Hverdagsliv

I GODE OG ONDE DAGER

22. oktober 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Beklager looken, venner. Jeg får ikke sove om nettene, og skulle ønske jeg kunne si at det kun er fordi jeg er syk. Men det er ikke bare fordi det nærmest er umulig å sove når både nesa og halsen er tett – det er også fordi jeg angster over skolen. Når jeg skoleangster, er det som om jeg glemmer alle prioriteringene mine. Å naile skolen blir det eneste som står i hodet på meg, og det utløses så klart av at det er noe jeg ikke får til. For første gang i løpet av min tid som student vurderer jeg å konte en eksamen, bare for å få ro i sjela og kunne konsentrere meg om de andre fagene. Men vi får nå se. Jeg vet jo at jeg er en slow learner, og at det blir veldig bra når jeg først lærer. De positive tankene, vet dere. 

Som dere kanskje kan se på interiøret, er jeg ikke hjemme hos meg selv. Jeg har rømt hjem til mamma og pappa for å gjøre meg ferdig med å være syk. Og for å lese. Sofaen på kjøkkenet er blitt min faste plass, og her lå jeg for noen timer siden og ropte: hjelp meg da, redd meg da, fra denne jævla matten! Mamma svarte at det skulle hun gjøre, og så kom hun og slang et pledd over Macen min. Sånn. Komisk nok så hjalp det litt. Nå har jeg pakket vekk grafene mine, og konsentrerer meg om merkevarebygging i stedet. Det liker jeg. 

Jeg håper dere ikke tar dette som klaging. Jeg syns bare det er like viktig å blogge på de dårlige dagene som på de gode dagene. Selv leser jeg sjeldent blogger, blant annet fordi det kan få meg til å føle meg utilstrekkelig. Jeg mener – hvor orden på livet er det egentlig lov til å ha? Har du aldri oljesveis, tett nese, søvnløse netter, problemer med IQ’en eller ostepop-cravings? Takk for meg. 

58 Comments

 • Reply Alina 22. oktober 2016 at 18:41

  DIGGER deg 🙂

 • Reply Anne 22. oktober 2016 at 19:25

  Åhh jeg føler sånn med deg! Jeg kjenner meg virkelig igjen i det du skriver. Sykdom og enorme mengder skole er ikke en bra kombinasjon.

  Jeg stemmer rett og slett for gratis utlevering av supre immunforsvar til alle studenter!

  Og du forresten, den looken er ingenting å beklage! Du skulle sett meg som syk du! Haha 🙂

  God bedring Ida <3

 • Reply Stella 22. oktober 2016 at 20:39

  Igjen som i går kveld. TAKK for innlegget! Jesus så godt det er å høre andre sliter. Jeg sover ikke, kaster opp, og er helt dårlig, men inntil videre biter jeg tenna sammen. Må jeg konte så ok, da får det bli slik.

  Lykke til… vi overlever og sånn, sier vi….. Jada… alt går til slutt, på den ene eller andre måten.

  Takk for at du blogger på slike dager som dette, risikoen er at du blir ansett som en hakket mer seriøs blogger enn enkelte andre… regner med du lever greit med det 😉

 • Reply Camilla Acklam 22. oktober 2016 at 20:48

  En av de mange grunnene til at jeg elsker bloggen din, er at du faktisk er ærlig om at skolearbeidet er noe altoppslukende dritt i blant. Det er det ikke mange som er 🙂

 • Reply sol 22. oktober 2016 at 20:55

  Er samfunnsøkonomi værre enn bedøk?

 • Reply B 22. oktober 2016 at 21:27

  Det er derfor jeg kun leser din og Sophie Elise sin blogg.. Ærlig og direkte, uten filter på det meste. Jeg meldte meg på bedøk ved siden av organisasjon og ledelse (deltid begge to vel og merke), samtidig som jeg er i mammaperm. Når jeg så de første mattestykkene fikk jeg angst. Redd for å ikke forstå, redd for å ikke forstå i tide. Eksamen venter jo ikke på at jeg skal bli klar. Jeg har forstått at sitter jeg med det lenge nok og aktivt prøver, så vil jeg forstå det til slutt, selv om jeg trur jeg er et naut til tider. Når det går opp et lys eller to = verdens beste følelse! Hva har du tenkt til å sikte deg inn på etter endt bachelor? Nå tenker jeg jobb/karriere.

 • Reply Ida Wulff 22. oktober 2016 at 22:01

  sol: nei, i utgangspunktet ikke. Bedøk er et revisjonsfag, samføk er et samfunnsfag.

 • Reply FA 22. oktober 2016 at 22:27

  Fy faen, digger deg! Selv om det kanskje ikke er så mye trøst, så er du ikke alene om å skoleangste for tiden. Godt å se at bloggere også er normale mennesker som kan spise ostepop og ikke se photoshoppa ut 24/7 <3

 • Reply Henriette 22. oktober 2016 at 22:36

  Skjønner deg veldig godt, og masse lykke til! Klem fra en som hadde samfunnsøkonomi på MH for 1 år siden og som greide det sånn passe på 2. forsøk 🙂

 • Reply Henriette 22. oktober 2016 at 22:43

  Du er så flink student du. Skal bruke søndagen på å rive meg i håret jeg. Går på HK Oslo selv 🙂 1 året, og kjenner eksamensnervene kommer snikende på meg alt…

  Du får ha god bedring, og ønsker deg en fortsatt fin helg 🙂

 • Reply Anonym 22. oktober 2016 at 22:49

  hvilket studie går du?

 • Reply Siri 22. oktober 2016 at 23:38

  Kommenterer egentlig aldri, men slenger av gårde et hjerte til deg fordi jeg kjenner meg så innmari igjen. Og det er så sjukt godt å se noen som blogger om ting som er vanlig og vanskelig, ikke bare pent og pyntelig.

  Hvis du trenger et tips (tips hjelper egentlig aldri, men la gå) :

  Stopp opp, pust og fortsett med det som virker viktigst. Tiden går uansett hva du fyller den med, og det er ikke farlig å konte 🙂

  <3

 • Reply Rikke 22. oktober 2016 at 23:47

  Takk for at du blogger selv på dårlige dager, det betyr mer enn du tror!

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:07

  Siri: takk for hjertet <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:07

  Rikke: <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:08

  FA: <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:08

  Henriette: godt at man alltids kan prøve igjen! 🙂 Klem til deg <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:08

  Henriette: tusen takk, masse lykke til med slutten på førsteåret ditt! <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:09

  Alina: <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 00:09

  Anne: ja fy søren, si i fra hvor den utleveringen skjer 😀 hehe, tusen takk <3 kelm

 • Reply Kristine 23. oktober 2016 at 00:52

  Årh, så godt at du også kan dele skoleangst. Jeg har selv hatt nesen i boka i hele lørdag, å jeg begynner å bli såå lei. Du inspirerer meg så mye, så jeg lurte på om du kunne laget et innlegg på hvordan jeg kan øve på fks matte? er så vanskelig!

  Lykke til med eksamen! Heier på deg:)

 • Reply Line 23. oktober 2016 at 04:15

  Amen! Digger deg!

 • Reply Anonym 23. oktober 2016 at 04:25

  Du er ikke alene om å ha kjipe dager, men det håper jeg du allerede vet 😊 jeg kom forresten akkurat på den gangen du ble borte på tusenfryd, om det var et PR-stunt eller ikke aaaaner jeg ikke, men morro håper jeg du også synes det er uansett! Jeg digger deg og håper du slutter å angste over eksamen, fordi er det en som får det til er det deg! Virker som om du har viljestyrken på plass til å klare det her, og nå er du jo kjempe nærme mål 😊 Jeg eier ikke viljestyrke, så jeg gruer meg sånn passe mye til å starte på bachelorgraden til neste år…

 • Reply silje 23. oktober 2016 at 11:37

  Jeg skjønner såå godt hvordan du har det! Forrige semester hadde jeg mikro, makro og matte for økonomer, og jeg var helt sikker på at jeg måtte droppe ett av fagene fordi jeg syntes det var så vanskelig, spesielt med matten. Men det ble bedre altså! Etter mye jobbing og klaging knakk jeg koden, og endte opp med to Cer og en B. Stå på, det kan gå så mye bedre enn du tror :))

 • Reply Julie 23. oktober 2016 at 12:34

  Kontet et fag på masteren. Tror jeg gikk fra D til A takket være det valget.

 • Reply Marianne 23. oktober 2016 at 12:43

  Jeg kjenner meg sånn igjen i det der skolestresset, må si det er veldig forfriskende med en toppblogger som skriver om ting det faktisk går ann å kjenne seg igjen i 🙂 Lykke til med matteeksamen og god bedring, selv gråter jeg over et statistikkfag for øyeblikket 😛

 • Reply lixil 23. oktober 2016 at 13:52

  Du har min største sympati, og jeg syns du er superflink som står på og er positiv! I sommer syntes jeg det var en super ide å ta dobbel studieprogresjon, nå, med tre uker til første eksamen, syns jeg at «sommer-meg» kan ta seg en bolle. For en sabla dårlig ide XD

 • Reply Sigrid 23. oktober 2016 at 14:00

  Synes du er så flink jeg ! Stå på Ida <3

 • Reply silje hem 23. oktober 2016 at 14:01

  Heia!

  Jeg bare lurte på om det nå er Høyskolen Kristiania du går på?

  Søker litt rundt på markedshøyskolen, og Høyskolen Kristiania er det jeg får opp..Stemmer dette? :):)

  Masse god bedring:*

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:28

  silje hem: ja, det stemmer 🙂 Av en eller annen grunn har de bestemt seg for å bytte navn. Sikkert ikke det smarteste med tanke på nye søkere. Tusen takk, klem <3

 • Reply Siv 23. oktober 2016 at 14:30

  Du er min favorittblogger.

  <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:31

  Julie: å så bra, grattis 😀

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:31

  Marianne: tusen takk, Marianne <3 og masse lykke til med statistikkfaget ditt! Klem

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:32

  Sigrid: tusen takk, Sigrid <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:47

  silje: Så flott Silje, gratulerer med det 🙂 Håper jeg kommer like godt ut av dette semesteret! Klem

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:47

  Siv: <3

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:53

  Anonym: takk for fine ord <3 viljestyrke kan man heldigvis alltid jobbe med 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 23. oktober 2016 at 14:54

  Kristine: så hyggelig, Kristine <3 det kan jeg gjøre hvis jeg knekker koden, men akkurat nå føler jeg ikke at det er mitt «kall» å komme med mattetips. Akkurat nå er mitt beste tips å se på Youtube-videoer av folk som løser oppgaver, hehe. Tusen takk, og lykke til med matten din!

 • Reply Sarah 23. oktober 2016 at 15:27

  Fy faen jeg elsker deg. Du er så ærlig. Lykke til videre med matten og god bedring <3

 • Reply Marte 23. oktober 2016 at 15:34

  GOD BEDRING!!

 • Reply Liv 23. oktober 2016 at 15:50

  Hei, vakre og skjønne deg.

  Merket virkelig at jeg nesten ble litt glad da jeg så disse bildene. Kanskje teit og slemt av meg, men du virker så utrolig human! Virker nærmest som om alle andre bloggere nailer alt og ingenting, og har overskudd til å trene kl 6 om morgenen. Men de velger å ikke dele de dårlige øyeblikkene deres. Men det gjør du. OG derfor elsker jeg å gå innom bloggen din. Håper alt med eksamen ordner seg, du er ikke alene om det – og du virker som en ordentlig smart jente som kommer til å finne ut av dette til slutt. Så masse lykke til og god bedring!

  klem

  Klem

 • Reply Ine 23. oktober 2016 at 17:26

  Imponert over at du postet dette. Imponert og glad for at du poster kontrastene i livet ditt. Du tar skikkelig ansvar for at du er et forbilde. Har aldri tvilt et sekund på at du er et godt forbilde uansett da 😉

 • Reply Elin 23. oktober 2016 at 17:53

  Husk at det er lov å klage innimellom, tror faktisk det er litt sunt 😉

 • Reply Andreas 23. oktober 2016 at 21:11

  Hei Ida!

  Om du behøver noe hjelp med økonomien er det bare å si ifra, så skal jeg prøve å hjelpe etter beste evne

  Jeg går 2. året på master på Høyskolen Kristiania og har hatt Samfunnsøkonomi og et mer avansert fag som heter Økonomisk Analyse. Det hørtes kanskje rart ut, men økonomi er et av fagområdene jeg finner mest interessant. Samtidig jobber jeg som veileder på biblioteket 3 timer i uka hvor det stort sett går i økonomi og kvantitativ metode. Du kan altså få hjelp og skolen betaler for det

  Jeg har også to medelever fra masteren som jobber på biblioteket med veiledning. De kan helt sikkert bistå like godt som meg.

  Du kan booke og lese litt mer om oss på:

  http://biblioteket.kristiania.no/faglige-studentassistenter/?feedback_url=http%3A%2F%2Fbiblioteket.kristiania.no%2Ffaglige-studentassistenter%2F&presentation_mode=1&planyo_lang=nb&resource_id=20540&mode=resource_desc

 • Reply Christine 23. oktober 2016 at 23:28

  Synes det er helt innafor å skrive om de dårlige dagene også! Lurer på om du vet hvor telysholderne er fra? De var råfine!

 • Reply Anna 24. oktober 2016 at 09:42

  Aaah, Ida! Du er som et friskt pust i bloggverdenen!

  Gikk nettopp igjennom noen andre blogger og innså, uten å være klar over det før, at jeg faktisk hadde blitt litt nedfor av å lese om alle de perfekte livene. Så kom jeg inn på din blogg og ble bevisst at jeg følte meg nedfor fordi alle andre har «så jævla orden på ALT. Hele tiden».

  Jeg er glad for at du påpeker at det bare er juks! Jeg elsker deg!

 • Reply annielistic 24. oktober 2016 at 11:30

  Uff ja, der så du ikke frisk ut! Men søt som bare det uansett da 🙂

  Jeg er for deling av det uperfekte også jeg, btw så fikk jeg sykt ostepop-crawing nå… haha <3

  Håper du føler deg bedre, og at du ikke angster så mye mer over skolen – det er så stress. Vet akkurat hvordan det føles! Stå på, men ikke slit deg ut <3

 • Reply Lisa EH 24. oktober 2016 at 12:29

  Hahaha, du er bare SÅ herlig! Du klarer deg, jeg har aldri tvilt på deg 🙂 Masse masse lykke til med eksamen! Stå i det, så herlig når det er over. Klem fra meg

 • Reply Elisabeth 24. oktober 2016 at 14:07

  Takk for at du blogger om dette! Selv måtte jeg sette studiene på vent pga skoleangst. Er desverre ikke alle som forstår at det er en forferdelig følelse. Lykke til <3

 • Reply Mona 24. oktober 2016 at 17:17

  Digger deg! Helt enig, ikke sunt å leke frøken perfekt, for det er nemlig ingen!! 🙂 god bedring 🙂

 • Reply anonym mynona 25. oktober 2016 at 06:12

  Bloggen din er helt fantastisk <3 <3 De perfekte kan bare gå å legge seg! For når man når «perfekt» så er ikke det bra nok heller. Ja det er slitsomt å være syk, har hatt tett nese hele uken, spesielt ille er det når man ligger i senga. Da blir det alltid tett. Skjønner at det er stressende spesielt når det både er matte og merkevarebygging. Men lykke til.

 • Reply Kristine 25. oktober 2016 at 12:56

  Liker veldig godt at du skriver om studier, og hvor kjipt det kan være. Syns det er veldig interessant å lese om siden det er noe jeg kan relatere meg til.

 • Reply Ida Wulff 25. oktober 2016 at 16:48

  Kristine: og jeg digger at jeg har lesere som forstår og kan relatere seg til akkurat det. Ellers tror jeg nesten det hadde vært umuulig for meg å blogge og studere samtidig noen ganger <3

 • Reply Michelle 31. oktober 2016 at 17:25

  Synes det er veldig fint at du også skriver om dårlige dager, ikke bare om gode! For det er vel ingen bloggere som kun har gode dager hvor alt går på skinner? Det er godt for oss som kjenner oss igjen å kunne lese at andre også har det sånn. Jeg liker bloggen din og måten du skriver på veldig godt, du fremstår veldig ærlig og åpen, ikke bare overfladisk som mange bloggere fort kan bli. Stå på videre 🙂

 • Reply Ida Wulff 3. november 2016 at 22:35

  Michelle: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 3. november 2016 at 22:37

  Anna: <333

 • Reply Ida Wulff 3. november 2016 at 22:39

  Ine: <3

 • Reply Ida Wulff 3. november 2016 at 22:40

  Liv: takk, du er snill <3

 • Leave a Reply