Hverdagsliv

HVA KAN VI GJØRE PÅ NYTTÅRSAFTEN?

27. desember 2016

Jeg har ikke engang orket å nevne det her inne på bloggen, men i julen har jeg vært så syk at jeg seriøst har vært nødt til å reflektere over min egen karma. Hvem er det som drar på seg en heftig bihulebetennelse bare noen dager før avreise til Hawaii?! Er det lov? Jeg har vært inne på tanken om å avlyse hele turen. For forrige gang jeg fløy med tette bihuler var smerten uutholdelig, og jeg fikk kronisk dotter i ørene. Jeg er blitt vant til de dottene nå, men jeg har liksom ikke lyst til å forverre det. Dessuten har jeg vært nødt til å akseptere at jeg kommer fra en liten by hvor det ikke akkurat kryr av privatklinikker. Jeg prøvde å dra på legevakten, men å sitte som nummer 300 i køen og risikere å bli smittet av enda mer – nei takk. Men takket være en pappa som lager verdens sterkeste ingefær-te, en mamma som fikser nesehorn med saltvann og en lillebror som kjører til apoteket midt i juleselskapet, begynner jeg å bli litt bedre. Eller. Om morningen er jeg tett og jævlig, mens på kveldene føler jeg meg nesten frisk. Det er også grunnen til at jeg har tenkt å døgne i natt, før jeg skal reise til Gardermoen. Å sove, våkne og bli frisk på nytt er bare helt meningsløst. Dessuten er det ingenting feil i å være litt trøtt når man skal reise i 24 timer!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Prøver å være optimistisk, og jubler egentlig bare av at jeg ikke har vondt i kinnbein og øyehuler lengre. Nok om meg og mine bihuler! Jeg er sikker på at du har dine egne, og ikke syns at mine er så veldig interessante. Selv om mine er ganske interessante, fordi jeg har en visdomstann som vokser inn i bihulene. Ok, takk for meg. 

Over til noe annet! Jeg lurer på om det er noen av dere som har feiret nyttårsaften på Hawaii før? Det er et stort luksusproblem, men vi har ingen planer på nyttårsaften. Og det hadde jo vært gøy å feire på skikkelig vis, når vi er på et helt nytt sted. Vi er helt blanke, så setter uendelig stor pris på tips! 

37 Comments

 • Reply Maria 27. desember 2016 at 12:49

  Prøv å få tak i Rinexin. Det er reseptbelagt, men ikke noe heavy legemiddel i det hele tatt. Hvis du har en grei fastlege så kanskje han/hun kan ringe inn resept for deg uten at du må ha time. På legevakt slipper man ofte ikke til med sånne problemstillinger, ettersom det er lite alvorlig og man helst ikke skal behandle med antibiotika. Bihulebetennelse går jo over av seg selv, men det er noe drit når man skal fly. Rinexin hjelper litt ihvertfall. Kanskje du kjenner noen som har en boks liggende? God bedring og god tur!

 • Reply Line 27. desember 2016 at 12:53

  Jeg bodde i Honolulu i to år og vil anbefale å kjøpe billetter til Rumfire (Waikiki), da har dere kjempe god utsikt til fyrverkeriet og de har gode drinker. Eller prøve arrangementet på Aloha Tower Marketplace (downtown), da må dere prøve maten i de forskjellige foodtrucks. Så god mat og dere ser også fyrverkeriet i Waikiki. God bedring!

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 13:31

  Maria: kastet meg over telefonen og ringte til Volvat med en gang jeg så kommentaren din, hehe. Så nå ser det ut til at det ordner seg, tusen takk for tips! 🙂

 • Reply Kamilla 27. desember 2016 at 13:42

  Hæ? 😮 har du en visdomstann som vokser inn i bihulene? Hvordan funker det?? 😳😫 sliter konstant med bihulene, og har en testrunde nå med en spesiell nesespray.. Men jeg har også veldig vondt der jeg ikke har trekt ut siste visdomstann. Kanskje jeg har det samme 😐

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 13:46

  Kamilla: ja, tannlegen min sier så. Jeg vet ikke så mye om det, men jeg dro dit for å trekke visdomstannen og han ville ikke gjøre det, fordi han sa at det kunne komme til å føre til at jeg ble oftere syk. Veldig merkelig! God bedring til deg <3

 • Reply Malin 27. desember 2016 at 13:55

  Hei! Jeg feiret på Hawaii for noen år siden. Det er fellesoppskytning av raketter ute på havet, slik at alle samler seg på waikiki beach og ser på rakettene sammen! for et show!! Det anbefales på det sterkeste. Ellers er en kveld i paradise cove til å anbefale, men vet ikke om de har noe spesielt opplegg på nyttår. God tur!

 • Reply Flyvertinne 27. desember 2016 at 14:01

  Hei Ida! Du bør være forsiktig med å fly når du har bihulebetennelse. Jeg er selv flyvertinne, og har gjort det en gang for mye.. Som du selv sier, det er forferdelig vondt og det kan resultere i at trommehinnen sprekker ettersom man ikke klarer å utligne trykket ordentlig. Rhinexin fungerer, men det er ikke anbefalt å ta over lengre tid ettersom det tørker ut alt av slimhinner i kroppen. Forstår at du gjerne vil til Hawaii, og da kan Rhinexin være greit for en kort periode. Vær bare litt obs på at Rhinexin ikke lenger er lov å selge i USA. Noen gode tips, er å ta med nesespray og Paracet, tyggegummi kan også hjelpe litt. Det kommer til å gjøre vondt, (som regel verst under landing) men forhåpentligvis lindrer Paracet og Rhinexin noe. Puss nesen og ta nesespray ca 30min før landing. Da får du best virkning av nesesprayen under landing, som som regel er det mest smertefulle. Lykke til, god tur og masse god bedring!

 • Reply Anonym 27. desember 2016 at 14:29

  Masse god bedring og god tur!!! Så utrolig fine tøfler, er de fra?

 • Reply Margrete 27. desember 2016 at 14:33

  Hvis du sliter med bihulebetennelse ville jeg anbefale deg å gå til øre, nese, hals spesialist. Jeg har selv vært plaget med det i mange år og til slutt stakk legen hull på en tett slimhinne i nesa. Høres veldig ekkelt ut, men det er veldig raskt gjort og har aldri vært plaget med det siden. God bedring og god tur!

 • Reply Marie 27. desember 2016 at 15:56

  Rinexin hjelper virkelig meg. Har slitt med dott etter fallskjermhopping i flere måneder, etter jeg fikk rinexin er alt blitt åpnet opp. Håper du får tak i det før turen. God tur ❤

 • Reply Henriette 27. desember 2016 at 16:20

  Hei, uff det var jo ikke bra, håper du kommer deg raskt på bena! Om du er i Waikiki pleier man å samles på stranden og se på fyverkeri som skytes opp fra vannet, så ubeskrivelig vakkert! God reise og god bedring!

 • Reply Linda 27. desember 2016 at 17:02

  Jeg slet også veldig mye med propper og smerter i ørene ved landing, kan virkelig anbefale earplanes/fly ørepropper, de kan kjøpes på flere apotek https://www.apotek1.no/produkter/a1-orepropper-fly-l-1par-962145p. Vil lindre smerte og det utrolig ubehagelige trykket hvis de brukes riktig. God tur!!

 • Reply Lise 27. desember 2016 at 17:09

  Osebergklinikken på Vestskogen (Nøtterøy) har «time på dagen» om jeg ikke tar feil:)

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 18:10

  Lise: de var stengt i julen, men fikk heldigvis hjelp av Volvat i Oslo i dag 😀

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 18:11

  Henriette: ja vi skal være i Waikiki. Gleder meg til fyrverkeri 🙂 Tusen takk, klem

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 18:11

  Linda: takk for tips! Vet du om de selges på Gardermoen? 🙂

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 18:12

  Anonym: tusen takk, tøflene er fra Uggs <3

 • Reply Ida Wulff 27. desember 2016 at 18:13

  Marie: godt å høre, har akkurat hentet Rinexin på apoteket! Tusen takk, klem til deg <3

 • Reply Linda 27. desember 2016 at 18:37

  Det vet jeg desverre ikke, Ida. Hvis det er mulig ville jeg sjekket på et vanlig apotek før det

 • Reply Hege Kristin 27. desember 2016 at 20:24

  god bedring <3

 • Reply Ida 27. desember 2016 at 22:06

  Du MÅ hvertfall ha med deg nesespray til flyturen som åpner opp litt!! Jeg fløy for en måneds tid siden med tette bihuler og fikk lære på den kjipe måten hehe – sprakk trommehinnen og det var seriøst det vondeste jeg noen gang har opplevd! Men det er pga trykket så hvis du letter trykket med masse nesespray burde det gå! Nå går jeg på rinexin som jeg så noen skrev om over her! Fremdeles ikke frisk heh. God tur da!!

 • Reply Elise 27. desember 2016 at 22:06

  Lov meg at dere står opp grytidlig en dag og går opp til Diamond Head for å se soloppgangen! Gjorde det når jeg var på Hawaii for 3 år siden og det var helt fantastisk! På veien ned igjen gikk vi innom en liten kafe på siden av veien og spiste det de påsto var Hawaiis beste acaibowl, helt magisk start på dagen til tross for at vi måtte stå opp før kl 5 på morgenen 😀

 • Reply Maren 27. desember 2016 at 22:09

  Misunner deg som skal til Hawaii! Jeg bodde der et semester i 2013, og det var helt nydelig. Jeg anbefaler dere å booke bord på https://topofwaikiki.com – utsikt over hele byen 🙂 Nobu finnes også på Waikiki 🙂

 • Reply Anonym 28. desember 2016 at 00:25

  Rumfire på Waikiki pleier å ha bra nyttårsfeiring!

 • Reply AN 28. desember 2016 at 07:56

  Rinexin ✌ (PS. Ta med masse papirlommetørkler. Rinexin gjør slimhinnene dine tynnere noe som gjør at puss og drit kommer lettere ut. Med mindre du har lyst å svelge 7 dl snørr da… :/ )

 • Reply Siri 28. desember 2016 at 11:26

  Jeg pleier å dra på legevakta i Horten selv om jeg bor i Tønsberg. Der er det mye mindre folk og man kan bestille time. Kos deg på tur!

 • Reply Ida Wulff 28. desember 2016 at 12:41

  Hege Kristin: tusen takk <3

 • Reply Ida s 28. desember 2016 at 17:37

  Uff, god bedring! 🙂 har forøvrig aldri hørt om noen som er så ofte syk som deg, stakkar.. kanskje du burde ta noen blodprøver og sjekke at det ikke er noe vitaminmangel, eller andre ting det kommer av 🙂

  God tuur! 🙂

 • Reply Renate 28. desember 2016 at 21:51

  Skaff deg resept på Nasonex, og spray den på tvers inn i nesa, mot ørene. Tar alltid bihulebetennelsen for meg!

 • Reply Oda 29. desember 2016 at 21:21

  God tur, og god bedring! 🙂

 • Reply Benedicte 29. desember 2016 at 21:35

  Vet ikke med nyttårsaften, men dere må innom Bonfire! Verdens koseligste sted med helt nydelig utsikt 😊 kos dere glugg!

 • Reply Liss 29. desember 2016 at 22:11

  På hotellet «ilikai» har de en restaurant i øverste etg. Ikke så kjent, men fantastisk mat og flott utsikt. Kan virkelige anbefale den. Ellers er nyttårsfesten på «Nashville» i Waikiki ofte veldig bra. Så lenge du ikke har noe imot erkeamerikansk! 🙂 ellers vil jeg anbefale en frokost på «bogarts».. de har virkelig øyas beste acai bowls og «kona bredere» i Hawaii kai er også toppen!

 • Reply Kristina 30. desember 2016 at 11:44

  Hei! Nå er jeg litt usikker på hvor på Hawaii dere er på tur, men jeg har vært i Waikiki, og da kan jeg anbefale Rumfire. Det er en restaurant, men blir utested på kvelden. Ligger rett ved stranden 🙂 så sykt misunnelig på dere, haha! Kos dere videre 🙂

 • Reply Ida Wulff 30. desember 2016 at 19:01

  Kristina: tusen takk for tips 🙂

 • Reply Anonym 30. desember 2016 at 22:54

  Åhh, kjenner til visdomstenner med røtter i bihulene, vi er visst av de få «heldige» utvalgte 🙁 Håper flyreisen gikk fint.. Kos deg masse på Hawaii!

 • Reply Ida Wulff 31. desember 2016 at 04:57

  Anonym: det ble heldigvis ikke for ille <3 klem til deg

 • Reply Wykeshia 20. juli 2024 at 20:03

  Generally I don’t read article on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so!

  Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 • Leave a Reply