Hverdagsliv

JEG GÅR HVOR FAEN JEG VIL

6. oktober 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with f2 presetSelma, sjekk lyset. Ta bilde av meg her. Du er ikke bestevenn før jeg er trygg nok på deg til å be om sånt når vi står og venter på bussen, haha! Men ja – absolutt fint nok lys til å vekke fotoshoot-lysten hos denne bloggern! 

I dag har jeg hatt en sånn «vanlig dag i mitt liv». Trening, skole og sosial omgang. Jeg elsker det fordi det får meg til å føle meg sunn og normal. Hater det fordi jeg plutselig kommer på at jeg har en blogg, og heller burde vært hjemme og dandert falske blomster og nusselige kaffekopper på et hvitt laken. Jeg prioriterer feil, og jeg er ikke engang ironisk.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with f2 preset Husker dere den dagen jeg uffet meg over at jeg hadde tatt bussen forbi Brugata, og at en mann på bussen jokket meg på skulderen? Det var tydeligvis veldig rasistisk av meg å dele det. Og jeg burde vel bare holde meg på Tjuvholmen, hvis jeg ikke tåler mennesker som er annerledes enn meg selv. For det første: hvem faen sa at mannen som gladelig gnei seg på meg var av en annen nasjonalitet enn meg? For det andre: jeg går hvor faen jeg vil, og til den dagen jeg dør kommer jeg til å forvente at folk oppfører seg.

Jeg kom til å tenke på dette igjen i kveld, etter at jeg hadde vært på standup og tatt en øl med to bestevenninner. Standupen fant sted på Grønland, og da vi tuslet tilbake mot Brugata for å ta bussen hjem, måtte jeg le for meg selv. Til venstre for oss stod politiet og satte håndjern på en fyr før de dyttet ham inn i politibilen. På vår høyre side, på nøyaktig samme tid, stod det to andre politifolk og klødde seg i hodet foran en døddrukken mann som lå på bakken og ropte etter skoen sin. Det er bare et sånt område. Og det er vel faen ikke min feil. 

Det ble mye banning her, jeg vet. Akkurat i dag valgte jeg å bruke banneord i stedet for versaler. Det er et bevisst valg og ikke fordi jeg er mindre intelligent, takk for meg. 

33 Comments

 • Reply Emma 6. oktober 2016 at 03:11

  😂👏🏼

 • Reply sara 6. oktober 2016 at 08:26

  Haha, du er langt i fra rasist ida. Det er så trist at rasist begrepet brukes på alt og alle. Jeg er «utlending» og det skal mye til før jeg kaller noen for rasister. Selv om jeg har utenlandske foreldre og er muslim så liker jeg ikke å bo på Grønland, ikke pga folk som meg som henger der men fordi det er mange narkomane, blant annet og jeg har en liten sønn å tenke på også.

  Stå på, du er god som gull og folk er veldig snare med å dra rasismekortet, dessverre.

 • Reply Halvor 6. oktober 2016 at 08:34

  Herlig Ida😊👍👍

 • Reply Anonym 6. oktober 2016 at 09:18

  Haha…jeg digger deg og bloggen din. Helt enig med deg; du kan gjøre hva faen du vil 😉

  Hilsen en «gammel» dame på 36 😛

 • Reply Aina 6. oktober 2016 at 09:39

  Det er jo ikke noen hemmelighet at brugata og området rundt er skikkelig shady. Og det å gnikke seg inntil noen på den måten er ikke greit uansett nasjonalitet. Syns definitivt at dubhar rett til å bli sint og dele det med leserne dine. Folk as.

 • Reply Rikke 6. oktober 2016 at 09:49

  JAAA! det er FAEN ikke greit at noen jokker på deg på bussen! Jeg kan ikke fordra Oslo S/ Brugata ogsånn har det alltid vært. Gang på gang beviser også stedet at det ikke er et sted for meg å vanke rundt.. Føler meg rett og slett redd og lite trygg

 • Reply Iselin 6. oktober 2016 at 10:12

  Haha, jeg er SÅ enig med deg. Kall meg prippen så mye du vil, jeg trives ikke på Grønland..

 • Reply Ida 6. oktober 2016 at 10:51

  Heia deg!

 • Reply Lisa EH 6. oktober 2016 at 11:10

  Haha, du er så jævlig bra Ida. Bloggen din er «et must have» i hverdagen. Digger deg! Aldri slutt å blogge 🙂 Ønsker deg en fin dag! Klem fra meg

 • Reply Anonym 6. oktober 2016 at 11:11

  Hahaha, word!

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 13:01

  Lisa EH: så koselig Lisa, tusen takk for fine ord! Og fin dag til deg også, klem <3

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 13:02

  Anonym: 36 er det nye 26! hehe. tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 13:03

  sara: ja, rasismekortet brukes for hva det er verdt. Selv ser jeg bare _mennesker_, enten det er mennesker som klarer å oppføre seg eller ikke. Klem til deg <3

 • Reply Anne 6. oktober 2016 at 14:00

  I går ble jeg jokka på jeg også! På bussen i Brugata. Det ER et sånt område

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 14:11

  Anne: herregud, det er for drøyt. Håper nesten du ga han albuen?!

 • Reply Sara 6. oktober 2016 at 14:19

  Det er da ikke rasistisk å ha noe i mot Brugata og Grønland. De har ingenting med nasjonaliteten til de som bor der, men mennesketypene. Det finnes selvfølgelig fantastiske mennesker med en annen nasjonalitet enn meg, men de bor andre steder. Og det finnes bomsete nordmenn med vikingblod som bor på Grønland. Jeg er der svært sjelden fordi jeg ikke liker å henge med «normale» folk med sikkel på genseren og fulle, ustabile mennesker. Uansett hvor de kommer fra i utgangspunktet.

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 14:20

  Sara: word

 • Reply Charlotte Tunes 6. oktober 2016 at 14:35

  Det der hersens rasismekortet blir brukt mot alt og alle, til alle tider. Er rett og slett møkk lei! Det er da aldri greit å jokke på et annet menneske heller, uansett hvor man måtte komme fra eller se ut. Blir helt oppgitt over samfunnet vi lever i. Ellers har jeg en fin dag altså, haha! Takk for at du er et av høydepunktene mine – denne bloggen håper jeg aldri forsvinner. Du er kul!

 • Reply Hannah 6. oktober 2016 at 15:00

  Amen Ida!!🙌🏻

 • Reply Jannicke 6. oktober 2016 at 15:23

  Føler den asså!! Satt nylig på samme buss og ble tatt/koset på låret av en mann i 50-åra. Tittet stygt på han, da sa han unnskyld og himlet me øynene. Så sa jeg «ja, UNNSKYLD!!». Så tok det ca 30 sekunder før han begynte igjen. Kjente at ble SÅ sint, så jeg ropte; kan du gi FAEN i det der? Hele bussen så på meg med litt rare blikk, men det var faktisk verdt det. Han reiste seg opp, himlet med øynene igjen og sa «herregud……» altså er det mulig liksom??

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 15:26

  Charlotte Tunes: takk Charlotte <3 og helt enig med deg!

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 15:27

  Jannicke: fy søren, dette ble jeg sint av å lese! Så bra for deg at du sa skikkelig i fra, det hadde han godt av. Hvis det skjer meg igjen kommer jeg til å ta bilder av vedkommende og anmelde det. Ikke at det kommer til å føre til noe, men hvis mange gjør det samme så blir det kanskje gjort tiltak til slutt.

 • Reply Anonym 6. oktober 2016 at 20:06

  Jeg sier som pappa: «rasist er verdens mest missbrukte ord»

 • Reply Kristine 6. oktober 2016 at 20:31

  Herregud, hva er det med folk? Fordi en tulling jokker på deg, så er du rasist? Lurer på om det gjør vondt å være så tjukk i hue. Jeg tok bussen forbi der for noen dager siden og var klar med albuen og så rundt meg tre ekstra ganger, etter å ha lest bloggen din om bussjokkeren. Jeg tenkte ikke over om det var en mørk eller lys jukker, jeg ville bare ikke ha en tulling på meg! Grønland er helt krise.

  Digger bloggen din! Et friskt og ærlig pust av frittalenhet i en ellers så glansete verden! Stå på 🙂

 • Reply Helene 6. oktober 2016 at 21:05

  Mitt inntrykk er at dette er veldig sentrert typ 200 meters radius av trikkestoppet i Brugata. Jeg går av på stoppet etter brugata, og har aldri opplevd noe ubehagelig på vei hjem fra trikkestoppet det året jeg har bodd der. Og det er sikkert ikke mer enn 500 meter i luftavstand til brugata. Det verste som skjer er at jeg får øye på en narkoman sånn 1 gang i uka, uten at de gjør meg noe skade; de har nok med seg selv. På tross av dette, så mener jeg at det er helt OK å tenke at det er helt ville tilstander i Brugata, for det stemmer jo. Synes ikke du er rasistisk når du sier lukter krydder på plassen, for det bruker å lukte mye ymse av folk som kommer på på det stoppet.

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 21:35

  Anonym: enig med pappaen din

 • Reply Ida Wulff 6. oktober 2016 at 21:35

  Kristine: nei, det spiller liksom ingen rolle hvor jokkeren er fra, han skal pokker ikke jokke på meg uansett.. tusen takk for det, hyggelig at du liker bloggen!

 • Reply S 6. oktober 2016 at 22:08

  😂👏🏻

 • Reply Anonym 6. oktober 2016 at 22:36

  Haha! Digger deg 😀

 • Reply Sandra Marie 7. oktober 2016 at 20:12

  Står aaaalltid politiet i enden av gata der ved trikken, merkelig med det :p

 • Reply LM 9. oktober 2016 at 14:40

  Hei! Jeg bodde på Grønland i flere år og opplevde aldri noe ubehagelig der. Det var aldri skummelt å gå hjem fra byen på kvelden heller fordi det alltid var mange folk i gatene.

  Men jeg tror det kan være lett å få et annet inntrykk hvis man ser sånne episoder og bare er der av og til.

 • Reply Silje 11. oktober 2016 at 16:56

  Hvor er den fine jakken din fra? 🙂

 • Reply Ida Wulff 11. oktober 2016 at 17:05

  Silje: Ravn 🙂

 • Leave a Reply