Hverdagsliv

HVA JEG EGENTLIG DRIVER MED

28. november 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset God morgen! 

Jeg har ligget i senga og drukket kaffe i en og en halv time allerede. Hvem er det som gjør det på en mandag… Jo, en som er snill mot seg selv fordi det er eksamen i overimorgen! Jeg har ikke engang rukket gjennom hele pensum – denne gangen har jeg vært for nøye. Lest hver eneste side, skrevet notater og tegnet til hvert minste tema. Det må jeg bare slutte med. Ikke bare tar det tid, jeg mister fugleperspektivet mitt på faget også. 

I dag skal jeg til Siri og ha fagdag. Rett og slett prate oss gjennom hele faget, diskutere case og bruke det vi har lært i praksis. Det er mange som spør hva jeg studerer, så det kan jeg tydeligvis ikke gjenta nok: markedsføring og merkevareledelse. Og når vi først er inne på det, må jeg oppklare en ting: markedsføring betyr ikke reklame. Å kommunisere merket sitt, altså å kjøre reklame, det ett fag. Det faget heter markedskommunikasjon. Reklame og sånt = markedskommunikasjon. Og selv i det faget, så gjør vi ikke noe kreativt – vi skal bare analysere oss fram til hvor vi burde kjøre reklame, og gi oppgaven videre til et reklamebyrå. Så hvis du er interessert i å jobbe kreativt i reklamebransjen, er ikke dette et studie for deg. Hadde jeg vært klar over hvor teoretisk dette studiet var, så er det mulig jeg hadde valgt noe litt mer kreativt. For å være helt ærlig! 

Yes. Good talk.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset

32 Comments

 • Reply Stine 28. november 2016 at 13:30

  Kunne ikke vært enig, haha.. Studiet er alt for teoretisk 🙂

 • Reply anonym 28. november 2016 at 14:55

  Kjenner meg sinnsykt godt igjen når du snakker om å miste fugleperspektivet! Har gjort det selv alt for mange ganger. Gått så intenst i dybden på hvert tema og sånt, så renner tiden ut og så er det så mye jeg ikke har rukket. Får sånn OCD hvis du skjønner hva jeg mener.

 • Reply Eva 28. november 2016 at 14:55

  Du er så inspirerende Ida! Studerer selv, men sliter med å finne ut hvordan jeg skal kartlegge pensum før eksamen og hvordan jeg skal jobbe med stoffet. Har du noen effektive metoder du vil dele i forbindelse med forbereding til eksamen?

 • Reply Line 28. november 2016 at 15:42

  Hei!

  Lurer på en ting som ikke har noe med dette innlegget å gjøre. Den decsdent-vesken din. Heter den big shopper? Den er så fin!

 • Reply Ida 28. november 2016 at 16:03

  Har alltid visst hva du studerer, men lurer på hvilken «tittel» du får etter endt bachelor? 🙂 Jeg tar bachelor i økonomi og ledelse, og får tittelen økonom liksom.

  Og vet du har pratet om master, hvordan er den retningen innenfor studiet ditt der? 🙂 Evt tittel? 🙂

  Har også eksamen i overmorgen, i investering og finansiering, så føler med deg i disse tider! Klem <3

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 16:19

  Line: ja, det stemmer! 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 16:22

  Ida: linjen går under økonomi og administrasjon 🙂
  Jeg ønsker ikke å uttale meg om hvilken master jeg har tenkt på, men jeg kommer mest sannsynlig ikke til å gå rett på. Masse lykke til på eksamenen din! <3

 • Reply Anonym 28. november 2016 at 16:27

  Hei, lurte på om du går på kristiania høyskole?

 • Reply Minrefleksjon 28. november 2016 at 16:55

  Synes studiet du går på høres spennende ut. Men kan godt tenke meg det er mye teori og litt tørt. Synes du gjør rett i å være litt snill mot deg selv jeg. 🙂 Og lykke til på eksamen! Klem.

 • Reply not our comfortzone 28. november 2016 at 17:10

  Lykke til med eksamen! Så i et tidligere innlegg at du lurte på hva vi studenter spiser og jeg unner meg nok en del usunt, men prøver også å få i meg masse frukt og grønt. Føler det er bedre for hode – haha!

 • Reply Martine 28. november 2016 at 21:17

  Hei! Jeg lurer på om du vet når NailCare kommer på markedet, og om det kommer? 🙂 Ser det ikke er noen oppdateringer på Facebook-siden deres.

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 21:55

  Martine: Hei! Jeg skal høre 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 21:57

  Anonym: Jeg går på HK ja

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 21:57

  minrefleksjon: tusen takk <3

 • Reply anon nym 28. november 2016 at 23:18

  Hei, hva er du interessert i å bruke dette faget til? kan hende du har svart på dette før men er nysgjerrig 😛

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 23:58

  anon nym: mener du hva jeg vil jobbe med? Jeg har ikke bestemt meg for det. Linjen er ganske bred. Jeg har fordypet meg i endringsledelse og innovasjon, men merkevarebygging er det mest interessante for meg. Den mest ønskede jobben for de som fullfører mitt studie, tror jeg er brand manager (produktsjef) 🙂

 • Reply Ida Wulff 28. november 2016 at 23:59

  anonym: skjønner aaaakkurat hva du mener! Skal ikke være lett å måtte få med seg rubbel og bit, hehe..

 • Reply Ida Wulff 29. november 2016 at 00:06

  Eva: Hei Eva! 🙂 Tenkte jeg skulle skrive et innlegg om det, men har liksom ikke rukket. Jeg gjør det slik:

  1. Leser ett kapittel i pensum, markerer det jeg tror er viktigst.
  2. Leser forelesningsnotatene mine fra det samme kapittelet.
  3. Skriver en oppsummering av kapittelet med korte setninger, modeller osv.
  4. Gjør det samme med neste kapittel.
  5. Når «oppsummeringsheftet» mitt er ferdig, legger jeg vekk alt annet og leser kun på det.
  6. Når jeg føler at det sitter så godt det kan, lager jeg en egen puggeoversikt. Selv om det er mye som handler om forståelse og overblikk, liker jeg å pugge ekstra på modeller, lister og den slags – slik at jeg kan bruke dem riktig når jeg breier ut om min «forståelse».
  7. Siste dag for eksamen tilbringer jeg nesten bare med «puggeheftet», og da legger jeg rett og slett et ark over, og avslører ord for ord etter at jeg har gjettet dem. Ren pugging, haha!
  (8. Når puggingen bare ikke lar seg gjøre, bruker jeg en teknikk hvor jeg legger teorier og modeller rundt omkring i barndomshjemmet mitt. Det er et stort hus jeg kjenner godt. Så legger jeg for eksempel en liste med stikkord i garderoben, en modell i gangen, en teori på kjøkkenet, noe annet på jenterommet og så videre. På eksamen kan jeg da gå mentalt rundt i barndomshjemmet og se på de forskjellige tingene jeg har lagt der. Pleier å funke!)

  Det er i hvertfall sånn jeg styrer og ordner før skriftlig eksamen 🙂 Lykke til med dine eksamener!! Klem

 • Reply Ingvild 29. november 2016 at 05:20

  Ida, håret ditt var så ekstra fint i dag!! Har du striper det igjen?? Er det greit for deg om jeg tar med bilde av ditt hår til frisøren på fredag? Hahah. (Nei, jeg er ikke stalker).

  Syns bare den fargen du har nå er skikkelig fin!❤️ vet du noe om hvilken fargetone osv?

  Mvh Ingvild😘😘

 • Reply M 29. november 2016 at 16:03

  Hei:-) Jeg har også en bred utdannelse(har faktisk hatt teori om endringsledelse og fordypning i innovasjon!) og mange andre ting. Men sliter med å finne jobb:-(. For alle skal ha noen med 20 års erfaring og spesialisering i et fag. Blir ikke vanskelig for deg å finne jobb da:-). Nå glemte jeg helt poenget mitt. Tror jeg.. Nei, du får ha lykke til med eksamener.

  P.S. Blogg mer om du kan! Gjerne flere ganger om dagen:-D.

 • Reply Marita 29. november 2016 at 20:55

  Ta en titt på denne, håper du vil dele og delta

  gjerne😊 Ha en herlig kveld.

  https://www.facebook.com/events/392342897763752/?ti=cl

 • Reply linn 30. november 2016 at 02:18

  du er synnsykt pen , du ligner på blake lively eller hva henne heter i gossip girl , henne blonde:D og du er sykt flink og skrive , hvorfor er ikke du lenger oppe på topp listen?:O skal begynne følge deg fast nå:D

 • Reply Kari 30. november 2016 at 11:22

  Hei! Kan du liste opp de 3 beste og verste fagene innenfor studiet?

 • Reply Tiril 30. november 2016 at 11:59

  Hei!

  Jeg reiser til London neste helg. Lurte på om du hadde noen tips om steder, shopping og spisesteder? Takk

 • Reply Ida Wulff 30. november 2016 at 12:48

  Kari:

  Verste fag:
  -medier, kultur og samfunn
  -strategi og markedsmakt
  -akademisk lesing og skriving
  (- Bedriftsøkonomi)

  Når jeg tenker meg om så er jeg vel «den siste studenten» som har disse 3 fagene, de er så ræva at de blir tatt ut. Skulle ventet et år med å studere ;D

  Beste fagene:
  – merkevarebygging
  – markedskommunikasjon
  – forbrukeratferd
  – organisasjonspsykologi

  Sorry, det ble 4 på hver det 🙂

 • Reply Karoline 30. november 2016 at 13:05

  Har du begynt å pynte til jul enda?

  Kan du legge ut bilder slik at jeg får litt inspo! 😀

 • Reply Oda 30. november 2016 at 13:25

  Hvor er jakken din fra? 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. november 2016 at 15:45

  Karoline: nei dessverre! 🙁 er litt usikker på om jeg skal, siden jeg så vidt skal være hjemme!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 14:22

  Oda: Ravn!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 14:23

  linn: deeet var et fint kompliment, hehe, tusen takk! Så hyggelig at du vil følge meg 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 14:26

  M: ja, det kan nok være lurt å spesialisere seg i noe etter en slik utdanning, men det er jo helt hårreisende at mange med bachelor sliter med å få seg jobb. Håper du finner deg noe snart! <3

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 14:27

  Ingvild: Hei Ingvild! 🙂 Disse bildene er noen uker gamle, men ja, jeg striper med bleking. Klart det!! Hehe. Klem til deg <3

 • Leave a Reply