Nybygg, hjem & interiør

HER SKAL JEG BO

20. oktober 2016

Jeg kom på at jeg ikke har vist dere den nye leiligheten min. For de som ikke henger med på akkurat dette, så kjøpte jeg min andre leilighet for cirka et år siden. Den er nybygg, og skal bygges i Tønsberg hvor jeg «egentlig hører til». I hvertfall så følte jeg det da jeg kjøpte leiligheten, og jeg føler det samme den dag i dag. Det er der jeg har vokst opp, og det er der familien min er. Så får vi se om jeg klarer å skape meg et liv jeg liker der, eller om jeg må selge den etterhvert og flytte. Uforutsette ting kan jo skje i livet! Men uansett hva så skal jeg bo der i minst ett år – sånn at jeg slipper å skatte av en eventuell gevinst ved salg.  Å kjøpe nybygg er til å bli smågal av. Jeg er sikker på at de som står eller har stått i samme situasjon kan kjenne seg igjen i det. Tenk å bruke så mye penger på noe man ikke har sett! Men jeg føler meg ganske trygg på dette kjøpet. Leiligheten ligger kjempesentralt, og jeg elsker planløsningen. Noen ganger tenker jeg at den kunne vært litt større, men jeg får plass til både kontor og walk in closet, så da er jeg fornøyd. Kjøkken og bad kommer også fra leverandører som har veldig god kvalitet, og jeg gleder meg så innmari til å gå på disse møtene hvor man velger gulv, fronter, og endrer/oppgraderer ting i leiligheten. Det er mye «smått» å tenke på, som at jeg vil at kjøkkenskapene skal gå helt opp til taket, og at jeg vil bytte ut noen dører med skyvedører for å spare plass. Dessuten skal jeg ha lang benk på badet med plass til vaskemaskin og tørketrommel under, og jeg er veldig nysgjerrig på om det går an å stappe inn et bittelite badekar. Sistnevnte ser mørkt ut, så kanskje jeg må «slette» gjestetoalettet» og heller få meg ett større bad? Jeg er sikker på at pappa river seg i håret når han leser dette, for sånt er dyrt. Men jeg vil jo bare skape drømmehjemmet mitt, akkurat som jeg vil ha det. Noe annet blir for dumt, når man først har muligheten! 

Og så balkongen, da! Den har sol fra morgen til kveld, noe som egentlig ikke er et pluss for meg. Men jeg er lært opp til å vite at det er noe positivt, så hurra for det. Hehe. Der skal jeg i hvertfall skape en skikkelig hyggelig lounge med sittegruppe og grønneplanter, på grensen til en jungel.                                                                                   Bilder lånt fra Pinterest 

Litt interiørinspo fra Jonathan Adler! Jeg har vært stor fan i flere år, og gleder meg til å la meg inspirere ennå mer når det nye hjemmet mitt står klart. Det skal ikke bli fullt så crazy som dette, men jeg er helt allergisk mot kritthvite, skandinaviske hjem. Jeg vil ha det lunt, cozy og personlig, men samtidig klassisk og «rent». Yes, det blir en utfordring 😉 Uansett, hvis man har lett for å falle i sykehusfella og kjøpe alt i hvitt og sort, er det helt perfekt å blande inn litt i Jonathan Adler-stilen. Man kan jo lage sitt eget også, som den IKEA-hyllen jeg sprayet i gull for eksempel. 

Nok husprat for i dag tenker jeg! Alle mine planer er punktert, for jeg er blitt syk. Og så jeg som prater så pent om den kulda ute! Ikke fortjent i det hele tatt. Men det gir meg i hvertfall god tid til å lese pensum, så det er det jeg gjør nå. Sengen, en kopp te, Strepsils og en feit bok om merkevarebygging. Wohoo 🙂 

64 Comments

 • Reply Hilde 20. oktober 2016 at 18:14

  Likte og veldi planløsningngen ser supert ut! Ville så absolutt slått sammen gjestetoalett med bad og fått et større bad:) Slo sammen bad og bod i vår leilighet og side vi var tidlig ute så kostet det oss kun 8000kr og vi fikk dobbelt så stort bad:)

 • Reply Therese 20. oktober 2016 at 18:25

  Oi, jeg elsker stilen på de inspirasjonsbildene. De skal jeg lagre til den dagen jeg skal innrede min egen leilighet.

 • Reply M 20. oktober 2016 at 18:44

  Hei!:-D Gratulerer med leiligheten og lykke til med eksamen og framtiden!:-D

  Jeg kommer til å kjøpe boken din om du en vakker dag bestemmer deg for det.

  Du er flink med ord og er morsom. Du er min favoritt blogger!<3

 • Reply Amina 20. oktober 2016 at 19:28

  Blir så spennende å følge leilighetsprosjektet! Har selv kjøpt nybygg, og skjønner så godt hva du mener!! I starten følte jeg at jeg hadde brukt flere millioner på at ark med en plantegning… Heldigvis nærmer overtagelse seg (endelig) 🙂 Gled deg til du skal på befaring, jeg begynte hvertfall å gråte da jeg fikk se leiligheten for første gang, selv om det var en byggeplass haha 🙂

 • Reply Henriette 20. oktober 2016 at 19:32

  Leiligheten ser fantastisk, veldig fin planløsning! Hvor mange kvm er den på? 🙂

  gleder meg til å se bilder når du har kommet deg på plass.

 • Reply Anonym 20. oktober 2016 at 19:49

  Du må ikke finne på å fjerne toalettet ift til verdi og vidresalg! Og sjekk om vinduene er «standar hvite» altså bomull(ift tak, lister, dører, overflater generelt) det setter en del begrensninger ift farger så det hvite ikke skal se så gult ut! Skal bli gøy å følge med, lykke til:)

 • Reply Linda 20. oktober 2016 at 20:18

  Så gøy! Håper du vil trives der 🙂

  Kommer du til å selge noen av dine møbler du har nå? Som sofabord og den hvite sofaen? Eller skal du ha med deg alt?:-)

 • Reply J. 20. oktober 2016 at 20:35

  Jeg har kombinert tørketrommel og vaskemaskin, det er veldig handy for å spare plass å ha det i sammme maskin. I alle fall om man bare er en person og ikke tar mange runder med klessvask pr dag

 • Reply Oda 20. oktober 2016 at 21:14

  god bedring! 🙂

 • Reply Madelen 20. oktober 2016 at 22:56

  Hvor i Tønsberg? Jeg bor i Horten, så forstår når du forklarer 😀

 • Reply Henriette 20. oktober 2016 at 23:35

  Alt hvitt er ikke fint, og sikkert dødsvanskelig og holde rent. Høyglans som også er svært trendy enkelte steder er en annen ting jeg ikke forstår meg på.

 • Reply Anne 21. oktober 2016 at 00:13

  Tips når det gjelder å få plass til badekar: vi fikk beskjed om at det ikke var plass på badet vårt. Men de fleste innebygde kar har veldig mye «kantplass» på kortsidene, som man ikke trenger. I alle fall har de fra villeroy og boch det. Så vi fikk flisleggeren til å kutte av noen cm fra hver kortside, og fikk dermed plass til karet vi ønsket oss 🙂 Det ble veldig pent også, bare sørg for at det er flinke folk som gjør det!

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:20

  Anne: aah, så smart! 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:21

  Henriette: nei, det blir ikke noe høyglans hos meg heller for å si det sånn! 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:22

  Madelen: i sentrum, har ikke noe behov for å forklare nøøyaaktig hvor på kartet hvis du skjønner 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:23

  J.: har tenkt på det tidligere, men alltid fått høre der hjemme at disse er så dårlige. Men du er fornøyd? Det kan jo så klart har skjedd mye med utviklingen på kort tid også 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:25

  Linda: Takk, det håper jeg også 🙂 Jeg tenkte kanskje å «flytte inn» før jeg kjøper møbler, og det kan være lang leveringstid, så derfor tar jeg nok med meg det meste i første omgang.

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:26

  Henriette: alle kvadratmeterne står skrevet på tegningen 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:27

  M: så snill du er, takk for fine ord <3

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 00:27

  Amina: ååå, så spennende! 🙂 Heldig du er, at det nærmer seg!

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 00:51

  Så kjekt å få se planløsningen av leiligheten Ida! Er sikker på at du kommer til å få det veldig fint der 🙂

  Er også selv stor fan av Jonathan Adler! En av mine store favoritter er duftelysene, har du prøvd dem?

  Jeg har det i gull og er såå fornøyd!

  Masse god bedring fra meg <3

 • Reply marte josefine 21. oktober 2016 at 07:47

  Hei Ida 🙂

  Kjenner til følelsene rundt det å glede seg til å komme i gang. Kjæresten min bygger nå nytt hus på Ringshaug, og jeg kjente meg veldig igjen i det du skrev for en stund siden om at hodet ikke er i samme tid som kroppen. Jeg tenker hele tiden på hvordan det kommer til å bli og planlegger masse inni hodet 🙂

  Hvis du liker Jonathan Adler, vil jeg også anbefale https://thomas-hill.no 🙂 Du har kanskje hørt om han allerede?

 • Reply Toril 21. oktober 2016 at 08:07

  Jeg hadde helt klart slått sammen bad og gjestetoalett!

  Let etter et lite badekar, da er det dessuten mye raskere å fylle det med vann. Lykke til!

 • Reply Karl 21. oktober 2016 at 08:55

  IKKE SLÅ SAMMEN BAD/GJESTETOALETT! Tro meg- du kommer til å vøære glad for gjestetoalettet tusen ganger-hve rgang du har fest, har flere gjester, har overnattingsbesøk, hvis du får deg kjæreste osv osv….dessuten gir det høyere salgsverdi.

 • Reply Thale 21. oktober 2016 at 09:18

  Hvis du fjerner doen på badet, siden du uansett skal ha separat do får du nok plass til badekar! Litt mer «spa-følelse» på badet dersom du ikke har toalett der inne:)

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 09:58

  Ville ikke fjernet gjestetoalettet! Det er veldig greit at gjester har et eget «bad» og det er helt sikkert lønnsomt ved et evt.videresalg å skilte med et ekstra toalett.

 • Reply Marita 21. oktober 2016 at 10:24

  Det så veldig fint ut, Ida 🙂 Vi kjøpte vår første leilighet (nybygg) i fjor sommer, men ble for lenge å vente.. Så vi gjorde et videresalg. Men er enig med deg i at man blir smågal. Vi var med på alle disse møtene og det ble store summer til slutt! Men det er absolutt verdt det for å skape litt mer personlighet til leiligheten, og ikke minst praktiske løsninger som skuffer istedet for skap!

  Lykke til videre, gleder meg til å se 🙂

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 10:52

  Gamle damen på 36 igjen 😛

  Leiligheten ser helt fantastisk ut 🙂

  Men, nå skal jeg være så frekk å komme med et råd. Jeg har bygget 4 ganger, så jeg vet sånn noenlunde hva det går i.

  .

  Ikke ta bort gjestedoen. Den er gull verdt når du har besøk. Da slipper du å ha «fremmende» rekende inn og ut av ditt private badrom. Ikke tenk så mye på badekaret. Dusj er fint det. Legg heller litt mer penger i en skikkelig god regndusj/takdusj. Du kommer garantert til å flytte flere ganger, og vil badekar passe bedre inn 😉

  Masse lykke til!!

 • Reply Emma 21. oktober 2016 at 11:24

  Gratulerer så mye! Gleder meg til å følge reisen og kanskje få litt interiørinspirasjon når du flytter inn 🙂

  Skolerelatert spm.: jeg har også økonomi og samfunn, vet du hvilke forelesninger arbeidskrav 2 går ut på? Sånn som at arb.krav 1 var 1-4 🙈

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 12:11

  Tanten min hadde virkelig verdens minste bad, og hun fikk plass til badekar, fordi hun tenkte smarte løsninger. Hun valgte et badekar, som egentlig ser stort ut, men er veldig smalt, hun valgte derimot å ha toalettet i et annet rom, som et gjestetoalett, men allikevel ikke, også bygge et gjestetoalett nede, for å øke verdien hvis hun skal selge. Hun valgte derfor å flytte toalettet ut fra badet og velge badekar, fordi hun ønsket seg det og det er det smarteste hun har gjort.

  Badet hennes ser ut som en spa avdeling og fordi toalettet er i et eget rom, fikk hun også plass til stor vask, ikke dobbel, da hun ikke ønsket det, men en veldig stor vask. Hun kunne også velge et litt større vindu til baderommet og på den måten ser badet hennes større ut enn det er.

  Med andre ord, tenker man kreative løsninger får man til det meste.

  Og du, ikke velg hvite vegger. Vi er i gang med å selge et dødsbo og måtte male om alle veggene, fordi hvite vegger virkelig ikke er populært, det er ingen som ønsker det, derfor ble det malt om til en varmere farge og med hint av grått noen steder. Det er som å gå inn i en interiør katalog nå. Som et tips, tilogmed megleren hadde sagt det, at hvite vegger ikke var å foretrekke, og det forstår jeg. For hvite vegger er noe herk, og megleren sa også at der det er hvite vegger, blir det alltid malt om.

  Så vet du det, om du skulle finne på å selge ved et senere tidspunkt, ikke velg hvite vegger.

 • Reply LiseBenedi 21. oktober 2016 at 12:54

  Hei Ida

  Jeg leser forskjellige blogger og finner masse inspirasjon hos dere unge damer. Ja, for jeg er en godt voksen dame 🙂 Jeg må få gratulere deg med flott leilighet. Jeg synes det er så kjekt å lese at dere unge damer er så bevisst på utdanning og økonomi. Ønsker deg masse lykke til med alt 🙂 God helg til deg 🙂

 • Reply Line H 21. oktober 2016 at 13:14

  Hva kostet det å kjøpe den?

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 13:42

  Flyttet inn i nybygg i Tønsberg i juni, kjøpte i august i fjor og ventetiden føltes så laang! Gled deg til befaring! Jeg studerte tegninger og «bilder» veeldig nøye, planlagte og målte for meg selv. Men veldig glad jeg ikke kjøpte møbler osv. før befaringen! Var også redd for det du sier med at man betaler for noe usett, men nybygg er så mye tryggere å kjøpe enn brukt. Selskapet som bygde leilighetene her sendte med en takstmann på befaringen som hadde peiling på aalt det tekniske. Fant noen småfeil som ble rettet med en gang. Og om jeg skulle finne noe mer, fikser de det på ettårsbefaring! (blant annet gulvet som må rives opp fordi det er skeivt.. *emojisomseroppihimmelen*). Lykke til på taket! Gleder meg til å se bilder da den dagen kommer!

 • Reply Camilla Acklam 21. oktober 2016 at 14:41

  Åh det ser helt utrolig fint ut! 🙂

 • Reply Yvonne 21. oktober 2016 at 16:25

  Som en som har bodd i splitter ny leilighet i to år nå etter å ha bodd i alskens, så har jeg følgende tips: lang benkeplate på badet med trommel og vaskemaskin under er genialt. i forrige leilighet hadde vi de oppå hverandre på samme areal som nå, og dette badet virker MYE større. mye luftigere – kan man si det? man får liksom «gjemt vekk» de store maskinene som bare står der og ruver. til forskjell fra sist leilighet har jeg nå kjøkkenskap til taket. jeg personlig bruker ikke de øverste hyllene så mye, men jeg slipper å tørke masse fettete støv fra oppå skapene! mindre støvtørking er alltid et pluss hos meg.

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:03

  Yvonne: kjekt å lese, da tenker vi i samme baner! 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:08

  Anonym: åå, så gøy! 🙂 Og jeg ler av *emojisomseroppihimmelen*, tror ikke det finnes en emoji jeg bruker så mye som den, hahah. Men ja, det føles trygt og godt på den måten at det er nytt og man har garantier. Gleder meg så sjuuukt mye! Hilsen Karlson på taket 😉

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:09

  LiseBenedi: Takk, så hyggelig kommentar å få! 🙂 Ønsker deg en kjempefin helg, klem

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:10

  Anonym: takk for innspill! 🙂 Blir sikkert et par hvite vegger, men langt i fra alle tenker jeg!

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:13

  Emma: Tusen takk! 🙂 Neei, vet ikke helt hvilke forelesninger. Men det var typ priselastitet, skiftende etterspørsel, goder, velferdssamfunn, skatter og avgifter, BNP, finne ut av optimal pris, optimal kvantum, regne ut MED avgift og monopol. Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:14

  Anonym: takk for innspill – selv om det ikke er lov til å kalle seg gammel når man er 36 😉 Jeg kommer 95% sikkert til å beholde gjestetoalettet mtp verdien, bare litt ønsketenkning der.. Håper jeg kan finne et bittelite badekar som passer inn likevel!

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:17

  Anonym: ja enig med deg i grunn!

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:17

  Marita: det skjønner jeg veldig godt! Tusen takk for det 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:20

  marte josefine: så spennende med hus! Og Ringshaug er jo så fint 🙂 Tusen takk for tips, skal absolutt sjekke ut Thomas Hill. Aldri hørt om tidligere. Klem

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 18:21

  Anonym: JA, jeg har et duftlys, og det er så fantastisk. Men fader så dyre, hehe :O Mitt er hvitt, det i gull har jeg ikke prøvd enda. Tusen takk <3

 • Reply Laila Monica Nikolaisen Ribsskog 21. oktober 2016 at 21:39

  Her ser man at HR leder skriver at psykiater har holdt igjen tvangsinnleggelse.

  Altså er det snakket om og vurdert.

 • Reply Anonym 21. oktober 2016 at 22:25

  Personlig ville jeg ønsket et større bad, men jeg leser av kommentarene at det gunstigste er å beholde gjestetoalett pga verdi ved salg – men jeg skjønner ikke dem som begrunner at det er greit å ha pga da slipper man fremmede som bruker ens private bad. Pleier ikke de fleste man har på besøk i ens hjem å være familie el venner?? Det er da ikke noe rart eller ekkelt i at de bruker samme toalett som huseieren? Hvis noe føles det heller sært å henvise gjester til et annet toalett, fordi ens eget da er for godt?? (mulig jeg overtenker her, men likevel, haha)

 • Reply Ida Wulff 21. oktober 2016 at 23:28

  Anonym: hehe, ja du sier noe der. Men kanskje tanken er om man har huset fullt, så kan folk fremdeles gå på do selv om dusjen er opptatt :p Jeg vet ikke. Jeg alene har vel egentlig ikke bruk for noe gjestetoalett, mine gjester er hjertlig velkommen til å sitte på min «private do»!

 • Reply Maria 22. oktober 2016 at 00:11

  Hvor putter du ikke vaskemaskinen på gjestedoen så får du plass til badekaret? Skjønner absolutt ikke hvorfor folk sier du trenger en gjestedo. Er ikke akkurat som om leiligheten er så stor at du må gå langt til din «private» do. Synes personlig at gjestedlen er ett bortkastet rom. Tror de fleste hadde blitt gladere for ett større bad med tanke på at de fleste av oss ikke har folk over gulvet hver dag.

 • Reply Anonym 22. oktober 2016 at 10:20

  Vil prøvd å få gjestetoalett til vaskerom jeg😊

 • Reply Hilde 22. oktober 2016 at 15:17

  Gleder meg virkelig til å se hvordan det blir, er kjempegøy å følge med på leilighetsprosessen din 😀 Får så lyst på eget krypinn selv også..*Drømmesegbort*

  Lurer på hvor du har funnet fonten til «leiligheten min»? Den var skikkelig fin!

 • Reply Karoline 22. oktober 2016 at 15:31

  Hei Ida! Ser du har fått kommentar i forhold til vaske- og tørketrommel i ett. Jeg bor alene og jeg har dette, fungerer som bare det, men allikevel, om du har plass, ville jeg uten tvil kjørt de separat. SÅ mye mer effektivt når man skal vaske mye (det samler seg gjerne opp…). Da er det lite effektivt å vente 6-7 timer på at maskinen skal bli ferdig. Hos meg var det enten det eller kun vaskemaskin som var alternativet, og sånn sett ville jeg selvfølgelig valgt det samme igjen, men kunne jeg valgt en av hver, så ville jeg ikke nølt med å velge det. Lykke til med innflytting når den tid kommer! 🙂 Det blir spennende å følge deg på veien.

 • Reply Ida Wulff 22. oktober 2016 at 18:34

  Hilde: så gøy at du vil følge med på det! 🙂 åh, den fonten blir det vanskelig å hjelpe med! lastet den ned fra en eller annen random fontside som jeg rotet meg inn på, betalte for den også hvis jeg ikke husker feil!

 • Reply Ida Wulff 22. oktober 2016 at 18:34

  Karoline: tusen takk for innspill! 🙂 Tar det 6-7 timer hvis den både skal vaske og tørke? Jeg vasker maks tre maskiner i uken – så kanskje det ville funket for meg å ha en kombi..? hm hmm…

 • Reply Victoria Larsen 23. oktober 2016 at 00:26

  Så utrolig spennende! Gratulerer 🙂

 • Reply Miriam 23. oktober 2016 at 12:11

  Wow! Det kommer til å bli så lekkert! Elsker Jonathan Adler! Gleder meg til å se bilder fra leiligheten når den er ferdig! 🙂

 • Reply Thea 23. oktober 2016 at 14:00

  Min kombi fra Electrolux bruker 4-5 timer 🙂 veldig fornøyd!

 • Reply Yasmin 23. oktober 2016 at 14:04

  Når skal den stå ferdig? Den ser kjempefin ut! Gleder meg til å se hvordan du innreder. Så spennende:)

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:30

  Thea: ok, takk for tips 🙂

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:32

  Yasmin: første kvartal 2018. Så det er over ett år til, helt uutholdelig, hehe. Da jeg kjøpte den var det snakk om sommeren 17, men sånt kan man visst aldri helt vite 🙂

 • Reply Anonym 23. oktober 2016 at 16:29

  Leiligheten din ser kjempe fin ut 🙂 Men jeg ville også droppa gjestewc og heller hatt en bod til støvsuger, vaskeutstyr og alt det andre som ikke er fint å se på, men alikevel er et must å eie 🙂

 • Reply Kamilla Haaland 23. oktober 2016 at 18:23

  Gratulerer med ny leilighet! Planløsningen virket jo helt super!

 • Reply Madelen 23. oktober 2016 at 22:53

  Svar; Ja, ok. Jeg skjønner for så vidt at du ikke vil legge ut nøyaktig hvor du bor her på bloggen. Men, håper du poster masse bilder fra prosessen; før, etter og under 🙂

  Ønsker deg en fin uke!

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 23:20

  Madelen: det skal jeg absolutt gjøre 🙂 takk det samme!

 • Leave a Reply