Hverdagsliv

DU BURDE TRENE NÅR DU HAR MENSEN

27. november 2016

Skrevet i samarbeid med Libresse OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                              – MENSEN OG TRENING – 

Hei og hopp, og god søndag i solen! I dag har jeg vært på trening – selv om jeg har mensen. Javel, tenker du. Men det er en grunn til at jeg forteller deg det. 

Jeg har nemlig inngått et samarbeid med Libresse, og skal i tiden framover skrive noen innlegg i forbindelse med deres RED. FIT– initiativ. Kort fortalt: når det kommer til trening og mensen finnes det masse fordommer. Mange tror at det er skadelig å trene når de har mensen, og at man presterer dårligere på trening. Dessuten er mange redde for at noen skal se at de har mensen på trening. Libresse syns det er på tide at vi prater om hvordan mensen faktisk påvirker kroppens forutsetninger ved trening, og at vi bryter tabuet. Mensen er noe man bør kunne snakke om, ikke bare med sine venninner,men også i skolegymmen og idrettslagene.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                                                    – IN MY GYM BAG – 

Det første du bør vite er at det ikke er skadelig å trene når du har mensen. Jeg leste noe som faktisk overrasket meg i på denne siden. Og det er at i første fase i syklusen, altså når du blør, er den tiden på måneden hvor du er mest lik som en mann. Grunnen til det er at hormonnivået i eggstokkene er svært lavt. Man føler seg kanskje dritt, men det er noe man kan gjøre noe med. 

Hvis du trener når du har mensen, kan det blant annet lindre symptomer som magekramper. Hvis du nå tenker: hah, da vet hun ikke hvordan det er å slite med mensensmerter, så kan jeg forsikre deg om at jeg vet det veldig godt. Jeg er en av de «uheldige» som får vondt i magen og ryggen – da jeg gikk på videregående fikk jeg til og med innviglet to fridager i måneden, fordi jeg ble sengeliggende da jeg fikk mensen. Jeg kan skrive under på at fysisk aktivitet er blant det som virkelig hjelper, selv om det kanskje er det som frister minst.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dessuten produserer kroppen din endorfiner når du trener, og det kan gjøre deg gladere og mer avslappet. Jeg kjenner i hvertfall på den sprudlende lykkefølelsen etter endt trening, selv om jeg alltid hater livet litt mens treningsøkten pågår. Selv om det ikke er farlig å trene når du har mensen, så er den nevromuskulære kontrollen litt nedsatt i denne fasen av syklusen. Selv velger jeg litt lettere trening når jeg har mensen, for eksempel en morsom aerobic-time eller styrke med egen kroppsvekt. 

Mange kvier seg også for å trene når de har mensen fordi de er redd for at det skal synes på dem. Med alle de gode og velutviklede produktene som finnes på markedet i dag, er sjansen virkelig minimal for at det skal skje uhell eller synes på deg. Så det burde være den minste bekymringen! 🙂  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA I Libresse-magasinet kan du lese masse interessant stoff – skjønnhetstips, treningstips og oppskrifter og så videre. Anbefaler å ta en titt! Selv tenkte jeg å teste ut avokadomasken, den ser ut til å være akkurat det jeg trenger i dag. 

Trener du når du har mensen? Og hva liker du å trene da, i såfall? Selv har jeg tenkt litt på å teste ut yoga som en roligere treningsform, men det blir liksom utsatt gang på gang!

 

33 Comments

 • Reply Ingeborg 27. november 2016 at 14:54

  Pilates:)

 • Reply Jannicke 27. november 2016 at 14:56

  Jeg synes 60 min aerobic timer er hardt nok til vanlig 😜 Så siden dette er lett trening for deg, så lurer jeg på hva du trener når du trener hardt? 😛

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 15:44

  Jannicke: Hehe! Misforstå meg rett, jeg er helt enig! Holder på å dø på sånne 30-minutters klasser også jeg. Jeg trener ikke «hard» styrke, men den tøffeste treningen jeg går på er bootcamp-aktig. Der er det mye løping (spurting) og manualer, så det styrer jeg unna når jeg vil ta det litt roligere 🙂

 • Reply LH 27. november 2016 at 15:45

  Jeg trener når jeg har mensen, men må drøye de første to dagene. Har altfor kraftige smerter, klarer som regel ikke å stå oppreist, jeg får nemlig mensensmerter i beina også :/ Har forsøkt fysisk aktivitet tidligere, dessverre fungerer det ikke de to første dagene for meg. Men resten av uken er det normale treningsrutiner igjen 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 15:53

  LH: uff, så slitsomt 🙁 men bra du får trent resten av uken i hvertfall <3

 • Reply K 27. november 2016 at 15:59

  Jeg vet jeg er veldig heldig, for jeg trener akkurat som vanlig jeg. Om det er ei bainhard styrkeøkt, løpetur, spinning eller pilates, gjør det jeg har lyst til eller planlagt. Har hatt store utfordringer tidligere med oppkast og store magesmerter, men utrolig hva p-pilla har gjort for meg 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 16:28

  K: ja, da er du heldig! 🙂 så deilig! P-piller hjalp også meg da jeg var på mitt verste.

 • Reply Hege Kristin 27. november 2016 at 17:37

  jeg har nesten ingen smerter når jeg har mensen, så å trene gjør ingenting for meg 🙂

  hvis jeg har litt smerter i magen den dagen tar jeg meg bare en paracet før jeg går på trening, så går det fint 😀

 • Reply Aline 27. november 2016 at 17:48

  Haha..man er som en mann i starten av syklusen. Hmmm…er det derfor jeg er så kå…i starten av syklusen?;)

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 17:49

  Aline: hehe. Kanskje?? ??

 • Reply Maren Charlotte 27. november 2016 at 18:40

  Bruker ikke Libresse eller Always siden de tester på dyr 🙂

 • Reply helle 27. november 2016 at 21:18

  hei ida! Som fast leser vet jeg (sånn ca.) forholdet du har til trening og kropp. og jeg digger alt du skriver om kosthold, eksamensperioder og trening. Men, jeg barer lurer på om du ville vært komfortabel med å svare på hvor mye du veier? Det er ikke noe press, eller at jeg ute etter å henge deg ut. Jeg synes bare at du ser så fantastisk sunn ut, og at du gjør noe veldig riktig. Håper det er greit å spørre om, og at du ikke føler deg presset til å svare 🙂 Ha en glimrende fin ny uke!

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 21:48

  helle: Hei Helle 🙂 Jeg vet ikke hvor mye jeg veier, men jeg er en M/38 i klær hvis du kan få noe ut av det. Takk det samme!

 • Reply marie 27. november 2016 at 23:22

  jeg kjenner selv på kroppen hvor godt det er å trene når jeg har mensen, for det letter sånn på smertene. men jeg er en av de som blør noe enormt mye i løpet av hele uka, så jeg må liksom gå med nattbind å greier og passe på å bytte 4-5 ganger i løpet av den aktive delen av dagen. så å dra på trening i den uka har blitt litt uaktuelt. men nå som jeg går på p-piller er det bare 2-3 dager det er såpass ille da. men uten libress ville jeg nesten vært fortapt altså

 • Reply Ida Wulff 27. november 2016 at 23:49

  marie: know the feeling! <3 så fint at du opplever at trening kan lette på smertene 🙂 Klem

 • Reply hei 28. november 2016 at 01:50

  Hvor er jakken fra?? Veldig fin!

 • Reply I 28. november 2016 at 06:57

  Hahahah, Ida!! Nå avlyste jeg nettopp ei sjukt økt med ei venninne nettopp pga. menssmerter… Snakk om å understreke min latterlige dårlige start på uka da! Haha! Å..

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 08:17

  hei: Den er fra Ravn!

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 08:17

  I: åå, unnskyld! Hehe. Ønsker deg god bedring <3

 • Reply Helene 28. november 2016 at 16:19

  Shit, huden din! <3 Hvilken foundation bruker du? 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 16:20

  Helene: Armani! 🙂 Bytter på Designer Lift og Ilumanting silk foundation, her har jeg blandet dem.

 • Reply Anonym 28. november 2016 at 21:50

  Hvor har du kjøpt bagen? 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 21:58

  Anonym: det er en gammel julegave, men den er fra Nike 🙂

 • Reply kjersti 29. november 2016 at 16:07

  Jeg har alltid trent når jeg har mensen

  Det eneste som hjelper meg mot mensensmerter er en knallhard treningsøkt ☺

 • Reply Frøken med mye smerter 29. november 2016 at 19:38

  Jeg drar på trening selv om jeg har mensen. Men kommer smertene, og jeg vil ligge og vri meg i fosterstilling, har jeg ikke noe på et treningssenter å gjøre. Da drar jeg hjem/evt blir hjemme.

  Om jeg så skulle ha trent, måtte jeg ha knasket smertestillende, og det er ikke særlig sunt det heller. Så skulle ønske at mensensmerter bare «forsvant» på mirakuløst vis når jeg trente akkurat som deg..

  Men ja, tror dette er veeeldig individuelt. Er nok ikke noen klinisk studie på at trening fjerner mensensmerter fra livmoren. Bare at trening gir endorfiner, noe som gjør deg glad. Og det kan alltid hjelpe på smerte generelt. Men har man virkelig vonde smerter, kan det ha stikk motsatt effekt.

  Alltids godt tips for å få folk til å prøve og trene, så tommel opp for det! Men kan være irriterende å høre fra andre(når jeg sier jeg har vonde smerter) at «trening skal hjelpe» fordi nei; jeg trener som regel hver dag, det er vanskelig når det føles ut som kniver i magen.

 • Reply Anonym 29. november 2016 at 23:28

  Hvis jenter har vondt når dei har mensen da skjønne eg hvorfor dei droppe trening/gym men hvorfor droppe det hvis dei ikke har vondt og bare kan ta tamponger

 • Reply Amalie 30. november 2016 at 00:11

  Vet du jeg klarer nesten ikke gå de første tre dagene av mensen 🙁 ligger som regel i dusjen eller på badegulvet i fosterstilling hver eneste måned. Men alt er som normalt de siste dagene av mensen og da kan jeg gjerne trene.

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 14:24

  Amalie: uff, stakkars deg 🙁 Hva gjør du da med skole/jobb og sånn de tre dagene? Du burde snakke med legen din om det er noe som kan hjelpe, kanskje du kan begynne på eller endre prevensjonsmiddel! Klem

 • Reply Silje 1. desember 2016 at 22:03

  Heldig dere som får til å trene med mensen! Skulle virkelig ønske jeg fant motivasjon når man startr krampa, oppkast, feber, ryggsmertene, å vri seg i spasme for du vil bare ikke eksister mer. Prøvd mye rarart men på grunn av oppkast,feber, og ryggen makte æ ingen ting anna en å ligg me føtter opp og heng over do. Å smertan starte 2 daga før og bli alt innen det blør:(. Å vare te d e ferdig 🙁 æ å vil træn.. akkurat no e jo livs situasjonen for ikke trene, men vil trene når æ blir skikkelig frisk! Men miste motivasjonen når mensen kommer hver gang «/

 • Reply Lisa EH 1. desember 2016 at 23:08

  Hei! Jeg trener det jeg pleier, kondis og styrke:) Kanskje med litt lavere intensitet og kortere treningsøkter. Og mer vann, siden jeg alltid blir mer dehydrert når jeg har mensen. Klem

 • Reply Silje 2. desember 2016 at 09:27

  Trening føler jeg har en veldig god effekt på menssmerter, men første døgnet er jeg ikke i stand til å kjøre bil engang🙈 Etter å være mamma til to så er mens smerter og fødsel ganske likt, kommer i tak fordi livmora trekker seg sammen. Så for meg er mens smerter lik smerter som det var med rier hvert 5min og 6cm åpning😂 Men for meg må jeg bare gå, klarer ikke styrke trening og må ha løse bukser da jeg har så store blødninger at tampong og bind bare holder 30min av gangen, så her går det i bleier og de er ikke så lett å skjule 😖

 • Reply Lina 3. desember 2016 at 00:59

  Til de som føler at de blør mye, jeg anbefaler åja prøve menskopp!! Synes mensen ble mye mindre plagsom med menskopp, slipper å forholde seg til det på samme måte. De dagene jeg blør mest må den tømmes ca hver fjerde time, men det må man bare prøve seg frem på selv.

 • Reply Hege 4. desember 2016 at 08:09

  Jeg trener når jeg har mensen. Det går helt fint. Jeg trener på bootcamp og der er det styrke og høypuls:)

 • Leave a Reply