Serietips og musikk

TA EN PAUSE FRA KARDASHIANS

3. oktober 2016

Mellom alle episodene av Pretty Little Liars og Keeping up with the Kardashians, håper jeg at folk tar seg tid til å se denne serien på NRK. Helene sjekker inn. På asylmottak, på sykehjem, på hospits og i fengsel. Et mer ekte bilde av disse institusjonene tror jeg det er vanskelig å få til med et kamera og en «inntrenger». Denne serien rørte meg skikkelig. Spesielt episoden hvor Helene sjekker inn på asylmottak. Barn som er vokst opp i Norge, snakker norsk, går på norsk skole, har norske venner – og så får de avslag på søknaden sin og har ikke lengre rett til å være i «sitt» land. Det er vondt at det må være sånn, det er ikke disse barna som har valgt å flykte hit. Episoden hvor Helene sjekker inn på sykehjem er også vond å se på. Siste stopp i livet burde være verdig og fin, ikke ensom og trist. 

Du kan se Helene sjekker inn på NRK.no her 

24 Comments

 • Reply Pernille 3. oktober 2016 at 16:39

  Jeg går voksenopplæring på kompetansebyggeren nå, og vi har faktisk sett flere episoder i samfunnsfagtimene. Fantastisk serie, fortsatte rett på når jeg kom hjem. Har selv jobbet på sykehjem og kjenner meg veldig igjen. Ikke sjeldent man går hjem fra jobb med dårlig samvittighet dessverre. Pleierene som jobber på sykehjem er som regel fantastiske, det er ledelsen som feiler.

  Likte også spesielt hospitsepisoden. De setter et viktig lys på disse temaene, alle burde se denne serien.

 • Reply Aline 3. oktober 2016 at 17:26

  Bra dokumentar. Men det viser bare et lite utsnitt av hvordan det faktisk kan være. Ikke alle har det slik. Tenker da først og fremst på sykehjem. Mange fornøyde også!

 • Reply Linn 3. oktober 2016 at 17:37

  Denne serien er så fin! Anbefaler Pøbler også. NRK har tatt seg opp de siste årene☺

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 19:36

  Linn: tusen takk for tips! Ja, helt enig 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 19:38

  Aline: ja, selvfølgelig viser det bare et lite utsnitt. Men jeg syns likevel den har klart å fange noen veldig viktige ting, i forhold til mye annet overfladisk ræl 🙂

 • Reply Stine 3. oktober 2016 at 20:01

  Hvorfor liker du ikke pretty little liars?:-)

 • Reply Minrefleksjon 3. oktober 2016 at 20:31

  Veldig god serie fra «det virkelige liv». Håper NRK kommer med flere slike serier. 🙂

 • Reply supermarie 3. oktober 2016 at 21:02

  Oppdaget akkurat denne serien selv – elsker den! (Og elsker at du bruker «i forhold til» på rett sted, ref kommentaren din lenger opp, du er en av svært (JÆVLIG) få <3 <3 <3 hilsen forholdismefanatiker)

  Anbefaler også podcasten Jenta som ble bundet fast – den er seriøst den sjukeste jeg har hørt. Handler om ei svensk jente som har blitt voldtatt – både i ordets rette forstand, og av den svenske psykiatrien. GRUSOM!

 • Reply Hilde 3. oktober 2016 at 21:04

  Enig! Har bare sett den når hun er i fengselet enda, men såå bra, dette er ekte. Heia NRK!

 • Reply Anee 3. oktober 2016 at 21:08

  Jobber selv på sykehjem som sykepleier. Jeg gruer meg til å bli gammel og hver eneste dag sier jeg til meg selv at jeg ikke vil havne her. Og grunnen er ikke sykepleierne eller personalet, for jeg føler selv at jeg og de rundt meg gjør så godt vi bare kan. Men ALT handler om tid og hvor få mennesker vi er på jobb. Vi lærer på skolen at vi skal ta oss tid til pasienten, UANSETT hva. Dette fungerer ikke i praksis, da det er så vanvittig mye annet arbeid som må gjennomføres, alt fra medisindosering og bestillinger til KJØKKENARBEID og vasking av rom. At ikke kommunene her i verdens rikeste land har råd til å ansette flere til å ta vare på de som gar bygd opp landet vårt slik at de får en verdig slutt på livet gjør meg så forbannet!! Og jeg DIGGER at et fantastisk menneske som Helene lever seg inn i situasjonen og stiller viktige spørsmål. Det beste tipset ditt på lenge 😄

 • Reply Anne 3. oktober 2016 at 21:37

  Åhh for en fantastisk fin serie! Episoden fra sykehjemmet fikk meg til å felle en tåre og to! Tusen takk for serietipset Ida 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 21:48

  minrefleksjon: det håper jeg også! 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 21:48

  Anne: <3

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 21:49

  Stine: fordi jeg syns det bare er det samme røret om og om igjen, og jeg følte meg lurt hver gang de nærmet seg en løsning!

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 22:03

  Anee: jeg er helt sikker på at det gjelder for de aller fleste steder – at det ikke er noe galt med sykepleierne, men at ressursene er alt for knappe. Man KAN ikke gjøre en jobb for ti mennesker, uansett om man vil og ønsker. Det gjør meg forbannet også, alle de stakkars gamle menneskene som har jobbet og slitt hele livet, for den takken der 🙁 Klem <3

 • Reply Hedda 3. oktober 2016 at 22:17

  Institusjon* 🙈

 • Reply Ida Wulff 3. oktober 2016 at 22:24

  Hedda: stemmer 😀

 • Reply Hannah 3. oktober 2016 at 23:00

  Takk for tipset! For en utrolig fantastisk og viktig serie. Sitter og strigråter her etter sykehjemepisoden og den fra asylmottaket!

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2016 at 00:12

  Hannah: ja, ikke sant 🙁 <3 uff..

 • Reply Maria 4. oktober 2016 at 00:16

  Ærlig serie som set livet i perspektiv 👍🏼

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2016 at 00:32

  Hilde: enig 😀

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2016 at 00:33

  supermarie: hehe! Hvordan bruker folk det feil egentlig? Tusen takk for tips. Hører på mye fjåsete podcasts for tiden, så det tar jeg i mot med glede. Klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 4. oktober 2016 at 00:34

  Pernille: ja, jeg tviler virkelig ikke på at det er noe helt annet enn sykepleierne som svikter. Det syns jeg kommer godt fram i denne serien også 🙂 Du må hilse Eva og Sylve på kompetansebyggeren, hvis du har noen av dem! Klem

 • Reply Marie Oma 4. oktober 2016 at 12:45

  Veldig bra serie! Takk for tipset, har allerede sett 2 episoder nå og ser frem til å se resten! ! 🙂

 • Leave a Reply