Reise

FJERDE STOPP: LABADEE PÅ HAITI

17. april 2017

Processed with VSCO with c3 preset Fjerde og siste stopp med cruiset var Labadee på Haiti, en privat øy som drives av Royal Caribbean. Da vi la til land fikk jeg helt sommerfugler i magen. For fra balkongen på lugaren kunne vi se strender, krystallklart vann, og crew-medlemmer som suste forbi på vannscootere og i båt og ropte «welcome to Haiti»! Det virket som om dette stoppet var ekstra stas for mange av de ansatte på skipet også, for en del av dem fikk komme i land og jobbe der. På dette stoppet er all mat inkludert som på skipet, og det samme gjelder drikke hvis du har drikkepakke.

Labadee maler nok ikke et ekte bilde av Haiti, men for et paradis det er! Gled deg hvis du skal på cruise og legge til havn her, for da kan du virkelig være barn for en dag! På øya kan du kjøre vannscooter, padle kajakk, suse over øya i zip-line, låne flytemadrasser, snorkle, gå turer i den frodige naturen, kjøre berg og dalbane, leke i en gigantisk vannpark, stå på paddleboard, få flettet håret, spise grillmat, se haitisk musikk live og ligge i solen med en deilig drink servert i ananas eller kokosnøtt. Det går også an å få massasje, og ikke minst å booke fine cabanas på stranda. Som dere sikkert allerede har skjønt: min familie ville ikke leie cabana. Haha! Stakkars pappaen min har vært inn og ut hos legen hele ferien og fått intravenøs antibiotika. Så han fikk ikke vært med, men ønsket at vi tre andre skulle komme oss ut og ha det gøy. Det er vanskelig å ikke ha det gøy på Labadee – men dagen ble nå likevel litt kortere enn tenkt for vår del, jeg var så bekymret for papsen at jeg egentlig ikke kunne komme meg tilbake på båten raskt nok. Heldigvis var han i gode hender hos legen på skipet!  Processed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 presetProcessed with VSCO with c3 preset Selv om Labadee er isolert fra resten av Haiti, må jeg bare si at jeg syns det er helt fantastisk at Royal Caribbean kan bidra med flere hundre arbeidsplasser til de innfødte. I tillegg til å leie øya betaler de også et gebyr til myndighetene per turist som besøker Labadee. Så man kan mene hva man vil om Labadee, men jeg snakket med flere av de ansatte som var overlykkelige og takknemlige for å få jobbe der. I tillegg til arbeidsplasser, er det også en gjeng mennesker som får lov til å selge varene sine der – tipp topp tommel opp 

Trist å melde, men neste og siste stopp er Miami. Og vi vet alle hva som skjer i Miami…. Der står flyet hjem til Oslo og venter!

8 Comments

 • Reply Lisa 18. april 2017 at 10:28

  Det ser heilt nydelig ut! Når eg var på Bahamas-cruise med Disney Cruise Line var me på ei øy som var eigd og drifta av Disney, og det var heilt magisk <3

 • Reply Hanne 18. april 2017 at 14:27

  Fytti nå gleder jeg meg! Reiser selv på cruise i karibien til høsten, og jeg gleder meg mildt sagt enda mer etter å ha lest innleggene dine!

 • Reply Amalie 18. april 2017 at 16:07

  Ida kan du lage en hawaii guide? <3

  Jeg skal på bryllupsreise dit neste sommer.

 • Reply Ida Wulff 18. april 2017 at 16:52

  Hanne: ååå heldig, ta meg meeed!! <3 Mye vil ha mer, hehe..

 • Reply Ida Wulff 18. april 2017 at 18:38

  Lisa: oi, Disney cruise! Det hørtes gøy ut 😀 <3

 • Reply Hege Kristin 18. april 2017 at 19:15

  så nydelig <3

 • Reply Emma 19. april 2017 at 09:27

  Hvor er kjolen fra? Please si at du ikke har kjøpt den der nede!

 • Reply Ida Wulff 19. april 2017 at 10:42

  Emma: Accessorize 🙂

 • Leave a Reply