Hverdagsliv

FAMILIESAMLING PÅ KJØKKENET

10. februar 2017

Processed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 presetProcessed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 presetProcessed with VSCO with a5 preset Processed with VSCO with m6 preset I går hadde vi familiekveld, hvor vi lagde hjemmelagde burgere. Det er sjeldent denne familien er enig om noe som helst, så i går ble vi stående i evigheter fordi det måtte lages både veggisburgere og vanlige burgere. Men men, da fikk vi i hvertfall tilbragt litt kvalitetstid på kjøkkenet! Haha. Av en eller annen grunn har jeg cravet coleslaw den siste tiden, så jeg bestemte meg for å lage det til burgerne. Det viste seg å være det perfekte tilbehør, og det er jo godt til mye annet også. Litt ironisk at jeg alltid styrer unna coleslaw når jeg får det på restaurant eller på fly – men la oss være ærlige: da er den som regel soggy, vassen og uapetittelig. Jeg liker ikke majones, eller.. Jeg har aldri smakt ren majones. Så for meg stopper det helt opp når noe er dynket i masse majones. Til og med når jeg lager aioli, lager jeg min egen majones først. Sånn tubegreier… Nei takk. Så jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift på coleslaw som ble til i går, da jeg forsøkte å gjøre den så lite majonesete som mulig, hehe 🙂 Here we go:


 COLESLAW FOR PYSER 

Skjær litt under en halv hodekål og 2-3 gulrøtter, og ha det i en bolle 
 Rør inn 2 store spiseskjeer med Tine Lettrømme 
Så kan du røre inn den mengden majones du tåler – jeg tok cirka 1,5 spiseskje
Hiv oppi litt salt og godt med pepper
Skvis ut saften av en halv sitron, og rør rundt 


Det ble en stoor porsjon, så nå skal jeg straks spise rester til lunsj. Hurra! Er du glad i coleslaw? Kanskje du har noen tips til meg, som jeg kan prøve neste gang jeg skal lage det? 🙂

Jeg hadde egentlig ingen plan på hvor lenge jeg skulle bli hjemme i Tønsberg, men jeg tok med meg en hel koffert fordi jeg kjenner meg selv godt. Det er jo så godt å komme hjem! Var egentlig veldig klar for å gjøre noe sosial og gøy i helgen, men nå har jeg plutselig fått så mye jobb at jeg nok gjør lurest i å tilbringe helgen foran Macen. Neste uke er en sånn helvetesuke på skolen, så jeg har lyst til å være snill mot meg selv og gjøre unna så mye som mulig før uken starter. Forberedelser er roten til alt godt, vet dere! Hehe. Vi snakkes senere, da 

23 Comments

 • Reply Guro 10. februar 2017 at 13:41

  Det må jo være majones i coleslaw, NAM! Hehe, også er den mye bedre med eple i, så får du den friske og litt syrlige smaken. Det må være grønt eple da :p hehe

 • Reply Henniie 10. februar 2017 at 13:51

  Coleslaw er kjempe godt! I alle fall til sånn pulled pork eller beef med bbq saus til <3

 • Reply Christina 10. februar 2017 at 13:57

  Så koslige bilder 😀 Hamburgeren og coleslawen så sykt godt ut 😀 Ønsker deg en fin helg <3

 • Reply Pats 10. februar 2017 at 14:04

  Eg er coleslaw mester! 😉 for å lage extra frisk coleslaw dropp majones og rømme… Bruk heller litt raps/solsikke olje og eit par skei med ein god sennep ! Og litt salt, pepper,sukker og sitronsaft 🙂

  Då får du den beste coleslaw, spesielt til burger / pulled pork osv osv… Håpe virkelig at du tør å lage den slik ein gong 🙂

  Må bare legge til at du er den mest ekte, artige og intelligente bloggaren i dagens blogg norge! Heilt seriøst, altså! Stor klem og nyt helga <3

 • Reply elisebr 10. februar 2017 at 14:45

  Så godt det så ut! 🙂 Ønsker deg en fin helg 🙂

 • Reply Anonym 10. februar 2017 at 18:44

  Det er veldig godt med coleslaw med kål, gulrøtter, rødløk, eple og mango!

 • Reply helle 10. februar 2017 at 20:28

  såå fin du er og sååå fin genser!!! hvoor er den fra?

 • Reply Hege Kristin 10. februar 2017 at 20:39

  nam 😀

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2017 at 20:44

  helle: Den er fra Second Female <33

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2017 at 20:45

  elisebr: takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2017 at 20:46

  Christina: God helg til deg også Christina <3

 • Reply Ida Wulff 10. februar 2017 at 20:46

  Pats: oi, det hørtes veldig godt ut med sennep! Takk for tips 😀 Og tusen takk for fine ord, så innmari hyggelig! God helg til deg, stor klem <3

 • Reply Kristin 10. februar 2017 at 23:42

  Jeg må ha hakket sylteagurk i hjemmelaget coleslaw…

 • Reply Anonym 11. februar 2017 at 00:45

  Du trenger ikke majones, men naturell yoghurt <3 redder meg

 • Reply Hanne 11. februar 2017 at 10:33

  Hei! 🙂 har du oppskrift på veggisburgere? Er på jakt etter en god oppskrift….

 • Reply Sara 11. februar 2017 at 14:39

  Fullfett creme fraiche! Da bli den så fyldig at man trenger egentlig ikke majones. Og litt revet grønt eple 🙂

 • Reply Ellinor 11. februar 2017 at 17:44

  Du MÅ ha HP- saus i coleslaw!! 🙂 Myeee mer smak. Pleier og å ha 1/2-1 ts sukker. Og som nevnt er også syrlig eple godt i! For å variere kan man også bruke creme fraiche, men bruker rømme selv pga laktoseintoleranse. Ser noen har litt rødkål og syltet agurk i, men det frister ikke meg 😉

 • Reply Anonym 11. februar 2017 at 19:52

  Naaam, tror mange liker det med eple 🙂

 • Reply anonym 12. februar 2017 at 07:51

  Så sinnsykt digg ut… hadde jeg ikke vært på diett så hadde jeg lett spist alt det der 😛 <3 Men helvetesuker er derimot ikke noe digg

 • Reply Josefine 20. februar 2017 at 09:06

  Min beste coleslaw ever:

  juice fra en halv lime

  ca 2 spisekjeer eplesidereddik

  like mengde olje og majones, ca 3 spiseskjeer av hver (pleier å bytte ut litt av majonesen med rømme da jeg ikke liker majones noe særlig heller.)

  1 grønnt eple

  hvit eller rød kål

  salt og pepper.

  Så fresh og god. Magisk til pulled pork

 • Reply Ida Wulff 21. februar 2017 at 19:25

  Josefine: takk for tips 😀 <3

 • Reply Hanna 26. februar 2017 at 13:39

  Utrolig fin genser. Hvor er den fra?

 • Reply Ida Wulff 26. februar 2017 at 15:59

  Hanna: Second Female 🙂

 • Leave a Reply