Hverdagsliv

ER DET USEXY NÅR GUTTER GRÅTER?

22. mars 2017

Jeg liker ikke å innrømme det, men forrige uke fikk en episode av Paradise Hotel meg til å reflektere over noe. Det var parseremoni, og gutteklubben grei mistet sin aller beste venn som de hadde kjent i et par dager. Greit for meg, jeg er sikker på at det stemmer at man blir veldig fort knyttet når man er inne i den «boblen». Men så skjedde det noe jeg virkelig ikke likte. Øynene på gutta fyltes med tårer, den ene gråt mer enn den andre. Og så har produksjonen prestert å legge på overdrevne gråtelyder og nærmest litt klovneaktig musikk. De topper det hele ved å klippe inn en av jentene som syns at det er usexy, de burde grow some balls og prøve å være litt tøffere. Jeg har sett promo for kveldens episode, hvor jenta med dette utsagnet står oppløst i tårer selv. Tror dere produksjonen kommer til å harselere med jentene sin gråtefest? Det tror ikke jeg. For av en eller annen grunn er det ikke greit at gutter gråter. Det er svakt, usexy, lite mandig – i følge mange. Nå er det ikke denne episoden av Paradise Hotel som er hele problemet, den bare viste så tydelig noe jeg har observert og irritert meg over, men ikke klart å sette ord på. 

Har du noen ganger tenkt over at en av guttekompisene dine kanskje står hjemme foran speilet før vorspiel og gruer seg til å gå ut fordi selvtilliten er på bånn? Har du noen gang tenkt over at en mann går hjem fra jobb og gråter seg tom fordi han føler at han ikke er bra nok? Jeg leste en artikkel på NRK.no om at det er en skam for gutter å ha «jentelidelser», og at mørketallene på gutter/menn som har spiseforstyrrelser er store. Det snakkes høyt og lavt om det kvinnelige underlivet og om at vi må akseptere kjønnslepper i alle størrelser og fasonger. Er det noen som trer opp på talerstolen og roper at det ikke er noen grunn til å skamme seg uansett hvor liten eller stor penisen din er? 

Hvis vi skal snakke overfladisk likestilling (ja, jeg velger å kalle det overfladisk fordi det fremdeles finnes kvinner i verden som ikke er verdt noen ting i hjemlandet sitt), så bør det vel gå andre veien også. Godta at både menn og kvinner har følelser og sårbarheter, at begge kjønn kan være usikre på kropp og ha vanskeligheter med å tro på seg selv. Vi skal ikke le av menn som viser sin sårbarhet – selv om det kanskje er hakket mer greit når det er på Paradise Hotel.  Processed with VSCO with m6 preset Vet ikke om det ga noen mening, meeen jeg prøvde! For en nydelig dag det er i dag, jeg spaserte hjemme fra 7.30 og da var det strålende sol ute! Blir ikke noe gråting på meg i dag, med andre ord 🙂 

92 Comments

 • Reply Mari 22. mars 2017 at 13:16

  Ja, jeg er såå enig! Og så flott at du setter et lys på dette!

 • Reply Anonym 22. mars 2017 at 13:37

  <3

 • Reply T 22. mars 2017 at 13:45

  word, du er flott du! Ha en fin dag a:-) og ikke vær så streng;-)

 • Reply Sandra 22. mars 2017 at 13:48

  AMEN TO THAT

 • Reply Silje Morønning 22. mars 2017 at 13:53

  Amen! Å, sykt bra at noen endelig skriver om dette. Gutter har nok akkurat like mange følelser som jenter, men iallfall blant de jeg kjenner er det ikke like vanlig for guttene å snakke om det, som for jentene. Det er jo kjempesynd, da å snakke ut om følelser er noe av den beste medisinen. Har ikke telling på hvor mange ganger jeg har blitt frustrert over at samboer ikke deler følelser, og da blir det nesten så jeg må «gjette» meg frem til hva som er galt. Det har jo hjulpet å snakke om det hver gang, selv om jeg på en måte har tvunget det fram da. Kjempebra at du tar det opp! 🙂

 • Reply Johanne 22. mars 2017 at 14:06

  Dette er SÅ viktig! Noe av hovedpoenget med likestilling/feminisme/kall det hva du vil er jo nettop LIKHET, så det skal så absolutt gå begge veier. Vi har alle det samme følelsesregisteret, og vi må jobbe for at hverken kvinner eller menn skal føle seg mindre verdt på grunn av hva de jobber med, hvordan de ser ut, sine livsstilsvalg, sine følelser osv.

  Viktig innlegg, thumbs up!

 • Reply Emilia 22. mars 2017 at 14:58

  Du slår spikeren på hodet hver gang!

  Super bra innlegg, som alltid 🙂

  Ha en fin dag og kos deg i det nydelige vært i dag!

  Klem

 • Reply annirendauvi 22. mars 2017 at 15:05

  Jeg har tenkt på det samme mange ganger og irritert meg skikkelig. Jeg blir så glad når jeg ser gutter som tør vise alt av følelser. Ikke misforstå nå, jeg syns det virkelig suger at de har vondt, men jeg personlig vil heller være med en gutt som alt av seg, til og med følelser.

 • Reply Anonym 22. mars 2017 at 15:22

  Som sagt før, min favorittblogger. Du får virkelig satt ord på det!

 • Reply Hanna 22. mars 2017 at 15:25

  Ah for et fint innlegg! Der satt du ord på noe jeg har tenkt over lenge. Statistikk viser at selvmord i mange land er mye mer vanlig blandt menn enn kvinner – kanskje det er fordi menn synes det er vanskelig å snakke om følelsene og problemene sine?

 • Reply Emilie 22. mars 2017 at 15:29

  Så enig med deg, Ida!

  Kjæresten min er en av de som ser på seg selv og sitt utseende med nedlatende øyne. Han liker heller ikke å gråte, for han føler det ikke er akseptert av det mannlige kjønn og at det fremstiller dem svake.

  Dette er det alt for lite fokus på, og jeg håper så inderlig at han tror på meg når jeg forteller han at det er helt greit som alt annet.

 • Reply Kristine 22. mars 2017 at 15:52

  Jeg liker ikke begrepet «overfladisk likestilling», det må jo være lov å debattere forskjellsbehandling av kjønn selv om vi bor i verdens beste land. Men ellers enig i det du sier. Latterliggjøring er ikke ok. Dessverre er det jo typisk for billig reality som PH at de stereotypiske kjønnsrollene reproduseres. Så forresten på «Bloggerne» at Annijor syntes menn med barnevogn var kjempedøvt. Jeg gremmes.

 • Reply Vilde 22. mars 2017 at 15:55

  Hør hør!!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:30

  Kristine: enig i at det må være lov, syns bare det fokuseres på helt tåpelige ting – men igjen, det er tåpelige ting for meg, kanskje ikke for andre. Fikk med meg kommentaren om barnevogn, men den var nesten for drøy til at jeg klarte å ta den seriøs, Hehe ??

 • Reply Camilla 22. mars 2017 at 16:30

  Har ikke sett episoden, men er helt enig. Personlig syns jeg det er en styrke om en gutt klarer å vise og sette ord på følelser, evt. gråte om han trenger det 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:31

  Emilie: får lyst å gi kjæresten din en klem! (Okei det hørtes helt weird ut)

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:32

  Camilla: enig med deg, det er bare flott å vise følelser, spesielt i mellommenneskelige relasjoner 🙂

 • Reply Mari 22. mars 2017 at 16:32

  Hatten av for deg, nok en gang!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:33

  Anonym: <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:33

  Hanna: tviler faen ikke på at det korrelerer! Stakkars menn som føler (hvis det er tilfelle) at de alltid må være så sterke og stødige.

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:33

  Mari: <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:34

  Emilia: så hyggelig Emilia! Tusen takk, og samme til deg <3 klem

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:34

  annirendauvi: enig. Vil heller ha en mann som gråter enn en robot.

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 16:36

  Johanne: jaaaa! Føler noen ganger at de som går i spissen og snakker om likestilling glemmer at deg også skal gå andre veien.

 • Reply Hege Kristin 22. mars 2017 at 16:40

  helt enig i det!

 • Reply LH 22. mars 2017 at 16:59

  Wow, du bare pøser på med fantastiske innlegg for tiden, godt jobba 🙂 er enig i alt du skriver her, og for meg spiller det ingen rolle om en mann eller dame gråter, begge deler gjør meg like utilpass :/ er såå dårlig på å håndtere følelser..

 • Reply Hedda 22. mars 2017 at 17:13

  Yes, Ida! Et sabla bra innlegg!

 • Reply R 22. mars 2017 at 17:32

  Så utrolig bra skrevet! Er enig med deg! Det er ikke rart at du og Kristina Andersen er så gode venner, for dere er begge ekstremt reflektere, sympatiske, REALISTISKE, og ikke minst så har dere verdiene på plass!

 • Reply Edvin 22. mars 2017 at 17:49

  Tusen takk !!!!!!

 • Reply Veronika 22. mars 2017 at 18:11

  Så godt å lese det du skrev. For jeg er helt enig med deg! Jeg syntes det er bra å se at gutter gråter også for de har følelser de også, men nå er man jo «gay» om man tør å gråte(hvertfall på TV).. for meg er det helt naturlig at gutter gråter line mye som oss jentene! Syns alt oppstyret etter paradise episoden er helt tragisk.

  Veldig bra skrevet:)

 • Reply Emily 22. mars 2017 at 18:19

  Herlighet, nydelig skrevet! Jeg reagerte også på dette da jeg så episoden, men nå satte du ord på alt jeg ville si. Helt enig med deg 😀

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 18:42

  Hedda: tusen takk 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 18:42

  Edvin: <3

 • Reply Anita 22. mars 2017 at 18:46

  Dette gir absolutt mening! Jeg tror mange gutter føler mye mer enn de viser. Kjæresten min inkludert. Jeg merker innmari stor forskjell på han nå og like etter vi ble sammen, men jeg tror fortsatt ikke han har åpnet seg helt.

 • Reply Henriette 22. mars 2017 at 19:05

  Amen! Fytti, du er så reflektert og setter gang på gang ord på viktige ting. Dette er så viktig, og vi må ikke glemme å respektere guttas følelser midt oppi alt fokuset på oss jenter (som er minst like viktig).

 • Reply Stian 22. mars 2017 at 19:32

  Vi hater feminister

 • Reply Kent 22. mars 2017 at 19:41

  Har en følelse at folk flest tror det å gråte er assosiert med et slags nederlag, når man mister noe/noen, men dette er ikke tilfellet med meg (i åpningsfasen var det det).

  Eg tar til tårene svært lett av film, men eg tør aldri åpne meg med kamerater ved siden av, så eg unngår alltid gode filmer med dem, og ser dem alene. Den gleden eg finner ved å åpne meg med å se noe vakkert, gjør at eg føler en enorm styrke, eg føler meg faktisk ruset og beroliget. Den beste filmen eg har sett forandret meg mye, og det hadde den aldri klart om eg hadde vært lukket og holdt tilbake.

  Det er snodig at menn som påberoper seg styrke, også rømmer fra den. For bak tårene, er det styrke som kommer frem.

  Min erfaring hvertfall

 • Reply Simone 22. mars 2017 at 19:41

  Ah, Ida! Jeg synes du er en av få bloggerne som skriver om og reflekterer over viktige temaer uten å «skrike for høyt» om det hvis du skjønner hva jeg mener. Det er noe jeg liker skikkelig godt! Og jeg er helt enig i hva du skriver, viktig å huske på at «overfladisk likestiling» går begge veier som du sier!

 • Reply Annie 22. mars 2017 at 19:55

  Du as! Du er best <3 ekte og bra blogger, og nok en gang får du satt ord på et viktig tema. Har tenkt på det sjæl faktisk, men nå fikk du virkelig sagt det (igjen).

  Folk skriker og skråler om alt når det gjelder «jenteproblemer», men det jo ikke sånn at ikke gutter føler og har problemer også. Jeg personlig synes det ikke finnes noe mer mandig enn en mann som tør å kjenne på sine egne følelser og utrykke dem.

  Heia Ida <3

 • Reply Vilde 22. mars 2017 at 20:00

  Takk for at det flere som mener det samme!!

  Liker veldig godt innleggene dine btw 😀

  Fra en ny fast leser

 • Reply Vilde 22. mars 2017 at 20:00

  Er så enig!! Viktig tema. Bare sånn forresten så leste jeg at martine (?) som kom med «grow som balls» kommentaren skammet seg, stakkar..

 • Reply Steffen 22. mars 2017 at 20:03

  Kjære Ida Wulff!

  Dette var et saklig og bra innlegg, og jeg er absolutt en mann som gråter. Ikke offentlig, der tør jeg bare vise følelser som glede eller sinne. Det er mer akseptert.

  Jeg kjenner meg igjen det du skriver om å komme hjem fra jobb, og gråte seg tom. Det hender, for jeg føler meg alltid utenfor hvor enn jeg er. Enten det er jobb, eller på fritiden med venner. Jeg føler bl.a ikke jeg er bra nok til å få en kjæreste.

  Syns det er flott at jenter også har forståelse for oss menn som sliter.

 • Reply Kristin 22. mars 2017 at 20:09

  Hatten av for deg, nok en gang!!!

  Dette må virkelig bli et tema på dagsorden.

  Takk for enda et blogginnlegg on point fra deg

 • Reply annonsøren 22. mars 2017 at 20:23

  forstår du ikke liker menn som griner så gå etter barske menn..men paradise gutta kan du ikke sammenligne med noen så helst, de er en gruppe for seg selv. når det er sagt så kan alle slite med forksjellige ting eller hva som helst gjør at en er nedfor eller lett faller til tårer…meeen du har rett, om en mann er lykkelig og har alt på stell så burde det ikke være aktuelt å grine eller sutre for noe så helst. bit tenna sammen!!….

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 20:45

  annonsøren: drit i å kommentere uten å lese først, kanskje

 • Reply Tom 22. mars 2017 at 20:45

  Som gutt og en som opplever presset er jeg helt enig i det du skriver. Føler alt for ofte at jeg må holde maska når følelsene strømmer på, både gode og vonde, for slik som mange guttemiljøer er så er det ganske ukult å vise følelser.

  Kjenner meg igjen i å gråte etter en tung dag på jobb, eller en røff dag på byen med gjengen om det har vært noe drama eller fått en del stygge kommentarer.

  Heldigvis har jeg en kjæreste jeg kan åpne meg helt 100% for. Men det er jo fremdeles slik at jeg holder følelsene innesperret når jeg er ute med gjengen.

 • Reply Elise 22. mars 2017 at 21:01

  Jeg identifiserer meg selv som feminist, og det er nettopp også på grunn av ting som dette! Jeg ser ikke på Paradise, og merker at det er helt greit, for jeg ble skikkelig provosert bare av å lese beskrivelsen din av denne situasjonen. For meg handler feminisme både om de virkelig store forskjellene i verden du har skrevet om tidligere, men også om de hverdagslige tingene vi opplever hver dag i Norge.

  Det aller viktigste for meg er at alle skal få gjøre og oppføre seg akkurat som de har lyst til, uten at de skal bli dømt ut i fra begrensende kjønnsroller og ideer. Hvis en jente vil være hjemmeværende mor og kone i ‘tro 50-talls stil’, supert. Hvis en mann vil være hjemme, passe på barn og bake, så håper jeg at det også skal være like akseptert og fint! Jeg vil at både menn og kvinner skal ha like mye lov til å vise følelser, til å velge karriere framfor ‘hus og barn’, til å ‘ligge rundt’ så mye de vil, til å velge omsorgsyrker, til å velge en karriere innenfor yrkesfag, osv osv. Vet ikke helt om jeg klarer å formulere meg riktig her. Jeg mener på ingen måte at alle menn ‘må’ gråte ofte, eller at alle kvinner ‘må’ være den som skifter dekk på bilen, men at det skal være helt fint og akseptert for de som vil det. Jeg vil bare at alle skal kunne velge sin egen vei selv, uten å føle at samfunnet presser de til å oppfylle en viss rolle avhengig av kjønn.

  At ting skal bedre seg for guttene, er like viktig for meg som at de skal det for jentene også (foreløpig i vår del av verdenen)! Det er jo det feminisme handler om 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:33

  Steffen: trist å høre at du føler deg så mye utenfor. Ang å føle at du ikke er bra nok til å få kjæreste – til og med Trump har kjæreste. Så det handler bare om å finne den rette for deg, ikke hvorvidt du er ålreit/pen/vellykket nok. Heldigvis 🙂 klem til deg!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:34

  Vilde: var uansett ikke henne jeg var ute etter her, hun var bare uheldig og ble eksempelet mitt 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:34

  Kristin: tusen takk for det <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:35

  Elise: det var fint skrevet syns jeg 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:38

  Vilde: tusen takk, og velkommen inn hit 😀 <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:38

  Tom: kanskje gutter er gutters verste fiender på denne biten, akkurat som at jenter er jenters verste fiende. Du er sikkert ikke den eneste i gjengen din som føler det sånn.. bra du har en kjæreste du kan åpne deg for, men hadde sikkert vært deilig å kunne prate på et dypere level med kompisene og? 🙂

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:39

  Annie: enig, det er faktisk ganske sexy! <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:39

  Annie: enig, det er faktisk ganske sexy! <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:40

  Simone: tusen takk for fine ord! <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:43

  Emily: takk! <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:43

  Stian: den er grei!

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:44

  Henriette: copy that <3

 • Reply Ida Wulff 22. mars 2017 at 21:45

  R: <3

 • Reply annonsøren 22. mars 2017 at 21:57

  kjenner eg blir provosert av deg..så ja eg skal drite så jævligt i deg å din blogg akkurat likt så du gjør om meg 🙂

 • Reply Line 22. mars 2017 at 22:38

  Hvor er jakken din fra?:)

 • Reply Kathrine 22. mars 2017 at 22:49

  Veldigveldig bra skrevet 👏🏼👏🏼 må også spørre hvor blusen er i fra?

 • Reply Helena 22. mars 2017 at 23:37

  Hvor er den fine jakka fra?

  Forresten bra innlegg, er enig at forskjellen er stor. Jenter får mer trøst.

 • Reply Benedicte 22. mars 2017 at 23:41

  Random! Dette snakket samboer og jeg om før i dag.. At det føles litt som at denne «feminisme-flommen» (av mangel på bedre betegnelse), har gått litt over stokk, og stein og faktisk glemt menn oppi det hele. For ja, vi kvinner ligger bak på mange ting, men det gjør jammen mennene også! Så jeg er helt enig med deg.. Menn er også mennesker, menn har også følelser akkurat som vi kvinner. Det er jammen ikke rart at det er mange mørketall på menn som har depresjon også, fordi det er «forventet» at de skal holde masken og ikke vise følelser! Det strider jo totalt mot menneskets natur, for ja: vi er alle mennesker med følelser, både gode og vonde <3

  GO Ida! <3

 • Reply Katribe 22. mars 2017 at 23:48

  ENIG! ble veldig skuffet over utsagnet til paradise deltakeren. Umodent rett og slett! #likestilling

 • Reply Mathias 23. mars 2017 at 00:38

  Hei!

  Vil bare si at jeg aldri leser blogger, men gikk inn her fordi jeg ble uendelig provosert av headingen. Det var så sykt deilig å se hvor misvisende den var. Tusen takk for en forfriskende gløgg og opplyst tekst, hvor du klarer å se ironien i at likestilling ofte kun går én vei!

 • Reply Anonym 23. mars 2017 at 01:14

  Herregud, så bra og viktig!! Bra, Ida!!

 • Reply Anonym 23. mars 2017 at 01:34

  Flott innlegg 👏🏻☺ godt du kaster litt lys over dette temaet. Det snakkes mye om likestilling, og jeg er enig med deg at det må være like mye likestilling andre veien. Gutter har like mye følelser som jenter. Vi er alle født med et spekter av følelser og en psyke, som er viktig å ta vare på ❤

 • Reply Trude 23. mars 2017 at 03:08

  SÅ bra du tar opp dette! Helt enig med alt du skriver!

 • Reply Pernille 23. mars 2017 at 07:32

  JA! Dette er så sjukt, sjukt viktig, og en av mine kampsaker når det kommer til feminisme! Den må gå begge veier, feminisme er bra for alle!

 • Reply S 23. mars 2017 at 08:01

  Kjempe bra 👏🏻Venter fortsatt på en bok fra deg!

  Men jeg lo så det grein hehe, da jeg så parsermoni episoden, rett og slett fordi jeg synes redigeringen var hysterisk, tror nesten jeg kan påstå at det er pga redigeringen jeg ser på PH..

 • Reply Milla 23. mars 2017 at 08:50

  Detta e så viktig!!! «Store gutter gråte ikje» e ein setning som blir brukt for mye. Det e ikje sant! Eg har sagt te sønnen min, og komme te å sei d heile veien, at det e greit å gråta. Det e greit å visa følelser. Punktum finale.

 • Reply Anonym 23. mars 2017 at 09:17

  Så bra! Og så viktig! Oppdrar gutta mine på 3 og 8 år at det er greit å gråte, det er greit å være sårbar, det er greit og ikke minst viktig å prate om følelser. For eksempel vet man at rusavhengige ofte er mennesker som ikke har ord for følelsene sine. De klarer ikke formidle og forstå sine egne følelser, og velger da ofte å ruse bort alt det vonde. Et stort ja til at både gutter og jenter skal gråte, le, føle og elske på lik linje 💕

 • Reply Mia 23. mars 2017 at 09:59

  Dette synes jeg er kjempe viktig. Forloveren min tørr faktisk å vise følelsene sine, og det synes jeg bare er, ja helt normalt? Menn sliter like mye med selvbildet som oss kvinner gjør, det vil jeg tørre å påstå!

  Likestilling, woop!

 • Reply susanne 23. mars 2017 at 10:29

  Dette er et veldig viktig tema! Bra skrevet og bra du tar det opp! Jeg fatter ikke hvorfor ikke jenter og gutter, menn og kvinner kan være like følsomme. Det er en gammeldags dårlig tankegang der mannen er «sterk, uten for mange følelser og liker ikke snakke for mye» mens kvinner er «svake, med alt for mange følelser og et altfor stort behov for å snakke». Enten eller hvilket kjønn vi er så er vi alle mennesker og burde ha friheten til å gråte hvis vi føler vi trenger det. Uansett om man er mann eller kvinne er det ingenting i veien med at man har følelser og evnt. trenger å gråte. Så de som kommenterer slik, og tv-produsentene her burde skamme seg og skjerpe tankegangen sin. Tvprodusentene har og et ansvar for å vise hva slags holdninger og tanker man aksepterer og ikke til tvtitterne sine. Men det er og viktig å nevne at de som fronter feminisme og likestilling glemmer ikke dette. Likestilling er likestilling og går begge veier. Feminisme og likestilling er så viktig; viktig og ikke negativisere disse ordene og formålet. De som mener de går i front for likestilling men ikke tar hensyn til at gutter og kan gråte, ja de går ikke egentlig i front for likestilling og er da dobbeltmoralske og burde ikke kategoriseres sammen med de som fronter likestilling og feminisme.

 • Reply Hanne 23. mars 2017 at 15:18

  Ja. Ja, ja, ja, ja, JA!

 • Reply Charlotte 23. mars 2017 at 15:23

  Bra skrevet – som vanlig! Jeg ble litt oppgitt over inntrykket de gir i henhold til det at gutter er usexy når de griner. De må da få vise følelser de også? Tenk om man skulle ha en kjæreste, far eller annen i familien som ikke viste noen følelser da? Bare var kald og jævlig? Det er ganske kjipt det altså.

 • Reply Mina 23. mars 2017 at 16:38

  Viktig tema, og skikkelig bra innlegg! Du er fantastisk med ord!

 • Reply Guro 23. mars 2017 at 17:52

  Flott initiativ!! 😀 Det er så fantastisk og inspirerande når bloggarar kjem på banen for viktige politiske tema! Utfordring til deg: Miljøvenleg mote! Det er mykje skjønnhets-

  og kjøpepress om dagen.

 • Reply Martine 23. mars 2017 at 18:48

  Kjære Ida! Jeg kommenterer vanligvis aldri på blogger (tror faktisk dette er første gangen), men nå har jeg tenkt så mange ganger at «dette er skikkelig bra og viktig og on-point» om dine innlegg så nå synes jeg du fortjener å høre det. Du er en skikkelig, skikkelig dyktig skribent, og jeg synes det er så bra at du bruker stemmen din til å ta opp viktige temaer som kanskje ikke belyses så ofte. For min egen del må jeg nok slutte å avfeie deg som «bare en rosablogger» for du er mye mer enn det. Heia deg!

 • Reply Ida 23. mars 2017 at 21:20

  Skikkelig, skikkelig bra Ida!! For et viktig tema!

 • Reply S 23. mars 2017 at 21:40

  Hahahah «annonsøren» må roe ned

 • Reply M 23. mars 2017 at 23:22

  Ida du Ida, you did it again 🙂 du er så fin!

 • Reply Robin 24. mars 2017 at 02:00

  Jeg er ikke den typen som pleier å lese blogginlegg og hvertfall ikke kommentere på det, men dette er verdt en kommentar. Det er alt for mange menn som sliter med lav selvtilitt og det bør settes mer fokus på. En god huskeregel jeg har selv er at jeg ikke skal la andre definere meg, jeg definerer meg selv. Og jeg er påpasselig på med å definere andre også, men akkuratt nå definerer jeg deg som et fantastisk menneske! Flott skrevet innlegg!

 • Reply Lykkemisjonen 24. mars 2017 at 08:19

  SÅ bra innlegg. Syns likestillingen har bikket litt over i feil retning nå. Dette trenger fokus! Skal kvinner nå først være «feminister» i dag så kan det være på tide å rette blikket sitt mot land der kvinner VIRKELIG er ofre!

 • Reply Malene 24. mars 2017 at 15:51

  Utrolig bra skrevet! Så enig i alt, og et viktig tema å snakke om!

 • Reply Miriam 25. mars 2017 at 09:39

  Helt enig Ida! Synes likestillingsdebatten kan gå litt for mye den ene veien uten at vi enser den andre parten. Digger disse meningsinnleggene dine 🙂 god lørdag!

 • Reply Anette 25. mars 2017 at 21:56

  Tusen takk! Får tilbake troen på unge bloggere når jeg leser sånne innlegg som dette. 👍

 • Reply Kathia 26. mars 2017 at 17:30

  Halleluja!!!!!! Gutter/menn som ikke gråter, er ikke ekte gutter/menn, mener nå jeg!!! Veldig bra skrevet!!!!!

 • Reply Ingrid 29. mars 2017 at 23:09

  Anbefaler å se «the mask you live in» på Netflix. En god dokumentar som tar opp denne prolematikken 🙂

 • Reply Ida Wulff 31. mars 2017 at 08:19

  Ingrid: takk for tipset 🙂

 • Leave a Reply