Hverdagsliv

WHAT THE ****

22. september 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Se på meg. I en bil, der jeg hører hjemme. På mandag satt jeg på bussen til Løkka fordi jeg hadde treningsdate med en venninne. Å bo på Grunerløkka er sikkert ikke noe problem, men å komme seg dit? Herregud. Det er ghetto som pokker. Og creepy til tider. Vel, la meg fortsette den hyggelige historien min. Jeg sitter i en firer med treningsbag på fanget og stram hestehale på hodet. Aner fred og ingen fare, helt til vi stopper i Brugata. Der blir bussen innmari full, og bussen fyller seg opp med barnefamilier, potteplanter, bæreposer og krydderlukt. Man kan ikke la sånt plage seg når man tar buss. Men. Når bussen kjører ut fra stoppet og folk står som sild i tønne i midtgangen, kjenner jeg plutselig aktivitet på skulderen min. Fra å være et tilfeldig «bump», er det plutselig full gnikking på gang rett ved høyre øre. Så jeg snur meg og får øye på en…. Kremt, ivrig banan i joggebukse. Jeg fryser helt til innvendig og lener meg beskjedent mot sidemann på venstre side. Herregud, skulderen min blir voldtatt! Er det noen som ser dette? Hjelp! Jeg sitter gjennom et par dunk til mot skulderen, før jeg hiver meg ut av fireren og står resten av veien. Pokker, hvorfor kjørte jeg ikke albuen rett hjem?! Blir som vanlig tøff i trynet etterpå. 

Det finnes så mange creeps der ute. Så nå sitter jeg bare og gleder meg til å ta samme bussrute i kveld! Haha. Hvis noen humper på meg denne gangen, så blir det bråk, det kan jeg love dere 😉 I kveld tenkte jeg å gå elvelangs med noen søte jenter i klassen. Skal visst være veldig hyggelig, med fakler og kulturelle innslag hele veien. Gleder meg! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset                                           Veske Alexander Wang Jakke Bik Bok Genser Arnie Says Bukse Samsøe 

27 Comments

 • Reply Malin 22. september 2016 at 19:28

  Har opplevd det samme på bussen! SPYR!!

 • Reply Linni 22. september 2016 at 21:31

  Nei fy fader så ekkelt!! Er så mye rart i Brugata-området altså, holder meg stort sett langt unna. Heldigvis er det et nokså geografisk avgrenset område der det er så «ghetto». Men trist at det har blitt sånn uansett.

  Skjer det igjen gir du vedkommende albuen ja 😉

 • Reply Kremt 22. september 2016 at 22:14

  Du er en skikkelig hvit privilegert jente ass. Kanskje du vare skal droppe å dra til Oslo i framtiden 😳

 • Reply :) 22. september 2016 at 22:19

  Ekkel hendelse, men det har jo ikke noe med Grünerløkka å gjøre. Gærne folk finner man liksom over alt (ikke minst på Aker Brygge på en sen lørdagskveld). Jeg liker deg veldig godt, men noen ganger skriver du på en litt… overfladisk måte (selv om det kanskje ikke er med vilje?) :p

 • Reply Asalia 22. september 2016 at 22:55

  Oi da! Haha.. for en opplevelse. Mye ekle folk der ute 🙁

 • Reply Camilla Acklam 22. september 2016 at 23:17

  Herregud… At folk synes at sånne ting er greit. Dagbladet(?) hadde jo forresten en artikkel om en mann som gjorde det samme på en 9 år gammel jente, og fulgte etter henne og moren.

 • Reply Ida Wulff 22. september 2016 at 23:37

  Kremt: blir litt vanskelig når jeg bor her ass. Og jeg tviler på at folk som er mørke i huden liker å bli jokket på noe mer enn hva jeg gjør 😉

 • Reply Ida Wulff 22. september 2016 at 23:38

  Malin: æsj, ekkelt!

 • Reply Ida Wulff 23. september 2016 at 00:15

  Camilla Acklam: serr?? Så sykt!!

 • Reply anonym mynona 23. september 2016 at 03:30

  herregud, æsj. visste ikke at det der var mulig.. stå i en stappfull buss midt på lyse dagen og humpe. Er ikke så glad i å ta buss. Men bloggen din er sykt artig for tiden 😀

 • Reply Anja 23. september 2016 at 09:10

  Den hendelsen med mannen som fulgte etter jenta og moren var heldigvis ikke i Oslo, men i Sverige 🙂

 • Reply Lise 23. september 2016 at 13:31

  Har skjedd noe lignende på bussen opp til Løkka, æsj ass. Var redd i en liten evighet etterpå for å møte fyren igjen da jeg bor i området han gikk av på. Folk 😐

 • Reply Marlene Nilsen 23. september 2016 at 15:45

  herregud jeg er glad jeg ikke bor i oslo haha

 • Reply Trude 23. september 2016 at 16:45

  Så utrolig ekkelt. Man kommer borti mye rart på buss og tog. :/

  Jeg har et skolespørsmål til deg. Skriver du bacheloroppgaven alene? Jeg går bare første året, men jeg har begynt å tenke på dette allerede. Jeg er veldig kontrollfreak, og jeg takler ikke at noen andre skal være med på å avgjøre hvilken karakter jeg får på bacheloroppgaven. Det er mer enn nok utfordring med gruppeeksamen spør du meg. Er det noe problem å få godkjent å skrive alene?

 • Reply Nina 23. september 2016 at 18:05

  Forstår det var en ekkel opplevelse. Jeg vet du ikke er rasist, men måten du forteller dette på tenderer til å fremstå veldig fordomsfullt, og i verste fall rasistisk. med «krydderlukt» og det hele. Det hele har liksom konnotasjoner til 80-tallet da alle innvandrere «stinket hvitløk» osv. Iogmed at du bor i Oslo hviteste bydel bør du kanskje være litt mer forsiktig med hvordan du ordeegger deg:)

 • Reply Ida Wulff 23. september 2016 at 19:00

  Nina: Det er nesten så jeg ikke gidder å forsvare det, meen vet du ikke mener noe frekt med det så here we go! Man kan ikke gå og være livredd for at alt man sier skal kunne oppfattes rasistisk. OG rundt busstoppet Brugata er det en haug med innvandrersjapper hvor man kan kjøpe krydder osv, så det er vel egentlig bare en observasjon. Hadde jeg skrevet at det lukter dritt, hadde saken vært en annen. Uansett, ønsker deg en god helg 🙂

 • Reply Anonym 23. september 2016 at 20:55

  Å herregud, du virker helt blåst

 • Reply Ida Wulff 23. september 2016 at 21:38

  Trude: jeg skriver ikke alene, men sammen med én annen som jeg har skrevet alle gruppeeksamen med. Har hørt at du må ha en grunn for å skrive alene, men at de ikke er spesielt strenge på det når det kommer til bachelor 🙂

 • Reply Ida 24. september 2016 at 11:37

  Det er utrolig vanskelig å gjøre det i øyeblikket, men slike folk burde blitt kjeftet på – høyt, slik at alle får vite hva som skjer. Hvis ikke slutter de aldri… Men glemmer det selv også, for man blir så paff!

 • Reply Anonym 24. september 2016 at 12:21

  Jeg som elsker bloggen din! Nå ble jeg skikkelig skuffet. Det er vanskelig å lese innlegget uten å tenke at det ligger noen lite heldige fordommer bak.

 • Reply fride 24. september 2016 at 16:50

  Altså – hvis det er så mange som oppfatter dette som rasistisk blir jeg oppriktig bekymret. Dette har gått alt for langt, man må kunne si at lufta i en buss lukter krydder uten at det skal trekkes tråder til rasisme. Samfunnet er ikke i orden før folk slutter å vri om på alt en sier – for DET er ikke noe bedre

 • Reply Ida Wulff 24. september 2016 at 17:23

  fride: WORD <3

 • Reply anonym mynona 24. september 2016 at 19:52

  herregud så tåpelig å dra rasisme kortet bare fordi noen nevner krydderlukt på en stappfull buss og ghetto og sånt. Bydelene i Oslo er forskjellige, og det må gå an å nevne det uten å bli stemplet.

 • Reply Anonym 25. september 2016 at 19:12

  Har selv opplevd noe av det samme på stappfull buss på schous plass..

 • Reply Ida Wulff 26. september 2016 at 14:48

  Anonym: uff, ekkelt!

 • Reply Sandra Marie 27. september 2016 at 22:42

  De som er blåst her er jokkerne, hva man gjør for å få tilfredstilt seg selv – hvit, brun eller grønn i trynet. Leste en artikkel om det for en stund siden og det er visst ganske vanlig på bussene – da tenkte jeg tilbake på den gangen jeg stod sill i tønne på en buss i Italia og en mann stod helt inntil meg og bevegde seg i samme slengen frem og tilbake… hva er det med folk -_-

 • Reply Ida Wulff 27. september 2016 at 23:47

  Sandra Marie: Helt enig, æsj!

 • Leave a Reply