Hverdagsliv

MITT LILLE SUPERTRIKS

13. oktober 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Her om dagen nevnte jeg i en bisetning at jeg gurgler olje om morgenen, og folk bare hæ? Jeg har drevet med oil pulling periodevis i flere år, så dumme meg tok bare som en selvfølge at alle andre også vet hva det er fornoe. Men det viste seg å ikke være tilfelle, så i dag skal jeg gi dere et av mine beste tips ever! Det beste er at det nesten er gratis – du trenger bare olje og en skje. Det har vel de fleste i husstanden fra før av? 

Så, hva er oil pulling? Det er så enkelt som at du tar en munnfull olje i munnen og gurgler den i 5-10 minutter og spytter det ut. Ved å gjøre det, renser du munnen for bakterier og giftstoffer og hindrer kroppen i å ta dem videre i systemet. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Det er viktig at du gjør det før du drikker/spiser noe som helst, selv tar jeg oljen i munnen før jeg går i dusjen, og så gurgler jeg mens jeg vasker håret. 

Jeg har sett en haug med Youtube-videoer om folk sine erfaringer med oil pulling, og lest en del artikler om det. Helseeffekter man kan oppnå er forebygging av sykdom, redusere eksem, redusere hodepine og forebygging av akne. Og så det som kanskje er aller mest interessant: hvitere tenner. 

Selv syns jeg tennene mine ser renere og hvitere ut i de periodene hvor jeg er flink til å gjøre oil pulling om morgenen. Det er ingen hemmelighet at jeg drikker kaffe og snuser til den store gullmedaljen. Målet er å slutte med begge deler når jeg er ferdig med å være student, og så spandere på seg en skikkelig tannbleking. Men enn så lenge føler jeg faktisk at oil pulling sørger for at tennene mine ikke er knallgule.

Det beste du kan bruke til oil pulling er kokosolje. Tidligere har jeg kjøpt ferdige porsjoner fra en nettbutikk som selger olje spesifikt til oil pulling, men det er jo mye rimeligere å gå på matbutikken og kjøpe en krukke. Den på bildene kjøpte jeg for 69 kroner på Kiwi, og den er stor. Det blir akkurat det samme!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Det er faktisk helt utrolig at folk ikke har hørt om dette, for det er så genialt. Men fortell meg – er det noen av dere som har erfaring med oil pulling? Eller som kommer til å teste det? Det anbefales altså! 🙂 

PS. Et annet life hack er å aldri stå naken når du skal fotografere en skje. Sorry for latmanns-photoshoppingen, men jeg måtte spare dere for synet. Hahaha!

43 Comments

 • Reply Geriatriks 13. oktober 2016 at 11:24

  Hm…som lett dyslektisk til tider så leste jeg at du drev med noe helt annet…

  Hehe.. Pappahjerte glemte å fotoshoppe ved en sånn anledning.. 😀

 • Reply Ingvild :) 13. oktober 2016 at 11:25

  Aaaldri hørt om oil pulling! 😮 Kanskje noe jeg burde vurdere, her drikkes det både te og kaffe på høyt nivå, hehe.

  Hahaha, jeg lurte faktisk på hvorfor skjea så så rar ut! Døøør! Godt du fanga det opp før du posta innlegget!

 • Reply B 13. oktober 2016 at 11:30

  Dette virker jo dødssmart! Men smaker det ikke veldig vondt? Kan man liksom ta olje som du bruker til å steke mat med også?

 • Reply Anonym 13. oktober 2016 at 11:46

  Spent på forskningen bak dette..

  Og, hvordan klarer du å gurgle i 5 minutter?!

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 11:59

  B: jeg syns ikke det smaker vondt med kokos, men kan tenke meg det er ekkelt med andre oljer ja 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 11:59

  Anonym: altså, jeg gurgler ikke kun bak i halsen, bruker munnen på samme måte som jeg ville skylt med munnskyll 🙂

 • Reply Caroline 13. oktober 2016 at 12:35

  Jeg har gjort det for andre gang i dag etter at du nevnte det i innlegget ditt. Prøvde med olivenolje i går, det fungerte greit. Men smakte definitivt bedre med kokosolje som jeg brukte i dag. Syns tennene kjennes glattere ut og føler meg renere i munnen :p Spent på om dette fungerer, både på misfarging og dårlig ånde. Jeg er også storforbruker av både snus og kaffe, så innen jeg slutter (snart) er dette supert om det funker 🙂 Takk for tipset!

 • Reply Nina 13. oktober 2016 at 12:44

  Hei Ida!

  haha, endelig noen andre som driver med oil pulling!! Trodde jeg var den eneste 😉 jeg bruker sesamolje og den smaker egentlig veldig lite. Jeg gurgler/skyller som man gjør med munnskyll til det dannes litt «skum» i munnen – og that’s it! Tennene blir merkbart hvitere syns jeg!

 • Reply Karina 13. oktober 2016 at 12:56

  Har veldig lyst til å prøve dette! Går svært mye i snus og kaffe! Så du gurgler olje før du pusser tennene altså?

 • Reply Sara 13. oktober 2016 at 12:57

  Aldri hørt om, men tror jeg vil prøve det selv! Akkurat forebygging av sykdom og akne og alt det der er jeg litt skeptisk til, men det forårsaker nok heller ikke. Å rense for gifter og bakterier er kanskje munnskyllevann bedre på, men det er dette med hvitere tenner jeg fristes av. Det kan det være noe logikk bak 🙂 Uansett har jeg i det siste fått veldig gule tenner i mellom og sånt, så jeg er villig til å prøve alt 🙂

  En ting jeg lurte på, bør man ikke gjøre det etter tannpuss? pusser du ikke bort oljen liksom? Eller er det kanskje ikke meningen at den skal ligge på og virke?

 • Reply Anonym 13. oktober 2016 at 14:06

  Er tannpleierstudent og synes det høres litt rart ut at det fjerner bakterier og renser, så dette skal jeg lese mer om! Men smelter/varmer du kokosoljen før du gurgler? Den kommer vel i hard form i den krukka der?

 • Reply Maja 13. oktober 2016 at 14:23

  Takk for tipset! Drikker både rødvin, kaffe og bruker snus, så dette er noe jeg absolutt skal prøve!

  Jeg er forresten sååå glad for at du blogger så mye om dagen! Det er skikkelig morsomt og jeg blir glad når du nesten hver gang jeg trykker meg inn, har postet ett nytt innlegg! Fortsett gjerne sånn! Klem

 • Reply ine 13. oktober 2016 at 14:38

  Kokosoljen er veldig hard, gjør du så den er flytende først? Hvordan får du den flytende ? Dette har jeg lyst til å prøve på.

 • Reply Lisa 13. oktober 2016 at 15:35

  Aldri hørt om dette faktisk!

  Men skader vell ikke å prøve ta en skje olje i munnen hver dag 😉

  Ps: Har noen fortalt deg at du ligner på Marie Blokhus?

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 16:09

  Lisa: nei, det gjør i hvertfall ikke noen skade vil jeg tro 🙂 Det har jeg aldri fått høre nei, hehe.

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 16:10

  Maja: Tusen takk for hyggelig kommentar Maja, skal fortsette å gjøre mitt beste 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 16:10

  ine: jeg har den ikke i kjøleskapet hvertfall. Hakker bare løs en munnfull og så blir den jo flytene i munnen 🙂

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 16:11

  Anonym: det skal jo så klart ikke være en erstatning for å besøke tannlegen, og det kurerer ikke munnsykdommer. Men jeg tror på effekten at det kan forebygge 🙂 Jeg hakker bare løs, blir flytende i munnen.

 • Reply lixil 13. oktober 2016 at 16:32

  Aldri hørt om det, nei 😛

  Men 5-10 MINUTTER med gurgling? Det høres fryktelig slitsomt ut?

 • Reply Julie 13. oktober 2016 at 16:42

  Så artig! Skal testes ikveld!

  Må forresten si at du blir bare flinkere og flinkere til å blogge! Har lest bloggen din og mange andre blogger på topplisten i sofakroken nå i endel år, men nå leser jeg faktisk bare din! Morsomt med ei som har litt bein i nesa, og kan blogge om «rosastuff» uten å bli helt svevende. Stå på, du er ei utrolig inspirerende jente 🙂

  Hilsen også tidligere Tønsbergenser 😉

 • Reply M 13. oktober 2016 at 18:32

  Aldri hørt om dette! Men det skal testes ut.

  Så på snappen din at du så førpremiere av Frikjent sesong 2, hvor fikk du sett dette?! :O

 • Reply Anonym 13. oktober 2016 at 20:25

  hehe dette må jeg prøve! selv synes jeg at jeg har litt gule tenner, så kanskje dette hadde hjulpet

 • Reply Anette 13. oktober 2016 at 20:46

  Aldri hørt om dette, men tror jeg skal gi det et forsøk. Drikker mye kaffe, i tillegg til at jeg sliter med akne, så ser ikke skaden i å prøve! 🙂

 • Reply Jeanette 13. oktober 2016 at 21:46

  Gurgler du kun på morningen? Eller på kvelden også? Før eller etter tannpuss? 🙊😂 Må iallefall testes ut! 😉

 • Reply Ida Wulff 13. oktober 2016 at 22:27

  Jeanette: jeg gjør det kun på morgenen 🙂

 • Reply ordkaos 13. oktober 2016 at 23:38

  Hei! Så fin blogg du har!

  Er helt ny på dette med blogging, så ville satt stor pris på det dersom du sjekket ut min: http://www.ordkaos.blogg.no

  Klem 🙂

 • Reply Mia 13. oktober 2016 at 23:57

  Jeg er også nysgjerrig på hvor tannpussen kommer inn i bildet her. Før eller etter oljegurglingen? 😂 Gleder meg til å prøve i morgen!

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 00:16

  Mia: etter oilpullingen ja 🙂

 • Reply Ida S 14. oktober 2016 at 00:48

  Giftstoffer fra feks snus (som forøvrig inneholder 2500 kjemiske stoffer, blant annet tungmetaller som arsenikk, bly og kvikksølv) taes opp i blodet i det sekundet du legger snusen under leppa, og forøvrig alle andre bakterier og giftstoffer. De «slapper ikke av» i munnen, så når du tar olja di om morgen/kvelden er de allerede gått igjennom systemet ditt. Men heldigvis jobber leveren, nyrene og lungene kontinuerlig for å ekspedere de farlige stoffene ut gjennom avføring, urin og luften du puster ut 🙂 Så man har jo sitt helt eget detox system, som ikke kan måle seg med noen juicer eller oljer. Så hadde dette vært reellt er det jo noe legeindustrien hadde kommet ut med for lenge siden.

  Men om det forhindrer gule tenner aner jeg ikke, for innen tannhelse jobber jeg ikke, og placebo effekten er absolutt reell.

  Forøvrig ikke ment å være noen partypooper her, men tenkte jeg kunne komme med et innspill. Ellers veldig flott blogg! 🙂

  Mvh, Ida.

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:50

  Julie: så hyggelig, Julie <3 Tusen takk! Gleder meg til å bli Tønsbergenser igjen, hehe..

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:50

  M: var heldig og få tilsendt noen episoder, premiere 27. oktober! <3

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:51

  Karina: ja, før alt!

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:51

  Sara: nei, dette er det første man skal gjøre, før man i det hele tatt tar seg en slurk vann 🙂

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:52

  Nina: hm, kanskje jeg må prøve sesamolje! Har kun prøvd kokos jeg 🙂

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 11:53

  Caroline: så bra, Caroline! 😀 Hehe, ja, kan tenke meg at kokosolje er haakket bedre enn olivenolje. Har faktisk ikke hørt fra noen som har brukt olivenolje før!

 • Reply Anonym 14. oktober 2016 at 13:33

  Til dere som er skeptiske til dette her:

  Tanten min har gjort dette lenge og sist hun var hos tannlegen fikk hun faktisk skryt fra han for å gjøre dette, fordi det forebygger, hun har aldri hatt hull, hun har heller aldri slitt med munnsår, tennene hennes er skikkelig hvite, og hun har alltid god ånde, og hun har også få bakterier i munnen. Tannlegen ble faktisk så imponert at han nå anbefaler dette til alle sine pasienter, så dette fungerer faktisk.

  Etter at jeg snakket med henne, startet jeg med det selv og jeg begynner å se resultater allerede, det er nesten som magi. Tenk at kokosolje kan virke så bra.

  Kult at du fronter dette på bloggen din, kanskje det får flere til å skjønne hvor bra dette faktisk er, i USA er jo dette en av de største helsetrendene, jeg så faktisk Kim Kardashian gjøre dette i en episode og gjør hun det, så hiver i hvertfall flere seg på, fordi hun er så stor.

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 13:35

  Anonym: så kult å høre! 🙂

 • Reply Maria 14. oktober 2016 at 13:44

  Til deg over her som skriver om tanten din; hvordan vet hun at hun har få bakterier i munnen egentlig? Har de testet det? Dette andre du nevner er jo helt vanlig, mange som verken har hatt hull eller munnsår 😉 Jeg er lege og kan ikke skjønne hvordan dette skal ha noen annen effekt enn placebo, men for all del, placeboeffekten er viktig den 🙂

 • Reply Camilla Acklam 14. oktober 2016 at 14:45

  Dette høres veldig rart ut? Men hvis det funker så er det jo supert! 🙂

 • Reply kine 15. oktober 2016 at 11:43

  Hei!

  Jeg er tannlege og sitter derfor på en del mer kunnskap enn gjennomsnittet når det kommer til farge på tennene/bleking/hull osv. . Jeg finner ingen seriøs forskning på området, men vil gå så langt som å si at det er svært svært usannsynlig at å gurgle olje på denne måten har noen som helst effekt på tennenes farge eller om de får hull. Det er helt andre faktorer som påvirker dette. Sannsynligvis kun placeboeffekt og en moderne trend;)

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 12:39

  kine: hei Kine! Hvis du ikke finner forskning på det så kan du vel ikke si det for sikkert. Hadde vært veldig morsomt hvis du ville prøve det i noen uker, og så komme med en tilbakemelding? 🙂

 • Reply Danielle 15. oktober 2016 at 16:28

  Det er faktisk forskning på at dette forebygger plakk og hull. Blant annet kan man finne det i Indian Journal of dental research og Asian journal of public health. Begge er peer rewied studier 🙂

 • Reply Tine 16. oktober 2016 at 15:34

  Ikke for å ødelegge stemningen, men jeg hadde trodd du forholdt deg mer til forskning som student. Enkelt å finne: https://www.sciencebasedmedicine.org/oil-pulling-your-leg/

 • Leave a Reply