God morgen hjemme i Norge! ♥ Før jeg reiste på ferie fikk jeg spørsmål om jeg hadde lyst til å teste en nyhet fra Synnøve Finden som heter Kéfi. Og det var klart jeg hadde! Jeg elsker jo å teste nyheter i dagligvarehandelen. Noen ganger blir det bomkjøp, andre ganger finner jeg varige favoritter. Kéfi har jeg definitivt ikke drukket for siste gang. Det er derimot blitt en ny frokostfavoritt hos meg.
Kéfi er en ny type mild og drikkeklar kefir. Hvis du ikke er kjent med Kefir fra før av, så kalles det for «meieriproduktenes champagne». Ordet Kefir er av tyrkisk opprinnelse og betyr «behagelig» og «velsmakende». Det kan jo gi en pekepinn!
I Kéfi har Synnøve Finden tatt med alt det gode fra kefir, og blandet det med frukt og bær. Den inneholder masse proteiner, lite fett og er en god kilde til både kalsium, vitamin B12 og B2. Drikken lanseres i to smaker: mango og blåbær. Jeg syns begge er gode, men er ikke i tvil om hvilken som er min favoritt. Blåbær! Nam nam nam. Jeg har en blåbær-periode, så det kan ha noe med saken å gjøre. Dessuten ble jeg så glad for at den inneholdt B12-vitamin, for det trenger denne kroppen! Ærlighet varer lengst: jeg skulle virkelig ønske at frokostbordet mitt så slik ut hver eneste morgen, men det gjør det altså ikke. Det er ikke ofte jeg har tid til å lage pannekakerøre og kutte opp frukt, det må være raskt og enkelt. Så her passer Kéfi perfekt inn i min hverdag. For meg som ikke har den største apetitten på morgenkvisten funker den utmerket som frokost alene, og jeg ser også for meg at det er den perfekte matpakken å ha med på forelesninger. Kéfi passer like godt på frokostbordet som på farten ♥ Noen som har smakt på Kéfi allerede? Hvis du ikke har, så burde du prøve den! Smaken er mild, men samtidig frisk.
Kéfi kan kjøpes hos Rema1000, Coop Mega, Coop Extra, Coop Obs og Meny. I tillegg kan du finne den i de største Kiwi-butikkene, noen Joker, Spar og Bunnpris, og i mange Coop Prix-butikker 🙂
5 Comments
Har kun smakt den med mango og jeg likte den, men synes den var for lite søt, men det mener jeg var fordi den er usøtet, så jeg tenker at den blir knallgod om man tilsetter litt mango selv.
Syns du smaken kan sammenliknes med Biola? Kjenner jeg er litt skeptisk til kefir, har aldri likt den «vanlige» varianten, hehe 🙂
meieriproduktenes champagne». Ordet Kefir er av tyrkisk opprinnelse og betyr «behagelig» og «velsmakende». Det kan jo gi en pekepinn!
Hahahaha nå lo jeg godt! Meieriproduktenes champagne? Mulig kefi er digg, men det er sjelden jeg hører så flåsete beskrivelser av noe så normalt som et gammelt husholdningsprodukt..
Heihei. Hvordan vil du si at denne er i forhold til f.eks biola? Tenker da i all hovedsak på konsistens..
Er den luftig, eller er det mer som melk?
🙂
http://lijesto.com
lijesto: den har en behagelig drikkekonsistens, mer melk enn yoghurt vil jeg si, men ikke like tynn som melk 🙂