Paraplyer

PARAPLYER SOM HAR SAMLET SEG OPP

14. oktober 2016

♥ Å stå et helt random sted, for eksempel i køen på matbutikken, og komme på at jeg la en Pepsi Max i fryseren for to dager siden. JAJA, sånn kan det gå.

♥ Denne har jeg vel tatt før, men den fortjener å bli repetert: når noen som ikke bor i bygget står og henger ved døra når du kommer hjem, og så presser de seg inn sammen med deg. Jada, Charles Manson, klart du skal få komme inn og drepe naboen. 

♥ Å aldri vite om man bør reise seg for noen på bussen eller ikke. Jeg har laget meg en regel hvor jeg reiser meg for folk med krykker, stokk, åpenbar gravidmage – eller hvis det er eldre som puster og peser og ser ut som de virkelig trenger å sitte. Det skjer ikke at jeg tør å reise meg for en 65-70 år gammel dame som ser frisk ut, jeg er livredd for å få kjeft i det offentlige rom, og livredd for å ødelegge dagen deres ved å fortelle dem at de er for gamle til å stå på bussen.

♥ Solbriller med polaroid-glass. Ehe. Jeg visste ikke at solbrillene mine var polaroid, og irriterte meg stadig over at skjermen på iPhonen og skjermen på bussen plutselig gikk i svart. En dag gløttet jeg tilfeldigvis over brillekanten, og det viste seg at det var glasset i brillene mine som hadde «beskyttet» meg…

♥ Denne er litt slem. Men når du har bursdag, og folk du ikke har snakket med på tre år skriver en gratulasjon på Facebook-innboksen. Så svarer du takk, og de følger opp med «så, hva skjer for tiden?». Veldig hyggelig at du gratulerte meg med dagen altså, men vi trenger ikke å ha en samtale om vær og vind på en så travel dag. 

♥ Å vite for mye om hvordan ting fungerer. Dette semesteret har vi et fag som i stor grad dreier seg om dagligvarebransjen. Nå klarer jeg ikke å handle uten å analysere hver eneste hylleplassering og «tilfeldig» plasserte pappkasse. Skadet for livet!

♥ Når du trår inn i en butikk, og det første du blir møtt av er en ivrig selger som spør «finner dere ut av det?». Om jeg finner ut av hva da? Å gå inn i butikken helt på egenhånd? Jada, jeg tror det går fint.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetHar du noen paraplyer som har irritert deg i stor eller liten grad i det siste? Del gjerne i kommentarfeltet, jeg elsker å høre om det 😀 

PS. Sjekket nettopp arkivet mitt og fant ut at jeg har postet 21 paraplyinnlegg på denne bloggen. 21! Bare en liten fun fact, haha.

66 Comments

 • Reply Eli 14. oktober 2016 at 21:27

  Haha, jeg kjenner meg igjen i den med å vite for mye om noe. Jeg har studert mange år diverse innen medier og kommunikasjon, og noe av det verste jeg har opplevd i den sammenhengen var samtaleanalyse. Det ødela nesten alt av TV-serier for meg i flere måneder fremover, for etter å ha studert i detalj hvordan faktiske samtaler foregår hørte jeg hvor sykt konstruert alt av samtaler på TV og film er. Tror det er sånn fem år siden nå, men jeg klarer til dags dato ikke lenger å se på Criminal Minds (som var en stor favoritt) uten å få seriøse rykninger 😛

 • Reply Elise 14. oktober 2016 at 21:41

  Hahahah! Den med å analysere alt fra vareplassering til plakater og reklame kjenner jeg meg såå igjen i!😂 Har studert markedsføring selv, og husker det veldig godt fra studietiden at alt dagligdags ble så slitsomt! Hvis det er noen trøst gir det seg når du er ferdig med studiene. Er butikkleder nå, og kjenner jeg kanskje skal droppe den frasen «finner du ut av det» fra nå av, hører hvor dumt det kan tolkes nå!🙈😂haha elsker paraplyinnleggene dine altså!👍🏼

 • Reply M 14. oktober 2016 at 21:43

  Folk som ser på seg selv som guds gave til klassen/foreleseren, og åpenbart hopper opp og ned innvendig for hver ny oppgave. Som ser det på sin plikt og sanne glede å svare på HVERT BIDIGE SPØRSMÅL foreleser stiller. Klokka er kvart på 4 på en fredag, og vi andre vil hjem!! Og lær deg å si R for hælveeeete!!!

  Takk for meg.

 • Reply M 14. oktober 2016 at 21:44

  Åh, JA. Sitter (enda…) på lesesalen og jobber med forprosjektet mitt til masteroppgaven og dette var akkurat det avbrekket jeg trengte. Takk!

  Og en paraply – alle de som (høylytt) pakker sammen tingene sine når foreleseren bare er halvveis igjennom siste slide. Får så vondt av foreleseren!

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 21:52

  M: HALLO JA!! At jeg ikke har skrevet ned denne som en paraply. Det irriterer meg grønt, jeg blir helt gal av det 🙁 masse lykke til med masteroppgaven din!

 • Reply Tina omsøy 14. oktober 2016 at 22:11

  Helt random spørsmål. Er du fornøyd med sofaen din? Tenkte jeg skulle kjøpe meg ny sofa og har sett på den hvite du har fra IKEA! God å sitte i / ligge på?

 • Reply Anonym 14. oktober 2016 at 22:18

  Oslo S på en fredag ettermiddag!!

 • Reply Lol 14. oktober 2016 at 22:31

  Sånne folk som går barbent overalt. Snakker vi i kr.sand sentrum OG SÅ VIDERE.

  -er det bare jeg som tenker at det er superekkelt og slenge seg i sofaen etterpå da…?

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 22:34

  Lol: barbeint ute nå?

 • Reply Ida Wulff 14. oktober 2016 at 22:35

  Tina omsøy: jeg elsker den! den er ganske dyp, og så hvis man vil sitte med beina plantet på gulvet og rak i ryggen, så burde man ikke kjøpe den sofaen 🙂

 • Reply Madelen 14. oktober 2016 at 23:24

  Jeg ELSKER paraplyene dine!

 • Reply Anonym 14. oktober 2016 at 23:55

  Hva er dun menig om dette klovne hysteriet om dagen? Er du redd for å møte på en klovn som prøver å skremme deg!?:(

 • Reply Maylen 15. oktober 2016 at 00:43

  Folk som har telefonsamtaler midt i butikken/bussen/toget/venterommet, med noen på høytaleren. Løft handa 15cm til eller plugg i et headset. Du ser dum ut….

 • Reply Therese 15. oktober 2016 at 08:11

  Hei Ida:) Jeg ble veldig nysgjerrig på den ene paraplyen din om plasseringer i matbutikken.. Kunne du ikke laget ett innlegg om hvordan det fungerer? Kjempe interessant! 🙂

 • Reply Frøken Lydsensitiv 15. oktober 2016 at 08:29

  – At tastetonene på mobiler er default PÅ. Folk over 50 hører så dårlig og jeg blir gal av å høre «pling» hver gang de trykker på skjermen!

  – Dårlige headset som slipper like mye lyd ut som inn

  – At de fleste mobilselskap har gratis tale-trafikk, fører til at altfor mange snakker for mye i mobilen i det offentlige rom, gjerne høylytt på språk man ikke skjønner.

  …og ja, jeg kjører en del kollektivt 🙂

 • Reply Kristine 15. oktober 2016 at 09:07

  Hvor er skjerfet ditt fra?:)

 • Reply Kamilla 15. oktober 2016 at 09:25

  Tidenes største paraply (for meg); folk som smatter inni munnen… Eller bråk generelt når andre spiser får meg til å se svart.

 • Reply :) 15. oktober 2016 at 10:59

  Polaroid er et brillemerke, tror du mener at glassene dine er polariserte. :*

  Mvh

  Frøken Prippen som jobber i brillebutikk.

 • Reply Therese 15. oktober 2016 at 11:06

  Folk som IKKE reiser seg på bussen eller sitter på handikap setene når de åpenlyst ikke trenger å sitte der (sikter da spesielt til skoleungdom på vei til eller fra skolen). Når du er så høygravid at du nesten ikke klarer å gå til bussen, du kommer endelig frem og den er stappfull, og ikke en sjel gidder å reise seg på og trenger seg foran deg så de skal få komme på først. Og når sjåføren i tillegg kjører når du fortsatt vagger nedover midtgangen for å finne deg et sted å klamre deg fast til, fordi han ligger bak ruta si pga full buss, og du er så fortung at du nesten går på trynet nedover midtgangen med magen først. Nei vettu hva!

  Så fortsett å reise deg for de som du ser er gravide, for vi trenger å sitte! 🙂

 • Reply Sara 15. oktober 2016 at 12:11

  Når jeg er ute å kjører bil og møter en annen bil på smal vei. Og når jeg da ÅPENBART stopper før den andre bilen, så stopper den også. Da er du ikke snill, bare sykt irriterende.

  Eller når jeg er på trening og noen kommer bort for å spørre om noe (for eksempel hvor mange sett jeg har igjen, eller om jeg bruker benken på andre siden av rommet….) mens jeg holder på midt i et sett, å puster og svetter. For at jeg så må stoppe eller sette ned manualene, ta ut proppen i øret, og spørre halvsurt «hva sa du?». HVORFOR IKKE VENTE TIL JEG ER FERDIG?

  Når jeg går på fjellet (eller egentlig hvor som helst) og noen leker ubevisst lang-lang rekke. Altså man merker om noen går helt oppi deg bak og tydelig demonstrere at de vil forbi..

  Når jeg skal ha besøk av venner og har brukt halve ettermiddagen på å rydde og gjøre det fint. Når jeg helhjertet har prøvd å gjøre hjemmet mitt om til en katalog, så kommer vennene mine og slenger fra seg jakker og skjerf i stua (selv om jeg har en veldig fin stumtjener i gangen). Eller setter rimi-poser med øl midt på kjøkkenbenken..

  Ha en fin dag, Ida <3

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 12:40

  :): Hehe, det er godt mulig, jeg har ikke peiling :p

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 12:41

  Therese: ai, så slitsomt! Stemmer for at disse ungdomsklanene kan GÅ hjem fra skolen og få seg litt mosjon 😉

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 12:43

  Therese: jo, kanskje det! 🙂 en ting er i hvertfall sikkert: ingenting er tilfeldig. Ikke engang de tomme pappeskene som står stablet høyt under taket på Kiwi. Hehe

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 12:44

  Maylen: serr, gjør folk det? Ikke ok

 • Reply Oda 15. oktober 2016 at 13:05

  Jeg elsker bloggen din!

 • Reply Hedda 15. oktober 2016 at 14:05

  Folk som tar med seg sykkelen sin inn på bussen.. Oooog ørepropper/smykker som lager knuter på seg selv etter at de har ligget en stund

 • Reply Mari 15. oktober 2016 at 14:48

  Jeg jobber i 12.etasje, og det som irriterer meg grønn, er folk som tar heisen EN etasje! Det tar lengre tid å vente på heisen, for å ta den en etasje, enn det tar å ta trappene!! Hvis blikk kunne drepe…

 • Reply Anonym 15. oktober 2016 at 15:11

  Bråkete naboer som bestemmer seg for å være enda mer bråkete, etter klokka 23 hver dag i løpet av en uke. Veggene er tynne nok, og jeg har virkelig ikke noe behov for å ta del i sy-møtet deres fra kl 23 – 00.30 hver bidige dag.

 • Reply Anniken 15. oktober 2016 at 15:27

  – Folk som har solbriller på hodet når det åpenbart ikke er sol, typ regn. Det samme gjelder når folk har solbriller på hodet på utesteder. Just don`t.

  – Folk som tror at de kan alt om alt.

  – Arrogant butikkpersonalet i dyre butikker. Noen glemmer fort at de jobber der for å tjene penger, men vi som stikker innom er der for å bruke.

  – Folk som er trege på flyplasser…

 • Reply Trine 15. oktober 2016 at 15:39

  Du kan jo gå hjem selv fra skolen, Ida!

  Vi har da like mye rett til å ta bussen vi også!

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 15:43

  Trine: nå snakket vi om folk som ikke klarer å oppføre seg på bussen, men takk for ditt bidrag.

 • Reply Jeanette 15. oktober 2016 at 15:56

  Når folk skal «slå av en prat» med folk de treffer i handlegata på ett senter, i kassakøen, eller foran en inngang osv! Gjerne med handlevogner og barnevogner så de sperrer hele veien… altså!

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 16:07

  Oda: hurra! 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. oktober 2016 at 16:07

  Anniken: enig i den om butikkpersonalet, der sa du noe!

 • Reply Aline 15. oktober 2016 at 17:24

  Når du er trøtt i trynet en morgen og tar tbanen regner du med å få være i fred. Men når det kommer inn en jalla trekkspill dud på banen som spiller og synger har jeg nesten lyst til å slå..;)

 • Reply anonym 15. oktober 2016 at 17:56

  Hahaha kjempebra innlegg 😀 Kjenner meg veldig igjen! Det med pepsi max i fryseren og jeg hater når noen står ved døren når jeg skal inn. I bussen pleier jeg som regel å vente til noen spør om plassen. All you have to do is ask liksom! Ja, det med bursdager på FB er rare greier haha. Noen ganger er det bare da folk tar kontakt. «grattis med dagen» en gang i året… Blir litt stusselig

 • Reply Stine 15. oktober 2016 at 18:00

  Sete på bussen til dem med krykker.. Men å ta trappa sånn at hun med krykker kan få plassen din i heisen, det gidder du ikke! Lo godt inni meg når jeg så det!

 • Reply Thea 15. oktober 2016 at 18:04

  Haha I LOVE YOU! Takk for at du skriver som du gjør, rett fra levra! <3

 • Reply Synnøve 15. oktober 2016 at 18:12

  Digger bloggen din! Synes at du er hysterisk morsom og skikkelig kul!!

 • Reply Mariell 15. oktober 2016 at 18:53

  Hva med dem som setter seg ved siden av deg på toget og dulter borti deg for å ta hele armlenet i midten? Spesielt gøy om du faktisk prøver å ta deg en lur på toget før skolen starter.

  Blir så ukomfortabelt når man må krympe seg sammen, fordi det er så pinlig å komme borti vedkommende ved siden av deg.

 • Reply :) 15. oktober 2016 at 23:49

  Må bare spørre: hvordan ønsker du å bli møtt når du kommer inn i en butiikk?

  Jeg jobber i butikk og haaater å si den samme regla om igjen og om igjen «Hei hei! (venter et par minutter) Kan jeg hjelpe deg med noe? 🙂 🙂 :)» , og jeg vet at kundene også hater den. Så da blir jo en å prøve ut forskjellig som «finner du ut av det?» ..

  Er veldig åpen for forslag 😉 skjønner kunder liker litt tid før de får hjelp, men vil jo ikke være overlegen og gi dårlig service.

  – og som butikkansatt skjønner jeg hva du mener med å vite for mye om hvordan ting fungerer, føler det samme med markedsføring – u cant fool me! :p

 • Reply Ida Wulff 16. oktober 2016 at 00:30

  :): Hei! 🙂 Jeg foretrekker bare «heihei, si fra hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med». Men vet jo at butikkansatte ofte lærer at det IKKE er greit, at man skal spørre «hva kan jeg hjelpe deg med i dag?». Men nå er det jo slik at ingen liker å bli solgt til i utgangspunktet, så det er mye bedre å legge ballen på kundens side og la dem titte i fred 🙂

 • Reply Benedicte 16. oktober 2016 at 03:25

  Prøv å glemne 3-4 vinflasker i fryseren… på jobb………

 • Reply Helene Kjeldsberg 16. oktober 2016 at 06:08

  Hei! Elsker disse innleggene dine 😀 kjenner meg veldig igjen i flere av paraplyene! Et lite spm: når du kjøpte kåpen fra ravn, fikk du mye toll i tillegg? Klem <3

 • Reply Kathrine 16. oktober 2016 at 09:46

  Jeg har en paraply som irriterer meg veldig.

  Når man er på spinningstime og det sitter et venninnepar ved siden av, og de tar tydeligvis ikke nok motstand på, for de sitter og prater gjennom hele treningstimen.

 • Reply Ida Wulff 16. oktober 2016 at 10:29

  Synnøve: åå takk Synnøve <33

 • Reply Ida Wulff 16. oktober 2016 at 10:29

  Benedicte: haha, nice! Håper det ikke var bobler, for det smeller har jeg erfart…

 • Reply Synne 16. oktober 2016 at 12:33

  Når vennen din som elsker nøtter; bruker telysdekorasjonen din for å fylle opp med nøtteskall. Altså vi snakker et helhjerta valg, som først å ta ut telyset for og så fylle opp med skall!!

 • Reply Anonym 16. oktober 2016 at 13:03

  Husk at det med irriterende selgere faktisk er irriterende for oss som jobber i butikken. vi driter egentlig i om dere «finner ut av det» eller ikke, men vi blir lært opp til at det skal ikke gå mer en 10-30 sekunder før vi spør om dere «finner ut av det» eller om dere trenger hjelp. Og det er ikke akkurat gøy når dere blir sure for at vi gjør jobben vår, hadde vi ikke gjort det hadde det ikke vært noen butikk dere kunne gått inn i. tenk litt på den du.

 • Reply Kamilla Haaland 16. oktober 2016 at 13:13

  Folk som ikke skjønner hva forbikjøringsfelt er og kjører i sneglefart ved siden av alle de andre som kjører sent, det er vel den som topper min liste…

 • Reply MM 16. oktober 2016 at 13:38

  Jeg er helt enig når det kommer til det å gå i en butikk å de ansatte stormer mot deg.

  Det er så slitsomt, jeg tenker at de kan se forskjell på folk som går å kikker, og folk som ikke helt finner det de leter etter.

  Jeg har gått ut igjen av butikkene flere ganger pga slitsome butikkarbeidere.

  Om man trenger hjelp er det vel bare å spørre? 🙂

  «Halllooooo!! Ha er du ute på i dag da? Skal du ut på noe i helga? Trenger ny kjole kanskje? Nydelig vær i dag»

  Et «Hei» holder lenge for min del 🙂

 • Reply Kristine 16. oktober 2016 at 13:40

  Jobber i klesbutikk og irritere meg grønna av folk som stiller seg i kø i den kassen hvor det står et: «Vennligst benytt den andre kassen-skilt»

  HVORDAN er det mulig å ikke forstå at dette skiltet er plassert der for en grunn??? Still deg i kø slik som andre normale folk å ta litt hensyn til de forran deg i køen er du snill…..

 • Reply Maria 16. oktober 2016 at 15:06

  Er såååå einig med den med bursdag! Hadde bursdag her om dagen, og akkurat det der skjedde…. typisk at det skjer med folk ein helst ikkje vil snakke med :p

 • Reply Henriette 16. oktober 2016 at 15:46

  Folk som bruker to plasser når de parkerer bilen, og setter den bare fra seg tvers over hele plassen. Hallo! kan alle bare holde seg innenfor de to linjene eller??

 • Reply Mona 16. oktober 2016 at 18:51

  Ander gang jeg spør om dette; hvor er skoene fra?hehe

 • Reply Kristin 16. oktober 2016 at 19:18

  Hei Ida! Hva studerer du? Har fått med meg at det er noe innen markedsføring, eller økonomi, men hva heter utdanninga? Og hvor langt i studiet er du kommet?

 • Reply Elisabeth 16. oktober 2016 at 23:27

  To sekunder inn i den første paraplyen så måtte jeg hoppe ut av senga og hente ut en iste-flaske jeg hadde glemt i fryseren, som egentlig bare skulle ligge det i 10 minutter, så takk for at du redda kvelden, haha!

 • Reply Mariell 17. oktober 2016 at 04:46

  Så fint skjerf du hadde 😍 Kan jeg spørre hvor det er fra? ☺️

 • Reply Anette 17. oktober 2016 at 09:49

  Jeg har helt klart en paraply. Som pendler kjører jeg ganske mye bil, spesielt på E6.

  Folk som ikke kan forskjell på høyre- og venstrefil, gaaaad det irriterer meg altså så mye.

  De som ligger i venstrefil, men kjører saktere enn de i høyrefila. DET SKAL JO VÆRE MOTSATT. LOL!!!

  Også de som kjører så sakte i venstrefila, og når de legger seg inn i høyrefila, så gasser de på som bare det. Herregud, noen trafikanter burde kanskje vurdere en ny oppkjøring…

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2016 at 19:50

  Mariell: missoni 🙂

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2016 at 19:51

  Mona: Acne 🙂

 • Reply Ida Wulff 17. oktober 2016 at 19:51

  Elisabeth: haha, perfekt!

 • Reply Mette 18. oktober 2016 at 09:53

  Arrogante kunder som tror at vi (butikkansatte) bare eeeeelsker å plage de med spm om de trenger hjelp! For ikke å snakke om å være høflige. Butikkansatte blir opplært til hva de skal si og ca når de skal spørre kunden, gjør du ikke det så får du påpakk. Hvor vanskelig er det å skjønne egentlig? Jobb noen år i handel og servicebransjen før dere uttaler dere om pågående butikkansatte, da får pipa en helt annen lyd.

 • Reply Siri 18. oktober 2016 at 12:18

  Hahaha, kjenner meg sånn igjen i å vite for mye! Sliter nesten litt med å se filmer og serier nå, fordi jeg har hatt for mye filmanalyse og lignende. Føler jeg kommer til å bli den irriterende personen som ødelegger alle filmer for meg selv og andre. Utdanning ødelegger alt, altså! 😉

 • Reply Frida 18. oktober 2016 at 17:22

  – når folk «sjekker inn» på Gardermoen på Facebook, og skriver «da var det vår tur», uten å skrive hvor de skal. Enten så FORTELLER DU MEG HVOR DU SKAL NÅ, ELLER SÅ HOLDER DU KJEFT!!!

  – når du møter egne eller andre venners bekjente på bussen, i byen og man føler seg pliktet til å slå av en prat. Spar meg. Jeg later som om jeg ikke ser! Funker hver gang

  – når folk du møter på tog eller buss som du sitter overfor puster med ÅPEN MUNN. Det er bare dårlig gjort, ekkelt og IKKE lov. Morgen-, røyke- og dødsånden kan man ha for seg selv. Får helt angst av det.

  – når du har en 10-timers flyreise foran deg og den du havner ved siden vil skravle hele veien. Drep meg nå. Please

 • Reply Anonym 20. oktober 2016 at 02:25

  Når folk «sjekker inn» på legevakten… det er bare så sykt flaut….. «halloo, se hvor jeg har havnet hen» også spør folk i hytt og pine hva som har hendt og vedkomne lar være å svare…. (mest sannsynlig fordi det bare er en liten forkjølelse.)

  Jeg irriterer meg også grønn over folk som legger inn «flyttet til Oslo» på facebook og folk spør «jasså, fått deg jobb? Hva skal du studere?» Og vedkomne ikke svarer…. altså er man for kul til sånt? Eller hva er greia?

 • Leave a Reply