faktisk helt fin du». Igjen, TAKK! <3

 • Reply Charlotte 20. september 2016 at 23:49

  Jeg tror du trenger å bli kjent med helt nye type mennesker. De vennene du har nå som fikserer mye på utseendet som du sier, har jeg opplevd selv. Det er utrolig slitsomt, og ikke minst, det gir en følelse av tomhet bare. Bli kjent med nye mennesker som du kanskje ikke hadde kunne tenkt deg å blitt kjent med før, som IKKE er overfladiske. Det hjalp meg. Kontraster er utrolig viktig for å lære, og få det bedre med seg selv!

 • Reply Kristina 20. september 2016 at 23:53

  Har selv perioder hvor jeg så vidt klarer å se meg i speilet uten å vrenge meg på innsiden. Er inni en slik periode nå, men vet at det går over! Husk; du er så fantastisk nydelig!! Klem <3

 • Reply Ingeborg 21. september 2016 at 00:01

  Du er så god, Ida! Jeg liker ærligheten din, og helt ærlig fra min side: Jeg har det slik til stadighet. Disse bølgedalene er så fascinerende – hvordan man på noen dager kan føle seg topp og kanskje til og med fin (???!), mens andre dager føler man seg som verdens hersligste menneske, og ikke kan forstå hvordan man kan se slik ut og fortsatt ha folk som er glade i seg.

  Klem

 • Reply Stine 21. september 2016 at 01:03

  Jeg har det akkurat på samme måte som deg i perioder, kjenner meg igjen i hvert eneste ord! Oppå det hele får jeg dårlig samvittighet for å bli så optatt av dette..jeg skjønner jo egentlig at det er teit liksom..

  Du er forresten utrolig vakker på utsiden, og det virker som du er veldig bra på innsiden og:) Du er en av dem som irriterende nok klarer å være pen, sexy, elegant og søt på samme tid;-D

  Du er smashing! Stor klem❤️

 • Reply Lise 21. september 2016 at 01:24

  Jeg føler det helt likt som deg. Føler meg helt besatt av utseende til tider, og har også mange komplekser som jeg veldig gjerne skulle gjort noe med. Prøver å øve meg på og bli litt glad i de tingene som gjør meg til meg. Det ER jo veldig kjedelig når alle opererer seg like. Jeg så deg på forresten utenfor postkontoret i Tønsberg en gang, og du er virkelig vakker. Enda mer enn på bilder faktisk:)

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:44

  Lise: helt enig. Og ofte er det jo de små «feilene» andre hater på seg selv som gjør dem til dem. Bare vanskeligere å se på seg selv noen ganger. Så hyggelig da, tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:46

  Stine: ja, det føles helt teit å bry seg sånn, når man egentlig har et fint liv å leve istedet. Takk for fine ord, og klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:47

  Ingeborg: enig, det er rett og slett fascinerende! Og litt skremmende. Klem tilbake!

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:48

  Kristina: i hvertfall fint å være klar over at det er en sånn periode, og at det går over. Klem 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:49

  Oda: du er god! Kos deg med joggeturen – som sikkert ikke er deilig før den er over, Hehe <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:54

  karoline: helt enig meg deg. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:55

  Rubi: takk for så fine ord! <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 01:57

  Martin: vil heller dø alene <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:00

  Christina: ja, folk flest er nok så opptatt med sine egne tanker at andres dårlige hårdager ikke eksisterer, Hehe. Man tror jammen man er et viktig sandkorn på denne kloden! 😉 tusen takk, klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:02

  LH: <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:03

  Hanna: i know! Er så lite som skal til

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:03

  Vilde: tusen takk, Vilde <33

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:04

  Nina: takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:05

  Anonym: det er kjipt. Men godt du er det bevisst, håper du føler deg bedre snart 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:06

  Sara: på YouTube?

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:07

  Ine: <3

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:08

  Caroline: tusen takk Caroline, det var hyggelig å høre. Klem

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 02:10

  Linn: ønsker deg masse lykke til med fødsel! Tenker det skal bli deilig å få kroppen sin tilbake – hvis man sier det sånn <3

 • Reply wallflower 21. september 2016 at 02:17

  Hei,

  Som de fleste andre jenter kjenner jeg meg også igjen i det du skriver – synes det er flott at du tar opp et slikt hverdagslig tema som prates så alt for lite om *tommelopp*

  Sjekk ut bloggen min http://www.wallflower.blogg.no

 • Reply Anonym 21. september 2016 at 02:51

  Elsker svaret ditt til selvutnevnte good boy Martin, hahaaha

 • Reply Iris 21. september 2016 at 05:17

  Se på det som et deilig luksusproblem!;p For slike overfladiske tanker om utseende og hva andre tenker om ditt og datt, oppstår sjeldent (hvertfall hos meg) i perioder hvor det skjer mye alvorlig/kjipt. Lastenes sum er konstant:p I gode perioder blir vi overfladiske og ser på småting som utfordringer, mens man i dårligere tider blir servert en dose perspektiv.

  Du er forresten superpen og har null grunn til å føle deg stygg!:))

 • Reply Ellabella 21. september 2016 at 08:02

  Jeg er noen hakk eldre enn deg (33 år), og hadde i min ungdom (hoho) tenkt at når jeg bikker 30 bør jo de fleste av slike følelser fordufte – men det stemmer ikke helt for min del. Jeg har fortsatt følelsen av å være totalt mislykket utseendemessig til tider. Er det ikke rart? Her sitter jeg, med en nydelig samboer, egen leilighet som jeg elsker, en god jobb som jeg liker, og god helse – likevel faller man ned i slike dumper som du beskriver av og til, og alt jeg kan se er at puppene henger og rumpen er for stor og håret for flatt.

  HELDIGVIS lærer man seg med årene det samme som du har lært, at det for de fleste er forbigående, og at det er mye man kan gjøre selv for å få det bedre med seg selv. Min kur er det samme som deg – trening. Det er helt utrolig hvor mye det hjelper å ta seg en real svetteøkt med jevne mellomrom! 🙂

  Og Ida – du er fantastisk nydelig, og skriver utrolig bra. 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 09:22

  Anonym: haha, men halloo liksom

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 09:23

  Iris: hmm, du sier noe ganske riktig der!

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 09:24

  Ellabella: tusen takk ellabella, ønsker deg en fin dag :*

 • Reply Martin 21. september 2016 at 10:12

  Hvorfor får jeg aldri en kjæreste som dette. Jeg blir bare avvist hele tiden. Ingen jenter som vil ha snill kjæreste som meg, det eneste jenter ser etter er tatoverte mannfolk med store steroidemuskler som slår dem og behandler dem dårlig mens jeg som er snill aldri får noe

 • Reply Asalia 21. september 2016 at 10:47

  Bra skrevet. Rart at du føler det slik da, du er jo kjempefin!! <3 Tror at alle jenter og kvinner kan føle det slik ja. Det går opp og ned, vil tro det er helt normalt 🙂

  Trening hjelper mye på selvfølelsen 😀 Helt enig!

 • Reply Anonym 21. september 2016 at 13:20

  Martin: HAHAH er du seriøs?? Bare…nei

 • Reply Lise 21. september 2016 at 15:00

  Martin: Jaa, alle jenter ønsker seg en kjæreste som slår litt…eh. Men hvis du virkelig er serr, så kan jeg jo avsløre at sutrete gutter er sykt usexy, så du kan jo begynne der.

 • Reply kamilla 21. september 2016 at 15:14

  Jeg kom akkurat ut av en sånn periode for ikke så lenge siden, ender ofte opp med å svi av en del hundrelapper på produkter som skal få meg til å se bedre ut, ikke bra….Godt å vite at jeg ikke er den eneste! Det som hjelper litt for meg er trening og lange kjøreturer med snus og høy musikk, enten alene eller med venner 🙂 Instagram er en stor stygg fiende for min del

 • Reply Ida Wulff 21. september 2016 at 15:39

  Lise: haha, jeg ler. Takk for at du svarte det jeg ikke orket! «Badboys» er ikke min greie, men jeg har faktisk droppet menn utelukkened fordi de er sutrete.

 • Reply Marianne 21. september 2016 at 15:39

  Tøft av deg å ta opp dette,

  for du er absolutt ikke alene om å ha det sånn.

  For min del tror jeg det er en blanding av hormoner, og nettopp det du skriver om å sammenligne seg med andre.

  Det er utrolig kjipt og vondt å ha det sånn, og jeg er glad det er bare i perioder. Men som du sier, trening hjelper. Nye klær, fikse håret, sminke seg og trene. Rett og slett egentid og egenpleie.

 • Reply Ulrikke 21. september 2016 at 16:12

  Hei! Vi e er en jentegjeng som skal til Oslo i helga, så jeg lurte på om du hadde noen gode tips til shopping? Hvor det ikke er masse turister (typ karl johan). Og noen bra utesteder med id18? 🙂

  Takk for svar!

 • Reply anonym 21. september 2016 at 16:42

  Du er ikke mye stygg etter min mening, men skjønner deg godt. Veldig fort gjort å føle at alt er bare feil og dritt, og at man ikke er god nok. Føler det samme selv. Er engstelig for utseende mitt og må se meg selv i speil ganske ofte. Må alltid være noe med håret eller klærne som ikke stemmer føler jeg.

 • Reply S 21. september 2016 at 17:46

  Er så enig med deg i dette angående trening. Hadde ikke trodd jeg skulle si dette for ett år siden (lenge siden jeg har følt ekte (!) treningsglede), men de siste månedene har den endelig kommet tilbake, og jeg elsker det. Det gir så utrolig mye positiv energi med trening jevnt i hverdagen! Jeg følte det virkelig ikke sånn for noen måneder siden, men etter noen uker kom virkelig gleden! Man får mye bedre selvfølelse og føler en mestring. Overskuddet kommer, og

  Når det gjelder dette med utseende, må jeg si at jeg heller har slike perioder hva gjelder meg og min personlighet. Er i perioder sykt opptatt av hvordan andre oppfatter meg. Er redd for at jeg oppfattes som kjedelig, dum, rar o.l. Føler du det noen ganger slik?

 • Reply siljefjaren 21. september 2016 at 18:07

  Du skriver utrolig bra, og jeg tror vi alle kan kjenne oss litt igjen i det du skriver her!

 • Reply Anonym 21. september 2016 at 18:30

  der satt du virkelig ord på noe jeg ikke har klart å sette ord på

 • Reply Guro 21. september 2016 at 20:13

  Kjære Ida. Takk for at du finnes i «bloggverden» (hvis det er lov å si). Du skriver så godt og viktig om følelser så mange kjenner på. Du balanserer hverdagslig småprat med større, viktige temaer. Du skriver om de store tingene, uten å rope «SE PÅ MEG! JEG ER SAMFUNNSENGASJERT OG INTELLIGENT». Vi som leser, ser uansett at du er det. Du innrømmer retusjering og leppeforstørring, det også uten å lage innlegg med overskrifter i krigstyper og full oppstandelse og skrik etter oppmerksomhet. Du er ærlig, rett fram og et nydelig forbilde. Dette er jeg rimelig sikker på at det er flere som er enige med meg i. Jeg håper du kan tenke litt på dette på de dagene du føler deg skikkelig dritt.

  Kjærleik fra en trofast leser som har fulgt med i det stille siden caffelatte-tiden.

 • Reply Camilla Acklam 21. september 2016 at 20:42

  Haha så godt at det er flere som har det sånn! Og når det kommer til han over… Omg. Bare… nei. Nei, nei nei.

 • Reply Martin 21. september 2016 at 21:09

  Ingen damer vil ha meg, uansett hvor snill jeg er. I dag så åpnet jeg en dør for en dame, og hilste henne med gentleman-hatten min. så spurte jeg om hun ville være med på date, men da bare lo hun og sa aldri i verden. etter det dro jeg på bik bok og snakket med hun ene som jobber der i en halvtime, veldig vakker frøken med en fyldig byste. når jeg inviterte hun på middag sa hun at hun hadde kjæreste. da sa jeg at som en ekte gentleman aksepterer jeg det, og at m’lady må ha en fin dag videre. hvorfor vil ingen damer ha en så snill gutt som meg? 🙁

 • Reply Kristin 21. september 2016 at 21:56

  Tror nok ikke du er den eneste med slike tanker gitt! Men du er virkelig en vanvittig nydelig jente!

 • Reply Silje 21. september 2016 at 22:07

  Sykt kjekt å høre at en så pen jente som deg også har drittdager som dette. 🙂 hehehhe <3

 • Reply Frida 21. september 2016 at 22:29

  Ida, du er så fantstisk – på innsiden og utsiden! Hjertelig takk for at du tar opp dette her. Føltes nesten litt surrealistisk å klikke meg inn på dette innlegget ikveld. For i perioder (er inne i en nå) blir jeg alt for fiksert på utseendet. Jeg blir direkte kvalm av meg selv, føler meg som en stor hval, alt av ansiktstrekk er feil og jeg føler virkelig på en følelse av selvhat. Dette har resultert i en utrolig følelse av nedstemthet, og igår kveld kom til og med tårene – fordi jeg føler meg smågal som går rundt med stemmer i hodet som sier at jeg er for mye sånn, eller for lite sånn. Det er grusomt å føle på dette. Jeg har også tenkt som deg: jeg setter meg innerst lengst bak i bussen, jeg setter meg alene i forelesningen, jeg tar den raskeste veien hjem osv.

  Jeg har reflektert mye rundt dette, og prøvd å finne ut av hva som får meg inn i disse periodene. Akkurat hva vet jeg ikke! Men jeg har slettet Instagram og Snapchat, og trukket meg litt vekk fra sosiale medier. For der ser jeg utseendefikserte jenter store deler av døgnet, og jeg blir sliten av det… Nei uff.. Alle skal få lov til å være slik de ønsker og jeg har ikke noe imot at andre er opptatt av utseende – det er jeg også! Men jeg skal se hvordan det hjelper på å holde seg unna sosiale medier en stund (spesielt Instagram) – heller bare søke opp de bloggene/nettsidene som jeg vet får meg i bedre humør. Slik som din blogg 🙂 Takk for at du er den du er, og deler ting som dette. Nå følte jeg meg ikke så gal lenger, i så fall kan vi være smågale sammen! 🙂 Ønsker deg en fantstisk uke Ida, du er god <3

 • Reply S 22. september 2016 at 00:43

  Sånn har jeg det ofte. Noen ganger kan jeg bruke flere timer på å finne ut hva jeg skal ha på meg. Kan bli så frustrert at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Og innimellom hender det også at jeg sitter i bilen utenfor butikken i en halvtime før jeg innser at jeg ikke føler meg vel nok til å gå inn, så jeg bare drar hjem igjen. Håpløst. Men noen ganger klarer jeg å snu det. Da prøver jeg rett og slett bare å se på meg selv på nytt. Med andre øyne. Se hva jeg er fornøyd med. Tvinge meg selv til å tenke på meg selv som fin nok. Tenke at jeg aldri ville ha snakket sånn til en venninne som jeg snakker til meg selv. Det er en sjelden gang innimellom at det fungerer. Men ja, jeg kjenner til den følelsen alt for godt og det er utrolig slitsomt og trist. Skal prøve rådet ditt også:) Ha en fin kveld!

 • Reply Oda 22. september 2016 at 00:54

  Åh gud, TAKK IDA, denne trengte jeg i dag! Nå har jeg hatt en sånn periode lenge, og selv om det da er som verst å komme seg på trening, finnes det ingen bedre kur! Veldig, veldig godt å vite at jeg ikke er alene 🙂 Så vil jeg bare legge til at du har den eneste oppriktig interessante bloggen på topplista (Y)

 • Reply Kristine 22. september 2016 at 21:51

  Tror ikke jeg har kommentert på blogger på flere år for å være helt ærlig, men dette kjente jeg meg skikkelig igjen i, du aner ikke engang, noen dager er bare alt galt, og uansett hva man gjør så klarer man ikke å gjøre noe med det, før man har trent eller renset huden. Men kanskje du redigerer bildene dine på bloggen og alt det der, men du er en av de peneste damene i dette landet, så tror du skal ta de helt med ro 🙂

 • Reply Marie 22. september 2016 at 22:41

  Haha, elsker deg Ida!!!! Takk for at du skriver så bra. Du er nydelig, og det er jeg og <3

 • Reply Ida Wulff 23. september 2016 at 02:00

  Marie: <333

 • Reply Anna 24. september 2016 at 01:32

  Heisann, vakre Ida!

  Jeg har nærmest sluttet å lese blogger, men din blogg og måten du skriver på kan jeg aldri slutte å lese. Du skriver så bra og morsomt, og er virkelig et forbilde. Og det å være et forbilde er nesten det fineste man kan være, etter min mening, og er i alle fall det koseligste komplimentet jeg noen gang har fått.

  Kjenner meg dessuten veldig godt igjen, og er midt i en sånn periode nå. For meg startet det vel med at en venninne la ut et nytt profilbilde på Facebook, som var helt sinnsykt fint, og hun er så vakker, så jeg likte bildet, kommenterte, og deretter slettet både Facebook, Instagram og Snapchat appene. Det var rett før jeg skulle legge meg vel og merke, så da er jeg som oftest på mitt mest »sårbare» og irrasjonelle haha!! Endte kvelden med å scrolle på Tumblr, også finner jeg så klart quoten: »someone else’s beauty is not the absence of your own». Er 20 år, og akkurat nå er Tumblr så greit å ha! Anbefaler det på det sterkeste hvis du ikke har det haha, man finner alt der! Alt fra å drømme seg bort i strandlivet til gode tankevekkere og »Studyspo»!

  Nå har jeg derimot følt at venninnene mine ikke har hatt tid til meg, alle de med kjæreste, så har fått fryktelig lite bekreftelse av venninner, og det påvirker en venninne-person som meg veldig!

  Så i går natt bestilte jeg en bok på nettet, som handler om en goals kjærlighetshistorie, med masse Klisjeer, som jeg egentlig burde holde meg langt unna, med tanke på at sånt virker så uoppnåelig i dag da!

  Poenget mitt med denne kommentaren var egentlig å prøve å forklare hvor sinnsykt kul og vakker du er, men føler ikke jeg får til å sette ord på hvor bra jeg synes du er!

  GOD HELG, IDA!

 • Reply Marte 24. september 2016 at 22:20

  Jeg anser meg som en jente, selv om jeg har passert 25. Ingen dame enda. Vil bare si at jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Takk, takk, TUSEN TAKK Ida! 🙂 P.S. Du er smellvakker!

 • Reply Aida 25. september 2016 at 09:47

  Kjære Ida, på mange måter kjenner jeg meg igjen ja. Fra å være supersporty, pen, populær, ja you name it så sitter jeg her 10 år etter med tre barn og 30kg ekstra på kroppen. Jeg har også perioder, ganske mange faktisk hvor jeg ikke ønsker å besøke folk pga min vekt og useende. Men så begynner jeg å se og lytte etter, jeg får jo så mange bekreftelser fra begge kjønn om at jeg er pen, smart, attraktiv og det hjelper på selvfølelsen. Selv om jeg innerst inne ser det selv også så er det vanskelig å akseptere i dagens kroppsfikserte samfunn. Jeg er noen år eldre enn deg, men din blogg og det inntrykket jeg har av deg kan ikke samenlignes med andre bloggere. Du er pen, du er naturlig (jeg må innrømme at jeg ikke har så mye til overs med oversminket fotballfrue), du er smart- du blogger, du tjener til livets oppholdt, men du tenker fremtiden ved å ta en utadannelse, tommel opp! Jeg håper du klarer, eller at vi begge klarer å legge defølelsene mere til side og leve livet. Jeg ønsker deg også at du finner deg en mann som er som min, som elsker meg og verdsetter meg hver eneste dag selv med dobbelhake og bollemage, selv etter 15år sammen. Stor klem <3

 • Reply Ida Wulff 28. september 2016 at 00:33

  Guro: made my day <3 <3 tusen takk!

 • Reply Charlotte 28. september 2016 at 20:19

  Fy faen, du aner ikke.. eller jo, det gjør du sikkert. Jeg kan sitte å smugtitte på meg selv i bussvinduet sånn for å sjekke om nesen faktisk ER så stor som jeg trodde, og tenkte at jeg har rynker i ansiktet – og det har ikke de andre på bussen. Jeg kan sitte der på bussetet mitt og forestille for meg hvordan det ville være å ta overdose av ett eller annet og slippe mer kroppspress. Jeg kan sitte der og tenke at «vel, jeg har gitt opp.» Jeg våkner hver eneste morgen jeg, med den påskriften i panna om at jeg har gitt opp. Jeg er ikke verdt det. Livet mitt er en fiasko. Det eneste håpet jeg ser, er at en dag så dør jeg. Jeg håper ikke det er så ille til deg.

 • Reply Mona 28. september 2016 at 21:01

  Du er nydelig, både på bilder og i virkeligheten. Så deg jo i byen for noen uker siden og tenkte bare at du var nydelig! Det var jo sånn at jeg følte meg stygg fordi du var så pen. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver!

 • Reply Ida Wulff 2. oktober 2016 at 00:11

  Mona: tusen takk, Mona <3

 • Reply Yfhd 8. oktober 2023 at 17:24

  Shuk

 • Leave a Reply