Hverdagsliv

ANDRE STUDENTER SOM FAILER

16. november 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a7 preset I dag måtte jeg utsette et møte med en samarbeidspartner fordi jeg ikke fikk dusjet. Takk til huseier som tok seg tid til å advare meg om at varmtvannet ble borte om fire minutter. HEHE. Selv om jeg sikkert hadde hatt godt av en skikkelig kalddusj, sånn som jeg svimer rundt i min egen verden om dagen.  

Jeg har en oppfatning av at studenter elsker å høre om andre studenter som failer. Så, vil du vite hva jeg driver med om dagen? Jeg skriver en individuell hjemmeeksamen i et fag som heter strategi og markedsmakt. En kombinasjon av at denne oppgaven teller 100% av karakteren i faget, og at foreleser snakket fullstendig over hodet på meg, har gjort at jeg har unnet meg selv å gå glipp av 90% av disse forelesningene. Hvorfor gå dit og bli mer forvirret, skrivingen fikser jeg jo uansett. Luksus med en eksamen hvor alle hjelpemidler er tillatt, dette klarer jeg på egenhånd. 

Men nå, vet du… Når disse 22 yndige sidene skal skrives og leveres: det hender jeg angrer på at jeg ble født. Dette kommer ikke til å gå bra! Men det er helt greit, som jeg liker å si til meg selv. Jeg trenger ikke dette faget i det virkelige liv. For jeg leser allerede mer Dagens Næringsliv enn Se og Hør, og jeg ser allerede mer på Brennpunkt enn på Kardashians. Bare synd at karakteren ikke kommer til å være et bevis på det… OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a7 preset Så ja, resten av uken blir det en del skriving, ansiktsgnikking og hårtvinning på denne jenta. Sikkert smågodt også, selv om det kjennes ut som om kroppen min ikke har fått i seg grønnsaker siden i fjor. Nå skal jeg uansett glemme livets plikter og dra på trening med Ida Caroline. Håper det gir meg såpass mye energi at jeg orker å skrelle noen grønnsaker til kvelds. YOLO! 

31 Comments

 • Reply Marte 16. november 2016 at 15:13

  Tusen takk for at du gir et ekte virkelighetsbilde av ting!

  Det som gjør bloggen din så bra er at du ikke fremstiller livet som en rosa «boble».

  Masse lykke til med eksamen! :))

 • Reply Emma 16. november 2016 at 15:29

  Lykke til med eksamen og kos deg på trening 🙂 Jeg føler med deg, du er ikke alene, men det vet du sikkert hihi.. Bare noen få igjen så har vi juleferie. Etter det kommer siste semester til å gå fort 🙂

 • Reply Victoria Larsen 16. november 2016 at 15:49

  Håper du får en fin dag 🙂

 • Reply Tina 16. november 2016 at 16:07

  Det faget der var drepen for oss og! Ga opp halvveis omtrent…

 • Reply krist.in 16. november 2016 at 16:15

  kjenner meg igjen fra da jeg var student i fjor ja! masse lykke til !

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 16:37

  krist.in: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 16:42

  Victoria Larsen: Takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 16:42

  Tina: blæ! Virker som resten av klassen også føler seg ganske lost. Så godt å høre at vi ikke er en dum klasse på en måte, hehehe….

 • Reply Sofie 16. november 2016 at 17:49

  Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! De semesterene jeg har skoleeksamen tenker jeg at det er SÅ mye bedre med hjemmeeksamen og hjelpemiddel, men når jeg først sitter med en svær hjemmeoppgave som tar for alltid å skrive, så virker det mye bedre å sitte 6 timer på skolen, haha 😀 Lykke til med resten av oppgaven, og ha en finfin kveld!

 • Reply Emma 16. november 2016 at 17:54

  Haha, føler smerten din så sykt! Jeg leverte den i går, sa bare til meg selv at 16 sider får holde også får det gå som det går. GLED DEG til å trykke lever!! Tips: Bruk stikkordsregisteret bakerst i global capitalism-boken, så slipper du å pløye gjennom AALT…

 • Reply Vilde 16. november 2016 at 18:47

  Jeg prøver ikke å være frekk nå, for jeg digger deg og jeg digger bloggen din. Din blogg er en av to jeg faktisk gidder å lese fast, så det sier litt.

  Men å utsette et møte med samarbeidspartner fordi du ikke fikk dusjet? Det høres litt uprofesjonelt ut? Altså, med mindre du virkelig ikke hadde dusjet på mange dager og luktet forferdelig kan ikke jeg se på det som en gyldig grunn til å utsette et møte. De har mest sannsynlig lagt andre ting til side og satt av tid til å møte deg?

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 19:58

  Vilde: på den ene siden er jeg enig, på den andre siden ikke. Jeg var på et sted som badet i sigarettrøyk i går kveld og hadde fett hår – og sånn vil jeg ikke gå i møter. Jeg foreslo forresten skype-møte på samme tidspunkt, men det ble heller utsatt. Så vet du det 😉

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 20:01

  Emma: tuusen takk, og lykke til til deg også! <3 Siste semester kommer til å bli fantastisk, med mindre man har noe å konte, hehe. Kanskje vi sees på kvantitativ metode? 😉

 • Reply Emilie 16. november 2016 at 20:57

  Så du forrige ukes brennpunkt om lakseevntyret? Hva tenker du om sushi inntaket ditt etter den epsioden? Jeg skal aldri spise oppdrettslaks igjen i hele mitt liv!

 • Reply Hanne 16. november 2016 at 21:09

  Et fag fra eller til er ikke så viktig – er så glad for at du har et godt syn på! Alt for mange i dagens samfunn som ikke har det. Du er et veldig godt forbilde, Ida, og jeg elsker å lese bloggen din 🙂 Du er menneskelig, noe som mange andre blogger ikke prøver å fremstå som på bloggene sine!

 • Reply Hedda 16. november 2016 at 21:44

  Hei! Hvilke gruppetimer liker du best? Trenger litt inspirasjon på treningsfronten 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 21:54

  Emilie: nei, den har jeg ikke sett og i såfall tror jeg ikke jeg skal se den heller.

 • Reply Ida Wulff 16. november 2016 at 22:21

  Hedda: Hei 🙂 jeg liker de fleste gruppetimer bortsett fra boksing (hanskene stinker..) og bodypump (pga hastverk, ikke tid til å jobbe med teknikk). Det var kanskje ikke så mye til hjelp, men ja, jeg liker alt annet 😉

 • Reply Anonym 17. november 2016 at 13:10

  Ååh, Ida jeg føler med deg da jeg har tenkt akkurat det samme i et fag som heter vitenskapsteori og metodologi. Ettersom vi har hjemmeeksamen «er det ikke så farlig» fordi jeg fikser skrivingen uansett. Vell, HAHA! Vi får se på det. Uansett; masse lykke til, og jeg heier på deg! 🙂

 • Reply Johanne 17. november 2016 at 15:12

  Hei! Det er deilig å høre at mennesker man anser som oppegående og flotte, også sliter med en eksamen av og til 🙂 Vi kommer til å klare oss kjempefint! Stå på!

 • Reply Harry høkkert 17. november 2016 at 17:32

  Gi blaffen i studiene, gjør som meg å bli murer i stedet😬

  Da slipper man å bekymre seg for hygiene og den slags😂

  Ønsker deg uansett lykke til med studiene👍🤘👍🤘

 • Reply Kjersti 17. november 2016 at 22:36

  Hei Ida! Litt ute av det blå. Husker at du skrev om bio oil i vår, og at du skulle teste det over en periode. Bare lurer på hvordan det gikk? Vurderer å kjøpe det til samboeren min som har noen arr i ansiktet etter acne.

  Mvh. Kjersti

 • Reply Marie 18. november 2016 at 13:16

  Tusen takk for at du deler dette! Vi er flere i samme båt. Føles litt bedre å ikke være alene 🙂 Stå på, det går ofte bedre enn vi frykter!

 • Reply Rebekka 18. november 2016 at 14:41

  Hei. Jeg har lest bloggen din fra å til i flere år. Men etter jeg så at vi faktisk går på samme skole, å skriver en del om studielivet er jeg stadig vekk innom 🙂

  Jeg går i andre klasse på markedsføring og salgsledelse, å er midt i eksamens helvete selv. Har et fag som heter salgs strategi med en lærer som snakker HELT over hodet på oss å. Kan det være at vi har samme lærer? Erik (skal ikke henge han ut med etternavnet).

 • Reply Ida Wulff 18. november 2016 at 14:46

  Rebekka: Hei! 🙂 Salgsstrategi har jeg ikke hatt, men er det Eirik H du har? I såfall: jeg følte meg helt lost da vi hadde han i markedsføring, men han vokste på meg og nå har vi tryglet om å få han som veileder på bachloroppgaven vår! Han er veldig hjelpsom og flink, så kanskje du kan gå og snakke med han på tomannshånd hvis det er noe du ikke skjønner?

 • Reply helle 19. november 2016 at 12:35

  hhaha, jeg liker så godt at du er så åpen, og rett frem! stå på!

  ps: du STRÅLER for tiden <3

 • Reply Sofie P 19. november 2016 at 15:00

  Dette fikser du! Prøv å få en oversikt over pensum, bruk det du allerede kan, se hva du kan knytte til oppgaven og forsøk å lag en logisk disposisjon. Dette kan du vel fra før, men jeg synes det er en grei fremgangsmåte, i hvert fall! Leverte akkurat en hjemmeeksamen selv i går, og det skal være tungt, altså. Hold motet oppe, det ordner seg alltid 🙂

  Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2016 at 21:07

  Emma: for å være helt ærlig: jeg kjøpte aldri boken……. 🙂 Men takk likevel! <3

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2016 at 21:07

  Hanne: <3

 • Reply Martine 12. november 2017 at 23:23

  Hei! Elsker bloggen din! Vet dette er en veldig gammel post, men håper på å få svar for det! Sitter med eksamen nå i Strategi og Makedsmakt (dere var visst ikke siste kullet som fikk dette helvetesfaget, hehe) og lurte derfor på hva deres valgte å skrive om, eller om du har noe tips til hva man kan skrive om at all? Vi er helt blanke!

  På forhånd tusen takk :*

  Mvh Martine

 • Reply Ida Wulff 16. november 2017 at 20:58

  Martine: Å neeei stakkars! Så ikke kommentaren din før nå 🙁 Jeg skrev om Uber, og klarte faktisk å få en B selv om det føltes som en stryk. Skrev hele oppgaven om igjen sånn 10 ganger, føltes helt håpløst. Jeg har en _uferdig_ versjon av den individuelle eksamenen min, så mail meg på ida.wulff@hotmail.com hvis du vil ha den, kanskje den kan være til hjelp! Stor klem

 • Leave a Reply