Hverdagsliv

MINE TRIKS FOR Å SOVNE FORTERE

20. mars 2017

God mandagsmorgen Jeg er hjemme i Oslo igjen, det ble bare et døgn hjemme i Tønsberg. Koselig så lenge det varte. Fy søren, i natt har jeg drømt mye rart! Husker dere at vi pleide å sitte med kataloger og bestille ensfargede, formløse klær fra H&M og Ellos? Falt meg nettopp inn at det er et «barndomsminne» for meg, men at jeg ikke vet om det er noe man fremdeles gjør? Jaja…  Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset I går la jeg meg tidlig for å komme meg opp ekstra tidlig i dag. Jeg har ikke gjort noe nyttig hittil, annet enn å drikke kaffe, men jeg ville bare stå opp tidlig og ha litt tid før jeg skal på skolen. Jeg er helt sikker på at morgener uten stress er en av de viktigste ingrediensene for å leve et lykkeligere liv. 

En utfordring jeg bestandig har, er å sovne. Det burde være det letteste i verden, når man tenker på hvor deilig det er å sove når alarmen ringer om morgenen. Men på kveldene gjør det nesten vondt å legge seg. Hjernen min jobber aldri så hardt som når det er leggetid. Som om tusenvis av raketter med forskjellige problemstillinger flyr rundt i hodet mitt og lager kaos. Med tiden har jeg funnet meg noen teknikker for å drepe tankestrømmen ved leggetid – noen ganger funker det, andre ganger ikke. Tenkte uansett å dele noe av det med dere, kanskje det kan hjelpe noen andre. 

Èn av teknikkene jeg bruker kan vi kalle… Tennis? Haha. Jeg ser for meg at jeg står på en stor bane med en tennisracket, og hver gang en tanke eller et grubleri kommer mot meg, så slår jeg til den så hardt jeg kan og sender den avgårde opp i lufta. Neste tanke kommer umiddelbart, så jeg fortsetter bare å slå og slå og slå til dette spillet er alt som står i hodet på meg. Det høres sikkert komisk ut, men det er faktisk brukbart. En annen teknikk liker jeg å kalle kommoden. Jeg ligger med øynene lukket og ser for meg en stor, kjedelig kommode med masse skuffer. Hver gang en tanke eller bekymring treffer meg, får den sin egen skuff i kommoden. Sånn, nå legger vi den vekk, får ikke gjort noe med det før i morgen uansett. Kommoden har hjulpet meg med å sove mange ganger. En tredje greie jeg kan gjøre hvis jeg ikke får sove, er rett og slett å mentalt gjøre noe kjedelig. Male en vegg, strikke et teppe, brette klær… Riktignok ikke like lett som de to andre teknikkene, for det er fort gjort å begynne å tenke på noe annet mens man maler en vegg, hehe 😉  Processed with VSCO with m6 preset Processed with VSCO with a5 preset Dette blir en travel, men fin uke. Kickstarter med en mandag som skal bestå av forelesning i markedsrett, eksamensskriving og forhåpentligvis trening. Det er vel egentlig ikke lov til å si noe negativt om utseendet sitt lengre, men jeg må bare: jeg føler meg så ufresh om dagen. Men har jo alltid ment at for å kunne klage, bør man først prøve å ta tak i problemet. Så selv om uken blir travel, har jeg klemt inn massasjetime, kroppsskrubb, nye vipper og et par treningsøkter. Kanskje det hjelper på saken! Frisørtime har jeg ikke før neste uke, så jeg må nok bare holde ut den meterlange etterveksten litt til. Nei, nå skal jeg komme meg i dusjen og gjøre meg klar for dagen. 

Hvis du har noen sovetriks, så del dem gjerne i kommentarfeltet. Alltid åpen for å teste ut andres teknikker 🙂 

69 Comments

 • Reply Marte 20. mars 2017 at 09:08

  Tell ned fra 100! Her gjelder det å konsentrere seg skikkelig, for plutselig kommer det en tanke og da er det veldig lett å glemme helt hvor langt og lenge du har telt! Jeg kommer sjeldent ned til 1! Haha!

 • Reply Anonym 20. mars 2017 at 09:20

  Utrolig fin overdel!! Hvor er den fra? 🙂

 • Reply Julie 20. mars 2017 at 09:48

  Jeg sover som en stein når det regner og er storm ute, så de dagene jeg sliter med å få sove setter jeg på en nettside som heter rainymood.com! Bare regn- og stormlyder, men sovner på flekken 🙂

 • Reply Siri 20. mars 2017 at 10:16

  Prøv å trekke pusten så dypt du kan, og «tenk» deg pustens gang gjennom kroppen; følg den fra lungene og helt ut I tærne. Se for deg hvordan den går forbi magen, bena…ta hvert punkt nedover og Vær bevisst. Det har hjulpet meg😀

 • Reply Elin 20. mars 2017 at 10:46

  Jeg har et tips!

  4-7-8-teknikken 😄

  Du puster inn i 4 sekunder, så holder du pusten i 7 sekunder og slipper ut pusten mens du lager en «hysje» lyd i 8 sekunder.

  Jeg blir helt døsig og begynner og gjespe med en gang 😂

  http://www.kk.no/livsstil/pust-deg-i-s%C3%B8vn-31055

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 20. mars 2017 at 10:56

  Sliter ofte med å sove sjølv, so eg skal hugse desse teknikkane! Liker tanken på å mentalt strikke eit teppe, haha. Då hadde eg sovna fort!

 • Reply Benedikte 20. mars 2017 at 11:02

  Et tips som fungerer veldig godt for meg er å høre på podcast til jeg sovner. Pleier å stille den inn slik at den skrur seg av etter en halvtime. Når jeg hører på noe er det vanskelig å tenke på andre ting:)

 • Reply Anonym 20. mars 2017 at 11:14

  Jeg har et triks der jeg «åpner» øvre halvdel av hodet og slipper ut alle dårlige og stressende tanker – de ut som skitne skyer 🙈 Så strømmer de ut til det bare er hvite skyer igjen, dvs fine tanker. Til slutt vasker jeg innsiden av hodet og setter på lokket igjen! Haha, høres helt idiot ut, men det fungerer!

 • Reply Lise Penne 20. mars 2017 at 11:33

  Hei Ida!

  Så gøy å lese at det fins lignende teknikker ift til søvn som jeg selv har prøvd ut. Det er ganske likt som både tennis og kommoden. Jeg lærte den av foreleseren min som er psykolog. Man skal se for seg den fineste/en fin utsikt, så skal man «stirre» utover den (lukka øye selvfølgelig), og når tankene kommer da så skal man føre de utover utsikten, så kommer neste neste og neste tanke, så kommer den legendariske tanken om å tenke at man tenker på at neste tanke skal komme. Haha!

  Jeg har derimot kommet over noe nytt som har reddet mitt arbeidsliv som gjelder turnusarbeid. Tidl har jeg måtte ta til takke med innsovningsmedisin, sovemedisin ved behov for å klare å sove, eller for å sikre meg søvn. Ulempen med det i mitt tilfelle er at om man får for få timer søvn, som skjer svært ofte når jeg er ferdig på jobb 22:45 og skal være på jobb 07:30, er at jeg hår rundt og er kvalm og svimmel. Så vettu.. Søvnhormonet vi har i kroppen heter melatonin, og det mangler jo jeg, det er ikke mulig som jeg har fått med meg og måle det på noen som helst måte, man må teste «medisinen» for å se om den har effekt. Så ja, melatonin (circadin) har blitt min redning etter over 10-år med innsovningsproblemer. Melatonin er naturlig del av kropppen og det gjør ikke slik at man blir avhengig av det, man smaker at det er et naturstoff også, haha. Bare et tips, må få det på resept av legen da 🙂

 • Reply ST 20. mars 2017 at 13:02

  Jeg bare lurte på om du kanskje hadde noen tips for å faktisk komme seg på forelesning? Jeg pendler ganske langt, og da ingen av forelesningene mine er obligatoriske, er det altfor lett å bli liggende under dyna når alarmen ringer. Pleier du å dra på absolutt alle forelesninger? Du virker veldig strukturert og flink!

  Ha en fin dag videre 🙂

 • Reply LH 20. mars 2017 at 13:12

  Sjekk youtube og søk «ASMR» 🙂 Det er ikke alle som opplever ASMR av det, men mange blir likevel avslappet. Jeg sovner som regel innen 10-15 minutter når jeg hører på en slik video =)

  https://psykologisk.no/2014/03/hjerneorgasmen/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Autonomous_sensory_meridian_response

 • Reply Kari 20. mars 2017 at 13:24

  Jeg bruker en app som heter Calm, den har hjulpet utrolig mye!

 • Reply Anonym 20. mars 2017 at 13:34

  Jeg må ha hvit støy for å få sove, så jeg har sovet til lyden av vifte i årevis nå, men noe som så ABSOLUTT bør testes, er brain.fm- det var fantastisk rått å prøve:D Og det er også en side med lyder fra malende katter, den var også svært effektiv for min del. Dette er jo selvsagt vel å merke hvis man takler hvit støy – noen må jo ha det helt musestille for å få sove.

 • Reply Kristin 20. mars 2017 at 15:12

  Jeg hører på lydbok, Storytel er fantastisk. Setter på lyden akkurat så høyt at jeg kan høre, og stiller inn hvor mange minutter jeg vil bli «lest» for. Man kan enkelt spole teksten tilbake så mange min du vil neste gang du skal høre på boka, hvis du sovner før den slutter å lese, noe jeg alltid gjør 🙂

 • Reply Linn 20. mars 2017 at 15:37

  Jeg har alltid en blokk med penn i nærheten av senga, for hver gang jeg får masse tanker, så hjelper det å bare skrive det ned med en gang.

  Det jeg også har lært meg for mange år siden er å se for deg at du tegner omrisset av hele kroppen din. Se for deg at du starter på hodet, og du skal «tegne» en linje rundt hele kroppen hvor du får med deg alt fra øreflipper, fingertupper osv. Denne hjelper meg veldig 🙂

  Takk for dine tips! 🙂

 • Reply Linn 20. mars 2017 at 16:50

  Jeg har ei jente på 5 mnd som har slitt med å sove, og har derfor søkt etter sovetriks til babyer. Disse kan relateres til voksne også:) Her komme noen av tipsene jeg har funnet til babyen + litt andre tips. 1. Legge seg på ca samme tidspunkt. 2. Faste rutiner før leggetid, feks tannpuss, lese litt i en bok på senga. 3. Roe ned 1 time før leggetid. Ikke tv, mobil, data i denne tiden. 4. Legge mobilen i et annet rom når man legger seg, og ha en god gammeldags vekkerklokke. 5. jeg sovner lettest når det er litt lyd i rommet, og har en rolig spilleiste som jeg spiller helt lavt. Har på sleep funksjon, så den slukker seg etter 15 min.

 • Reply Hege 20. mars 2017 at 18:02

  Min mamma har lært meg en teknikk både for søvn og avslapning 🙂 Legg deg til rette og ha fokus på å ligge heeeelt i ro. Start nederst og jobb deg oppover. Tenk på tærne, hver eneste tå skal være helt i ro. Deretter leggene, lårene, osv, hver eneste cm. Med en gang du rører på noe du har vært gjennom (feks en rykning i lilletåa 😉 ) må du starte på nytt igjen. Etter noen runder er det hallo drømmeland 😀

 • Reply Iselin 20. mars 2017 at 18:13

  Gøy og høre om andres soveteknikker 🙂 Har slitt med å bli trøtt og sovne selv hele livet, så nå går jeg fast på melatonin, som er et naturlig middel som skal tas før leggetid for å bli trøtt. Jeg har testet ut mange dårlige soveteknikker i mitt liv, men den beste jeg har prøvd lærte jeg av osteopaten min før jul! Den går ut på at du skal tenke deg dagen din baklengs når du legger deg. Feks: Pusset tennene – fjernet sminken – så en episode… Og hver gang du kommer til en ting som du begynner å tenke over eller føle deg stresset av skal du begynne på nytt – helt til du har tenkt deg gjennom hele dagen uten «stopp». Jeg sovner nesten alltid før jeg kommer til morgenen 🙂 Du burde prøve!

 • Reply B 20. mars 2017 at 18:44

  Oi, det hørtes smart ut! Men jeg får alltid hjernen min til å tenke på det likevel… Merkelige greier! I det siste har jeg satt på en podkast. Gjerne Bra damer, selv om det er super interessant så sovner jeg av å høre på det..

 • Reply Amalie 20. mars 2017 at 19:01

  heihei ida :)Jeg har aldri kommentert på bloggen din før, rett og slett fordi jeg ikke gidder, hehe. Men du er den bloggeren jeg sjekker mest og alltid håper har kommet med noe nytt. Du skriver så morsomt og inspirerende, du skiller deg ut fra andre bloggere positivt med skrivingen din og nå hadde jeg så lyst til å endelig få sagt det 🙂

 • Reply Kamilla 20. mars 2017 at 19:04

  Sovetriks som faktisk skal fungere: ha tungen mellom tennene, tror det har noe med at du slapper av i ansiktet. Prøv å puste dypt i tillegg 🙂 fungerer nesten hver gang på meg

 • Reply Sunniva 20. mars 2017 at 19:07

  Jeg skal prøve den tennis-teknikken din, må være så digg å bare kunne se for seg at man slår alle bekymringene sine vekk! Så synd at de kommer tilbake dagen etter…

  Jeg sliter også veldig med å kunne sovne om natten, det kan ta mer enn 3 timer. Og da blir det jo ikke lettere å sovne, når man i tillegg stresser med at man burde ha sovnet for 2 timer siden.. Problemet mitt er likt som ditt, at når jeg akkurat har lagt hodet mitt i puta, så kommer alt det jeg skulle ha gjort om dagen…men kanskje ikke har gjort opp. Og da begynner jeg å planlegge (og fortvile) fordi jeg får dårlig samvittighet og blir mer stressa, over hvordan jeg skal kunne fullføre innleveringer, bacheloroppgave og i tillegg bestå eksamener med gode karakterer.. Det er full fest i hodet mitt, for å si det sånn.

  Det som hjelper meg noen ganger er en pusteteknikk. Den heter 4-7-8 metoden. Kanskje du har hørt om den?

  Den går ut på at man skal kontrollere pusten sin, slik at angsten du har roer seg ned.

  Det er 3 steg;

  1: ta inn luft gjennom nesa i 4 sek

  2: så holder du pusten i 7 sek

  3: også puster du ut igjen i 8 sek

  Man skal gjenta stegene helt til man sovner.

  Jeg syntes det hørte litt skremmende ut med tanke på at man må holde pusten, men en desperat natt, så prøvde jeg, og det virket faktisk. For meg hjelper det ikke alle netter, men i alle fall noen.

  Sorry for lang melding, her prokastinerer jeg på høyt nivå!

  Håper det hjelper deg hvis du prøver 🙂

 • Reply Amalie 20. mars 2017 at 19:12

  Høres kanskje litt sprøtt ut, men jeg liker å se for meg en corn flakes fabrikk. Jepp! Å Late som jeg følger den historien fra en maiskolbe ankommer fabrikken til den er på lastebilen. På veien i den historien bruker jeg å sovne et sted. Funker innimellom!

  En annen teknikk er å ligge rett ut, nesten som en sjøstjerne, bare med litt mindre vingespenn. Også konsentrerer jeg meg SYKT om hvordan storetåen på høgre fot føles, mens jeg puster tyngre og tyngre. Slik har jeg klart å meditere meg i søvn ved FLERE anledninger, og fått slippe det enorme tankekaoset jeg også får ved sengetid.

 • Reply i 20. mars 2017 at 19:24

  Lurer på om du har nevnt det med kommoden tidligere? For det er akkurat det samme som jeg pleier å gjøre (ikke for å sove da, men for å slutte å tenke på ting jeg helst vil glemme…), og tror kanskje jeg har fått det fra deg! I såfall; takk hehe!

  Når det gjelder sovetips, pleier jeg å ligge på ryggen med føtter og hender strakt ut, avslappet. Så trekker jeg pusten dypt, og mens jeg puster ut ser jeg for meg at «pusten» går ut tærne, så en ny pust for ankelen, hælen, så leggen, og så hele veien opp til hodet. Sovner som oftest før jeg er kommet halvveis.

 • Reply Linn 20. mars 2017 at 19:39

  En type meditasjon!

  Begynn å slapp av i ansiktsmusklene,og pust dypt nes i magen.deretter kjenner du etter at du slapper heeelt av i føttene.når de føles så tunge at du ikke kan løfte dem.deretter går du videre til leggene,samme prosedyre..før du går løs på lårene osv osv.

  Ligg på ryggen,med armene til siden eller fold dem over magen,eller ligg i den stillingen som føles behagelig.

  Jeg har aldri klart å komme igjennom hele kroppen uten å ha sovnet på veien!

  Det hender det kommer andre tanker lurende på,mem prøv å kombinere det med kommode «leken» din:)

 • Reply Nina 20. mars 2017 at 20:35

  Lydbok på iPod og «hodeputehøyttaler» (en liten, flat høyttaler som ligger under puta) Favoritten er Harry Potter som jeg har hørt om og om igjen.

  Jeg liker å høre på en lydbok som jeg ikke trenger å følge for mye av handlingen i. Det er behagelig å høre stemmen som prater, og ofte går det ikke mer enn ti minutter før jeg sovner:-)

 • Reply Martine 20. mars 2017 at 20:43

  Hei! 🙂 Blusen din på bildene over er fantastisk fin! Hvor er den fra? 🙂

 • Reply Anonym 20. mars 2017 at 21:00

  For meg funker det alltid å sette på musikk fra en suuuperslooow liste jeg har laget, bare rolige, stille sakte sanger, så setter jeg volumet på ganske lavt, så man må høre etter, da klarer man ikke tenke på noe annet, jeg ahr også en tendens til å tenke for mye på kvelden 🙂 trenger ikke være mer enn 10 sanger-ish, så den ikke spiller hele natten 😄

 • Reply Marte 20. mars 2017 at 21:23

  Noen ganger hvis jeg sliter med å sovne hjelper det som du sier å tenke på noe kjedelig. For meg har det funket noen ganger å fokusere skikkelig på pusten. Hvis tankene likevel kommer tenker jeg liksom ordene» pust inn, pust ut» sammen med pusten. Høres rart ut, men til slutt blir jeg helt døsig og tenker ikke over det lenger og sovner!

 • Reply Ida Wulff 20. mars 2017 at 22:14

  Nina: oi, hodeputehøytaler har jeg aldri hørt om. Men det fikk jeg veldig lyst på 😀

 • Reply Ida Wulff 20. mars 2017 at 22:14

  Martine: den er fra Zara 🙂

 • Reply Cathrine :) 20. mars 2017 at 23:30

  Jeg synger inni meg godtatt sangene som mamma og pappa brukte å synge til meg når jeg var liten 🙂 Som regel «rekker» jeg bare to/tre av totalt seks favoritter 😅

 • Reply anon nym 21. mars 2017 at 04:10

  Hehe, med iPaden har jeg aldri problemer med å få sove.. Pleier bare å se på videoer eller høre musikk til jeg sovner, noen ganger planlegger jeg å se mange mange videoer. Så mange at jeg blir søvnig bare av tanken. Når jeg tar en pause fra å se videoene tenker jeg bare at jeg skal se flere før jeg sovner, men sovner som regel før det.

 • Reply Hanna 21. mars 2017 at 04:14

  Haha så kult med tennis!

  Jeg ser for meg at hjernen er et stort, tomt rom, med masse små ganger inn til rommet. I det rommet står det SOVE. Når det kommer tanker gjennom gangen mot det tomme rommet i hjernen, stenger jeg døra og tvinger tanken til å holde seg i gangen. Litt samme greia, funker så bra!

  Hvis det en helt krise, legger jeg meg pinnerett i senga, på ryggen, og jobber meg fra tærne og oppover kroppen. Sier «slapp av i tærne» inni meg, puster inn og ut, og kjenner at tærne slapper av. Så videre til fotbladet, ankelen, leggene, knærne osv. Sovner som regel før jeg er halvveis

 • Reply Thihoa 21. mars 2017 at 08:54

  Er en slags tennis-teknikk her i gården også! Legge fra seg alle tanker, godta at dagen i dag er over og i morgen får man ta fatt på det man ikke rakk osv. I det øyeblikket jeg kjenner at «ok, nok for i dag», så sovner jeg veldig fort, men om jeg blir liggende og gruble så tar det eeevigheter å sovne!

  Og ja!! Nå er jeg et par år yngre enn deg, men å sitte med katalogene til HM og Ellos i fanget og krysse/ringe rundt de formløse, ensfargede plaggene man ønsket seg! 😂

 • Reply Ina 21. mars 2017 at 09:40

  Jeg fikk de samme tipsene fra en psykolog en gang, og de funker fint for meg også!:D

 • Reply Therese 21. mars 2017 at 11:11

  Takk for gode tips😅 sliter veldig ofte med å sove så trengte noen gode forslag til å få vekk alle tankene i hodet

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 11:33

  Thihoa: haha jaaa! Gjorde forsåvidt det samme i leketøyskatalogen også, haha!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 11:34

  i: hmm, kanskje jeg har det? Veldig mulig 😀

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 11:35

  Amalie: for en kreativ teknikk med corn flakes-fabrikken, den må jeg prøve!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 11:36

  Sunniva: ja, har hørt om teknikken. Men er veldig dårlig på sånn pusting, surrer det liksom alltid til når jeg prøver. Men øvelse gjør mester, kanskje jeg skal gi det et nytt forsøk? 🙂

 • Reply Kristine 21. mars 2017 at 11:52

  Jeg føler meg også ufresh på denne tiden av året, særlig fordi man er så blek. Jeg kan anbefale en dagkrem fra st.tropez som gir fuktighet og samtidig farge i ansiktet gradvis. Den er så god og jeg føler meg allerede av den grunn mye freshere!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 12:02

  Amalie: så hyggelig å høre, Amalie <3 Og koselig at du gadd å kommentere, hehe :-)) Klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 12:02

  Kristine: takk for tips! Finnes veldig få gode selvbruninger til ansiktet, så kanskje jeg må prøve den 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 12:04

  Iselin: oi, så spennende! Må prøves!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 12:08

  Linn: burde absolutt hatt en blokk på nattbordet, kommer spesielt ideer til blogginnlegg som jeg VET er forsvunnet morgenen etter, hehe :O Takk det samme <3

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 12:14

  LH: digger ASMR!

 • Reply Anonym 21. mars 2017 at 15:42

  Haha, jeg har hatt mye stress i ca et års tid nå. Og jeg begynte å telle x antall ganger til 100 før jeg sovnet. Teller synkront med pusten, så nå har jeg begynt å telle HELE tiden 🙈 Jeg teller når jeg lager mat, når jeg er ute og går, når jeg ser på TV. HELE tiden, jeg blir gal. Spørs om jeg må prøve en av dine teknikker i steden, så jeg kommer meg ut av denna tvangstanken 😂

 • Reply Sigrid 21. mars 2017 at 15:53

  Noen ganger skulle man tro at du skrev innlegg etter hva jeg var ute etter, sliter sånn med å sovne for tiden, hjernen vil bare ikke ta kvelden! Så tusen takk og ha en herlig uke videre 🙂

 • Reply pernille 21. mars 2017 at 16:38

  Så smarte tips! Mitt beste tips er å late som om du ikke skal sove. Legg deg som vanlig, skru av alle lys osv, men prøv å hold øynene åpne! Tenk at du mååå prøve å holde deg våken de neste fem minuttene, eller den neste halvtimen. Alle vet vel hvor lett det er å sovne når man ser film, sitter i forelesning eller lignende, når man prøver å holde seg våken. Funker veldig bra for meg iallefall!

 • Reply Eline 21. mars 2017 at 18:23

  Høres sikkert rart ut, men jeg har det helt motsatt! Sovner lynkjapt når jeg legger meg om kvelden, får aldri med meg slutten på filmer f.eks, men kan våkne klokka tre – fire – fem og begynne å stresse og gruble over alt som i det hele tatt går an å tenke på. Det som virker for min del er å sette på radio eller podcaster hvor de snakker om noe tørt. Nrk p2, der har de veldig fine programmer på natta, men som man fort kan sovne av fordi de ofte snakker ganske monotont. Da kan jeg noen ganger greie å sovne igjen, men ikke alltid:P

 • Reply Ida 21. mars 2017 at 20:17

  Funfact: i går kveld, etter at jeg hadde lest dette innlegget, fikk jeg ikke sove fordi jeg tenkte på at jeg skulle kommentere her og tipse om mine metoder for å få sove. Haha! Så, her kommer mitt tips (som jeg drev å formurte oppi hodet mitt i går kveld istedenfor å sove): hvis jeg ikke får sove pleier jeg å se for meg selv sovende. Enten i en vanlig seng. Eller så ser jeg for meg at jeg ligger og sover et sted som er sykt avslappende, for eksempel i en hengekøye i skyggen på en øde øy.

  Si i fra hvis du tester metoden! 🙂

 • Reply Aline 21. mars 2017 at 20:21

  Hvordan er blusen i størrelsen? Vurderer å bestille på nett.

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 20:35

  Ida: haha, ååå, så ironisk! Men nå har jeg mange nye metoder å teste ut, gleder meg 😀 <3 føler nesten jeg må lage meg en topp 10 liste etterhvert, hehe.

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 20:35

  Aline: jeg har på meg small her, er vanligvis en medium.

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 20:36

  pernille: den var lur!

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 20:36

  Eline: så slitsomt å våkne midt på natten og gruble! Podcaster er helt supert 🙂

 • Reply Charlotte 21. mars 2017 at 20:56

  Hahaha, tennis skal jeg prøve! Noe som pleier å funke her, er å spille rolig musikk, uten at noen synger 🙂

 • Reply Ida Wulff 21. mars 2017 at 21:47

  Anonym: Zara 🙂

 • Reply Nina 21. mars 2017 at 22:09

  Jeg kjøpte min hodeputehøyttaler på Teknikmagasinet.

  Mulig de også har på nett🙂 Mye bedre enn propper i ørene.

 • Reply B 22. mars 2017 at 00:07

  Lærte da jeg var liten at man skal «puste i en firkant», altså at du tegner det samme kvadratet igjen og igjen, og at strekene følger pusten din. Alle sidene skal vere 4 sekunder lange (om det gir mening). Innpust er strek opp, hold pusten til siden, utpust strek ned og hold pust til siden. Da er du tilbake til utgangspunktet, og gjentar dette så lenge som nødvendig.

  Lykke til!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 06:14

  Nina: takk! 😀

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 08:07

  Sigrid: takk det samme, og lykke til med søvnen <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 08:08

  Anonym: hehe, det hørtes litt slitsomt ut ja! :O

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 08:09

  ST: jeg har ingen obligatoriske forelesninger, så det er et heeerk å komme seg på dem. Kan ikke tro at jeg klarte å dra på alle forelesninger da jeg pendlet med tog fra Tønsberg – jeg er mye mindre flink nå, er rett og slett blitt ganske lat på det. Men det straffer seg jo når eksamensperioden setter i gang, selv lærer jeg i hvertfall mye av forelesninger. Så kanskje det går an å motivere seg på den måten? 🙂 Ha en fin dag <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 08:13

  Lise Penne: det har jeg faktisk ikke hørt om – rart, for jeg har fått innsovningstabletter på resept av legen tidligere. Det må jeg undersøke nærmere!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 08:53

  Anonym: hehe, kreativt, jeg liker det 😀

 • Reply Anonym 22. mars 2017 at 20:14

  ASMR har hjulpet meg veldig med å sove. Du finner mange ASMR- artister på youtube, og min favoritt er kanalen «gentle whispering». Det går rett og slett ut på at en dame som snakker rolig til «deg» med hjelp av en spesiell mikrofon, og du føler at hun hvisker deg i øret. Se på et par videoer før du legger deg, og du vil merke at du sakte men sikkert slokner etterhvert 😌

 • Reply Astrid 23. mars 2017 at 00:52

  Hei! Har vært så busy de siste dagene, så så dette innlegget først nå! Veldig gøy å lese både dine og andres triks. Jeg sliter også ofte med innsovningen, og særlig det siste året etter jeg har fått turnus med to uker nattskift i strekk. Har fått en del hjelp etter dette, då her har du tips fra sykepleieren vi har på jobb 🙂 ser mange anbefaler melatonin, og det bruker jeg og i forbindelse med å snu døgnet. Dette holder deg sovende lengre og uten avbrudd, og benyttes derfor ikke for innsovningsproblemer men heller for urolig/dårlig søvn. Hjelper veldig godt når man snur! Men om du kjøper reseptfritt utenlands – husk at det anbefales maks tre dager i strekk.

  Sykepleieren snakker om god søvhygiene, jeg synes mye av dette er vanskelig, men det hjelper på å bli trøtt når man er syreng nok med seg selv:

  – ikke skjerm og lyd timen før man skal sove

  – minst mulig stimuli uansett timen før innsovning

  – maks en enhet koffein om dagen

  – unngå proteiner på kvelden

  – trening så tidlig som mulig, og ikke nært leggetid

  Lykke til 🙂 heier på deg!

 • Leave a Reply