Serietips og musikk

ET SERIETIPS OG LITT UFLAKS

4. april 2017

For å starte med noe positivt: her om dagen så jeg ferdig serien Big Little Lies på HBO, og selv om jeg nevnte den i forbifarten her om dagen så må jeg bare anbefale den på ordentlig. Serien tar opp et par viktige temaer samtidig som den er underholdende og spennende – og det beste er at den bare blir bedre og bedre for hver episode. Uten å avsløre noe, så satt jeg med gåsehud og tårer i øynene da jeg så siste episode. Dessuten har serien et soundtrack som røsker litt et eller annet sted inne i hjertet, og det er jo alltids et pluss.  Kort fortalt handler serien om disse tre kvinnene sitt liv i en liten by, med barn og ektemenn som byr på utfordringer. Den tar opp temaer som vold og utroskap i hjemmet, voldtekt, hevn og ikke minst mobbing blant barn. Jeg trodde først det skulle være en litt fjåsete og komisk serie, men der tok jeg feil gitt. Har du sett Big Little Lies? Hva syns du?  Sååå, over til meg! Meg, meg, meg. I går ble jeg kastet ut av Facebook for å utgi meg for å være meg selv. Hallo, liksom.  superstjerne er jeg da ikke. Men det skjer minst en gang i uken at jeg får beskjed om at noen har opprettet profil med mine bilder. Så da forvekslet de meg vel med en av de galningene der. Å være stengt ute fra Facebook var mer utfordrende enn jeg hadde trodd. Det viser seg at det er der jeg kommuniserer mest. De eneste som sender meg SMS er jo firmaer som vil spre det glade budskap om et eller annet dårlig tilbud. Eller mobilabonnementet som minner meg på at jeg har en ubetalt regning på 389 kroner. Jaja, da har jeg prøvd et døgn uten Facebook også! Og tror dere ikke at jeg i løpet av dette døgnet klarte å sette meg på toalettet med iPhonen i bukselommen. Den plasket ned i toalettet i saktefilm, og fikk seg en ordentlig svømmetur i det deilige vannet. Jeg fisket den raskt opp, men ikke overraskende var den helt forstyrret. Dekningen kom tilbake etterhvert, men det fungerer ikke å ringe. Er det slik at den plutselig kommer til å dø fra meg? Jeg håper i hvertfall ikke det skjer på ferie. Den skal få lov til å ligge på badegulvet og varme seg litt i natt, så krysser jeg fingrene for det beste. Jeg ble overrasket over at den i det hele tatt lever. 

Nå hadde det vært fint om det er slutt på uflaksen, for jeg trenger virkelig at de siste dagene før ferie går smooth. Tror faktisk jeg skal være lur og legge meg , så jeg er uthvilt til morgendagens forelesning og ærender. Dagene mine er så lange og kjedelige nå at ikke engang jeg ser bloggpotensiale i dem. Nattinatt 

51 Comments

 • Reply Marie 4. april 2017 at 23:05

  Hei Ida,

  Det samme skjedde med iPhonen min i høst, jeg trodde den var helt fin fordi den fungerte som den skulle, men etter 3 dager sloknet den helt og det var ikke noe mer å gjøre enn å ta den kjipe turen til Eplehuset og punge ut for en ny. Håper det ordner seg for deg og at du evt får fikset den før du drar på ferie! 🙂

 • Reply Andreas 4. april 2017 at 23:10

  Du får legge mobilen i en skål med ris og inn i ovnen på laveste temp. Funket for meg før 🙂 hilsen naboen 🙂

 • Reply Tora 4. april 2017 at 23:27

  Du må sette den i ovenen på 40-50 grader i to døgn, så overlever den

 • Reply Anonym 4. april 2017 at 23:49

  Du burde legge den i en pose ris! Var slik min overlevde, gjorde akkurat det samme haha..

 • Reply Mari 5. april 2017 at 00:03

  Haha, nøyaktig det samme skjedde med meg og min mobil. Jeg fikk tips om å legge den i en boks/pose og dekke den med ris, da risen trekker til seg fuktighet. Dessverre fortsatte min telefon å være halvdød (kun et lysende eple på skjermen i ny og ne) men håper du har mer flaks 😀

 • Reply Hanna 5. april 2017 at 00:39

  Legg den i en skål med ris i ovnen på ca 20 grader over natten! Det har reddet både min og venner sin mobiltelefon mange ganger!

 • Reply Thale 5. april 2017 at 06:37

  prøv å legg mobilen i en bolle med ris. (Skru av mobilen først bare)

  Jeg gjorde det da jeg hadde mobilen i veska med en vannflaske der korken ikke satt helt på :p

 • Reply Mona 5. april 2017 at 08:19

  Akkurat det samme skjedde med min telefon😂 Jeg la den på badegulvet i to døgn, og etterpå var den som før igjen😁

 • Reply Lisa // Fjords & Beaches 5. april 2017 at 08:21

  Hahaha, har sjølv satt meg på do med iPhone i baklomma – TO gonger! Med samme iPhone, til og med. Den telefonen var ein skikkelig champion, RIP<3

  Har hatt Big Little Lies på lista ei stund no, skal sjå den so fort eg finner tid! 🙂

 • Reply Helena 5. april 2017 at 08:32

  Du må legge telefonen i ris!! Reddet min telefon etter samme hendelse;)) risen suger til seg vann, fungerer faktisk!:))))

  Klem

 • Reply Hedda 5. april 2017 at 08:55

  Legg mobilen i ris så fort som mulig og la den ligge begravet i to døgn!! Helt avslått selvfølgelig! Håper det løser seg<3

 • Reply Ingrid 5. april 2017 at 09:02

  Ah så uflaks! Legg iPhonen din i ris, det hjelper 🙂

 • Reply Minrefleksjon 5. april 2017 at 09:11

  Jeg synes du skriver så morsomt 😀

  Ønsker deg en riktig god dag!

 • Reply Vic 5. april 2017 at 10:00

  13 gode grunner, på netflix! Bør sees

 • Reply Julie 5. april 2017 at 10:23

  Hvis det skjer med mobilen igjen, skru den av og legg den i en pose med ris over natta! Da tørker den 🙂

 • Reply A 5. april 2017 at 10:55

  Legg iphonen i en bolle med ris!! Over natta kommer det små kinesere og fikser den! Neida. Men risen trekker vannet ut av telefonen. Funker som bare rakkern 😀

 • Reply Tina 5. april 2017 at 11:45

  Du har sikkert hørt dette tipset såå mange ganger før, men å legge den i ris fungerer faktisk utrolig godt! Trekker fuktigheten ut av plassene man ellers ikke helt vet hvordan man skal få tørket. Kameraet mitt både foran og bak på Iphonen var fult av dugg og gikk ikke bort før den lå i ris i omtrent to timer. Ha en fin uke videre!

 • Reply Marte 5. april 2017 at 12:12

  LEGG TLF I RIS!!!!!!! Den skal være helt dekket med ris og gjerne over natta!

 • Reply Elisabeth 5. april 2017 at 12:24

  Hei Ida!

  Så jævlig kjedelig med mobilen, rett og slett. Leste innlegget ditt nå og tenkte plutselig på den gangen du skrev at du pleier og tenke `herregud nå er jeg glad for at jeg ikke har barn` Når du er trøtt. Jeg er like gammel som deg, bare at jeg HAR barn og jeg våkner mens jeg tenker `herregud nå skulle jeg ønske jeg ikke hadde barn `:) Kos deg på ferie om ikke lenge og nyyt late morgener! (for meg også).

 • Reply Karoline 5. april 2017 at 13:00

  Når kommer resten av spørsmålsrunden?

 • Reply T 5. april 2017 at 13:08

  ha ris i en stor bolle, og putt mobilen mellom der. Hjelper !

 • Reply Linn 5. april 2017 at 13:10

  Hei Ida, kan du skrive et innlegg om interiør du ser for deg i den nye leiligheten din, hvilken stil skal du ha, hvilke møbler, pynteting osv, har du gjort deg noen tanker om det, og kan dele inspirasjonsbilder med oss?

 • Reply Anonym 5. april 2017 at 14:01

  Dersom du mister telefonen i noe som helst vann så bør du straks ta ut simkortet og slå av mobilen og så legge den i en skål med ris! Risen vil trekke til seg alt vannet😁 La tlf ligge over natta, helst 7 timer☺️ God bedring til telefonen din, sender masse hell i din vei!

 • Reply Lizbeth Osnes 5. april 2017 at 15:35

  Jeg må innrømme at jeg har scrollet rett forbi denne serien utelukkende fordi jeg har tenkt at det var en rip-off av Pretty little liars, haha. Men, da skal jeg gi den en sjanse i kveld 🙂

 • Reply Eva 5. april 2017 at 16:18

  Åh den serien er så bra! Om du ikke har lest boka, burde du virkelig gjøre det også!:)

 • Reply Anonym 5. april 2017 at 17:43

  Elsket serien! Syns også den var ganske dø i starten, men herregud – for en slutt. Og musikken da, ikke minst 🙂

 • Reply Henriette Thorkildsen 5. april 2017 at 18:04

  Denne serien er såå bra! 😀

 • Reply Tina 5. april 2017 at 21:10

  Takk for serietips! Jeg har nettopp sett ferdig Chesapeake Shores på Netflix. En av de finere seriene jeg har sett på lenge. Anbefales:)

 • Reply Anonym 5. april 2017 at 21:26

  Nei, legg den i ris! Det trekker til seg all fuktighet

 • Reply Amalie 5. april 2017 at 22:46

  Nei! NEI!!! Orker ikke!!! Orker ikke mer serietips fra deg! Hahaha! Har SÅ mye arbeid med bacheloroppgaven fremfor meg, har ikke TID til de gode serietipsene dine nå! Men skal lagre innlegget og lese det igjen om et par mnd :-))

  Sitter fremdeles å gleder meg ny sesong av This is us, liksom.

 • Reply Nina 5. april 2017 at 22:51

  Så kjipt! Har gjort det samme selv, haha 😀 For meg funket det å legge mobilen i en bolle med ris, da risen trekker til seg fukt, og faktisk i stekeovnen på veldig svak varme 😉

 • Reply Ingvild :) 5. april 2017 at 22:52

  Herregud, Big Little Lies er en av de beste seriene jeg har sett på lenge. Så utrolig fengende og spennende! Håper det kommer flere miniserier som dette.

  Føler med deg på uflaksen, så langt føles egentlig bare 2017 ut som et uheldig år! Var på ferie i Thailand, ble syk første uka og havna nesten på sykehus. Ble litt bedre, kom meg hjem til Norge og ENDELIG på godt humør i vårværet (hadebra vinter) og så vrikker jeg foten og ryker av et leddbånd. Velkommen hjem til meg! Hahaha.

  God tur til Karibien! 😀

 • Reply Helene 6. april 2017 at 01:02

  Eeeelsker Big Little Lies, det er en helt fantastisk serie! Gåsehud fra første stund, og satt konstant med en urolig følelse inni meg.

 • Reply Siri S 6. april 2017 at 10:08

  Ta ut batteri og simkort, legg telefonen i en pose med ris i 1-2 dager! Fant tipset på Google etter at jeg selv sendte telefonen i do…

 • Reply Henriette 6. april 2017 at 10:12

  Så ferdig Big Little Lies i går, herregud for en slutt! Så ikke den helt komme (noe hadde jeg delvis skjønt da), men likevel :O Savner serien allerede!

 • Reply Helene 6. april 2017 at 10:28

  Sku av mobilen å legg den i en skål med ris over natten 😊 Det har reddet meg de gangene min har falt i do!

 • Reply Hanna 6. april 2017 at 11:41

  Jeg har sett den og er helt enig med deg!

  FOR en serie. Da jeg så første episode tenkte jeg at serien var litt kjedelig, men det ble bare bedre og bedre for hver gang. Siste episode var virkelig en sterk en! Satt med tårer i øynene og var helt paff en time etterpå

 • Reply Monika 6. april 2017 at 13:24

  Haha, så kjipt det med mobilen, har gjort akkurat det samme selv! Håper den overlever fallet <3

 • Reply Frida 6. april 2017 at 13:39

  Hei!

  Du har så fine vipper, kan du lage et innlegg om hvordan du holder de fine? Har selv tatt, men fikk ingen informasjon om jeg skulle vaske de. Har sett på nettet at mange gjør det…

 • Reply Marita 6. april 2017 at 15:29

  jeg har lest alle bøkene! Utrolig bra bøker! Raida gjennom alle i fjor sommer! Visste ikke at det hadde kommet en serie av det! Gleder meg til å se 🙂

 • Reply Linn 6. april 2017 at 18:35

  Du må putte telefonen i en tuppeware boks med ris så lenge som mulig!!Gjerne flere døgn..Skjedde det samme med meg for 1/2 år siden,og den telefonen lever fortsatt:)

 • Reply Sofie Hjelde 6. april 2017 at 20:15

  Hahaha! Det der med mobilen i toalettet skjedde meg denne uka også, på samme måte. Var så lettet når den faktisk virket etter svømmeturen!

  Uvane å legge telefonen i baklomma, må stadig hente den frem etter jeg har gjort det… vil ikke at telefonen skal på enda en svømmetur.. Min telefon har ikke død forløpig 😉

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:42

  Amalie: hahaha, da sier vi at du venter med denne serien til SOMMERFERIEN! <3

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:43

  Lizbeth Osnes: langt i fra 😀 gled deg!

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:43

  Tina: takk for tips! 😀 Begynner å gå tom. Viktig å ha noe å se på når man egentlig skal skrive bachelor..

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:44

  Anonym: takk for tips! <3 Ser mange har skrevet dette. Jeg gjorde det aldri… Meeen telefonen min lever i beste velgående, håper bare ikke den dør på ferie :O klem

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:45

  Linn: Hei Linn 🙂 Jeg vet ikke hva jeg skal ha enda, men kommer til å skrive masse om det når det nærmer seg litt mer <3

 • Reply Ida Wulff 7. april 2017 at 01:47

  Elisabeth: hehe! Jeg gleder meg til å få barn men nyter også dagene uten ;p skal helt klart nyte en lat morgen for deg også! Klem <3

 • Reply Annette 7. april 2017 at 22:35

  Hvor ligger den? Finner den ikke noen steder

 • Reply Marie 7. april 2017 at 22:49

  Er det bare jeg som får angst av telefoner som har vært i do?

 • Reply Ida Wulff 8. april 2017 at 13:04

  Annette: HBO 🙂

 • Leave a Reply