Paraplyer

EN NY RUNDE MED PARAPLYER

9. mars 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset Når du spotter den perfekte kjolen i en butikk, og bare yessss, da er den festen reddet! Så løper du avgårde til prøverommet med kjolen, og blir dypt fortvilet når du finner ut at det er en jumpsuit. Hva var vitsen i å sy inn to hull til beina i denne, liksom?

 Vanlige vekkeklokker. Etter at jeg skaffet meg en, er jeg blitt veldig takknemlig for vekkeklokken på iPhonen min. Men når jeg skal ha eksamen blir jeg så stresset for å ikke våkne, at jeg gjerne skulle leid inn et orkester til å vekke meg. Så hver kveld før en eksamen, sitter jeg med tre meter bruksanvisning for å få liv i den gammeldagse vekkeklokken. Og så er jeg aldri helt sikker på om den er stilt inn riktig heller, og må ringe hjem for å dobbeltsjekke at jeg har skjønt meg på AM og PM. 

 Når du kjenner deg litt tørst sånn rett før du sovner, og tenker nå må jeg drikke det vannet raskt så jeg ikke våkner til live igjen  – så du slenger armen ut og griper etter vannflasken på nattbordet. Som en sjelden gang viser seg å være et glass vann. Sjukt kaldt. Og vått. 

 Når folk som er født med ræva full av penger setter på sangen «Started From The Bottom» med Drake på vors, og tar helt av fordi de føler teksten så innmari. Hallo. 

 Hver eneste morgen må jeg si «turn off all alarms» til iPhone-Siri. Det er de tyngste ordene jeg sier i løpet av en dag, for jeg er så far gone med det samme jeg våkner. Så når jeg har overnattingsbesøk som sier hæææ? Når jeg sier turn off all alarms…. Sorry, men jeg orker ikke å forklare konseptet.

 At jeg alltid åpner for Bring i pysjamasen. I dag rakk jeg å ta en tyggis og sette på musikk mens budet var på vei opp i heisen. Halloooo ja, nydelig dag, vært oppe noen timer allerede jeg, hehe. 

 Ringefunksjonen på Snapchat. Har jeg paraplyisert denne tidligere? Jeg gjør det i såfall igjen. Etter at jeg var ute i helgen, har jeg fått et par spørsmål om hvorfor jeg ringte så mye natt til lørdag. Jo, det skal jeg si deg, det er fordi Snapchat har bestemt seg for å ta over verden, det var ikke fordi jeg ville ligge med deg!

 Med mindre jeg sitter langt bak i bussen, sier jeg alltid hei og hadet til bussjåfører. Jeg lærte min første uke i Oslo at du, det gjør man ikke her. Men for meg er det normal folkeskikk. Det er bare ikke alltid man får svar! Jeg kan skjønne at bussjåførene ikke gidder å ta initiativ til å si hei og farvel til hver eneste passasjer, men koster det så mye å svare? Noen syns tydeligivs ikke de får nok lønn til å åpne munnen i løpet av arbeidsdagen. Når det er sagt, så er det himla mange hyggelige bussjåfører i denne byen også <3 

 Snøstorm når vi nærmer oss midten av mars. Ikke for å klage, men fy faen.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset En liten funfact på tampen: disse bildene er overhodet ikke tatt til bloggen. Jeg tar alltid et par selfier med blits før jeg skal delta på festligheter, bare for å sjekke at sminken ikke er helt krise. Er det noe jeg ikke er flink til, så er det å sminke meg. Men når jeg sitter her i joggisen med tett hals og pulesveis, så duger bildene som bare det. Nå tenkte jeg å gå sminkeløs ut i snøstormen og kjøpe en burger eller noe. Så har jeg liksom avslørt meg selv, tilfelle noen skulle få øye på meg 😉 

Hvis du har noen paraplyer i dag, så FYR gjerne løs i kommentarfeltet, jeg elsker å høre om dem. 

33 Comments

 • Reply Zahra 9. mars 2017 at 14:44

  Altså. Jeg tror jeg elsker deg.

 • Reply Essi 9. mars 2017 at 14:52

  AM = Av Madrassen. PM = På Madrassen 😛 Lykke til med eksamen 😀

 • Reply Anonym 9. mars 2017 at 15:04

  Folk som ikke reiser seg for eldre på feks et stappfullt tog. Var akkurat vitne til dette selv og blir fly forbanna ;@ Uskreven regel alle burde følge, spør du meg

 • Reply Anonym 9. mars 2017 at 15:22

  Forelesere som ikke har noen anelse om når eksamen er!!!!

 • Reply Marie 9. mars 2017 at 15:23

  Hahaha jeg sier også «turn off all alarms» til Siri, hver.eneste.dag! Kjenner meg så sykt igjen, og nei det er ikke vits å forklare til andre. De som vet bare vet.

 • Reply Makeup by Sofie 9. mars 2017 at 15:55

  Haha! Jeg pleier også å si hei og hadet til bussjåføren, hvis jeg går av eller på i front. Men så er heller ikke jeg fra Oslo, så det er sikkert en sånn bygde-greie 😛

  Hvis jeg skal komme med en paraply så er det hvitevarer med lyd som sier i fra at de er ferdig. Det er helt i orden at den kan ha en slags pling-plong-nå-er-jeg-ferdig-lyd, men da skal det holde med det. Gjentagende høy piping, som nesten bare hunder kan høre, er IKKE greit! For det første trenger jeg ikke å bli minnet på at maskinen er ferdig, det SER jeg når jeg går forbi den. Er det hastverk, går jeg heller flere ganger og ser. For det andre så skulle gjentagende høy piping vært forbudt. Jeg kan sitte i sofaen og tro at den kanskje er ferdig, men jeg vet ikke for sikkert fordi den pipinga er så jævla lys.

  Det ironiske er jo at det sikkert er en eller annen innstilling som jeg kan justere på for å få bort lydene, men det kommer jeg nok heller aldri til å gidde å sette meg inn i.

  Jessda! Gooood torsdag videre da, Idamor 😀

  Klem fra meg <3

  http://makeupbysofie.no

 • Reply Anette 9. mars 2017 at 16:32

  Elsker paraplyene dine 😀

  – Når du har jævlig lyst på en snus, men innser at du allerede har en snus under leppa. Hva skal tilfredsstille meg nå?!

  – Når det endelig blir vår, men lykken går over til redsel fordi du nå overalt er utsatt for måkeangrep. #traumatisert #måkeangst #fyfaenjeghaterdebeistene

  – Når du så tydelig du bare kan bestiller en ekstra varm, dobbel cappuccino med lettmelk – ikke melk helt opp, og du får tilbake en lunken melkedrikk med et hint av kaffe. Også er det for sent å si ifra, for kaffen skulle jo være så varm at jeg ikke får drukket den før jeg er kommet til kontoret. Morgenkaffen er ofte dagens høydepunkt liksom, også får jeg ikke det jeg har sett for meg? Skuff.

  – Når folk spiser fuckings ost og løk chips ved siden av deg på bussen, eller verre – dobbel cheeseburger, klokka 8 på morningen!

  Det var helt på tampen, men jeg vet jeg har mange fler. Det hadde vært gøy med en paraply-bok med alle verdens paraplyer samlet 😀

 • Reply Julie 9. mars 2017 at 19:25

  Hahahah døde litt av den «turn off all alarms». Gjør det selv hver morgen, og om jeg har venner på besøk ser de bare rart på meg

 • Reply lixil 9. mars 2017 at 19:54

  Min løsning på vekkerklokkeproblemet: Jeg har kjøpt sånn soloppgangsklokke. Den starter med svakt lys, og når den ringer er det som sollys i ansiktet. Det gjør det utrolig mye lettere å våkne, og i tillegg: klokken viser digitalt frem til kl 24, så man slipper am og pm!

 • Reply Ingrid 9. mars 2017 at 20:05

  Frekke kasserere i matbutikken. Jeg jobber selv i butikk og er opptatt av å alltid være blid og smilende mot de i kassa når jeg handler fordi jeg vet drit det kan være å sitte der. Det jeg har opplevd en del ganger er at spesielt kasserere som er kanskje 40 + kan være så hyggelige som bare det mot folk på deres alder og eldre, men når jeg (student som ser ganske mye yngre ut enn jeg er) er neste i køen kommer det søren meg ikke et pip fra dem. Hva er greia, bare fordi jeg er ung så ignorerer du meg? Pffft. Kanskje det bare er jeg som har opplevd dette, jeg vet ikke?

 • Reply Ingvild 9. mars 2017 at 20:15

  Ringefunksjonen til snap, ja. Fy faen

 • Reply Ida Wulff 9. mars 2017 at 21:25

  Ingvild: haha, fuck den!

 • Reply Ida Wulff 9. mars 2017 at 21:26

  Ingrid: Neida, den kan jeg også skrive under på!

 • Reply Ida Wulff 9. mars 2017 at 21:30

  Anette: Hahahah, skriver under på punkt 1 og 2! Så et måkeangrep utenfor leiligheten min senest i går!

 • Reply Anonym 9. mars 2017 at 21:43

  Når bussen er stappfull, du sitter ytterst og personen som sitter innerst skal ut på neste stopp og hinter til at du må flytte deg altfor altfor tidlig slik at du må presse deg inn i mengden for å slippe vedkommende ut, selv om folk ikke har gått ut enda….. hver dag.

 • Reply Josie 9. mars 2017 at 22:49

  Når folk spiser et mellom-måltid på jobb; 5min før lunsj. Og så rett å spise lunsj, why..

 • Reply Annemarie 9. mars 2017 at 23:14

  Å, jeg elsker paraplyinnleggene! 😀 skriver under på den med bussjåførene og å si hei/hadet, det kan da ikke være så mye forlangt?!

  Min løsning på AM/PM er å tenke at AM er After Midnight, og er timene fra midnatt til kl 12. Eventuelt at A kommer før P i alfabetet, så AM-timene kommer først 🙂

  🙂

 • Reply M. 10. mars 2017 at 00:48

  – Når noen stirrer på deg hele tiden. Jeg forventer da et smil eller at de vil si noe til meg når de stirrer sånn, men det skjer ingenting og da begynne jeg å stirre tilbake, vinke eller/smile. De reagerer med å endelig snu seg. Hva skjer med dette???

 • Reply Benedicte 10. mars 2017 at 01:09

  Årh, den der ringefunksjonen!

  En annen paraply: i høst ble Instagram oppdatert, men jeg gadd ikke lese hele artikkelen, fikk med meg The basics(nesten). Når du tok screenshot, skulle eieren av bildet nå få varsel. trodde jeg.. Har nå funnet ut at det ikke er bilder som folk legger ut, men bilder som har tidsbegrensning som Snapchat.. Altså har jeg skrevet ned ideene og inspirasjonen jeg har sett på IG siden i høst, når jeg har husket det!

  Note to self: det er trygt å screenshotte ideer på IG!

 • Reply Linn 10. mars 2017 at 05:15

  Dette er både paraply,parasoll,persienne og presenning på en gang- og handler om bussjåfører. Jeg tar buss stort sett hver dag. Og stort sett hver dag opplever jeg følgende scenario:

  Jeg står på busstoppet og venter. Som et eksempel kan vi si at vi er 5stk,hvorav 3 er norske og 2 er utenlandske. Vi går på bussen. Jeg og de 2 andre norske får ei utstrakt hånd å legge pengene i,sjåføren tar kvittering fra automaten og gir den til oss- av og til koster de til og med på seg et smil. Når de resterende to skal betale får de en pekefinger mot skåla for mynt,og en ny pekefinger mot automaten- og svært sjeldent et smil.

  Vil i grunnen ikke si at dette er «innafor» kategorien «Paraplyer» heller. Det er bare trist. Og provoserende.

 • Reply Rebecca 10. mars 2017 at 08:54

  Haha, kjenner meg igjen i mye her! Spesielt å be siri skru av alarmene mine (samboeren min ler like mye av meg hver dag haha, men jeg er visst ikke den eneste woho’) og det å si hei/hadet til bussjåføren. Noen er gretne, men de fleste synes jeg er veldig hyggelige. Et lite smil kan gjøre såå mye! Ja, til paraplybok!😃☂️

 • Reply Martine 10. mars 2017 at 09:58

  Anette: Det om kaffen – I feel you!

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2017 at 10:59

  Rebecca: paraplybok!! Haha, da må jeg ha mange dårlige dager! :p

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2017 at 11:00

  Linn: så sykt dust!

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2017 at 11:01

  Benedicte: Hahaha, var også redd for det der men leste heldigvis en artikkel før det ble for mye jobb :O

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2017 at 11:03

  Anonym: ja, og spesielt hvis man egentlig skal selv også…

 • Reply Jeanett 10. mars 2017 at 14:02

  Kan jeg stjele hele paraply-ideen til min egen blogg når jeg starter en? Har så vanvittig mange på lager, haha! God helg, fine du! 🙂

 • Reply Ida Wulff 10. mars 2017 at 14:16

  Jeanett: klart det! Jo fler jo bedre, haha 😀

 • Reply LH 10. mars 2017 at 18:50

  Absolutt ikke myntet på deg, men: toppbloggere som «merker» blogginnlegg som reklame med skriftstørrelse 0,5 og hvit skrift..

 • Reply Nora 10. mars 2017 at 22:58

  Når man har det travelt og bare skal ta en kjapp sup av noe og søler på seg… Så må man droppe antrekket man faktisk var fornøyd med til fordel for det første og beste man finner.

 • Reply Henriette Louise 10. mars 2017 at 23:53

  Min paraply er vektere/ansatte på utesteder som ikke vet å behandle andre mennesker med respekt. Var på Sirkus forrige lørdag i forbindelse med bursdagsfeiringen til en venninne som hadde leid et av rommene til flere tusen kroner. Hun har norsk etternavn, men er 50/50 norsk filippinsk og ble behandlet som et medmenneske helt til hun kom på utestedet og de antageligvis fikk med seg at hverken hun eller majoriteten av vennene hennes var av norsk opprinnelse. Et par av dem kom ikke inn fordi de ikke hadde riktige sko, men da hun spurte en av vekterne om hvorfor det da var flere inne med like sko, og diverse band t-skjorter/basketballtrøyer fikk hun til svar at «dette er stamgjester», og da hun spurte om hvorfor hun ikke hadde fått beskjed om at de som kom etter kl 23 måtte betale for å komme inn, var svaret at «dette er vestkanten, men det forstår kanskje ikke du» – med et nedlatende blikk. At det tidligere utestedet der som mistet bevillingen 3 ganger pga rasistisk diskriminering, likevel får lov å fortsette med nytt navn og samme eiere sjokkerer meg STORT. Hun sa selv at på mail var de superhyggelig, men da alle vennene hennes ankom utestedet endret alt seg. Helt forkastelig. Lang tekst, men også min aller aller aller største paraply, kjenner jeg blir sint av å tenke på det. Jeg kunne valgt å overse dette i og med at jeg selv er norsk og aldri har opplevd lignende, men jeg kan ikke overse slike ting. Det går ikke.

  Digger disse innleggene dine! JA til flere slike, selvom det betyr at du må irritere deg over enda flere ting fremover, haha

 • Reply Ida Wulff 11. mars 2017 at 08:03

  LH: Hahaha, i know!

 • Reply https://undress.vip/ 17. januar 2024 at 11:47

  I am so grateful for your blog post.Much thanks again. Want more.

 • Leave a Reply