Reise

BEACH & BOOKS

12. januar 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 preset
Har du lest Kepler-bøkene?! Hvis du ikke har det, har du mange våkne netter med økt hjerterytme foran deg. Hehe. Jeg blir alltid så redd når jeg leser bøker i denne serien, at jeg alltid sjekker om døren er låst en ekstra gang. Jeg fikk Kaninjegeren til jul, som er den siste boka i serien. Som i de fleste krimbøker følger man en etterforsker gjennom alle bøkene – men til tross for det syns jeg ikke det er et must å lese disse bøkene i riktig rekkefølge. Jeg syns liksom ikke hovedpersonen er så interessant, det er historiene som gjør disse bøkene. Dum som jeg var tok jeg bare med meg én bok på denne turen, fordi jeg tenkte at det ikke ble så mye tid til lesing. Men når en bok er spennende, ryker den jo på en dag. Denne prøvde jeg å spre utover dagene, men den varte ikke så lenge likevel. Kanskje det er på tide at jeg skaffer meg et lesebrett, så jeg kan ha med en haug med lesestoff uten å måtte drasse så tungt 🙂 Noen som har erfaring med lesebrett og kan tipse meg om et?  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with s1 preset Nå har vi cirka et og et halvt døgn igjen på Hawaii, og stemningen er ikke helt på topp fordi vi vet at det nærmer seg slutten. Den som klarer å sprudle av lykke rett før en 24 timers reise hjem til kalde Norge, skal få Nobels Fredspris av meg den dagen jeg sitter i juryen. Det føles forresten ut som jeg har vært her i evigheter, selv om det ikke har gått tre uker en gang. Så jeg gleder meg til å se familien min. Men sånn bortsett fra det….? Det er ikke mye jeg gleder meg til. Kulde, boblejakke og skolearbeid er de tre ordene som står i hodet på meg. Fyttigrisen. Men det er ikke synd på meg! Jeg har tross alt fått varmet kroppen skikkelig her på Hawaii, så resten av vinteren skal jeg nok klare å takle 😉

33 Comments

 • Reply Karoline 12. januar 2017 at 08:50

  Nyt resten av ferien – skulle gjerne hatt over 2 uker i sola før dette semesteret!! På reiser bruker jeg ipaden og iBooks bare (eller iBooks på telefonen i nødtilfeller), for å slippe å drasse med meg et lass med bøker 🙂

 • Reply Maria 12. januar 2017 at 09:21

  Hei, Ida! Dette er ikke relatert til innlegget ditt, men håper du kan hjelpe meg allikevel: Jeg har bodd i Oslo i 4 år nå, og jobber med eget firma. Selv om jeg elsker Oslo og at alt er tilgjengelig,begynner jeg å ønske meg ut av byen til litt mindre forhold der det er billigere å bo og enklere å få nye venner. Jeg har tenkt en del på Tønsberg da det er en by som er nær alt og har det aller meste. Vil du dele litt erfaringer med meg?

 • Reply Ina 12. januar 2017 at 09:21

  Hei! Du som er i USA burde benytte muligheten til å skaffe deg en kindle, jeg elsker min over alt på jord. Den finnes i flere versjoner, men anbefaler å kjøpe en hvor du kan justere lysstyrken på, slik at du kan lese om kvelden uten å ha på nattbordslampa. Bøker kan man kjøpe på ark.no og sende til kindle 👍🏼

 • Reply Victoria Christine 12. januar 2017 at 10:08

  Elsker Kepler bøkene! Leste nesten hele serien under forrige sydentur🙈 Jeg fant fort ut at det blir for tungt å dra med seg en haug med bøker hver gang man skal ut å reise, så jeg har kjøpt Kindle lesebrett. Sykt fornøyd med det! Fordelen er at man kan sende bøker til andre som har lesebrett. I tillegg så kan du laste ned en app på telefonen (e-bok). Inne på appen kan du kjøpe bøker også blir de sendt direkte til lesebrettet. Jeg er helt frelst😂

  Kos deg de siste dagene i varmen! Misunner deg:O)

 • Reply Christine B. 12. januar 2017 at 10:53

  Jeg også er helt Kepler-frelst og har ikke lest alt i riktig rekkefølge. Liker egentlig godt at fokuset er ikke så mye på selve etterforskeren, men mer historien da Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole har et nokså stort fokus på Holes privatliv. Godt å mikse det opp litt! Også er Kepler like brutal og kreativ så tipp topp tommel opp.

  Leser selv Ildvitnet nå og jeg får så høy puls at hele hensikten med å lese på sengekanten for og sovne bedre går rett vest. God hjemreise ❤

 • Reply Synøve 12. januar 2017 at 11:29

  Jeg har en kindle, og er kjempefornøyd! Jeg var veldig skeptisk til lesebrett, fordi jeg hadde prøvd å lese på iPad og likte ikke det i det hele tatt. Men med en kindle – som har «digitalt blekk» – så er det akkurat som å lese en bokside. Amazon har et hav av bøker til en rimelig penge, og norske e-bok tilbyr også mange bøker på norsk, selv ganske ukjente bøker finnes der. Jeg elsker den! Det eneste minuset er at man ikke får en kjempestor bokhylle hjemme med fine bøker (som jeg synes er veldig hyggelig), men jeg har begynt å kjøpe bøker jeg har lest og likt til en billig penge på loppemarked, så da får jeg bokhylle i tillegg!

 • Reply Hege Kristin 12. januar 2017 at 12:31

  ikke lest!

  elsker å lese bøker selv, ihvertfall når det er spennende 😀

 • Reply Ingvild :) 12. januar 2017 at 14:05

  Kan anbefale Kindle sine lesebrett, er veldig fornøyd med dem, men usikker på om det er norske titler der. Kjøper for det meste engelske bøker og alle gamle klassikere (Jane Austen og Charlotte Brontë osv. er gratis å laste ned!) Om du leser mest norsk så ville jeg sjekket etter alternative lesebrett, men digger selve prinsippet. Hver tur har jeg tusenvis av bøker å velge mellom UTEN all ekstra vekt i bagasjen. Er litt uvant å lese på den måten i begynnelsen, foretrekker vanlige bøker, men til reiser så er lesebrett genialt. Batteriet på min varer i tre uker – med flittig bruk. Fine å ha i sola også, får ikke vondt i øynene av hvite sider og ingen gjenskinn fra sola med den matte overflaten.

  Hawaii ser helt fantastisk ut, dit vil jeg reise en gang! Lo spesielt godt av snap’en du posta om å speide etter hai fra hotellrommet, minte meg om da du og Kristina var på en tur for en stund siden og du skremte henne med hai i vannet. Lo så jeg grein, hehe.

 • Reply Line 12. januar 2017 at 15:56

  Jeg har Kindle Fire, og er kjempefornøyd 🙂 Det krever jo at du er glad i engelske bøker, siden du kjøper dem fra Amazon, men ellers er den super. Det eneste negative er vel at man ikke får kjøpt norske bøker på originalspråket, men noen få bøker får man vel tåle å kjøpe eller låne på biblioteket 😉

 • Reply Cathrine 12. januar 2017 at 16:33

  Kjøp en Kindle Paperwhite på Amazon.com. Den koster ca 1500,- inkl avgifter. Jeg brukte ipad først, men det fungerer dårlig i dagslys, også er man mer redd for den. Kindle kan brukes i alle lys, og man blir ikke ekstra sliten eller mer våken om kvelden pga hvor lyskilden er plassert. Jeg har hatt min i tre år nå, og har i overkant av 200 bøker på den, så den er veldig prakisk på reise osv. Liker du å lese på engelsk, så er Amazon helt genialt, både pga utvalg og priser. Foretrekker du å lese på norsk, så fungerer Kindle topp med norske e-bøker også.

 • Reply L 12. januar 2017 at 18:38

  Jeg har har hatt Kindle lesebrett i mange år og er superfornøyd. Veldig billig med engelske bøker, og de fleste norske bøker på ebok.no sendes enkelt til Kindle. Den er behagelig å lese på i all slags lys fordi lysstyrken kan justeres, og du kan lese på den i mørket uten å forstyrre andre i samme seng/rom.

 • Reply Mari 12. januar 2017 at 19:34

  Heii, lurte på om du har lyst til å skrive noe om hva man bør tenke på/ha med til en sånn lang flyreise? Reiser selv snart til Australia, og har aldri flydd mer enn 5 timer, så vil gjerne få reisetiden på 30 timer til å gå så bra som mulig:D

  Ellers må du nyte og kose deg masse de siste dagene på Hawaii, har sett helt fantastisk ut!!

 • Reply Therese 12. januar 2017 at 21:08

  Eg har en kindle (enkleste utgave) som eg kjøpte for mange år siden , og den er fast inventar på ferie og er gull verdt😃 Ebok.no er vell den nettsiden eg bruker mest, for der kan du sende e-bøkene rett til kindlen, og engelske bøker på Amazon. Anbefales

  Ps: ikke såå gøy å lese bloggen din når du har sol og Hawaii når være herja som mest i Norge😜 Neida ikkje missunlig i det hele!

  Go tur heim☺

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:32

  Therese: hei Terese! 🙂 har du kjøpt kindle i Norge eller i utlandet? Takk for tips! Og hvis det er noen trøst, så reiser vi hjem i natt. Buuuhu! Hehe. Takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:35

  Mari: Jaa det var en god idé! Hvis jeg ikke rekker å lage et innlegg, så pleier i hvertfall jeg å ha med dette: ørepropper, nesespray, tyggis, headset, flypute, tannbørste og tannkrem(kjøp reisestørrelse på flyplassen), en ren truse, mobillader (på lange reiser pleier man å kunne lade på flyet), øyemaske – og så reiser jeg i joggis og joggesko. Ta med deg et varmt skjerf og gode sokker, jeg fryser i hvertfall alltid på fly! Et tips er å registere seg på Viaplay, for der kan du gjøre ting offline i app på iPhone/iPad. Er jo ikke alltid underholdningen på flyet er så tilfredsstillende. Det var det jeg kunne komme på 🙂 god tur til Australia, drømmer om å dra dit selv <3

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:37

  Cathrine: høres jo helt fantastisk ut! Hvorfor har jeg ikke en kindle, lurer jeg på nå…

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:37

  L: takk for tips, så kjekt at man kan stille lysstyrken 🙂

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:38

  Line: gjelder det generelt for kindle? Er ikke så glad i å lese på engelsk :O

 • Reply Tanja Maria 12. januar 2017 at 22:47

  Åh jeg elsker Kepler bøkene! Leser min tredje bok nå og klarer ikke å stoppe! Har lest to bøker på 4 dager, jaja SKOLEFERIE 😀 Men fikk ikke med meg at det var serie bøkene, så begynte å lese fra «Stalker» og bakover 😀 LIke spennende uansett! 😉

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:52

  Ingvild :): haha, hvithaien på granca blir aldri glemt! 😀 jeg bør nok finne et alternativ så det blir enklere med norske bøker, men takk uansett! Du burde virkelig komme deg til Hawaii <3

 • Reply Ida Wulff 12. januar 2017 at 22:54

  Synøve: takk for innspill, gleder meg til lesebrett 😀

 • Reply Yvonne 12. januar 2017 at 23:43

  I motsetning til alle andre her så vil jeg anbefale deg en som tar alle andre formater enn kindle sin spesifikke. Særlig om du som du nevner over her ikke er så begeistra for å lese på engelsk. Jeg har en Bookeen: bookeen . com/en/cybook-odyssey-hd-frontlight (ødela linken litt her med mellomrom for å ikke havne i spamfilter..) som jeg elsker over alt i verden. den har lys og du kan bytte om på om du vil bla frem med venstre eller høyre knapp eller «bla» ved å stryke på sidene. Den tar formater fra alle de norske bokhandlene. Og hvis du vil ha billige ebøker på engelsk kan du gå til dito dott se.

 • Reply Therese 13. januar 2017 at 09:09

  Eg bestilte kindlen fra Amazon sine sider! Må vell velge at du vil at det kan sendes til Norge ☺

 • Reply Kathinka 13. januar 2017 at 14:37

  Hei Ida 🙂 Må tipse deg da jeg er en lesehest som deg og akkurat slukt Kaninjegeren jeg også! Ser mange har tipset allerede, men gjør det jeg også, da jeg er så fornøyd! 🙂

  Har Kindle lesebrett jeg også, har hatt det 1 år nå og suuuperfornøyd. Akkurat som du sier, er det deilig å kunne kjøpe en ny bok hvis man har feilberegnet på ferien 😉 Du kan kjøpe e-bøker i alle bokhandlere på nett, for eksempel ark, ebok, Norli osv. (Hvis du skal kjøpe direkte fra nettbrettet er det kun engelsk på Amazon) Kjøper du på Ark sin hjemmeside, havner det rett i Ark appen og du sender derfra til lesebrettet. Helt genialt 🙂 Min er kjøpt på Komplett: https://www.komplett.no/product/850093/pc-nettbrett/eboklesere/eboklesere/amazon-kindle-paperwhite-2015-wifi#

  Ha en fin reise! Og takk for mange boktips du har kommet med før 🙂

 • Reply Ida Wulff 14. januar 2017 at 02:08

  Kathinka: aah, jeg skjønner, så jeg KAN altså bruke en haug med norske bøker på Kindle, så lenge jeg kjøper på norske nettsider og sender til lesebrettet mitt? 😀 Og hallo, slutten på Kaninjegeren – var det starten på en ny bok, eller var jeg helt fjern? Hehe <3

 • Reply Ida Wulff 14. januar 2017 at 02:11

  Yvonne: jeg skal sjekke det ut! Takk for tips 😀

 • Reply Ida Wulff 14. januar 2017 at 02:17

  Tanja Maria: ja, det har virkelig ingenting å si. Spennende er det uansett, som du sier 😀 Kos deg med skoleferie <3

 • Reply Ingrid Aune Selmer 14. januar 2017 at 19:28

  Haha fantastisk! Jeg har selv vært på Hawaii de samme to ukene som dere og lest keppler! Men jeg hadde med kindle paper white i tillegg, kjempe lurt for den er så god å lese på selv i solen!! Anbefales!! Du kan laste ned bøker fra Amazon eller e-bok. Ser ut som dere har hatt en fin tur, jeg reiser hjem ikveld….

 • Reply Christina 16. januar 2017 at 04:39

  Jeg klarer meg helt fint med eBokBib, bibliotek tjeneste med masse bøker gratis tilgjengelig. Bruker bare iPhonen min, holder lenge det. Har med meg ei vanlig bok el to på tur i tillegg. Men hjemme leser jeg bare på telefonen 😃

 • Reply M 18. januar 2017 at 01:56

  Kepler-bøkene er helt fantastisk. Beste krim-bøkene jeg har lest! Et lite boktips er bøkene til Gard Sveen. De er også utrolig spennende 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:05

  M: ikke lest, så takk for tips 😀

 • Reply Hege 20. januar 2017 at 11:42

  Elsker Kepler bøkene!!

  Har også kindle og leser mest norske bøker på den.

  Er flere norske nettsteder som sender bøker til kindle. Oppskriften står som regel der du kjøper bøker. Beste kjøpet jeg har gjort!

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 23:37

  Maria: Hei Maria! 🙂 Jeg er veldig glad i Tønsberg, men har jo også mye familie der. Vet at de jobber med toglinjene nå slik at turen inn til Oslo bare skal ta 1 time, så sånn sett blir det jo nært til Oslo også. Ellers er det mye bygging på gang i Tønsberg, og jeg tror absolutt at byen kommer til å bli mer attraktiv de neste årene. For et litt mer levende sentrum trengs, hvis du skjønner 🙂 I hvertfall på vintertid, sommeren er jo folksom og levende uansett. Vet ikke heelt hva slags info du er ute etter, men bare å spørre hvis det er noe spesifikt! Klem

 • Leave a Reply