Nybygg, hjem & interiør

ET LITE GLIMT AV LEILIGHETEN

1. mars 2017

GRATULERER til oss alle! Vi har overlevd januar og februar, og er kommet oss til en langt mer behagelig måned: mars. Jeg er så fornøyd – én måned til, så er det perfekt.

Nå som februar måned er slutt, er det også slutt på å ombestemme seg hva angår tilvalg i leiligheten. De siste to ukene har jeg blitt i så dårlig humør når jeg har tenkt på den, så jeg skjønte at jeg hadde gjort noen valg som var helt feil for meg. Det er ingen tvil om at jeg har fulgt litt for mange interiørkontoer på Instagram, og latt meg forføre av alt det mørke og luksuriøse. Men leiligheten min skal jo ikke eksistere for Instagram. Jeg skal leve der og være glad der. Og derfor kan den ikke være mørk som en hule.

Det begynner å bli en god stund siden jeg endret fra mørkt til lyst kjøkken. Men i går bestemte jeg meg for at badet også måtte være lyst. Det var nesten litt flaut å sende den mailen, men hva skal man gjøre! Flere som har hatt lyst til å se tegninger av leiligheten, så her kommer noen små glimt. Har ikke lyst å vise fram hele, for da blir det morsommere å vise den fram når den er ferdig. Men her er i hvertfall kjøkkenet og litt av det største badet. 
Hva har jeg gjort for å fortjene et hestesko-kjøkken! Haha. Jeg tenkte ikke over det da jeg kjøpte leiligheten, men jeg elsker kjøkken som går i en vinkel som dette. Det har jeg ikke hatt siden jeg bodde hjemme med familien i hus. Det er altså kjøkkenet til høyre som blir mitt. Tegningen er ikke helt korrekt, ettersom vi har fjernet «håndtakene» på kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. I stedet blir det gripekant, og et litt renere uttrykk. Jeg tenker litt på å ha sorte vegger på kjøkkenet – det er i hvertfall lettere å endre på hvis man blir lei. Og så blir det muligens et eller annet hyllesystem over vasken der. Ellers er det gjort utrolig mye småting med kjøkkenet som ikke synes. Vi har for eksempel fjernet hjørnene, så det blir ingen irriterende hjørneskap. Heller store skuffer hele veien rundt. Og så får jeg verdens mest geniale avfallsskuff, rett ved siden av vasken. 
Her er badet! I tillegg har jeg et gjestetoalett, men det er ikke så interessant at det gjør noe. Jeg hadde egentlig ikke hatt noe i mot å ha mørkt bad, problemet var at det ikke fantes mørke veggfliser som tilvalg. Så uten å bruke en formue, ville det ikke kunne sett ut som badet til venstre uansett. Ettersom jeg ikke er så glad i fliser, gadd jeg ikke å bruke masse penger på å endre. Planen på sikt er uansett å smøre over veggene med sementpuss – selv om det ikke blir mørkt da heller. Det blir i hvertfall glatt! Selv om badet ser simpelt ut så er det gjort litt der. Speil over hele veggen, i tillegg til å utvide benk og vask så det fyller hele veggen. I benken blir det integrert oppvaskmaskin og tørketrommel, i tillegg til 5 «sminkeskuffer». Skap til håndklær og diverse blir også hengt på veggen. Deilig at noe sånt er på plass når jeg flytter inn. Når jeg har flyttet inn kommer jeg mest sannsynlig til å bytte ut dusjhode, kran og alt det der, akkurat nå føler jeg i hvertfall veldig for messing. Jo, det ble bra med lyst bad kjenner jeg.

Hva syns du? Det er fremdeles lov å mene at det mørke er finest altså – jeg får bare ikke gjort noe med det lengre, hehe 😉 Nå skal jeg komme meg på trening, og så må jeg jammen huske å skrive «goodbye february»-innlegget mitt i kveld. Så vi snakkes senere 😀

36 Comments

 • Reply Hege Kristin 1. mars 2017 at 16:21

  så fint <3 elsker hvitt 😀

 • Reply Gina 1. mars 2017 at 16:30

  Utrolig praktisk med oppvaskmaskin på badet da! Nice twist. OG ja, nå er jeg bare vanskelig. Haha

 • Reply Elevele 1. mars 2017 at 16:36

  Jeg syns begge deler ser helt fantastisk fint ut 🙂 Trur selv jeg hadde gått for det lyse kjøkkenet og heller malt veggene etter hvert som jeg gikk lei- det er enklere enn å male kjøkkeninnredningen (hvis det er mulig) 😉

  Jeg hadde nok gått for lyst bad også 🙂 Trur jeg hadde blitt lei det mørke så fort en lyspære hadde røket og det tok meg fem uker å skifte 😛 ha ha

 • Reply Brita 1. mars 2017 at 16:41

  Kommer til å bli sååå fint!

  Leste forresten på Guri Heli sin blogg at hun valgte messing på badet og at hun aldri ville valgt det om hun fikk valget på nytt. Et lite tips å sjekke ut kanskje! 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 16:49

  Gina: hahahaha! Spiser mest når jeg sitter på do skjønner du 😀

 • Reply Martine Ellefsen 1. mars 2017 at 16:55

  Wow – det blir nok kjempe bra 🙂

 • Reply Tina 1. mars 2017 at 16:56

  Skal du ha skap plass bak speile på badet? Det er noe jeg ikke har nå fortiden og savner veldig. Blir fort rot i skuffer og rundt vasken. 🙂 Gleder meg til å se når du har flyttet inn!!

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 17:01

  Martine Ellefsen: håper det! :-))

 • Reply TE 1. mars 2017 at 17:08

  Mørkt ser fantastisk flott og ekslusivt ut, men jeg endte også opp med hvitt på både kjøkken og bad. Skikkelig Ola Nordmann, men det driter jeg i. Kan heller bruke farger på vegger og småtingene rundt.

  Du kommer ikke til å angre!

  Eller jo, hvis du er som meg…..angrer bittelitt hver gang jeg er inne å glor på instagram, mørke fine….forbanna instagram 😛

 • Reply Iselin 1. mars 2017 at 17:24

  Skjønner godt at du gikk for det hvite kjøkkenet, det svarte ble kanskje litt mørkt og innestengt selv om det var flott. Men AH, det svarte badet var dødslekkert! Drømmebadet!

 • Reply Anonym 1. mars 2017 at 18:13

  Er selv latt meg forføre av det mørke på Instagram, men holy, tror man hadde blitt fort lei. Synes det hvite var mye finere 😀

 • Reply Minrefleksjon 1. mars 2017 at 19:50

  Kjempefint!!

 • Reply Henriette 1. mars 2017 at 21:10

  Tenk mer på hva DU vil ha enn hva MOTEN forteller deg hva du skal velge. Det er jo tross alt du som skal bo der 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 21:47

  Henriette: Der sa du det!

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 21:48

  TE: hehe, skal prøve mitt beste å ikke angre! Vi får gjøre det ekslusivt med maling og fint interiør <3

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 21:49

  Brita: takk for tips, det skal jeg absolutt lese om før jeg går for det!

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 21:49

  Tina: nei, skal ikke det. Har et eget skap, til høyre i bildet 🙂

 • Reply Ida Wulff 1. mars 2017 at 21:50

  Elevele: jaa enig med deg 😀

 • Reply Henriette 1. mars 2017 at 22:14

  Ser kjempefint ut! Mørkt er fint det, men tenker man fort blir lei det når alt støv og skitt syntes så godt på det.

  Var nok lurt av deg å gå for det lyse 🙂 Fint blir det uansett!

 • Reply Emily 1. mars 2017 at 23:00

  Vi gikk for mørkt bad når vi bygde hus for jeg ville ha den koslige mørke atmosfæren der inne, sånn foreksempel når jeg ligger i badekaret. Angrer ikke! Men resten av huset er stort sett hvitt da :p

 • Reply Anonym 2. mars 2017 at 00:56

  Hvordan har du rå til dette? 🙂

 • Reply Ida Wulff 2. mars 2017 at 01:03

  Anonym: skal vel ha et lån i banken som de fleste andre 🙂

 • Reply Anette 2. mars 2017 at 08:27

  Dette ser nydelig ut 🙂 Er veldig usikker på om jeg skal gå for mørkt eller lyst selv i huset mitt. I leiligheten vi bor i i dag er det både mørke kjøkkenskap og baderomsinnredning, men hvite flater ellers. Har bodd der i snart tre år uten å gå lei, men har sagt om kjøkkenet at jeg ikke ville gått for det samme. Vurderer grått eller mørk blå, så får vi se hvordan det blir når de tegner det opp 🙂

 • Reply Marianne 2. mars 2017 at 10:43

  Så fint! Hadde gått for lyst kjøkken og vad jeg og. Svarte vegger på kjøkkenet tror jeg blir veldig stilig, og som du sier så er det lett å male om hvis man skulle bli lei 😉 Selv er jeg opphengt i blå vegger. Har en lys grønnblå på den lille veggen som vises på kjøkkenet og mørk gråblå kontrastvegg på stua som blir et hakk mørkere når borettslaget skal pusse opp og veggen må fikses på. Gleder meg! Ser ut som det blir en svart vegg på soverommet da det er neste rom for tur. Maling er supert! 😀

 • Reply Ida Wulff 2. mars 2017 at 11:34

  Marianne: også veldig glad i blå vegger! 🙂

 • Reply K 2. mars 2017 at 12:28

  Synes du tok rett valg når det gjaldt hvitt. Det er pent, støvet legger seg ikke der sånn som på svart, og det er jo egentlig noe man ikke går lei av.

 • Reply Annie 2. mars 2017 at 17:19

  OIOIOI! Så flott 😀 Der kommer du nok til å trives <3

  Synes det er forferdelig fint med mørke rom jeg også, men det er nok mest praktisk og ganske fint å ha lyst! Badet også, skjønner at du har slitt med å velge – men lyse farger får jo rommet til å virke større og renere, så du blir nok veldig fornøyd med det! Ahh, gleder meg til du flytter inn! Når blir det igjen, sommeren? Gleder meg til jeg skal kjøpe min egen leilighet/hus 😀

 • Reply Elin fra Sukhi.co.no 2. mars 2017 at 19:49

  Personlig elsker jeg det svarte, men det er jo du som skal ha det, så du bestemmer jo selv. Det morsomme med interiør, mote og alt det der er jo at du kan gjøre mye med det så lenge du har en fin base. Og alt i svart, grått, hvitt og andre nøytrale farger er jo en perfekt start! Så kan man jo bare leke med tilbehøret! 😉 Fint blir det i alle fall!

 • Reply Marie 2. mars 2017 at 21:02

  Så lekkert! 🙂 Samboeren min og jeg er snart begge ferdigstudert, så vi har allerede begynt jakten etter leilighet. SÅ GIRA på å eie noe eget altså!!

 • Reply Ingrid 2. mars 2017 at 21:10

  Kjempe fint!! når flytter du inn?

 • Reply Linn 2. mars 2017 at 21:19

  Åh! Nå så jeg plutselig for meg hva jeg kan gjøre med kjøkkenet i leiligheten jeg tar over om en måend! Ser ut som det kanskje er samme størrelse, og jeg hadde tenkt å rive den veggen til høyre der.. Men nå ser jeg jo at et lite kjøkken kan bli like så fint! Takk!! 😀

 • Reply Ida Wulff 2. mars 2017 at 22:17

  Marie: gled deg, det er den beste følelsen 😀

 • Reply Ida Wulff 2. mars 2017 at 23:10

  Ingrid: det vet jeg ikke helt 🙂

 • Reply Anita 5. mars 2017 at 19:42

  Haha oppvaskmaskin på badet, hørtes veldig upraktisk ut;p

 • Reply Lise 5. mars 2017 at 20:41

  Pent med mørkt, men jeg tror nok man raskt blir lei av det foran det hvite. Hadde mørkt bad tidligere, forbanna herk. Og du som har snakket om hund og, smart valg med hvitt 😉 Kunne vaske meg gæren på badet, alt av støv vistes.

  Så Lene Orvik også sa messingen ble kjempefort stygt og hun ville ikke valgt det igjen. Så det faktisk på et bilde hun la ut og. Hvit steinvask med sort blandebatteri er og superfint og mitt valg til kommende oppussing på kjøkkenet 😀

 • Reply Anne 7. mars 2017 at 21:09

  Nå ble jeg faktisk litt glad 🙂 haha

  Når du skrev du skulle ha svart kjøkken så følte jeg det kom til å bli så deprimerende. Fint men deprimerende. Pusser opp selv og kjenner meg så igjen når du nevner instagram.. spot on faktisk 😛 synes svart er fint men blir nok fort lei. Er ikke lenge siden svarte møbler og innredning var typisk «ungkarsleilighet» føler jeg 😛

 • Leave a Reply