Hverdagsliv

MINE BESTE MENSEN- LIFE HACKS

18. desember 2016

Skrevet i samarbeid med Libresse OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Søndag 13. oktober 2002 var jeg på vei til svømmehallen med mammaen min. Jeg stod på rommet mitt og skiftet til badedrakt, da jeg oppdaget at det var noe som ikke stemte: jeg hadde fått mensen. Den dagen skrev jeg «hjelp, ekkelt» i dagboken min. Hehe. Det begynner å bli noen år siden, og siden den gang har jeg overlevd kjæresteferier, Quart-festivalen i telt, gymtimer og what not. Med mensen. Så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele mine mensen-life hacks med dere. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset En varmeflaske er noe av det deiligste man kan ha når man har mensensmerter. Men det er jo ikke alltid man har en tilgjengelig! Da er mitt lille triks å fylle en brusflaske, stor eller liten, med kjempevarmt vann og eventuelt surre den inn i et håndkle. Funker som bare det. 

 Ha en tampong eller to i alle veskene dine! Da er du i hvertfall trygg i noen timer, uansett hvor og når du skulle få mensen. 

 Flere av bindene til Libresse er merket med Roll.Press.Go, og disse er geniale hvis du skal bruke bind et sted hvor du ikke har søppelkasse i umiddelbar nærhet. På stranda, festival, telttur og så videre. Med Roll.Press.Go kan man rulle sammen bindet og sikre det i emballasjen som følger med, uten at det væske eller lukt slipper ut. Så da er det liksom ikke krise å måtte ha det i vesken til du finner en søppelbøtte. Selv foretrekker jeg tampong på dagtid, men på natten er det ingen tvil om at jeg syns bind er den beste løsningen.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Jeg leste i Libresse-magasinet at infeksjonsfaren i underlivet er høyere når man har mensen. Så for å unngå unødvendige plager, bør man vite hvordan man skal holde bakteriefloraen i balanse. Du bør for eksempel ikke bruke vanlig såpe i underlivet – det gjelder egentlig til vanlig også. Vask deg med vann, tørk deg godt og prøv å unngå syntetiske truser. 

♥ Hvis du sliter veldig med mensensmerter, på det nivået at du ikke kommer deg opp, ta en prat med legen din. Kanskje du kan begynne på eller bytte prevensjon som gjør mensen lettere å takle. Hvis du derimot har lettere smerter, syns jeg 1 Ibux og 1 Paracet sammen gjør susen! 

Jeg vet jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: dra på trening selv om du har mensen. Jeg lover at det hjelper på både magekramper, humør og selvfølelsen.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Ha med deg intimservietter i vesken! Da kan du freshe opp nesten hvor som helst. Selv har jeg alltid en liten pung i vesken, som inneholder alt fra antibac, leppomade og tyggis, til tamponger og intimservietter. Det har jeg aldri angret på, tvert i mot.

Lær deg alt som er å lære om de forskjellige fasene i syklusen din. Det har seg nemlig slik at hormonnivåene våre endres kontinuerlig i løpet av menstruasjonssyklusen, og det påvirker den fysiske og psykiske dagsformen vår. Du kan lese alt du burde vite HER på Libresse sin RED.FIT-side. 

Og nesten viktigst av alt: unn deg noe godt og kos deg – ikke kjemp i mot fristelsene. Benytt anledningen til å prøve ut en ny oppskrift og ha det gøy  med det.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Del gjerne i kommentarfeltet hvis du har et tips eller triks! 🙂 

15 Comments

 • Reply Hilde 19. desember 2016 at 14:14

  Antibac! Spesielt om du er i utlandet. Afrikabakterier og ob-bytte= uvi på 24 timers flyreise 😭

 • Reply Carina 19. desember 2016 at 22:16

  I stedet for å ta ibux og paracet som døver hele kroppen, pleier jeg å ta Naproxen som er smertestillende for nettop mensensmerter 🙂

  Fås kjøpt reseptfritt på apoteket.

 • Reply Mathilde 20. desember 2016 at 23:08

  I stedet for å bruke engangs bind eller tamponger er mitt beste tips menskopp. Superlett silkonsak du bretter og putter inn i skjeden. Samler opp mens, og det eneste du trenger å gjøre er å skylle den 1-2 ganger i døgnet, og koke den etter endt menstrasjon den mnd.

  Bind og tamponger er innsausa med blekeminder, de tørker ut slimhinenne i skjeden og etterlater seg veldig mye søppel. En menskopp varer i ca 10 år, koster deg rundt 200 kroner og det blir null forsøpling, null lukt og null dårlig samvittighet. 🙂

 • Reply Eli 21. desember 2016 at 01:08

  Naproxen har samme virkestoff som ibux. Det finnes ikke noe «spesielt mot mensensmerter».

 • Reply Linda 21. desember 2016 at 01:56

  @Carina

  Ibux og Paracet «bedøver» ikke hele kroppen. Det er ikke slik smerte fungerer. Ibux og Paracet kombinasjonen er så kjent fordi den nettopp fungerer utmerket sammen. Ibux og Naproxen er veldig like – Ibux fungerer raskere, er bedre på hodepiner, mens Naproxen er bedre for muskel o.l. og gir en lengre effekt. Så om man har vondt allerede, er det best med Ibux.

  Mvh

  Sykepleiestudent

 • Reply Ida Wulff 21. desember 2016 at 09:28

  Mathilde: jeg har lest masse om menskopp… Men vet du hva, det tror jeg aldri jeg kommer til å teste dessverre :/

 • Reply Julie A 22. desember 2016 at 00:28

  Ibux 400 mg kapler, ikke tablett typen! De funker så kjapt at det var nesten skremmende, men herlighet så fantastisk når menssmertene stormer som verst 😀

 • Reply Kristine 22. desember 2016 at 09:39

  Ville du prøvd menskopp om Libresse lanserte en selv?

 • Reply anette 22. desember 2016 at 11:13

  kjipt å være sponsa av libresse så man ikke kan bruke kopp :)))) Det er det beste som har hendt verden både for praktiskhetsskyld(om noe heter det) og for å slippe å kjøpe og kaste utallige bind og tamponer…. 🙂

 • Reply Anonym 22. desember 2016 at 11:43

  Menskopp! Som sagt over her, enklere og bedre for kropp og miljø.

 • Reply Ida Wulff 22. desember 2016 at 13:08

  Kristine: nei, det ville jeg ikke.

 • Reply Ida Wulff 22. desember 2016 at 13:10

  anette: jeg kan bruke hva jeg vil selv om jeg skriver for Libresse. Nå har det seg sånn at jeg har brukt Libresse siden jeg var 12 år gammel, og personlig er uinteressert i å bruke kopp. God jul! 🙂

 • Reply Anonym 22. desember 2016 at 21:27

  Jesus Christ folkens, hun har sagt flere ganger at hun ikke er interessert i kopp, så la det være. Herregud altså.

 • Reply Ida Wulff 23. desember 2016 at 10:53

  Anonym: taaakk skal du ha! Hehe

 • Reply Anonym 29. desember 2016 at 21:06

  Naproxen er ment for menssmerter og skal ikke selges for andre ting i utgangspunktet med mindre legen har sagt man skal ta det for andre smerter. Grunnen er at Naproxen har lenger halveringstid og derfor ikke trengs og tas ofte. Aller beste er jo å unngå smertestillende hvis det er mulig i og med at alle cellene i kroppen blir påvirket. Ibux og Naproxen har ikke det samme virkestoffet.

  Hilsen ei som jobber på et apotek

 • Leave a Reply