Hverdagsliv

TIL MINE FREMTIDIGE BARN

28. mars 2017

Dagen min ble faktisk litt bedre da jeg var nede og ryddet i boden. Haha, hvem hadde trodd det! For det første har jeg nesten halvert innholdet i boden – jeg elsker å ha få ting, så alt unødvendig ryker. For det andre har jeg hatt en skikkelig trip down memory lane, ettersom jeg måtte rydde i lekene mine. Takket være mamma og pappa har en god del av lekene fra barndommen min overlevd. Men nå som jeg er blitt dømt til å ha dem i min egen bod, bestemte jeg meg for å rydde opp. Så jeg har sittet nede i kjelleren i fem timer i dag, fordi jeg ble så lost i barndomsminnene. 

Husker dere Bellville? Jeg elsket det, og ønsket meg alltid store byggesett til jul. Polly Pocket var jeg også helt tullete etter. Det tre etasjer høye dukkehuset mitt ga jeg bort for lenge siden, men jeg fant igjen alle møblene i dag. Tenk at jeg var så heldig å ha et dukkehus med strøm! Lamper som lyste, akvarium og TV. Husker så veldig godt en gang jeg hadde sittet og lekt at to av dukkene i dukkehuset lå sammen. Jeg fikk så dårlig samvittighet at jeg måtte gå ned og si til mamma og pappa hva jeg hadde gjort, men fikk beskjed om at det var helt okay. HAHA! 

Det morsomste var egentlig å gå gjennom Barbie-samlingen. Etter i dag har jeg gått fra å ha over tjue til å kun ha seks Barbier, jeg valgte å beholde de som var i best stand. Det var en del som manglet hals og/eller hadde fått seg en extreme makeover ala Ida. Barbiene mine eier seriøst mer enn hva jeg gjør. Komplett garderobe med sko, kjoler og fargerike kreasjoner, cabriolet, bobil, dyrlege-sjappe, dagligvarebutikk, barnevogner, hester – til og med en rullestol. Dere som følger meg på Snapchat (@idawulff) har fått ta den i ryddingen min i dag, men jeg må bare dele det her også: Kjenner du igjen noen av lekene? Og har du tatt vare på noen favoritter? Jeg fikk snap tilbake av flere venninner som hadde vært lykkelige eiere av havfrue-Barbien, hehe. Husker jeg ønsket meg den så mye at jeg måtte i banken og ta ut 200 kroner av sparekontoen min. Det kjentes ut som en formue, og jeg var så kry da jeg gikk tilbake til leketøysbutikken og betalte den med egne penger. Savner å være barn, jeg!

En tanke som slo meg da jeg holdt på å sortere i lekene, var: kommer mine fremtidige barn i det hele tatt til å gidde å leke med dette?! Det er jo delvis for dem jeg tar vare på det. Så de kan se hva mamma lekte med da hun var liten, og le av hvor gammeldags alt sammen er. Kanskje kommer de bare til å se rart på meg, før de snur seg og fortsetter å trykke på iPad’en sin. Eller løper ut i hagen med roboten sin…. Jeg vet a pokker. Uansett, litt nostalgi har aldri skadet noen vel! Jeg har nå redusert lekene mine til to små kasser, som jeg gleder meg til å dra frem en gang i framtiden 🙂 

43 Comments

 • Reply Mia 28. mars 2017 at 20:47

  Belville var LIVET mitt! <3 Tror jeg har 3 diiiigre esker stappa, haha! Hadde også den havfrue barbien, men stakkarn har blitt flein og knekt i to :/ Savn på den tiden!

 • Reply Annemarie 28. mars 2017 at 21:39

  Hadde flere av de lekene jeg også! Å, nostalgi altså! Hadde ikke havfruebarbie, men til gjengjeld en ballerina-Barbie som kunne ta piruetter :p Husker jeg hadde veldig dilla på Scala, som vel var en mellomting av Bellville og Barbie. Jeg får ikke lov av mamma og pappa å kaste de gamle lekene mine, slik at deres fremtidige barnebarn skal ha noe å leke med når de kommer på besøk… 😛 er kanskje et poeng i det, jeg elsket jo å leke med pappas gamle lekebiler når jeg var hos farmor når jeg var liten 🙂

 • Reply Lena 28. mars 2017 at 21:54

  Jeg elsket å leke med Barbie da jeg var yngre, og helt ærlig syns jeg det er nitrist at i en alder av nå 24 år er det ikke lenger akseptert å leke med det, eheheh… Kunne sitte i timesvis, jeg og ei venninne og bare velge ut hva vi ville ha til denne leken, etter tur 🙂 Av og til rakk vi ikke engang å begynne selve leken, før en av oss ble hentet av foreldrene våre, men det gjorde ingenting.. Da fortsatte vi bare der vi slapp, dagen etter 🙂 SÅ koselig å se tilbake på! Syns synd på de barna som ikke har opplevd, eller kommer til å oppleve Barbie, altså! Til min forskrekkelse hadde jeg en del venninner på denne tiden som IKKE likte å leke med det, og det forstår jeg ingenting av den dag i dag heller 😉 Har de heldigvis alle sammen godt bevart på loftet hjemme hos ho mor :)) !

 • Reply Therese V 28. mars 2017 at 21:56

  Åh, den havfrue-barbien hadde jeg og, elsket den! Den var jo så kul – halen kunne skifte farge fra blå til rosa i varmt vann, sprute vann og greier. Jeg trodde alle Barbiene og my little ponyene mine var borte for alltid, siden foreldrene mine har flyttet mer enn vanlige folk skifter sokker – men til min store glede oppdaget jeg forleden at niesa mi på 8 år har arvet dem, og faktisk digger dem! Haha, åh det var så gøøy å se dem igjen 🙂

 • Reply Rebecca 28. mars 2017 at 22:07

  Å, Belleville – elsket det haha. Hadde ikke den barbien, men har på loftet hos mamma & pappa en haug med dem, klær, hus… haha. Blir nok en opprydning den dagen jeg flytter til større hus/leilighet og får egne barn. Teknologi er supert det, men håper at fremtidens barn også vil ta glede i de litt mindre tekniske lekene slik vi hadde. Men igjen, generasjonen over oss mente vel noe av det samme om våre leker.. vi får håpe! Hehe. Så godt med opprydning – god kveld til deg Ida! 🙂

 • Reply Synne 28. mars 2017 at 22:07

  ÅÅÅ ikke kast ikke kast! haha blir nesten sjalu på alt det stæsjet haha

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:15

  Therese V: ååå, så gøy at du fikk møte dem igjen 😀 hehe!

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:15

  Rebecca: hehe ja, vi får håpe på det 🙂 God kveld til deg også <3

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:17

  Lena: Lurer på hva venninnene mine hadde sagt hvis jeg inviterte dem over for å leke med Barbie…. Skulle jo nesten prøvd, hehe 😀

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:18

  Mia: ja, supersavn!! Hva angår Bellville tar jeg kun vare på figurene, er redd selve byggesettene mangler alt for mange klosser :O

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:18

  Annemarie: ååå, snakker du nå om den ballerinaen som står i et stativ, hvor du trekker i en snor og så flyr den avgårde?! :O <3

 • Reply Marie 28. mars 2017 at 22:25

  Du får selge det på ebay. Polly pocket går for en liten formue 😂

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:28

  Marie: er det sant?! Bra jeg beholdt alt fra Polly Pocket, hehe :O

 • Reply Miriam 28. mars 2017 at 22:33

  Hei skjønneste Ida!

  Helt off topic, men ville egentlig bare takke deg for et innlegg du skreiv for typ ørten år siden, da du la ved link til Leave the light on, av Beth Hart. Den hjelper alltid når humøret er på bånn! Husk alltid på hvor bra du er!

 • Reply Ida Wulff 28. mars 2017 at 22:35

  Miriam: hei du 🙂 så sprøtt, jeg prøvde å finne den på Spotify her om dagen, men måtte jammen ty til Youtube. Og det er sånn 100 år siden jeg hørte på den sist. Klem til deg <3

 • Reply Regine 28. mars 2017 at 22:51

  Herregud!! Jeg har sett etter det blå Polly Pocket-slottet med blomster på i flere år, er seriøst helt desperat for det var min favorittleke over ALT og jeg kan ikke tro det har forsvunnet!! Hvis du en dag skal selge det håper jeg du kan gi et lite hint, for det er drømmen! 😭😍

 • Reply Frida 28. mars 2017 at 23:46

  Du fine, flotte Ida – jobber du fortsatt med å skrive bok? Jeg har så inderlig lyst til å lese en bok du har skrevet! 😊 Er det noe du kanskje vil holde på med når du har levert bacheloroppgaven din? Klem

 • Reply Ida 29. mars 2017 at 00:03

  Jeg ELSKET polly pocket, og har alt enda. Ser at det går for ganske mye på ebay, hadde sikkert blitt rik skulle jeg solgt samlinga – for jeg hadde virkelig alt i PP 🙈

  Ellers husker jeg Bratz også! Men det kom litt sent, så rakk liksom ikke å bli så hekta på det.

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 00:30

  Ida: ja, Bratz er jeg nok akkurat litt for gammel for! 😀

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 00:31

  Frida: tør ikke å love noe, men jeg håper det <3

 • Reply Oda 29. mars 2017 at 02:51

  Nostalgi! Født i 95 og glad jeg akkurat rakk dette! Glemmer aldri dagen lillesøsteren min og jeg fikk pollypocket MED pollyhus! Lekte bokstavelig talt med det hele dagen uten å tenke på dopauser eller mat! Det var tider det

 • Reply Anette 29. mars 2017 at 07:26

  Polly Pocket <3 Hjemme hos foreldrene mine står det store esker med leker etter meg og min eldre søster. Gleder meg til å se igjennom det en gang i fremtiden! 😀

 • Reply Martine Fimreite Wilhelmsen 29. mars 2017 at 08:14

  Jeg hadde en koffert full av barbier og lekehus, men bestefaren min kastet den med et «uhell». Siden den gang har jeg hatt vanskelig for å binde meg til leker…

 • Reply Alexandra 29. mars 2017 at 08:49

  Å, herregud, disse lekene! Vi er vel like gamle, så det er ikke så rart at jeg hadde de samme. Polly Pocket <3 Og den barbien! Husker jeg fikk den til jul og måtte inn på badet og teste den i vann med en gang. Og Belville. (Hvor utafor hadde det vært å prøve å invitere venninner over for å leke med sånne ting? :D)

 • Reply Maria 29. mars 2017 at 08:58

  Omg havfruebarbie!!! Hun hadde jeg helt glemt, håper hun ligger på loftet til mamma og pappa en plass!!

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 29. mars 2017 at 09:18

  Åååh, Bellville! Var heilt forelska i det! Og Polly Pocket var so fantastisk, å kunne gå rundt med ein heil verden i ein ‘koffert’, haha! 🙂

 • Reply Ingeborg 29. mars 2017 at 09:48

  Å! Du hadde de store polly pocket-husene!! Jeg hadde bare en mini-polly pocket, kjenner fortsatt litt bitterhet når jeg ser de store, hehe:)

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:03

  Maria: jaa 😀

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:03

  Lisa // Fjords & Beaches: hehe, ja, utrolig gøy!

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:03

  Ingeborg: å?! Burde tydeligvis føle meg heldig da :O Jeg likte jo best de små husene, hehe 😀

 • Reply Minrefleksjon 29. mars 2017 at 10:03

  Å nå ble jeg nostalgisk her. 😀 Artig innlegg. Håper du får en fin dag!! Ps, jeg leste den kvinneguiden tråden, og det var så gøy å se at det for en gangs skyld var noe positivt å lese. Og det er vel fortjent. Jeg synes du tar opp så mange temaer som er relevante og at du tør å være selvironisk og ikke minst nå ut til så mange forskjellige. Jeg tenkte aldri jeg skulle begynne å blogge, men så leste jeg din blogg og tenkte at det finnes faktisk blogger som tar opp ting som skjer i samfunnet uten at det skal være en ren politisk blogg av den grunn. Det inspirerte meg helt ærlig. Så takk for det du gjør, å bruke den makten bloggen din har til å fokusere på temaer som kan skape en forandring.

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:04

  Martine Fimreite Wilhelmsen: Så trist 🙁

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:04

  Alexandra: hadde helt glemt at jeg pleide å ha henne i badekar 😀 Noe som igjen minner meg på at det ble «ut» å ha badekar så vi kvittet oss med det :O fy og fy… Badekar er jo drømmen den dag i dag!

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:05

  Oda: haha jaa, husker hvordan det var å våkne tidlig om morgenen og løpe rett til lekene fordi jeg gledet meg sånn. Drit i frokost, liksom!

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 10:06

  Regine: hehe, will doo <3 men kanskje du finner det på Ebay?

 • Reply Djjk 29. mars 2017 at 11:32

  Plastleker fra så langt tilbake skal ikke gå i arv.

  http://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Giftekspert-Kvitt-deg-med-nesten-alle-lekene-pa-dette-barnerommet-9152b.html

 • Reply Ida Wulff 29. mars 2017 at 11:46

  Djjk: vel, jeg tar sjansen 🙂

 • Reply M 29. mars 2017 at 14:59

  Såå gøy å se dette, jeg var også en av de som elsket Barbie, Polly osv. Det fantes vel flere versjoner av Polly, både de som var pittesmå, men også de med gummiklær (?) hvis jeg husker riktig! Elsket disse dukkene så høyt, haha!

 • Reply K 29. mars 2017 at 21:46

  JEG ELSKET BELLEVILLE! Husker forøvrig at jeg var ca 5 år da mamma lurte på hva slags barbieting jeg ønsket meg til jul og jeg bare satt å ramset opp. Følte jeg hadde vunnet eurojackpot for barn eller noe sånt, og jeg hadde jo ikke fått noe enda Hahahha. Fikk dog aldri den barbien som var gravid og hvor man kunne ta babyen ut av magen osv… men jeg hadde masse annet fint da. Mamma tar forøvrig vare på Belleville og my little pony tingene mine til fremtidig barnebarn, vi får jo se hvor interessant de synes det er. Men foreløpig har jeg en lillebror på 4 som synes det er meget stas å se MEG bygge Belleville. Og jeg synes jo egentlig at det er rimelig stas å bygge også.

 • Reply Annemarie 29. mars 2017 at 22:07

  Nei, var ikke den som sto i stativ. Den hadde bevegelig håndledd, sånn at jeg holdt Barbien i den hånden, også snurret hun rundt på tåspissen. Min store drøm den gangen var å bli ballerina, så jeg elsket den Barbien 😛

 • Reply Karoline 30. mars 2017 at 13:04

  Ikke kast! Mamma har tatt vare på masse playmo, lego og duplo blant annet og nevøene mine elsker det! Hun passet sønnen til venninna mi for noen år siden og dro frem den esken, han hadde ikke tid til å bli med mor hjem 😉

 • Reply Ida Wulff 31. mars 2017 at 08:19

  Annemarie: høres ut som noe jeg burde hatt :O

 • Leave a Reply