Reise

ETTER SKOLETID

5. januar 2017

Jeg er på reise i samarbeid med EF Språkkurs OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset I dag hadde vi vår første dag med vanlig skole, ettersom gårsdagen var mer som en introduksjon. Etter å ha tatt språktesten og hatt en muntlig presentasjon av oss selv, havnet vi i advanced-klassen. Var litt stresset for at det skulle bli for vanskelig, men det fungerte veldig bra for oss. I første økt satt vi på hver vår data og løste oppgaver hvor man skulle lese, lytte og skrive. I andre økt satt vi i et vanlig klasserom, hvor vi snakket sammen i grupper og med læreren. Temaet i dag var international business – gøy at vi snakker om ting som kan brukes i arbeidslivet, og ikke bare om katter, hunder og trær. Haha 🙂 

Etter skolen dro vi rett avgårde på stranda. Vi sløser ikke med tiden, for å si det sånn! I dag fant vi et roligere strandområde her på Waikiki, og der lå vi med hver vår bok til sola gikk ned. Nå sitter vi i hver vår seng på studenthjemmet og lurer på hva vi skal gjøre i kveld. Det blir nok ut og spise, ettersom vi droppet det i går. Her går man ikke på restaurant når man ikke er ordentlig sulten, altså. Bortsett fra Dubai, er dette det dyreste stedet jeg har vært tror jeg. Alt er veldig dyrt, og jeg hører mange av de andre studentene si det samme. Så hvis man skal være her over en lengre periode, er det nok bare å akseptere at man må lage en del av maten sin selv.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetPS. Jeg er ikke oransje i virkeligheten altså! Tok litt av med fargeredigeringen, for å være sikker på at dere får med dere hvor turkist vannet er her, ehe. 

11 Comments

 • Reply Christina 5. januar 2017 at 10:53

  Ser helt fantastisk ut! Vurderer å gjøre noe slikt etter endt studie 🙂 Lurer på om ef språkreiser støttes av lånekassen? Hvor mange uker må man så dra for å få støtte? Prøvde å sjekke dette på nettsiden, men det fant jeg ikke hehe!

  Kos deg videre! Her hjemme er det grått og -11 grader i dag, så du er jaggu meg heldig<3 Klem!

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 5. januar 2017 at 13:21

  Veldig dyrt der, ja! Men mange morsomme matbutikker rundtomkring, med kjempemasse spennende frukt og mat 🙂

 • Reply Synne 5. januar 2017 at 15:07

  Åh du er så skjønn! Plis skriv en bok, uansett hva du hadde skrevet om, hadde det vært interessant for du skriver så bra!

 • Reply Kristin 5. januar 2017 at 17:02

  Hva legger du i at det er dyrt? Dyrere å spise ute der enn i Norge? Veldig nysgjerrig på det, har så lyst til å besøke Hawaii.

 • Reply Ida Wulff 5. januar 2017 at 23:48

  Kristin: jeg vil si at det er norske priser, i tillegg til at det er forventet ganske mye i tips. Det er et ikke-tema å ikke legge igjen tips her. I tillegg er det vanlig at tax legges i tillegg til prisen, at den ikke er inkludert slik som den er hjemme. Hotell er nok det dyreste her. Vi betalte rett under 10.000 kr for 4 netter på et hotell med lav standard. Tror faktisk det kan lønne seg å reise med EF og bo på studenthjemmet 🙂

 • Reply Siw 6. januar 2017 at 08:47

  Hei!

  Blir så misunnelig av å lese om dagen, men kom på at jeg må komme med et tips?På Beachwalk ave (gaten Hard Rock ligger i) får du kjøpt den beste isen! Ligger i en (veldig) shabby sjappe ved siden av et enda mer shabby bilutleiefirma. Isen selges i isoporkopper, men er fantastisk!

  Kos dere! 😍

 • Reply Inga 6. januar 2017 at 11:21

  Anbefaler å oppleve North Shore, der har de den beste acai bowl :D. En annen «morsom» opplevelse er å dra på Dole plantasjen, der har de den beste ananas-isen. Det er kanskje lettest å komme seg rundt med bil, men det er mulig å ta buss til North Shore.

 • Reply Mona 6. januar 2017 at 22:29

  Hei Ida! Jeg elsker å lese reiseinnleggene dine, da jeg er av oppfatningen av at vi er nokså like hva gjelder krav av standard etc. Sitter nå og skal bestille sommerferie for meg og kjæresten min. Vi vil oppleve noe nytt og spennende (ikke Spania/Tyrkia osv.) og vurderer blant annet Bali. Har du noen tips? Evt. andre reisemål hvor man kan oppleve litt og bo noenlunde fint, samtidig som man ikke blakker seg totalt? På forhånd tusen takk for hjelpen:)

 • Reply Ida Wulff 8. januar 2017 at 05:12

  Mona: Hei Mona 🙂 Alt jeg opplevde, også bosteder på Bali finner du i arkivet mitt under «reise». Anbefaler virkelig Hawaii, men her blakker man seg virkelig totalt hvis man skal leve ferielivet :O Har du vært på Santorini? Det drømmer jeg om! Klem

 • Reply Ida Wulff 8. januar 2017 at 05:13

  Siw: takk for tipset, Siw! Jeg så Hard Rock på vei hjem fra skolen en dag, så skal nok klare å finne det 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 8. januar 2017 at 05:14

  Synne: for et kompliment, tusen takk!

 • Leave a Reply