Reise

Q&A – EF SPRÅKKURS PÅ HAWAII

21. januar 2017

I samarbeid med EF Språkkurs

Nå tenkte jeg at jeg skulle svare på spørsmålene jeg har fått inn, som angår Hawaii og språkkurset til EF som jeg var på der 🙂 Jeg har svart en del på mail, så jeg tar med noen av spørsmålene her, i tilfelle det er noen andre som lurer på det samme!  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetQ: Er det slik at en må kjøpe tur for 100.000kr for å få 10.000kr rabatt? Og inkluderer dette flybiletter tur/retur og bosted? A: Nei, det stemmer ikke. Hvis du vil vite alt om kostnadene for en tur du kunne tenke deg, anbefaler jeg deg virkelig å takontakt med EF Språkkurs. Det kan du gjøre her. Det er ikke forpliktende i det hele tatt, bare å grave og spørre alt du kan 🙂 

Q: Hvor lenge før reisen er det anbefalt å søke? A: EF Språkkurs anbefaler at du søker så tidlig som mulig hvis du vet at dette er noe du ønsker. Fordelen da er også at betalingen blir delt opp automatisk, slik at du kan spare samtidig som plassen din er sikret på kurset. Kristina og jeg hadde jo egentlig lyst til å være på språkkurset mye lengre, men det var rett og slett ikke plass til oss. Så det var ulempen ved at vi bestemte oss i siste liten! Det er jo ikke bare nordmenn som tar opp skoleplassene, her kommer det folk fra hele verden. Så vær tidlig ute!

Q: Hvor mye lommepenger(mat, shopping osv) anbefaler du at man har med? A: Til Hawaii – spar som en gris! Jeg opplevde Hawaii som veldig dyrt – i hvertfall hvis man oppholder seg mest i Waikiki-området. Men det varierer så klart i forhold til hvor lenge du skal være borte, hvor mye du ønsker å shoppe, hva du ser for deg angående mat osv. Man trenger ikke gå ut og spise hver dag, det vil jeg absolutt ikke anbefale noen studenter å gjøre på Hawaii. Men det er mye bra shopping (både dyrt og rimelig), god mat og spennende opplevelser som koster litt. EF har faktisk en tavle hver måned med oversikt over masse aktiviteter, og der får man mulighet til å være med på ting litt billigere enn ellers. Alt fra tur med helikopter til transport til eksotiske strender.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with c3 presetQ: Helt ærlig, hvordan var det å bo på det studenthjemmet? Jeg har bodd på studenthjem før (ikke med EF) og det var helt forferdelig grisete. A: Det var veldig enkel standard og ikke noe luksus i det hele tatt. Men både Kristina og jeg trivdes der, selv om det var himmelsk å sjekke inn på hotell etterpå. Det virket veldig sosialt å bo på studenthjemmet. Man får vaskedame en gang i uken, har kjøkken med kjøleskap og aircondition. Manglet egentlig ikke noe, bortsett fra en ordentlig dyne og pute 😉 

Q: Hva var det aller beste med reisen? A: Først og fremst var det å oppleve Hawaii. Klimaet, menneskene og alt var bare så… Behagelig! Det er ordet som beskriver Hawaii best, tror jeg. Dessuten er stedet den perfekte kombo av USA og tropisk reisemål, du får det beste av to verdener. Du kan liksom ta deg en shoppingrunde på Victoria´s Secret og en lunsj på Cheesecake Factory, før du padler ut i noe som ligner på regnskogen. Det likte jeg. Hehe. Det jeg likte best med EF var menneskene som jobbet på skolen. Jeg følte meg så velkommen og trygg, og dit er det virkelig ikke noe problem å reise alene. Som sagt tidligere så trodde jeg ikke at jeg skulle bli lei meg da skoleuken var over, men det ble jeg. Det er null stress å stå opp og gå til skolen, når sola skinner, palmene svaier, og alle smiler «aloha» til deg på veien.  Q: Hva var gjennomsnittsalderen på kurset? A: Gjennomsnittsalderen på kurset på Hawaii er fra 19-25  år, men om sommeren er det også studenter fra 16-18 her da de har fri i denne perioden og mulighet til å reise.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetQ: Er det mulig å få rabatt gjennom deg hvis jeg vil ha språkkurs i New York? A: Ja, det er det absolutt 🙂 Rabattkoden min gjelder på alle destinasjoner, så husk og oppgi kodeordet «IdaEF» når du bestiller!

Q: Vurderer selv å studere et år på hawaii eller i california med EF, tror du det vil bli lite å gjøre i hawaii i et år eller er det noe du kunne anbefalt? Syntes det virker som det er litt mer i California, men har aldri vært noen av stedene, kun i Florida. A: Så spennende! Det er absolutt mye å gjøre på Hawaii 🙂 Det er jo mange som velger å studere her i flere år, så det er mer enn nok å finne på. Men husk at du også har muligheten til å kombinere flere destinasjoner med EF Språkkurs, da 😉 Kanskje du kan få med deg begge destinasjonene? I såfall må du fortelle meg i etterkant hva du likte best!

Q: Hvilken flyrute anbefaler du til Hawaii?  A: Oslo – New York – Hawaii. Så digg med bare én mellomlanding, om man så må vente litt i New York! På veien til fløy vi Oslo-London-San Francisco-Hawaii, litt mer strev, men det gikk heelt greit. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 presetQ: Dette er muligens et dumt spørsmål, men dekkes dette av lånekassen?  A: Ingen dumme spørsmål 🙂 EF har noe som dekkes av lånekassen, men jeg er ikke helt sikker på hva. For å finne ut av det burde du kontakte en studieveileder på EF Språkkurs, så hjelper de deg med alle spørsmål 🙂 

Q: Hvilke andre EF-destinasjoner kunne du tenke deg å dra til? A: Åh, jeg er ikke i tvil. Sydney, Singapore, Miami eller San Francisco hadde vært gøy. 

Q: Hvor mye kostet det? A: Jeg skulle så gjerne gitt deg en pris, men det er helt umulig. For det avhenger av hvor du skal reise, hvilket kurs du skal delta på, hvor lenge du skal være borte og så videre. Du kan få tilsent pristilbud på mail HER, ingen forpliktelser og det koster ingenting. Jeg jobbet forresten som ekstrahjelp på kontorene til EF for maange år siden, og fra da vet jeg at disse turene ikke er så dyre som man skulle tro. Jeg tror man kan spare mye på å reise til Hawaii med EF i stedet for å reise til Hawaii som turist. Hotell er noe av det som er dyrest på Hawaii, vi betalte 10.000 kr for 4 netter på det første hotellet, og 20.000 for 5 netter på det andre hotellet vi bodde på. Gaanske dyrt! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c3 preset Processed with VSCO with a5 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with c2 preset Bare å spørre i kommentarfeltet hvis det har dukket opp flere spørsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan 🙂 Åååå, som jeg savner Hawaii! 

11 Comments

 • Reply Marianne 21. januar 2017 at 18:47

  Hvor lenge er den rabattkoden gyldig?

 • Reply Kaia 21. januar 2017 at 18:52

  Herregud så fantastisk!!

  Får så lyst til å reise med en gang av disse bildene <3

  Har vært i kontakt med ef nå, og er så gira på å få det til etter alt jeg har lest av deg og kristina:)

 • Reply Hege Kristin 21. januar 2017 at 21:04

  fine svar <3

 • Reply bee 24. januar 2017 at 16:51

  Hei, Ida=)

  Har tenkt meg en tur til Hawaii i slutten av februar, og det passet perfekt at du akkurat har vært der så får jeg et lite innblikk før jeg reiser ned.

  Har et spørsmål angående reisen dit. Jeg reiser med Lufthansa, først til Frankfurt, så til San Fransico og så videre til Hawaii. En venninne av meg som jobbet i Disney Orlando for ca 4 år siden sa at når hun reiste til Florida og mellomlandet i New York, måtte hun hente bagasjen sin i New York for så å sjekke den inn igjen og så reise videre til Florida. Hun sa hun var usikker på om man alltid må gjøre det på denne måten når man reiser til USA. Stemmer dette? Måtte dere gjøre det samme ?

  – og er det bare ESTA man trenger for å søke seg inn dit? Skal bare være der i to uker.

  Takk for svar!:)

 • Reply Ida Wulff 24. januar 2017 at 17:09

  bee: Hei! 🙂 Så fantastisk! Ble litt misunnelig nå må jeg si. Vi måtte hente bagasjen vår i San Fransisco og sjekke den inn til Hawaii. Men det var fort gjort det altså! Jeg hadde bare ESTA ja 🙂 kos deg massemasse, hils Hawaii fra meg <3

 • Reply Jan 28. januar 2017 at 12:13

  Hei, så pen og deilig du ser ut på dette strandbildet 🙂 Ha en fortsatt fin dag da 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. februar 2017 at 01:21

  Kaia: så gøy, håper du får til drømmereisen 😀

 • Reply Ida 7. februar 2017 at 21:51

  Hva heter den stranden du er på på det fjerde bildet? 🙂

 • Reply Ida Wulff 7. februar 2017 at 22:19

  Ida: Hilton Beach, det er et havnebasseng i enden av en strand 🙂

 • Reply Ida 7. februar 2017 at 23:04

  Takk 🙂 Reiser om 10 dager!

 • Reply Ida Wulff 8. februar 2017 at 01:01

  Ida: åå, så heldig du er! 😀 Kos deg masse!!

 • Leave a Reply