Hverdagsliv

DRAMATISK START PÅ JULEFERIEN

12. desember 2016

De som følger meg på Snapchat har allerede fått med seg dette, men. I går kveld var jeg lei og oppgitt, fordi jeg ikke hadde lest noe til eksamen som jeg skulle ha i dag. Men jeg bestemte meg for å bare tenke: samma det. Èn gang i livet må man jo prøve å komme uforberedt på eksamen, nå må jeg bare gjøre mitt beste. Jeg fikk litt medfølelse i heimen, og pappa var så snill at han kjørte meg hjem til Oslo. Jeg hadde akkurat kommet inn døra da mamma ringte og sa at lommeboken min lå igjen i Tønsberg. Med studentbeviset som jeg skulle ha med på eksamen dagen etter. Med bankkort som jeg må ha med meg når jeg reiser på ferie i morgen. Da det ble klart at pappa måtte kjøre hjem og hente lommeboken, og komme tilbake til Oslo med den samme kveld, brast det helt for meg. Jeg fikk så dårlig samvittighet av hele opplegget at jeg tok en skikkelig runde ugly cry. Jeg fant meg selv ganske patetisk, og la ut et snørrete bilde på Snapchat. Det ble snappet opp av en venn som tilfeldigvis skulle kjøre fra Tønsberg til Oslo senere på kvelden. Er det mulig å ha så flaks  Følte meg som verdens heldigste i går kveld, liiitt overdramatisk men okey.  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Ja, så i dag har jeg altså hatt en eksamen jeg ikke hadde lest til for første gang. Haha! Ikke noe A-materiale, men det gjør ingenting. Det gikk helt ok, og jeg har JULEFERIE nå. Tror ikke jeg har innsett det helt, for jeg er så sliten. Nå venter noen timer med skjønnhetsbehandlinger både her og der, så jeg skal reise på kryss og tvers i byen før jeg haster avgårde på julebord med klassen. Julebord + ut og fly rett etterpå er ingen god kombo, så jeg skal ikke ta helt av for å si det sånn. 

Nå er det slutt på eksamenspraten her inne, det skal være helt sikkert! Til dere som fremdeles har noen igjen: masse, masse lykke til 🙂 

25 Comments

 • Reply Charlotte 12. desember 2016 at 13:03

  Fikk helt vondt av deg! Den følelsen er så ubehagelig, det stresset og alt.. Men godt det ordnet seg da <3 Pleier å gjøre det for snille jenter vet du! Kos deg masse med juleferie, julebord og reise!! <3 Stor klem

 • Reply Maria 12. desember 2016 at 13:34

  Gratulerer så mye med vel overstått eksamen!

  Har vært så gøy å lese bloggen din den siste mnd nå. Er student selv, og du setter ord så fine ord på den evige berg og dalbanen av følelser og frustrasjon. Tro meg, du er ikke den eneste.

  God juleferie og kos deg i hawaiiii 🙂

 • Reply Anonym 12. desember 2016 at 15:47

  Hei!

  Titter innom deg i ny og ned, men etter eksamensperioden har du fått meg hektet på bloggen din. Jeg er mektig imponert over deg, du er superflink på alle områder!

  Ble inspirert av studieteknikk-innlegget ditt, og prøvde meg på den barndomshjemteknikken. Det funket sykt bra, så vil bare si at du reddet eksamensperioden til ei som er på universitet for første gang!

  Men så lurte jeg på: jeg har vært flink til å stå tidlig opp, lese og markere før alle forelesninger i tillegg til å notere på PC fra boken. Poenget er at noteringsbiten sånn som jeg har gjort det ikke har fungert.. så så jeg at du lagde et hefte? Er det kun før eksamen, eller lages det heftet bit for bit i løpet av semesteret? Og har du noen andre gode tips til å lære seg stoffet med en gang i løpet av samesteret, istedenfor å bare lese og notere og ha god samvittighet selv om man ikke lærer noe?

  Takk for svar Ida! 🙂

 • Reply kristina 12. desember 2016 at 17:10

  Åååå heldig som har juleferie! Vel fortjent, du har jobbet hardt for det! 🙂

  Er selv på 3/6… Har bedriftøkonomisk analyse i morgen og bedriften, hjemme eksamen fra onsdag til fredag, før kortsvar i bedriften 22.12, SÅ er det ferie! Gleder meg :’-)

 • Reply Kristin 12. desember 2016 at 21:10

  Heldige deg som er ferdig, Ida! Her er det fortsatt to stk igjen, lengter sånn etter ferie!!

 • Reply hildani 13. desember 2016 at 01:15

  Så bra at det ordnet seg og at eksamensstresset er over. Nå har du ærlig fortjent litt «penger å knull»! lol

 • Reply -- 13. desember 2016 at 01:42

  Herregud havnet i lignende situasjon da jeg hadde eksamen sist uke! Klarte å glemme igjen lommeboken min i bilen til samboeren, og han var jo på jobb. I den lå jo alt, inkl. studentbevis og busskort. Og dette fant jeg ut 20 min før bussen min kjørte. Hadde ingen måte å komme meg på skolen, og heller ingen måte å legitimere meg slik at jeg kom inn på eksamenslokalet. I full panikk ringte jeg samboeren som heldigvis gikk ut av møtet for å ta tlf, og kom kjørende hjem i full fart slik at jeg både rakk buss og kom inn på eksamenslokalet. Vanligvis er samboeren utilgjengelig de første timene, eller ute på oppdrag 1t unna, så hadde virkelig flaks haha.

  Gratulerer med vel overstått eksamener! Send varme tanker til oss studenter som fortsatt har eksamener igjen haha.

 • Reply anon nym 13. desember 2016 at 12:13

  Hørtes dramatisk ut ja! Når man glemmer igjen legitimasjon langt unna rett før en eksamen, da er det krise. Bra det ordnet seg. Men skjønner sinnsykt godt at det brast helt for deg. Du får sikkert en A eller noe veldig i nærheten likevel hehe Klem <3 <3

 • Reply Anonym 13. desember 2016 at 12:52

  Du er skjønn, godt det ordna seg! Ha en fin ferie 🙂

 • Reply Anonym 13. desember 2016 at 16:53

  Tenker du å ta opp denne eksamen? 🙂 Eller hvorfor ville du ikke ha så bra karakter på denne? Betyr den ikke så mye? Bare lurer, heheh.

 • Reply Anonym 13. desember 2016 at 20:06

  Så digg! Nyt ferien, det fortjener du:-D

 • Reply Anonym 13. desember 2016 at 20:10

  Selv om du hadde litt uflaks i forkant, haha xD Er så tyypisk i alt eksamens-stresset. Men nå kan du puste ut og komme til hektene igjen:-D

 • Reply Lisbeth 13. desember 2016 at 21:30

  Hei Ida

  Har lagt merke til på bloggen din at du er som meg over snittet glad i tøymykner som lukter godt 🙂

  Skal derfor komme med et tips; jeg fant nemlig en som lukter helt perfekt fra First Price på Kiwi.. Jeg har testet alle men har aldri lagt merke til denne før, så jeg tenkte at jeg skulle teste en billigvariant. Den lukter helt utrolig fresht som det skal gjøre av rent tøy. Og det beste..den koster 8 kr for en flaske!!

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:38

  Anonym: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:38

  Lisbeth: Hei! Da har du gjort en helt riktig observasjon, hehe. Men så gøy, kanskje jeg må prøve ut den. Takk for tips 😀

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:39

  Anonym: tuusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:39

  Anonym: Jeg har en A i dette faget fra før, som vil dra opp sluttkarakteren hvis siste eksamen gikk dårlig. Det viktigste for meg er å ha C eller bedre som sluttkarakter i alle fag, slik at jeg har en sjanse til å komme inn på masterstudie. Og sånn ellers, så syns jeg det var et tullefag ;p

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:40

  –: oi, det var både flaks for deg og snilt av han! Bra det ordnet seg 😀 Tusen takk, og masse lykke til med de du har igjen <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:40

  anon nym: hehe, ikke denne gangen!! Men det er helt greit 🙂 Klem <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:41

  Kristin: lykke til med dine siste, snart ferie! <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:41

  hildani: hahaha, jeg døør. Blir masse «penger å knull» på Granca nå ja ;ppp

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:42

  kristina: hørtes tøft ut!! Nærmer seg heldigvis nå da 🙂 Masse masse lykke til <3

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:43

  Anonym: Hei! 🙂 Så gøy at barndomshjemmet fungerte for deg! Heftet lager jeg på slutten, og ikke bit for bit i semesteret. Føler at jeg får et større overblikk ved å lage hele på slutten. Jeg har dessverre ikke noen veldig gode tips for det. Vi pleier nemlig å ha gruppeeksamen underveis i eksamen, og da lærer vi jo automatisk av det. Lykke til og klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:44

  Charlotte: tusen takk, Charlotte <333

 • Reply Ida Wulff 16. desember 2016 at 14:44

  Maria: tusen takk for det <3 Håper det har gått bra med dine eksamener! Klem

 • Leave a Reply