Hverdagsliv

JEG HAR EN JOBB TIL DEG

15. februar 2017

 Processed with VSCO with a5 preset
… Og den jobben går enkelt og greit ut på å dele meningen din. Om det er betalt? Ja, så klart! For som jeg har tipset om en gang før, så kan du faktisk tjene penger på å svare på spørreundersøkelser. Meningstorget.no har skjønt det – at forbrukernes meninger og tanker er gull verdt. Visste du at firmaer betaler andre firmaer ganske mye penger for at de skal gjennomføre spørreundersøkelser for dem? Undersøkelsene ville ikke vært verdt noe uten respondenter. Så hvorfor skal ikke du som respondent få noe igjen for jobben du gjør?

Å si sin mening er viktig. For hvis man ikke gjør det, kan man heller ikke bli hørt. Og det gjelder ikke bare i rollen som venn, familiemedlem eller kjæreste – det gjelder i rollen som forbruker også. Når du svarer på undersøkelser hos Meningstorget.no, kan de videreformidle informasjon til aktører som driver med produkter/tjenester som du benytter deg av i din hverdag. Så i tillegg til at du tjener ekstra penger, så kanskje det kan føre til noe nyttig?  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset
Jeg har vært registrert hos Meningstorget i 6 måneder nå, og jeg må bare si at spørreundersøkelser gikk fra å være mas til gøy når man har et mål om å samle mest mulig poeng. Poengene kan man gjøre om til ekte penger ved å overføre dem til sin Paypal-konto. Man kan også velge å veksle dem inn i gavekort hos butikker som Kicks, Intersport, Amazon, NetonNet, Zalando og H&M. Eller så kan man veldere poengene sine til veldedige organisasjoner. Selv har jeg donert et par ganger til World Animal Protection, som Meningstorget samarbeider med. Undersøkelsene kan gjennomføres når som helst, og er som regel ikke spesielt lange. Man kan lett klikke seg gjennom dem når man sitter på bussen, ikke får sove, venter på en forsinket venn… Ja, når og hvor som helst egentlig, hehe. Og så må jeg bare påpeke at du får servert undersøkelser som passer til din profil. Det er ikke sånn at jeg sitter og svarer på spørsmål om bil og fotball! Du må også være fylt 18 år for å kunne registrere deg hos Meningstorget 🙂  Processed with VSCO with a5 preset Det er gratis og veldig enkelt å registrere seg hos Meningstorget.no, og det gjør du HER 

23 Comments

 • Reply Hege Kristin 15. februar 2017 at 19:04

  er medlem der 😀

 • Reply Lizbeth Osnes 15. februar 2017 at 19:34

  Jeg har tatt en hel haug slike undersøkelser, men aldri mottatt verken gavekort eller penger. Kanskje jeg gjør noe feil? 🙂

 • Reply Anonym 15. februar 2017 at 19:34

  Hvor mye betaler egentlig meningstorget dere for å skrive om dette? Jeg lagde meg bruker på meningstorget for kanskje et halvt års tid siden, og brukte en hel kveld på spørreundersøkelser. Det eneste jeg fikk var noe lodd (husker ikke hva det ble kalt) og det kunne man ikke gjøre om til penger. Altså var det flere timer HELT bortkastet. Det er absolutt ikke så lett å tjene penger på dette som dere bloggere skal ha det til, og det er nesten så jeg lurer på om dere har prøvd det skikkelig selv? Dere som tjener så mye på andre ting sitter neppe med spørreundersøkelser for å tjene noen små kroner.. spurte en annen blogger når hun reklamerte for dette men der ble ikke en gang kommentaren min godkjent, så da regner jeg med at det ligger noe i det

 • Reply A 15. februar 2017 at 20:00

  Skremmer meg at så mange bloggere reklamerer for dette, uten å informere leserne hva de faktisk gir fra seg. Personvernerklæringen omfatter blant annet: ?..kan også samle inn visse opplysninger automatisk, som informasjon om: (i) enheten eller datamaskinen og dens egenskaper, inkludert, uten begrensning, operativsystemet, programmene eller programmer på enheten eller datamaskinen, IP-adresse, enhetsbærer, enhetstype, tidssone, nettverksstatus, nettlesertype, nettleser identifikator, unikt identifikasjonsnummer, bærerbruker-ID (et unikt nummer tildelt til deg av nettoperatøren), media Access Control-adresse, International Mobile Equipment Identity, lokalitet og annen informasjon som alene eller i kombinasjon brukes til å identifisere enheten eller datamaskinen..?

  Man gir altså i fra seg langt mye mer enn bare meningene sine.

 • Reply Kristine 15. februar 2017 at 20:06

  Så fin topp, hvor er den fra?

 • Reply Charlotte 15. februar 2017 at 20:56

  Har prøvd det der før. Synes det ble for mye å svare på 😮

 • Reply Marthe 15. februar 2017 at 21:20

  HVOR er den nydelige koppen fra??

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:51

  Hege Kristin: så bra 😀

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:51

  Anonym: Hei 🙂 Nå har det seg sånn at jo, jeg har faktisk tatt en del undersøkelser på Meningstorget. Ettersom jeg har fått betalt for å skrive om det på bloggen, har jeg valgt å donere det jeg har tjent på siden til de veldedige organisasjonene som Meningstorget.no samarbeider med. Før du går i gang med en spørreundersøkelse kan du lese til høyre hva den spesifikke undersøkelsen betaler – om det er «lodd», penger og/eller mulighet til donere. Skal selvfølgelig ikke tvinge noen til å bruke siden, men syns det er en fin greie mtp at jeg er over gjennomsnittet interessert i forbrukermakt (en studiegreie sikkert, hehe). Klem

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:53

  A: Har du lest personvernerklæringen til Facebook, for eksempel? 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:54

  Kristine: Tusen takk, den er fra Zara 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:56

  Charlotte Hagen Edvardsen: hehe, daså! Jeg skal snart ut med min egen spørreundersøkelse i forbindelse med bacheloroppgave, håper ikke utvalget mitt sier det samme 😉 <3

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 21:56

  Marthe: Den er fra Zara :*

 • Reply A 15. februar 2017 at 22:47

  ^ Å sammenligne med verdens største sosiale medium, som forøvrig har skapt overskrifter for datainnsamlingen sin, gjør ikke akkurat siden mer tillitvekkende..

  Men uansett, poenget mitt er det samme uavhengig av hva Facebook eller andre gjør – man selger -mye- personlig informasjon for et par kroner 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. februar 2017 at 23:30

  A: poenget mitt var at det gjør man over alt. Det er ikke noe jeg setter meg inn i over alt hvor jeg registrerer meg – og heller ikke noe jeg vet nok om til å diskutere. Men hvis du ikke vil gi fra deg denne type informasjon, så må du vel nesten leve et liv offline?

 • Reply M 16. februar 2017 at 03:01

  Jeg har vært medlem der i flere måneder og tar ukentlig spørreundersøkelser. Tar alt som er mulig å ta. Har toppen tjent 300 kroner på 1 år, men det er jo greit tidsfordriv, da 😀

 • Reply A 16. februar 2017 at 09:00

  Andre nettsteders policyer og det du gjør privat er irrelevant i denne sammenheng, da dette er en annonse, og du annonserer for et nettsted som livnærer seg av å samle inn data. At du ikke setter deg inn i hva de faktisk henter fra brukerne sine skaper i hvert fall mistillit, og at «man» «gjør det overalt» er absolutt ikke et argument for hvorfor man skal bruke tjenesten.

  Hehe, man kan fint være online og samtidig være bevisst på hvilken type informasjon man gir fra seg. 😉 Ellers gir dokumentaren «Terms and Conditions May Apply» et greit, ikke-teknisk bilde på tema.

 • Reply Ida Wulff 16. februar 2017 at 10:04

  A: det var ikke ment som et argument til hvorfor man bør bruke tjenesten. Det er bare sånn det er. Det er ikke «gratis» å bruke Internett på noen måte, du betaler med informasjon om deg selv over alt og hele tiden. Og selvfølgelig er det innafor å sammenligne med Facebook! Hvorfor ikke? Fordi det er en av «verdens største»? Barnslig argument i såfall. Men takk for praten!

 • Reply Ida Wulff 16. februar 2017 at 10:05

  Lizbeth Osnes: hei Lizbeth 🙂 du må selv veksle poengene dine inn i gavekort eller penger, det skjer ikke automatisk. Klem <3

 • Reply Julie 16. februar 2017 at 12:10

  SÅ nydelig topp – fra Zara leste jeg, men er den fra nå nylig? 🙂

 • Reply Ida Wulff 16. februar 2017 at 23:37

  Julie: desember 🙂

 • Reply Sara 9. mars 2017 at 21:22

  Hei! Veldig sen kommentar, men jeg har akkurat startet å ta undersøkelser på meningstorget. Vet du om man må skatte av pengene man tjener der?

 • Reply Ida Wulff 9. mars 2017 at 21:23

  Sara: det tror jeg ikke man må!

 • Leave a Reply