Nybygg, hjem & interiør

JEG KLARER IKKE Å BESTEMME MEG

17. januar 2017

Okey, dere. Tiden flyr. I morgen reiser jeg hjem til Tønsberg for å ta noen valg angående leiligheten min som bygges i en rasende fart. Det har virket så fjernt hele veien, men plutselig var innboksen full av kataloger og invitasjoner til tilvalgsmøter. For å være helt ærlig har det vært et skuffende syn. Så en erfaring jeg har gjort meg så langt i nybygg-prosessen, er at man absolutt ikke kan velge og vrake når det kommer til innredning av leiligheten. Kanskje de setter standarder som garanterer at kjøperne vil bruke penger på å endre på ting – men da burde det jo i det minste gå an å velge fine ting. Det hjelper ikke meg at jeg kan velge mellom åtte vasker i stål, når jeg ikke vil ha en vask i stål. Bah…

Men! Dette fikser jeg. Løsningen blir eventuelt at jeg tar ting ut av leiligheten, og heller fikser det på egenhånd når den er ferdig bygget. Dessuten gjelder denne frustrasjonen fliser, vasker, kraner og den slags – hva angår kjøkkeninnredning og baderomsinnredning kan jeg velge ganske fritt, selv om det kommer til å koste. For selv om jeg ikke har sett hva som er standard i virkeligheten, er jeg ganske sikker på at jeg ikke vil ha det. De siste ukene har jeg begynt å drømme om svart kjøkken. Og om et mørkt bad, som gir meg spafølelsen. Bali møter Slettvoll, gir det mening? Haha. Er det ett sted jeg har funnet mye inspirasjon til interiør, så er det på Bali. Husker at jeg ønsket at jeg kunne fylle en container med interiør og shippe alt ammen hjem. Uansett, tilbake til det mørke. Bildene over viser litt hva jeg tenker, selv om jeg ikke helt klarer å finne bilder som viser nøyaktig hva jeg vil ha. Men nå er jeg plutselig ganske sikker på at både kjøkken og bad skal være mørkt.

Svart kjøkken har jeg bestemt meg for, sånn 95%. Har du noen mening om det? Kanskje du har et svart kjøkken selv? Blir man lei etter to uker? Skulle virkelig ønske at jeg slapp å bestemme det . Dette er jo egentlig en veldig morsom prosess, jeg har bare glemt det litt bort. Men det er jo derfor jeg drar hjem et par dager før tilvalgsmøtet, så jeg kan farte rundt og se på det som finnes av muligheter. Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger :-)) 

115 Comments

 • Reply Hege Kristin 17. januar 2017 at 21:29

  det så veldig fint ut!

 • Reply Andrea Charlotte 17. januar 2017 at 21:34

  Vi har sort kjøkken, og jeg elsker det! Tror helt ærlig at man kan bli vel så lei av at alt skal være hvitt og sterilt. Det gir et så lunt og eksklusivt preg med det sorte kjøkkenet! Go for it;)

 • Reply lixil 17. januar 2017 at 21:37

  Har du sjekket om de har samarbeidspartnere du kan kjøpe fra? Da vi tok badene i borettslaget vårt, hadde vi masse stygge og kjedelige alternativer, men vi hadde muligheten til å bestille selv hvis vi A) bestilte alternativene fra deres leverandør, eller B) at vi kjøpte og fraktet det vi ønsket oss til leiligheten selv, også tok de seg av installeringen/monteringen av badet.

  Noen av våre beste venner har sort kjøkken, og de hater det. Alt av flekker setter seg, selv om de vasker som gale hver eneste dag. De sier det er litt som å ha på seg sort ullgenser rundt en røytende golden retriever 😛 Selv syns jeg det er veldig fint, men hvis det er så upraktisk som de skal ha det til, kan det være lurt å styre unna. Uansett, det er hva du selv vil ha som er avgjørende, så gå for det du vil ha! 😀 <3

 • Reply Ann Julie 17. januar 2017 at 21:40

  Jeg drømmer om sort kjøkken når jeg en dag skal bygge meg hus/kjøpe meg mitt eget. Slik jeg ser det tror jeg ikke at man går fortere lei sort kjøkken enn man gjør med et hvitt et. Eneste er vel at man må ha plass til å ha et mørk kjøkken, slik at det ikke kjennes så trangt ut. Det virker som at du har en veldig fin stil, så dette går nok helt supert! Lykke til! 😀

 • Reply Ø 17. januar 2017 at 21:41

  Sort/ mørkt kjøkken er veldig veldig pent! Det eneste som er sykt irr er at mørke benkeplater blir så fort skittene, fordi man ser ting veldig godt. Feks sukker, mel etc etc.

  Har også hørt at mørke bad er litt irriterende i lengden, feks ved barbering osv! lyset blir jo mindre fremtredende. Men delikat- det er det absolutt!

  Lykke til 🙂

 • Reply Rebecca 17. januar 2017 at 21:44

  Såå gøy å kunne innrede og bestemme. Forstår frustrasjonen din, men det kommer nok til å bli kjempe fint. Personlig ELSKER jeg sort. Har ikke selv kjøpt leilighet/hus enda, men har en mappe med sikkert over 500 screenshots jeg har tatt opp igjennom årene om hvordan jeg vil ha mitt fremtid hus/leilighet, haha.. smaken min har i allefall ikke endret seg. Synes svart er tidløst, elegant og kjempefint for «den rette». Alle kan ikke ha sort, men er man opptatt av interiør, ryddighet og renhold passer det ypperlig. Også gir det så fin spa-følelse som du sier! Det jeg tenker er fint med sort er at man enkelt kan endre hele «looken», m f.eks en blå/rosa vase. Gullmonumenter og hvit etc. Har selv hele leiligheten jeg bor i nå i grå/sort m/mye gull og noen få farger. Badet fikk vi fikset til sort servant og baderomsskap (ok for leietager), ble såå mye finere enn den stygge hvite som var der haha.

  Nå ble dette langt – uansett, masse lykke til! 🙂

 • Reply RF 17. januar 2017 at 21:45

  Svart kjøkken er flott, men har hatt det selv og ble rimelig fort lei av det… Jeg heier mer på grått kjøkken 🙂 Ellers hadde jeg gått for standard valg i leiligheten, og heller byttet ut det du ikke er fornøyd med selv. Tilvalgene er som regel så dyre uten at det vil gjenspeile seg i verdien på leiligheten. Når du er lei den «enkle» stilen, bytter du til det du egentlig vil ha og til noe som kan øke leilighetens verdi!

 • Reply Elin 17. januar 2017 at 21:49

  Min søsters svarte kjøkken gjør det for mørkt selv med fullt dagslyd inn vinduene. Jeg syntes det der skittent ut når det er så mørkt. Men jeg er enig, hvitt er for stivt. Beige fargetoner hadde jeg syntes vært midt i blinken

 • Reply Torill 17. januar 2017 at 22:04

  Svart kjøkken er dritstilig! Om man blir lei…tja, men det blir man vel av alt? Selv er jeg kjedelig, så jeg tok hvitt kjøkken når jeg nå bygde for 4. gang (ja, jeg skjemmes).

  Se litt på helheten. Farge på vegger, gulv, møbler….så finner du fort ut hva som passer og ikke.

  Av erfaring, så er jo alle standard tingene av billigste sort. Ja, nesten utrolig at de kan klemme inn noe sånt i en ny fresh bolig. Så helt enig med deg; det må byttes ut!

  Men, om jeg skal gi deg et godt råd, så må det være å gjøre de fleste endringene nå, før du flytter inn. Se til å få det slik du vil ha det med en gang.

  Å gå i gang etterpå vil bare gjøre det enda dyrere. Og er du som meg, så vil det gnage i topplokket helt til alt er 100% tilfredstillende.

  Skjønner ikke at du ikke kan velge fliser, vasker, kraner etc som du vil.

  Forresten, kraner er lett å bytte selv, så der kan du evt. bare ta dritten som følger med. Men, vask vil du vel har underlimt, og da må den være rett første gang.

  Å sort benkeplate er ikke å anbefale. Viser hver minste, forbanna støvfnugg.

  Sort kjøkken, men en kontrast benkeplate – dritkult. Kan varmt anbefale Dekton benkeplate. Tåler alt!!

  Nei, dette ble altfor langt. Men, jeg synes det er utrolig gøy med bolig og interiør.

  Masse lykke til, dette blir knallbra tror jeg 😉

 • Reply Kristin 17. januar 2017 at 22:14

  Har såå lyst på svart kjøkken! Skal selv ha det når vi river barndomshjemmet til kjæresten min og bygger opp nytt hus. Det er dog noen år til, men det er vel lov å planlegge tidlig? Har innredet de 3 etasjene 100 ganger allerede jeg

 • Reply Siw 17. januar 2017 at 22:14

  Ang svart kjøkken. Jeg hadde mørkebrunt altså, men tenkte jeg kunne komme m erfaringer hvertfall. Jeg elsket at det «brøyt» med resten av det hvite vi hadde i leiligheten. Jeg HATET at jeg måtte skrubbe skapdører ofte. Fettflekker over alt. Vårt kjøkken hadde struktur i overflaten. Skulle jeg hatt svart så ville jeg valgt en litt mattere overflate og vært flink med vaskingen fra dag 1 🙂

 • Reply Rikke 17. januar 2017 at 22:18

  Så spennende! Har akkurat vært i flere tilvalgsmøter selv. De fleste leverandører har myyye mer å velge mellom enn det som står i katalogene, men det koster selvsagt litt… Men det er det verdt hvis man har penger til å velge, du skal jo faktisk bygge ditt eget hjem og da vil man jo gjerne ha det akkurat sånn man vil 🙂 Vi valgte mørkt kjøkken selv, og tror det blir kjempe bra! Har sett at flere har hvite overskap og mørke underskap på kjøkkenet for å ikke gjøre det så veldig mørkt, det tror jeg kan være fint!

  Enda et tips er å sjekke ut hvitevarer på whiteaway.no, de har ofte mange gode tilbud på akkurat samme varer, om ikke bedre, som leverandørene boligutvikleren bruker. Hos oss var det hvertfall svindyrt!! Vi fant hvitevarer som var bedre enn den «beste» pakken kjøkkenleverandøren tilbydde til 25.000 kr i stedet for 49.000 kr!

  Masse lykke til med valgene! Det er så spennende og slitsomt på samme tid, og så fantastisk når det er ferdig 😀

 • Reply Lisa 17. januar 2017 at 22:22

  Syntes sorte bad er superlekre, har selv mørke grå veggfliser på mitt bad, men fordi hvert minste støvkorn syntes på sorte gjenstander er jeg veldig glad for at jeg valgte en lysere farge på gulv og servant. 😊

 • Reply Ida Emilie 17. januar 2017 at 22:22

  Jeg har ikke et helt svart kjøkken, men vil si at det er tilnærmet sort.. Det er mørkebrunt og jeg ELSKER det! Tenkte at jeg kom til å gå lei, men har bodd med kjøkkenet i tre år nå og blir bare mer og mer glad i det. Eneste ulempe er at jeg sliter med å få det helt rent. På skapene og skuffene blir det litt skjolder som er umulig å få bort. Men det kan være kjøkkentypen selvsagt. Jeg er hvertfall ikke i tvil, jeg kommer til å ha mørkt kjøkken livet ut!

  Lykke til med alle valg du skal foreta deg, blir spennende å følge deg fremover 🙂

 • Reply Iselin 17. januar 2017 at 22:24

  Ah, det er så lekkert! Badet oppe til venstre er drømmebadet, så utrolig fint. Synes også kjøkkenet til høyre var utrolig fint, har hatt lyst på svart kjøkken selv, men som du sier er jeg usikker på om man blir lei fort 😅

 • Reply Miriam 17. januar 2017 at 22:37

  Har selv svart kjøkken, og har hatt det i et år nå. Angrer ikke, og er ikke lei av det overhodet! Lykke til med valget Ida <3

 • Reply Mari 17. januar 2017 at 22:39

  Sort bad og kjøkken er utrolig stilig! Drømmer om det samme selv. Men det viktige når innredningen er mørk, er at belysningen er god. Spesielt på badet, sminken blir sjelden pen når den er gjort i dårlig/mørkt lys (dersom du sminker deg på badet). Ville kanskje gått for grå vegger og mørk innredning (skap) på badet. Da får du ca. Den samme stilen, men uten at rommet blir like mørkt. Tror jeg ville blitt fortere lei av mørkt bad enn mørkt kjøkken. Det er ikke like risikabelt! Husk også på at mørkt gjør rommet mindre, lyst gjør rommet større!Ellers er pinterest et helt fantastisk verktøy når det kommer til interiør og inspirasjon. Søk «black kitchen» «black bathroom» osv. Så dukker det opp masse!! Lykke til! Leiligheten kommer til å bli fantastisk😍 håper på masse oppdateringer om prosessen!!

 • Reply Helene 17. januar 2017 at 22:40

  Med svart innredning, så kan det ikke gå galt! De aller fleste farger går til svart 🙂

  Et lite tips, meld den inn i gruppen «for oss som er hekta på interiør» på Facebook, og spør om folk der kan dele sine svarte kjøkken og bad. Mye flott og masse inspirasjon 🙂

  Masse lykke til videre med leiligheten! Gleder meg til å følge med videre 🙂

  Klem

 • Reply Renate 17. januar 2017 at 22:59

  Elsker bildene, tror det blir kjempekult! Jeg har selv veldig lyst på mørkt bad og kjøkken 🙂

 • Reply Ann 17. januar 2017 at 23:13

  Så spennende med ny leilighet! Interiør er jo fantastisk gøy! Har selv et svart kjøkken (pusset opp for 8 år siden), matte skapdører og skuffer, sammen med noen høyglans overskap. Angrer ikke på fargevalget, men anbefaler godt lys på kjøkkenet da det blir en del mørke flater. Lykke til med planlegging! 🙂

 • Reply camilla 17. januar 2017 at 23:15

  Bruker du botox eller en annen form for injeksjoner i ansiktet? Du er såååå pen…Jeg er yngre enn deg,og har allerede begynt å få rynker og slapp hud.. Nesten så jeg håper at du tar noe for å se så nydelig og fresht ut;)

 • Reply Interiørfantast 17. januar 2017 at 23:23

  Syns inspirasjonsbildene dine er råfine! Jeg har valgt en veldig mørk gråfarge på kjøkkenet mitt, i tillegg til mørke farger på kjøkkenveggene. Er så lei av hvitt og lyst, men er veldig spent på resultatet! Føler jeg har gått laangt utenfor komfortsonen. Deler frustrasjonen din hva gjelder nybygg og tilvalg, jeg er overbevist om at jeg har fått grå hår av prosessen, haha. Jeg har stort sett endret på alt det gikk an å endre på, jeg ble rett og slett deprimert av å se på standardløsningene. Man vil jo bli helt fornøyd når man gjør sitt (mitt) livs største investering! Når det er sagt lever jeg på havregryn om dagen, håper det blir verdt det. Et tips er likevel å se NØYE over tegninger og tilbud du får tilbake fra de ulike underleverandørene etter hvert som du begynner å bestemme deg. Jeg fant stort sett feil etter både 3 og 4 forsøk hos alle sammen. Hadde jeg ikke gått disse mailene etter i sømmene hadde jeg endt opp med å betale titusener mer enn avtalt, samt endt opp med å få flis i heile leiligheten i stedet for parkett. Blant annet. Lykke til med valgene og prosessen, jeg gleder meg til å følge med! 🙂

 • Reply Amalie 17. januar 2017 at 23:37

  Så spennende prosess du er inne i nå! Jeg jobber selv som kjøkkenkonsulent, og vil si det at mørke kjøkken er veldig trend akkurat nå, jeg synes også det er sykt lekkert, men også veldig sikker på at dette er en trend som vil blåse over om et par år. Så du må nok være ganske sikker på at du vil trives med er mørkt kjøkken😊 Med det finnes veldig mange råkule mørke kjøkken jeg selv kunne tenkt meg! Lykke til!

 • Reply Natalie 17. januar 2017 at 23:45

  Vi har nettopp pusset opp vår leilighet og gikk for svart kjøkkeninnredning med hvit benkeplate. Men vi har nå også hvite vegger og åpen kjøkken/stue løsning og grått gulv. Vi trives med det enda og har ikke blitt lei 🙂

 • Reply amanda florentina 17. januar 2017 at 23:50

  hei fine ida!

  ser du lurer på om noen har erfaringer med svart kjøkken (haha «erfaringer med svart kjøkken» haha), og tenkte derfor jeg kanskje hadde noe å bidra med! Vi har svart kjøkken og har hatt det i 4-5 år nå, og er fortsatt storfornøyde! Vi har både lave skap, men også svarte kjøkkenskap som tar mesteparten av plassen på den ene veggen, samt svarte «barstoler» i skinn men og jeg synes fortsatt ikke det blir «for mye» eller at kjøkkenet ser ut som en sort klump midt i rommet som mange kanskje er redd for. Vi har dog lyse benkeplater i tre + lyst gulv, så det lysner jo litt, samt en «øy» midt på kjøkkenet i samme treverk, men jeg er hvertfall fortsatt drithappy med valget vi tok, og vi får stadig komplimenter for venner er innom for første gang:)

  kan også anbefale å ha en mønstret vegg et eller annet sted i huset, det er noe vi hvertfall har vært veldig glad for at vi bestemte oss for!

  håper du finner frem til en løsning som passer deg!:) klem

 • Reply Christina 17. januar 2017 at 23:56

  Så spennende, selv om valgene virker noe faste og standardiserte. Hvis du planlegger litt på forhånd kan du sikkert få ordnet en del av dette så det er klart når du flytter inn.

  Når det gjelder kjøkken så ville jeg tenkt hovedsaklige på plassering av kjøkken. Hvor skal det stå? Hvis det skal plasseres et sted med masse naturlig sollys som står på hele dagen så vet jeg ikke om det blir så fint og luksuriøst, skal det derimot stå litt bortgjemt, slik som bilde nederst i midten så er det annerledes. Da kan sort kjøkkeninnredning være kult. Og så avhenger det litt av resten av interiøret.

  Når det gjelder bad, gå for store fliser! Hvert fall på gulv. Små fliser er noe herk….

 • Reply Lene 17. januar 2017 at 23:58

  Er i gang med samme prosess selv, og som deg så er jeg skuffet over valgmulighetene…

  Ønsker også mørkt kjøkken, men jeg tenker å beholde skrogene hvite slik at jeg bare kan bytte frontene hvis jeg blir lei 🙂

 • Reply Camilla 18. januar 2017 at 00:26

  Det syns jeg er en god ide:) det er veldig mye man kan gjøre med svart interiør med gensynntil materialer og overflatebehandling, bare tenk på alle mulighetene, oljet karbonstål, betong med knust lava, brent cedertre, lærhåndtak, beiset osb, bonet valcromat med fresede relieffer til skapfronter, slipt Zimbabwegranitt, hamret basalt, bare ikke velg noen kjønnsløse fliser med trykkede motiver på av noe imitasjon

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 01:22

  Hvis du ikke er glad i å tørke støv, så velger du ikke mørkt/sort! 😉

  Sort/mørkt på bad er hat!!! Jeg angrer!! Alt synes etter 2 dager med hårføner, hårspray, tørrshampo!! Da er det påan igjen, med støvtørk, vasking og dritt!!!

  Meeeen, det er jo så fint når alt er rent og pent;) 🙂

 • Reply Marie 18. januar 2017 at 03:29

  Jeg er ikke lei av mitt svarte kjøkken etter to år. Lun og koselig stemning. Og alt passer jo til et svart kjøkken, vil du ha det minimalistisk er det ingen sak, vil du ha spreke farger og baluba er det heller ingen problem. Og svart og gull er jo uansett en uslåelig kombinasjon. Hvitt er kjedelig, grått har vært standardfarge veldig lenge nå, svart passer alltid. Du kommer ikke til å angre. Og gjør du det etter to år er det bare å male om frontene. Det kommer til å bli så elegant! Lykke til med alle valg ❤

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 04:23

  Hvis du er som meg, med støv på hjernen, er ikke svart kjøkken å anbefale. Du ser hvert eneste støvkorn og du kommer ikke til å gjøre annet enn å tørke støv der inne. Hvitevarer i svart ser også svært skitne ut.

  Svart kjøkken/bad er veldig fint for folk som ikke kan se støv 🙂

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 04:50

  Vi har akkurat pusset opp kjøkkener, og valgte svart. Kunne ikke vært fornøyd! Prikken over i’en er uten tvil marmor benkeplate! I tillegg er det deilig med noen kontraster, da stuen har store hvite vegger. Anbefales virkelig! Angrer ikke et sekund. Hilsen en som ellers en minimalist med hvite vegger og null farge.

 • Reply Henniie 18. januar 2017 at 07:00

  Fy søren så glad jeg blir over og vite at når dagen kommer så jobber mamma i et firma som er hel entreprenør-selskap! DA får jeg virkelig ting som jeg vil da 😀

  Jeg vil ikke ha gått for sort kjøkken. Jeg tenker at da viser flekker, (såpe, vann etc) veldig lett.

 • Reply Susanne 18. januar 2017 at 07:05

  Jeg har ikke hatt svart kjøkken, men jeg har hatt mørkt grått. Og, det skal jeg aldri ha igjen! haha! Vi hadde mørke grå matte fronter, og det er umulig å holde rent. Man skulle kanskje ikke tro det, men det er myyye vanskeligere å holde rent enn hvitt (som jeg har i dag), fettmerker/fingermerker synes helt sykt. Og ja, jeg ble også lei av det, fordi jeg er veldig glad i grå møbler, og da ble det altfor mørkt. For all del, hver sin smak, men jeg hadde ikke valgt det igjen 🙂

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 07:05

  Har svart kjøkken (montert i september kanskje) og er storfornøyd. Får såå mye skryt for kjøkkenet og det er veldig godt å ha noe annet enn alle andre.

  Jeg ville ha hvitt kjøkken, helt standard – men typen var fast bestemt på svart, noe jeg er veldig glad for nå. Har kjøleskuffer også – anbefales.

 • Reply Birte 18. januar 2017 at 07:28

  Jeg har svart kvik-kjøkken i huset mitt, og blir aldri lei!

 • Reply Anne-Stine 18. januar 2017 at 07:49

  Søsteren min kjøpte en leilighet med mørk kjøkkeninnredning (svart, men med litt struktur i). Vi var litt skeptiske i utgangspunktet, men det var mest pga interiøret som var der fra før av. Selgeren hadde mørk skinnsofa, ingen bilder på veggene, lite farger og lys. Det ble mye lekrere med masse lys i stuen og på kjøkkenet og endel fargeinnslag, bla en farget sofa. Så det må være mitt tips, putt inn endel farger og lys ellers i leiligheten så blir det veldig fint 🙂

 • Reply Elise 18. januar 2017 at 07:58

  Vi kjøpte matt svart kjøkken for nesten et år siden. Vi er kjempefornøyde! Ser ikke for meg at vi noengang skal gå lei. Det kan lett bli fingermerker, men det er også superlett å vaske rent igjen med en klut og en spray med avfetting.

 • Reply Ms 18. januar 2017 at 07:59

  Sort bad er supert fint, men pass på med sort kjøkken. Og pass på spesielt hvis du skal ha begge deler i svart, det kan fort se ut som en skikkelig bachelor pad.

 • Reply Lise 18. januar 2017 at 08:20

  Har svart kjøkken, og please, legg fra deg tanken. Du kommer til å bli SINNSYK av hvor mye du må vaske og tørke over. Jeg vasker kjøkkenbenken sikkert ti ganger om dagen, og det ser aldri rent ut. Skapene ser møkkete ut to dager etter vask. Anbefales IKKE.

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 08:59

  Lise: ser at flere sier det. Det var absolutt noe jeg ikke hadde i tankene, så det må være med i vurderingen 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:00

  Elise: så bra at du er fornøyd! Håper jeg tør å ta det samme valget 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:00

  Ms: hehe, du sier noe der! Tror faren er størst hvis man velger svart høyglans kanskje? 😀

 • Reply Therese 18. januar 2017 at 09:00

  Hei 🙂 Jeg har mørke mørke grått kjøkken, stortrives. Har nå hatt det siden leiligheten var ny i 2008 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:01

  Anonym: takk for at du delte! 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:01

  Birte: godt å høre 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:01

  Anne: så kult! 🙂 Leiligheten min har sol fra morgen til kveld, så masse dagslys blir det i hvertfall!

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:02

  Henniie: så heldig du er, det kommer godt med ja! 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:02

  Susanne: den ser jeg.. Kan tenke meg at man blir gæren av fingermerker, støv osv. Men på én måte tenker jeg (fordi jeg har så veldig lyst på svart), at det kanskje er like greit at skitten synes, så man får vasket den vekk? Hehe 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:03

  Anonym: Hei 🙂 Har du gått for hvit eller sort marmor benkeplate? Jeg tenker litt på hvit, men usikker der altså. Som med alt annet, hehe. Klem

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:04

  Anonym: har dessverre støv på hjernen, hehe. Men skal undersøke om det finnes overflater som er enklere enn andre, og hvor det synes mindre. Hadde ikke engang tenkt på «problemet» før alle disse kommentarene, så takk! 🙂 Hvitevarer vil være integrerte, regner jeg med.

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:05

  Anonym: ja, det var det da ;p dilemma

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:05

  Marie: så bra at du er fornøyd! Og heelt sant – hvis man angrer kan man jo bare male eller bytte fronter etterhvert. Ikke verdens undergang 😉 Svart og gull er livets kombinasjon! Tusen takk for det, klem <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:07

  Camilla: oi, der var det en som hadde peiling 😀 Men ja, absolutt mange muligheter!

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:09

  Lene: Såå gøy – men kjedelig med valgmulighetene, da 🙁 Ønsker deg masse lykke til med prosessen! Stikk gjerne innom hvis du gjør deg noen nyttige erfaringer som du vil dele – jeg kommer i hvertfall til å dele alt under kategorien «nybygg» 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:10

  Christina: Hei! 🙂 Jeg har på en måte åpen stue og kjøkkenløsning, men kjøkkenet ligger som en hestesko innerst i leiligheten. Så det er ikke i nærheten av vindu, men leiligheten har sol fra morgen til kveld. Så en del dagslys blir det nok. Noe å tenke på der ja. Enig med store fliser på bad! Var mye små fliser i katalogene jeg fikk, hehe.

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:12

  amanda florentina: Hei på deg! 🙂 Takk for at du ville dele, og så fint at du er fornøyd med valget av svart kjøkken. Sikker på at det er kjempefint med lyse benkeplater som lysner opp litt, det må jeg også vurdere. Hva angår mønstret vegg, så har jeg lekt med tanken til kontoret mitt – og kanskje til ekstratoalettet. Hadde vært gøy å gjøre noe fargerikt der 😀 Tusen takk for det, klem tilbake <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:13

  Amalie: takk takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:16

  Ann: tusen takk! 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:16

  Interiørfantast: takk for gode råd! Og ja: deprimerende er ordet som beskriver standardløsningene. Jeg vil jo ha drømmeleiligheten, ikke en kommunal leilighet – som det sikkert kunne blitt om jeg ikke endrer noe som helst :p Jeg er av typen som syns at hjem og bo er så viktig at jeg heller vil bo meg «i hjel» enn å ikke være helt fornøyd. Så jeg joiner deg på havregryn 😀 Håper du blir fornøyd med resultatet ditt, og takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:17

  Helene: takk for tips <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:18

  Mari: det tror jeg du har veeeldig rett i. Altså grå vegger, og heller mørk innredning. Fader så slitsomt å virre rundt som dette, haha 😀 Tusen takk for det, skal prøve å dele så mye som mulig 🙂 <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:19

  Miriam: takk Miriam! <3 Godt å høre at du er fornøyd med ditt svarte kjøkken 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:22

  Iselin: eeenig, drømmebad! har i hvertfall mye å tenke på de neste dagene 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:23

  Ida Emilie: så gøy at du er såå fornøyd 😀 får vel belage meg på en del tørking med klut tenker jeg…. Hehe. Takk for det, jeg gleder meg til å dele <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:24

  Lisa: badegulvet KAN bare ikke være svart. Jeg har det i leiligheten hvor jeg bor nå, og det ser ut som en svinesti samme dag som jeg har vasket det. Holder at jeg tar meg en dusj, føner håret og sminker meg, så trenger det å vaskes igjen. Håpløst! Så svart badegulv blir det ikke denne gangen 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:27

  Rikke: Hei! 🙂 Åå, så spennende! Fikk du velge ting som ikke var i katalogen altså? I såfall er det jo gull. Takk for tips om hvitevarer. Jeg har ikke hørt noe eller fått noe info om hvitevarer enda (mulig det er inkludert), men jeg skal ha Whiteaway i bakhodet i tilfelle jeg må kjøpe! Masse lykke til med ditt prosjekt, håper alt blir som du har drømt om <3 Og tusen takk!

 • Reply Marthe 18. januar 2017 at 09:27

  Så utrolig fine inspirasjonsbilder! Jeg er selv akkurat gått inn i et nytt byggeprosjekt, og nå fikk du meg virkelig inn i et annen tanke retning når det kommer til bad og kjøkken. Spennende! Håper å få lese masse om prosessen framover, og kanskje få litt inspirasjon!

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:28

  Kristin: om det er lov ja! 😀 sååå gøy! Og så 3 etasjer da, for en drøm. Masse lykke til når den tid kommer!

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:28

  Siw: Hei Siw 🙂 Hvis det blir svart, så blir det 100% sikkert en matt overflate. Takk for at du delte!

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:30

  Torill: Hei Torill! For fjerde gang?! Wow, da har du nok god peil. Du har heelt sikkert rett i at det er deilig å få alt ferdig FØR man flytter inn. Så jeg er veldig spent på tilvalgsmøte, hvor jeg finner ut hva de kan gjøre for meg og ikke. Jeg har veldig spesifikke ønsker hva angår kraner osv, så det kommer jeg nok til å fikse på egenhånd. Og maling – for de tar seg veldig godt betalt per farge man velger til leiligheten, og jeg ønsker rett og slett å velge fritt. Takk for at du delte! 🙂 Klem

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:31

  Elin: hmm, tror ikke beige kjøkken er noe for meg. Er så opphengt i at det skal være mørkt og svart – leiligheten min kommer til å være opplyst av dagslys heele dagen. Men vi får se 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:33

  Ø: hmm, kanskje en lys benkeplate til svart kjøkken er en god idé? Tusen takk for det! 🙂

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:33

  Rebecca: så fint at du deler min obsession med svart interiør, hehe 😀 og ja, som du sier: man kan jo variere mye når man har et svart kjøkken, alt passer jo! Kan forsåvidt det med hvitt også, men jeg har levd med hvitt kjøkken heele livet og vil ha noe nytt. Tusen takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:34

  Ann Julie: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:35

  lixil: så kjekt at dere kunne det! Det skal jeg undersøke. Hehe, da blir det vel som vanlig valget mellom det praktiske og det som er good looking! Muulig det blir sistnevnte altså 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:36

  Andrea Charlotte: SÅ sant 😀 <3

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 09:51

  har et svart matt kjøkken, med en kjøkkenøy i tre! super fornøyd,var selv redd for at det ble for mye med svart, men i kombinasjonen med kjøkkenøya ble det aboslutt ikke det 😀

 • Reply Ida Wulff 18. januar 2017 at 09:55

  Anonym: hørtes veldig fint ut 😀

 • Reply Martine 18. januar 2017 at 10:07

  Blondt hår og sorte baderomsfliser er ganske slitsomt. Man må støvsuge hver dag for å holde alt det synlige håret på gulvet unna. Det er i alle fall min erfaring 🙂

 • Reply Henriette 18. januar 2017 at 11:21

  Hei:) Jeg har veldig mørkt bad, veldig fancy og hotell aktig. Var sånn da jeg kjøpte. Jeg hadde ikke valgt det om jeg jeg skulle tatt valget før bygg trodde jeg, men nå så er jeg så fornøyd og hadde tatt det igjen. Vi har svart korian benkeplate som også blir vasken i samme materiale. Men skuffene under er hvite. Gulvet er mørkegrå små fliser, og så er det store mørkegrå veggfliser. Det som gjør at det ikke blir for mørkt er at det er hvitt tak, godt lys, og et badekar som er fliset inn med mørkegrått men er hvitt oppi. Døren til badet er også hvit. Vi får så mange komplimenter. Men ta mørk grått ikke 100% sort. Det blir veldig hard kontrast. Men hvis jeg skulle ambefalt deg noe mørk og fint for vegg på bad… er det betongplater. baderomsplater. søk på nett. Super pent.. litt industri ish, så kan det andre være mer feminint. som speil og kran osv. SI om du vil ah bilder av bader på mail:)

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 11:40

  Sort benkeplate kan lett se litt skitten/støvete/slitt ut, men matte sorte vegger/kjøkkenskap og -skuffer er dødskult!! For at det ikke skal bli for mørkt og dunkelt, tror jeg det hadde vært fint å ha en mørk blågrønn på veggene, og kanskje teak eller bambus som kjøkkenbenk! Synes også at det er mye tøffere med kontrastfarger (som en gul kaffetrakter) mot svart bakgrunn enn hvit. Gleder meg til å se hva du velger!!

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 11:43

  Vi har sort kjøkken, og jeg anbefaler det ikke!! Aaaalt av støv og dritt synes med en gang. I tilegg nå på vinteren når det er mørkt ute, så er det ganske deprimerende med så mørkt kjøkken. Hvis jeg var deg, ville jeg ha tatt hvitt!

 • Reply Silje 18. januar 2017 at 12:37

  Vi har sort kjøkken og jeg elsker det! Kjøpte det for 3 år siden og har ikke angret. Hadde jeg valgt om igjen ville jeg valgt slette flater uten knotter/håndtak, for da er det jo bare å sveipe over når det blir skittent. Vi er to voksne, to katter og et barn med masse besøk, og jeg synes ikke vi vasker oss ihjel egentlig

 • Reply TinaTina Kvitne 18. januar 2017 at 12:38

  Hei Ida 🙂

  Ikke velg en svart «benkeplate» på bade!!!

  Har det selv nå og den må vaskes over hver dag.

  Tannkrem rester, såpe rester, støv osv alt synes så

  Godt på den mørke overflaten.

 • Reply Anonym 18. januar 2017 at 12:43

  Vi har sort kjøkken med mørk benkeplate (ekte stein) og synes ikk det blir fort skittent/ser skittent ut. Man vasker jo vekk sukker og mel om man søler det på et hvitt kjøkken og?! Eneste minuset er at man må være ekstra nøye med belysning, feks når man velger lys over stekeplater osv. I vinterhalvåret i Norge er det jo nesten ikke dagslys, så man er avhengig av gode, sterke lamper på kjøkkenet 🙂 Mvh team black!

 • Reply Louise 18. januar 2017 at 13:20

  Hei Ida. Jeg tenkte bare jeg skulle informere deg om Bustadsoppføringslova, som handler om avtaler med forbruker i forbindelse med oppføring av ny bustad. Det er nemlig sånn at i den loven så står det at du som kjøper har lov til å kreve endringer/ tilvalg utover det byggherren/ entreprenøren tilbyr, men i gjengjeld så har entreprenøren lov til å kreve ekstra penger for det. Dvs at du kan velge ting som ikke står på tilvalgsmenyen, men det kan hende at entreprenøren krever mer enn godt betalt for det. Det er kjekt å kjenne til den loven i den prosessen du er i nå. Hilsen meg 🙂

 • Reply Maria 18. januar 2017 at 15:25

  Hei Ida!

  Når vi pusset opp leiligheten for 5 år siden, så valgte vi sort kjøkken med glatte fronter på overskapene, hvit benkeplate og sorte matte skaper under. Jeg er ikke lei:) Og ja, du må vaske pga synlige flekker, men det må du jo også på et lyst kjøkken. Vi tok også lyse fliser på badet med mørk innredning. Dette er jeg også fornøyd med. Vi har store vinduer i alle rom, så jeg syns ikke det blir for mørkt! Lykke til med leiligheten:) Tipper det blir lekkert uansett. Klem Maria

 • Reply Marielle 18. januar 2017 at 17:30

  Anbefaler absolutt ikke svart kjøkken. Jeg vasker over mitt hver eneste dag og man ser skit og støv med en gang.. Så har man støv på hjernen ikke kjøp svart kjøkken 😉

 • Reply Trine 18. januar 2017 at 17:59

  Her er det svart kjøkken med trestruktur, skjønner ikke hva de over her mener med masse støv og fingermerker, har ikke merket noe ekstra til det her. Er hvit benkeplate da, det hjelper kanskje, men skapdørene har ikke mye merker. Hvem er det uansett som klasser så veldig på dørene sine? Haha, gå for svart du om du liker det! 🙂

 • Reply A 18. januar 2017 at 18:33

  Hvis du liker interiør fra bali må du sjekke ut by bjørkheim. De importerer treverk og nydelige steinvasker fra bali. Har showroom på kjelsås 🙂

 • Reply Lise 18. januar 2017 at 18:39

  Ikke i tvil om hva jeg ville valgt på kjøkkenet! Sort matt innredning, hvit mormor benkeplate og servantkraner fra Tapwell i gull. Også ville jeg hatt en vegg dekket av skap og heller luft uten for mye skap over benkeplaten for å skape en litt mer åpen atmosfære. Lykke til, dette er jo kjempegøy! (Og vanskelig med alle utenkelige valg som skal taes)

 • Reply Julie 18. januar 2017 at 21:40

  Så spennende! Har selv kjøpt nybygg, men er ikke ferdig før om 2,5 år… så det er hvert fall fjernt;) Jeg jobber som eiendomsmegler og min takstmann sa at kan spare mye penger på å heller be de sette kjøkkenet(standard) i boden og selge det på finn.no, og heller bestille kjøkkenet selv – da får man mye bedre priser enn å ta tilvalg visstnok:) Så bestiller du det nye kjøkkenet til dagen etter overtagelse. Kan være lønnsomt å innhente litt priser og sammenligne. P.S Slettvoll møter Bali høres perfekt ut! Lykke til og gleder meg til å se, litt ekstra spennende å lese om når jeg har kjøpt nybygg selv også!

 • Reply Valbona 18. januar 2017 at 22:53

  Hei 🙂 sjekk ut Instagram profil olivia_angeline_f

  Helt nydelig alt er svart!

 • Reply X 18. januar 2017 at 23:16

  Har skiferfarget / mørk grått badegulv. Pent når det er nyvasket, MEN alt syns på det.

  Har aldri før tenkt at en toalettrull støver SÅ fælt….. Velg et marmorert badegulv slik at ikke lyse hår, tørrsjampo etc. syns så lett.

  Det samme gjelder benkeplate og skaper på kjøkken.

  Jeg ville ha valgt tidløst og funksjonelt – enklere å male en vegg enn å skifte kjøkken.

 • Reply Malin 18. januar 2017 at 23:24

  Vi pusset opp kjøkkenet for ett år siden, og jeg gikk for svart. Ble frarådet av mange, fordi de mente jeg ville gå lei. Men jeg blir bare mer og mer glad i det 🙂 Får masse komplimenter for det, og de som frarådet meg det har plutselig fått et annet syn på det;) Go for it!

 • Reply Bente 19. januar 2017 at 00:03

  Jeg pusset opp for 1,5 år siden, og tok sjansen på sort athena eik kjøkken fra HTH, ingen håndtak og underlimt sort vask på hvit benkeplate.. og jeg elsker det! Fått så masse komplimenter for det! Skal kjøpe ny leilighet nå, og kommer nok til å gå for akkurat det samme der! Sort gir mer dybde, og er rålekkert! Ingen problem med flekker heller, da det er litt struktur i flatene og matt. Go for it!

 • Reply Madeleine 19. januar 2017 at 00:25

  Tommel opp for sort kjøkken! Hatt det i to år og hadde valgt det på nytt! Unngå sort benkeplate eneste, der gikk vi på en liten smell. Velg en benkeplate som harmonerer med gulvet f eks. Det mykner det litt opp også.

 • Reply Ole 19. januar 2017 at 00:41

  Velg kjøkken i matt svart. Vi har dekket en vegg med høyskap i matt svart, og resten av innredningen i hvitt. Mano fra kvik, har fin pris og ser luxx ut. Velg benkeplate i «marmor», eller mest mulig lik gulvet ditt som jeg regner med blir lys parkett? (Laminatgulv som ser ut som broadplank hvit eik har vi, skal aldri mer ha parkett – blir så fort stygg). Ikke tenk på det med vaskinga – det er mest problematisk for barnefamilier. Bruker våtservietter fra frist price – tar meg ett minutt å tørke over alt. Lykke til 🙂

 • Reply Anonym 19. januar 2017 at 03:52

  Vi gikk for hvit med mønster i 🙂 den kom faktisk på døren i dag as we speak! kan sende deg en snap om du har åpen 🙈

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2017 at 12:48

  Anonym: oii, så spennende! 😀 jeg har ikke åpen snap dessverre, send meg gjerne et bilde på Facebook hvis du finner tiden til det <3

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2017 at 12:50

  Ole: tusen takk for at du delte din erfaring! :-))

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2017 at 12:52

  Madeleine: er litt redd for sort enkeplate ja 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. januar 2017 at 12:53

  Valbona: følger allerede – veldig fint, men forskjell på et stort funkishus og en «liten» leilighet 😀

 • Reply Monika 19. januar 2017 at 13:37

  Jeg syntes svarte bad er dødsfint! Ser så eksklusivt ut, og gir litt spafølelse som du sier. Tenker det lureste du gjør er å titte en god del, og deretter gå for magefølelsen din! Lykke til <3

 • Reply Carina 20. januar 2017 at 08:47

  Hei! Vi hadde sort høyglanskjøkken i leiligheten før huset vi bor i nå – og det var no dritt. Måtte tørkes hele tiden. Likevel SKULLE jeg ha svart i det nye huset – så nå har vi svart eikekjøkken, altså at det er struktur i dørene. Og det er helt suverent. Kjenner meg ikke igjen i at det er så mye styr! Det er bare helt nydelig og gir en kjempelun følelse på kjøkkenet 🙂 Til gjengjeld har vi hvit benkeplate og (enn så lenge…..🙈) hvite vegger. Jeg hadde aldri valgt noe annet! Følg hjertet og magefølelsen i stede for fornuften, for da blir det best. Vi gjorde det og har ikke angret ett sekund. Alle de som var skeptiske før vi flyttet inn digger det også.

 • Reply Cecilie 20. januar 2017 at 10:02

  Hei Ida:) holder selv på å totalrenovere et gammelt hus, og vi endte opp med svart kjøkken. Var veldig i tvil om jeg skulle tørre, men når vi så kjøkkentegningen i forskjellige farger så var vi ikke i tvil… har ikke montert det enda, men venter i spenning:) vi valgte en benkeplate fra kvik som har et ‘antifingermerke’ belegg. Er matt og ser veldig stilig og eksklusivt ut.. Jeg har selv veldig lyst på et mørkt spa-bad, men på ene badet våres gikk vi i stedet for lyse farger.. Badet er lite og uten vinduer, og i følge de som kan dette så kan det bli for mørkt med mørke fliser. Pluss at alt av hår sees ekstra godt når det er mørkt… så måtte bite i meg her hehe:) masse lykke til med valgene, kjempespennende, gøy å følge med på:)

 • Reply Marte 20. januar 2017 at 12:37

  Drømmer også om svart kjøkken! Eventuelt grått.. vil hvertfall aldri ha hvitt kjøkken igjen, det blir jo så skittent over alt og så vanskelig å vaske bort fettflekker og matflekker.. spesielt irriterende hvor skittent det er nede ved gulvet. Sjekk ut vivianklovn på instagram, synes hennes kjøkken er veldig fint 😀 Lykke til med valg 😀

 • Reply Camilla 20. januar 2017 at 14:35

  Mamma og pappa gikk for svart kjøkken da de pusset opp i fjor, og det er DØDSLEKKERT! Det blir absolutt ikke noe mer merker på et svart kjøkken enn noe annen farge, det er hvertfall min erfaring med kjøkkenet vårt og deres. Vårt er hvitt og dét blir fort møkkete!

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2017 at 17:43

  Camilla: takk for innspill, det ble svart 😀

 • Reply Marta 21. januar 2017 at 17:10

  Hei! Jeg har svart kjøkken, er et år siden vi ble ferdige med huset, og vi elsker det fortsatt! Syns ikke ting syns noe mer enn på hvite kjøkken, det er i alle fall min erfaring 🙂 Lykke til med prosessen, det er nå det blir gøy!

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 23:30

  Monika: tusen takk <3

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 23:31

  Bente: godt å høre 😀 ble sort med litt struktur og lys benkeplate på meg også. Gleder meg! Lykke til med ny leilighet.

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 23:33

  Marthe: masse lykke til med din prosess 😀

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 23:39

  A: Takk for tips! 🙂

 • Leave a Reply