Nybygg, hjem & interiør

NÅ ER DET FIFTY FIFTY

19. januar 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Først og fremst: tusen takk for alle tilbakemeldinger på innlegget hvor jeg spurte etter erfaringer med svart kjøkken. Det var veldig nyttig, for kommentarfeltet fylte seg opp med ting jeg absolutt ikke hadde tenkt på. For eksempel hvor synlig det blir med støv, fingermerker og diverse. I morgen tidlig skal jeg ha tilvalgsmøte, så i kveld har jeg vært og snoket litt hos Svane som skal levere kjøkken, bad og garderobe hos meg. Der fikk jeg blant annet se en svart overflate hvor fingermerkene forsvinner etter to sekunder. Jeg fant også en fin benkeplate til kjøkkenet, som kan lysne opp et eventuelt svart kjøkken. Standardkjøkkenet som følger med leiligheten var forresten ikke noe for meg i det hele tatt. Det hadde noen gripehåndtak som jeg stiller meg… Uinteressert i, hehe.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m6 preset
Men jeg er blitt en vinglepetter. Etter påvirkning fra freshe interiørkataloger, foreldrene mine, venner og dere, står jeg faktisk 50/50 mellom svart og hvitt. Så nå må jeg bare ta det på sparket under tilvalgsmøtet, når jeg får se 3D-tegninger. Jeg tror kjøkkenet mitt er ganske trangt – derfor er jeg ikke helt sikker på svart lengre. Men så er spørsmålet om jeg skal drite i det og kjøre på likevel. Vii får se!

Hva angår badet er jeg bare et stort spørsmålstegn. For etter at pappa som er gammel kjøkkentegner, tok en blyant og tegnet badet mitt nesten dobbelt så stort, ble jeg helt i hundre. Så nå kommer jeg ikke til å få sove i natt, for jeg finner ikke ut før i morgen om det i det hele tatt lar seg gjøre. Men hvis det går blir jeg overlykkelig, for da blir det plass til både badekar og lang benk på hver side av vasken. Det resulterer i en langt mindre garderobe i gangen, men det ofrer jeg gjerne for å få drømmebadet mitt. Åååh, la det funke, please. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with m5 preset Skal selvfølgelig oppdatere dere på hva jeg har gått for etter møtet i morgen. Er jammen spent selv, for nå aner jeg ikke. Jeg kommer forresten til å samle alle innlegg om denne leiligheten under kategorien «nybygg», så der kan du få opp alle innleggene hvis du noen gang skulle være i samme situasjon 🙂

Nå må jeg finne en serie eller noe å se på, og prøve å glemme morgendagen. Jeg grugleder meg sånn!

19 Comments

 • Reply Maria 19. januar 2017 at 21:50

  Lykke til!

  Sjekk ut The Girlfriend Experience på sumo. Jeg blir helt satt ut av den!

 • Reply Hege Kristin 19. januar 2017 at 21:52

  så spennende 😀

 • Reply Anonym 19. januar 2017 at 23:24

  Velg for all del ikke svart benkplate, i det minste! Jeg har bare svart kommode og skrivebord, og det er nok til at jeg har lovd med selvv at jeg aldri mer (!) skal kjøpe svarte møbler (sofa er likevel greit, da). Fingermerker er vel en ting, men støvet som samles der.. må tørkes flere ganger om dagen!

  Og dette har du sikkert tenkt på allerede, men man blir veldig fort lei av å ha det mørkt. Det gjør liksom noe med deg. Og spesielt på badet, regner med det blir veldig dårlig sminkelys der. Jeg ville absolutt ikke gått for så mørk innredning – på vinteren er det allerede så mørkt at man føler at hele kroppen blir tung og man mister all energi – med helt mørk innredning vil det bare bli verre. Sørg ihvertfall for hod belysning i så tilfelle!

 • Reply Anonym 19. januar 2017 at 23:49

  svart kjøkken!!!

 • Reply Iselin 19. januar 2017 at 23:50

  Spennande! Gler mej til å sjå!

  Ny serie: This is us!

 • Reply Madelen 20. januar 2017 at 04:15

  Svane er så flinke. De brukte vi også!

 • Reply Freshsister 20. januar 2017 at 09:22

  Lykke til! Har jobbet i fem år som kjøkken-, bad- og garderobekonsulent<3

 • Reply Anonym 20. januar 2017 at 11:03

  Kjøkkenet på hybelen min ble pusset opp, og da gikk jeg fra hvitt til svart. Resten av hybelen er i moderne hvit/grå. Anyways, jeg elsker det! Greia er at nå virker hele rommet (åpent kjøkken+stue), myyye større.

 • Reply Linn 20. januar 2017 at 12:41

  Svart kjøkken! Seriøst, det er så lekkert. Er såååå fornøyd med mitt svarte kjøkken! Jada, det kan bli merker, men det blir det da på hvite kjøkken også. Jeg har bare ett høyskap + et overskap med glassdører, resten er underskap. Da blir rommet luftig og lyst selv om innredningen er svart. Viss du føler at det blir for lite plass på kjøkkenet, gå for et lekkert skap eller en skjenk i stuen 🙂

 • Reply Cathrine 20. januar 2017 at 13:23

  Jeg synes jeg leste i det forrige kommentarfeltet at du kommer til å ha kjøkkenet i en hestesko innerst i leiliheten uten vindu…? Isåfall! Det har jeg her jeg bor nå, og jeg synes det er SÅ mørkt, enda mitt er hvitt 🙁 Det hjelper såklart om du får lys under skapene, noe jeg ikke har, men ville bare hyle ut om det 😀 Håper du legger ut MASSE om hva du velger ut til leiligheten fremover, er så gøøy!

 • Reply Anonym 20. januar 2017 at 13:52

  Kan du ha spørsmålsrunde?

 • Reply Elisabeth 20. januar 2017 at 13:57

  Jeg kjøpte nybygg i 2013, og tok med meg de erfaringene da jeg kjøpte nybygg igjen i 2015 (flyttet inn for noen uker siden). I denne omgang valgte jeg å trekke kjøkkenet ut (ja, du kan det. Få levert leilighet uten kjøkken). Jeg regnet ut etter møter hos ALLE kjøkkenleverandører i Oslo og omeng at jeg kom til å få mer kjøkken for pengene om jeg gjorde det på egenhånd. ift timene jeg har brukt og energien det har kostet anbefaler jeg det ikke. Men det har vært lærerikt.

  Jeg endte opp med hvitt, grepsfritt kjøkken (uten håndtak), med hvit benkeplate i trykklaminat (10mm tynn). Alle hvitevarer er integrerte, vasken er underlimt (anbefales av en milliard grunner), og krana er dødskul fra FMMattsson mora armatur. Etter å ha bodd der litt er jeg så glad for at jeg valgte hvitt på hvitt. Leiligheten er ikke stor, men med store vinduer blir det likevel lys. Kjøkkenet er stilrent, moderne, maskulint og klassisk, men samtidig lyst og ledig. I tillegg har jeg utallige stylingmuligheter.

  På andre rom har jeg valgt den mørke, sexy stilen jeg tror du er ute etter, og angrer. Hver eneste dag tørker jeg støv, for å få den blanke, fine overflaten frem, istedet for det tynne laget støv som legger seg så fort du drar på deg en genser i nærheten. Det er flott og fint, men umenneskelig upraktisk.

  Masse lykke til! Jeg vet hvor spennende dette er, hvor gøy, hvor slitsomt og hvor stressende. Men til slutt er det så verdt det, og du kommer til å elske hvert hjørne!

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2017 at 17:47

  Elisabeth: Hei Elisabeth! 🙂 Så kult at du har gjort dette to ganger nå. Sikkert slitsomt også, hehe. Det er helt sikkert mye å spare på å finne ut av kjøkken selv, men jeg må innrømme at latsabben i meg rett og slett ikke orker. Jeg hadde tilvalgsmøte i dag, og det blir mye svart i leiligheten. Jeg får vel bare være forberedt på å gå rundt med støvkosten, klarte rett og slett ikke å la være. Tusen takk for at du delte, jeg skal sjekke ut merket som du nevner i forbindelse med kran. OG, vasken er underlimt så klart – ikke at jeg hadde hørt om den problemstillingen før i dag, hehe. Klem ti deg 🙂

 • Reply Ida Wulff 20. januar 2017 at 17:48

  Anonym: så kult! 😀 jeg erfarte det samme – riktignok i 3D-tegning i dag. At rommet fikk en helt annen dybde da kjøkkenet ble gjort om til svart. Gleder meg! God helg til deg 🙂

 • Reply Regine 20. januar 2017 at 19:11

  Eg har hatt samme dilemma, men så kom dagen og eg MÅTTE bestemme meg. Eg har hatt mørkegrå kjøkken før, med kvit benkeplate.. dette er andre gangen eg pusser opp, og eg endte til slutt på kvitt, matt kjøkken (uten handtak) og kvit høgglans benkeplate. Valgte svart vask, svart ovn & micro (uten ståldetaljer, heilt svarte), og svart platetopp, men kvit ventilator som kjem ned fra taket.. Trur det blir veldig bra:)

  Skal ha tre høgskap på ein vegg, og disse skal eg ramme inn med gips på begge sider og over, og male i dempet sort fra Jotun, dermed løste eg det med kvitt kjøkken og svarte detaljer 😉

  No venter eg bare på levering og å komme i gang!!

  Lykke til med valga, ikkje lett!!

 • Reply Helene 20. januar 2017 at 20:37

  Må du ha en av fargene da, hva med en blanding skap i en farge og benkeplater i en annen.

  Jeg drømmer om et mørkt kjøkken med marmor benkeplater 😍

 • Reply Cathrine 20. januar 2017 at 22:54

  Vi har sort kjøkken for andre gang, og kjøkkenet er liksom ikke stedet der det legger seg mest støv. Vårt er matt treverk fra Drømmekjøkkenet, og sist hadde vi sort treverk fra JKE Design, og fingermerker har aldri vært noe problem. Vi har litt ruglete benkeplate, og det ville jeg ALDRI valgt igjen, det føles som den aldri blir ren 🙁

 • Reply Anonym 22. januar 2017 at 19:39

  Hvis du har fronter i tre med sånn tremønster, så vises det ikke. Jeg har i alle fall ikke hatt noen problemer med at det blir støvete.

 • Reply Anette 23. januar 2017 at 12:42

  Sikkert litt seint å komme med kommentarer på dette nå, men jeg har hatt svart kjøkken. Syns det var kult, men som flere tydeligvis har nevnt ble jeg gal av alle fingermerkene og klissklasse på frontene. Har hvitt nå, og syns vel egentlig at det er litt kjedelig.. Litt for trygt liksom..

  Kjæresten min driver med kjøkkenmontering, så han har ganske sterke meninger når det kommer til kjøkken. Det er jo egentlig helt greit, for vi er stort sett enige. Så neste gang blir det grått matt kjøkken. Var i utgangspunktet gira på marmor benkeplate, men har funnet ut at det er en veldig porøs stein som det fort blir merker i. Så da tror jeg det blir granitt benkeplate. Det er jo «steinhardt»

  Lykke til med alle valg!

 • Leave a Reply