Hverdagsliv

FOR SPESIELT INTERESSERTE

1. desember 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gi meg selv prisen for verdens beste blogger. For dere skulle bare sett hvor mørkt og gult bildet over var i utgangspunktet. For et talent! 

Og så må jeg bare si at jeg våknet helt rørt i dag morges (formiddag), over hvor fantastisk deilig det var å falle inn i en dyp søvn uten noen bekymringer. Jeg sovnet med det samme jeg la hodet på puta, og sov som en stein gjennom hele natten. Det var noen etterlengtede sovetimer, det. Det ble ikke lange avbrekket, for i dag har jeg hivd meg over neste eksamen. På torsdag skal jeg ha eksamen i samfunnsøkonomi. Og jeg sier bare takk og lov for at jeg har en uke på meg! For her må det øves og øves og øves og øves. Heldigvis er Siri ekspert i faget, og er så snill at hun hjelper en stakkars mattehater. Et tips til alle studenter som sitter som et spørsmålstegn etter en forelesning: få en medstudent som skjønte greia til å forklare det for deg. Noen ganger er det så mye enklere å forstå når det kommer fra en som ikke har tjue års erfaring og to doktorgrader. 

Nå skal jeg rulle meg opp i sofaen her og se en episode av et eller annet før jeg kryper til sengs. Det som eventuelt kan ødelegge nattesøvnen min i natt, er at det kan komme en karakter når som helst. Faget bryr meg midt bak, men det som er spennende er at vi ikke aner om oppgaven vi skrev er en A eller en D. Vi pleier å ha en ganske riktig formening, men denne kan være hva som helst! Og ellers kommer det et innlegg om min studieteknikk til skriftlig eksamen i morgen – siden mange har spurt meg om det. Og ja, jeg veeet at bloggen min er for spesielt interesserte for tiden AKA studenter, men det får dere nesten bare holde ut med. 

Peace out, snakkes i morgen 

24 Comments

 • Reply krist.in 1. desember 2016 at 22:24

  elsker teppet da ! <3

 • Reply Heidi 1. desember 2016 at 22:28

  Hei, Ida!

  Må si jeg beundrer din evne til å faktisk sette deg ned å øve selv om du antakelig synes det er like dritt som det jeg synes..

  Har samme eksamen som deg til neste uke, og har ikke lest eller øvd noenting.. Hodet mitt har tydeligvis meldt seg ut og tatt ferie.

  Har du noen tips til hvordan lese mest mulig effektivt til denne eksamen? Om ikke evt bare hvordan du velger å lese/øve til denne?

  Du er så flink og det er faktisk ofte sånn at jeg bevisst trykker meg inn på bloggen din i eksamensperiodene for å se hvordan du gjør det du skal selvom det ikke er gøy, for å gi meg selv en liten klapp i ansiktet til at jeg må ta meg sammen.

  Klem fra frøken skippertak..

 • Reply Marie 1. desember 2016 at 22:30

  Jeg syns det er så forfriskende at du er student akkurat som meg, fordi når jeg nå er lei og gretten i eksamensperioden, så kan jeg klikke meg inn her å se at HEY, det finnes flere 😀

 • Reply Henriette 1. desember 2016 at 22:31

  syntes det er veldig gøy å lese skole – innlegg på bloggen din. Det treffer nok en stor gruppe på denne tiden!

  Selv drukner jeg i den jævla kotler boka om dagen. Kunne trengt et innlegg med tips til skriftlig eksamens asap!

  Lykke til med eksamene dine 😀 du er så flink!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 22:42

  Heidi: Hei Heidi! Baah, gruer meg som søren til torsdag! Jeg har ikke lest noe særlig til denne, har kun vært i de fleste forelesningene, gjort arbeidskravene og vært på to seminar. Jeg er heldig som har en lesebuddy som hjelper meg, kanskje du har noen i klassen din som du kan gjøre oppgaver sammen med?

  For å lese mest effektivt til denne eksamenen ville jeg konsentrert meg om seminar-oppgavene som er lagt ut på Luvit, i tillegg til å gjøre eksamen 2015 og konteeksamen 2016 som også ligger ute.

  Hva angår teori, så kommer jeg bare til å lære meg svarene på teorien som ligger i seminar-oppgavene, har ikke sjans til å sitte og lese den boken… Så håper jeg bare det holder!

  Vi må jo ha 40 poeng av 100 for å i det hele tatt stå, så som et minstekrav ville jeg lært meg å gjøre en oppgave med tilbud, etterspørsel, konsumentoverskudd, produsentoverskudd og monopol/skatt. Du vet, hele den regla der. Nailer man hele den, så har man i hvertfall bestått 🙂 Ønsker deg masse lykke til! Stor klem

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 22:43

  Marie: sååå bra 😀 Og HEY, snart juleferie!!!

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 22:47

  Henriette: åååh, Kotler! Han ødela livet mitt i 2014, hehe <3 Masse lykke til du også! Klem

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 22:48

  krist.in: takk 😀 <3

 • Reply Sara 1. desember 2016 at 22:49

  Jeg ELSKER når du blogger om studentlivet. Blir så sykt motivert av deg, og nesten litt letta når du skriver at du har dårlige lesedager også, akkurat som meg. Haha. Lever forresten etter mottoet ditt om dagen: du kan få toppkarakter uten å sitte på biblioteket hver dag. FINNES ikke noe bedre enn å lese til eksamen hjemme i fred og ro <3

 • Reply Christine 1. desember 2016 at 23:08

  Syntes faktisk bloggen din er best i eksamensperiod. Deilig å lese om bloggere man kan sammenligne seg med. Blir skikkelig motivert av å lese om hvordan du arbeider med eksamen. Stå på!

 • Reply Marie 1. desember 2016 at 23:26

  Jeg liker at du skriver om eksamen jeg! Er i samme båt selv, så det er godt å se at vi er flere. Gleder meg til rådene dine om studietips 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. desember 2016 at 23:33

  Sara: ENIG! Å sitte hjemme er best, ingen protest 😀 tror faktisk jeg hadde gjort det dårligere om jeg hadde sittet på et bibliotek, hehe. Lykke til med dine eksamener nå til jul! Klem

 • Reply Kristine Larsen 1. desember 2016 at 23:48

  Såååå lei vinter-lyset som gjør alle bildene gule 🙁 Blææ

 • Reply ingrid 2. desember 2016 at 08:35

  elsker bloggen din om dagen jeg! jeg er student da, så du treffer oss godt! da er det digger å lese hvor fæle dagene kan bli og hvor mye godteri du kan spise for da vet jeg at jeg ikke er alene om det <3

 • Reply Ingvild 2. desember 2016 at 09:06

  Du er til hjelp for en stor gruppe som kanskje har lett etter «studentbloggere» som ikke bare blogger om den fine vesken og annet dill som betyr svært lite for den vanlige jenta i eksamensperioden.

  Jeg elsker å lese at det er bloggere som også driver med studier, du blir mer normal for meg. Stå på dette klarer du:)

 • Reply Jenni 2. desember 2016 at 09:45

  Enig med de over her, er inspirerende å lese om andre som også sliter seg gjennom eksamensdagene. Godt å vite at mange andre er i samme båt. Stå på og hold ut – snart er det juleferie <3

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2016 at 10:11

  Kristine Larsen: me too!

 • Reply Ida Wulff 2. desember 2016 at 10:12

  ingrid: <3

 • Reply Maria 5. desember 2016 at 12:34

  Hei Ida! Har du noen gode Photoshop-tips for å få like pene, rene bilder som deg? Deg hadde jeg satt kjempepris på! 🙂 Ha en flott uke!

 • Reply Rikke 5. desember 2016 at 15:18

  Hei! Ville bare slenge inn at jeg synes det er så supert å lese en god «student-blogg», da det er noe jeg virkelig synes mangler i bloggverdenen 🙂 Du er veldig dyktig, Ida! Masse lykke til videre i eksamensperioden, snart er det jul!

 • Reply Ida Wulff 5. desember 2016 at 18:16

  Rikke: tusen takk, Rikke <3

 • Reply Linn 8. desember 2016 at 20:56

  Hvor er det fine bordet fra? 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. desember 2016 at 01:03

  Linn: Bolia 🙂

 • Reply Pest Service Cost in Anand 25. mars 2024 at 10:32

  Great blog article.Thanks Again. Awesome.

 • Leave a Reply