Hverdagsliv

EN NY START MIDT I UKEN

15. mars 2017

Processed with VSCO with a5 preset Hei og hopp! Denne onsdagen har jeg startet uken litt om igjen. Ettersom jeg har ligget syk i et par dager, trengte jeg en «mandag». Så i dag har jeg fått unnagjort masse jobb, freshet opp i heimen, tatt manikyr, spist god lunsj og sugd til meg noen solstråler ute i det fine været. Please la dette være våren, vi trenger ikke å bli overrasket av nok en shitload med snø! 

På vei hjem fra dagens manikyr, stod jeg plutselig ovenfor en litt teit frykt jeg har. Å hjelpe gamle damer ute i det offentlige rom. Det er riktignok en overfladisk frykt, ikke en sånn terror-frykt. Hvis du skjønner. Jeg er sikkert ikke alene om å ha reist meg på trikken for en eldre dame, for så å få huden kjeftet full. Det er så mange bitre gamlinger der ute, som syns at alt er vondt, slemt og urettferdig. Så når jeg ser noen som trenger hjelp på gaten eller på trikken, får jeg helt hjertebank. Man vil jo ikke fornærme noen ved å gi uttrykk for at de er gamle, og risikere et smekk med stokken rett i leggen. Og så foran masse mennesker i tillegg! Haha. Litt komisk, men jeg er halvseriøs. Da jeg skulle gå på trikken i dag, var det en veldig gammel dame som skulle av. Hun hadde stokk og alt gikk i 0,1 km/t. Trikkeføreren så ikke ut til å bry seg og hadde vel mer lyst å tråkke på gassen, så jeg måtte bare kvinne meg opp og spørre om jeg skulle ta i mot henne og hjelpe henne ned på fortauet. Da hun tok hånden min ble jeg så glad at det eksploderte i hjertet mitt. Å ikke hjelpe eldre mennesker er liksom ikke noe alternativ heller, så man får vel bare risikere det smekket med stokken  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Det ble smoothiebowl til lunsj, jeg blir aldri lei! Er vel snart på tide å begynne å lage sine egne igjen, det er faktisk veldig gøy når man bare kommer inn i det  🙂 

20 Comments

 • Reply Hege Kristin 15. mars 2017 at 17:30

  dette så godt ut! <3

 • Reply Minrefleksjon 15. mars 2017 at 17:33

  Åå, det så godt ut. Jeg tenker hele tiden at jeg må lage dette, men jeg gir litt opp før jeg har begynt, for det ser så «avansert» ut, haha. :p

 • Reply Amanda 15. mars 2017 at 17:40

  Hvor har du kjøpt smoothiebowlen? Så kjempegodt ut 🙂

 • Reply Anonym 15. mars 2017 at 17:42

  Ååe, ingen ting er som følelsen man får når de faktisk tar i mot og setter pris på hjelp!

 • Reply Helene 15. mars 2017 at 17:43

  Hvor har du kjøpt dayplanneren? 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2017 at 17:44

  Anonym: jeg vet, det er så hyggelig! Bare synd man ikke kan spå det på forhånd, hehe <3

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2017 at 17:45

  Minrefleksjon: trenger ikke være så vanskelig 😀 er kjempegodt å bruke kokosmelk i massen, forresten.

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2017 at 17:45

  Amanda: denne er kjøpt på Eckers i Frognerveien 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2017 at 17:45

  Helene: den har jeg kjøpt på Etsy.com 🙂

 • Reply Ida Wulff 15. mars 2017 at 17:46

  Hege Kristin: <3

 • Reply Charlotte 15. mars 2017 at 20:03

  Jeg har jaggu meg fått kjeft mange ganger, og jeg forstår godt hva du mener her. Det er faktisk litt skummelt, men samtidig det rette å gjøre. Jeg tilbyr hjelp og krysser heller fingrene for at vedkommende ikke blir sur 🙂 Ha en fin kveld, skjønne du!

 • Reply Anna 15. mars 2017 at 20:16

  Kjenner veldig på den frykten for å «nedverdige» eldre mennesker ved å tilby å reise meg på kollektivtransport. Seneste episode var på strekningen Frognerseteren – Majorstuen hvor en eldre dame som hadde gått en skitur(i superprofft verdensmesterutstyr) ble frekk fordi det kun av EN yngre dame som tilbød plassen sin til henne. Hun begynte å snakke om hvor lite gentlemen gutta på banen var og om hvor fæl og usjarmerende dagens ungdom er(ref. dagsfylla under 5-mila i Kollen). Hun var ikke fossilgammel heller, så det var absolutt ikke obvious at man skulle reise seg…spes ikke når hun så supersprek ut.

 • Reply Iselin 15. mars 2017 at 20:36

  Ah, jeg er så enig! Kvier meg skikkelig for å spørre eldre om de trenger hjelp eller vil sitte. Sist gang det var en kjempehyggelig jente som kom meg i forkjøpet fikk hun «Ser jeg SÅ gammel ut?! Sitt sjæl du» slengt i trynet.. Så nei, det frister ikke.

 • Reply Fotokjerringa 15. mars 2017 at 21:55

  Så hyggelig at du ville hjelpe, og at damen var «gammel nok» til å sette pris på hjelpen :-).

 • Reply Anonym 15. mars 2017 at 21:57

  Du skriver så bra!!!😍

 • Reply Stine 15. mars 2017 at 22:23

  Må si jeg bare elsker bloggen din! Skikkelig forfriskende å lese, og blir alltid glad når jeg ser nye innlegg. Glad du er så langt oppe på topplisten, det fortjener du 🙂 Stå på!

 • Reply Anonym 16. mars 2017 at 11:46

  Når kommer svarene?

 • Reply Henriette 17. mars 2017 at 21:47

  Hei Ida! Siden du tipser oss om serier til helgen, tenkte jeg nå å tipse deg om en 🙂 jeg vet du er stor fan av Linn skåber, og du MÅ bare se den nye serien hennes «best før». Hele 1 sesong ligger på TV2 sumo. Mulig du kanskje har sett den, men hvis du ikke har det, så er den å anbefale! 😀

  God helg, fine du! <3

 • Reply Ida Wulff 18. mars 2017 at 14:20

  Henriette: så hyggelig og veldig passende at du tenkte på meg da du så den 😀 hehe. Jeg prøver hardt å spare den til en avtalt jentekveld, men gleder meg veeldig til å se den. Klem <3

 • Reply Ida Wulff 20. mars 2017 at 08:11

  Stine: <3<3<3

 • Leave a Reply