Hverdagsliv

GIRLS NIGHT IN

4. desember 2016

Skrevet i samarbeid med Libresse OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset Jeg lovte meg selv å ta meg tid til jentekvelder denne eksamensperioden, og det løftet har jeg jammen meg klart å holde. Å ha girls night med jenter man er glad i er nærmest en hellig greie – har du de riktige jentene på laget, så er det en kilde til både latter, energi og refleksjon. For blant sushi, ansiktsmasker og smågodt, så skaper man minner selv om det ikke er på fallskjermhopping og reise jorda rundt-nivå.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 preset                                                                                     – GIRLS NIGHT –  At jeg snakker med mine venninner om mensen er ikke noe nytt. Vi utveksler erfaringer, opplevelser, meninger og flauser innenfor absolutt alle tema. Men etter at jeg inngikk et samarbeid med Libresse, har jeg kanskje vært mer opptatt av mensen enn vanlig, og tenkt mye på det som ligger bak Libresse sitt RED.FIT-initiativ. For i tillegg til å informere om forskjellige faser i syklusen, handler det faktisk om å bryte et «tabu» også. Så da har jeg tenkt en del på at: det er smågalt at mensen skal være pinlig og flaut. Det vi ikke snakker om. Jeg elsker å snakke åpent og fritt om det meste – men klart jeg husker hvor flau jeg var over å ha mensen de første årene jeg hadde det. Spesielt husker jeg at jeg satt i klasserommet, helt på slutten av barneskolen, og kjente at: okey, nå ser det ut som noen er blitt drept på stolen jeg sitter på. Og jeg turte ikke å si det til en sjel, så jeg røsket bare sammen tingene mine, og gikk hjem i snøstormen med buksebaken gjennomtrukket av blod. Som jeg skammet meg! Mye har forandret seg siden da, heldigvis. Nå har jo alle mensen. Og det er litt av grunnen til at jeg ikke skjønner hvorfor det ikke skal snakkes om. 

Så, ja. Det har vært et tema jeg har snakket med jentene om i det siste: når ble det kleint å ha mensen? Ja, vi har garantert opplevd en flause eller to alle sammen, men er det ikke det mest naturlige i verden? Er det én ting vi jenter vet vi har til felles, så er det jo nettopp det. Pupper, underliv, mager og lår kan komme i alle slags forskjellige fasonger, men mensen: jeg har det, og du har det.   OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f1 preset Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with a5 preset                                                                 – FACE MASK, WINE AND SUSHI, CHECK –  Jeg skal ikke komme her og diktere hva andre skal snakke åpent om og ikke. Men min erfaring er at om det er noe man syns er flaut eller pinlig, så blir det ufarliggjort med det samme man begynner å snakke om det, og utveksle erfaringer med venninner. Ikke bare når det gjelder mensen, men på alle områder! Er det noe jeg så inderlig ønsker for alle jenter, så er det at alle har en god venninne eller ti, som man kan prate om alt mellom himmel og jord sammen med. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har bragt noe til bordet, som jeg har tenkt at er kleint eller unormalt, for så å få herregud, akkurat samme har skjedd med meg, til svar. Og da føler man seg liksom ikke rar lengre. Eller teit. Eller unormal. For det er jo så normalt det der med å… Være menneske.

Libresse sin oppfordring er å ikke la mensen holde deg tilbake på noen områder – og jeg kunne ikke vært mer enig. Les gjerne Libresse sitt jentemagasin her, hvor det blir tatt opp en del temaer knyttet til mensen. Kanskje du kan lære noe nytt? Jeg syns også RED.FIT-siden er ganske interessant, for dette med hva som skjer i de forskjellige fasene i syklusen var helt nytt for meg. 

Ønsker deg en fin søndag 

7 Comments

 • Reply Marte 4. desember 2016 at 18:40

  Anbefaler mensenkopp! Helt fantastisk, billig, og miljøvennlig! 🙂

 • Reply stine 4. desember 2016 at 19:11

  hei 🙂

  liker bloggen din så godt 🙂

  jeg bare lure på noe, hva bruker du å gjøre i julen med familien din eller venner?

 • Reply m 5. desember 2016 at 00:58

  Pga spiseforstyrrelser har jeg ikke hatt det på nesten ti år, og jeg er ikke spesielt optimistisk til få den. Men takk for innlegget. Dette med kvinnelige temaer føles veldig unaturlig for meg! Og bør vel snart innse at det er likt for alle.

 • Reply Ida Wulff 5. desember 2016 at 01:15

  m: det var leit å høre. Håper du er på bedringens vei <3

 • Reply Anonym 6. desember 2016 at 16:09

  Hei! Randomt spørsmål, men hva anbefaler du på menyen fra Alex Sushi? 🙂

 • Reply Johanne 7. desember 2016 at 13:14

  Hva heter masken dere har på? Elsker forresten at du vil bryten den tabuen med mensen! Stå på 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. desember 2016 at 01:14

  Johanne: det er leiremasken fra The Body Shop, svart og turkis! Den er heeeelt fantastisk :*

 • Leave a Reply