Reise

TREDJE STOPP: FALMOUTH PÅ JAMAICA

17. april 2017

Processed with VSCO with a5 preset Tredje stopp på reiseruten vår med Celebrity Reflection var byen Falmouth i Jamaica. Jeg har drømt om å besøke Jamaica lenge, så jeg gledet meg innmari mye til det! For de som er redd for turistifiserte steder: i Falmouth får du uten tvil se det ekte Jamaica. Royal Caribbean har bygget en havn der, hvor du får kjøpt strandkjoler og Bob Marley T-shirts, flettet håret, kjøpt utflukter og så videre – men med det samme du går ut av porten til havnen, er du en del av hverdagslivet til de som bor i Falmouth. På godt og vondt!

Vi tok en guidet tur rundt i Falmouth, av en eller annen grunn følte jeg ikke for å trave rundt der alene. Tror vi gjorde lurt i det, for vi kom på en onsdag – og på onsdager samles alle hjemløse og fattige i sentrum for å få gratis mat og pleie. Ikke at det å være hjemløs er det samme som å være farlig, men man vet jo aldri. Det var utrolig spennende å se seg rundt i en såpass urørt by. Vi besøkte en kirke, en helt folketom strand, lærte om nasjonalretten deres (som først ble brukt som såpe av slavene) og fikk et lynkurs i «dialekten» de har på Jamaica. Likte også tankegangen: det oppstår ikke problemer. Det oppstår situasjoner, og det finnes alltid en løsning Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Etter rundturen vår i byen skaffet vi oss en sjåfør og dro til noe som heter Blue Waters Beach Club. Det er egentlig bare en vanlig strand med inngangspenger, men valget falt på den fordi det var nærme skipet. Bortsett fra mye vind: for et nydelig sted. Vi fikk oss mat og drikke, lærte litt jamaican dance (haha) og slappet av i en hengekøye resten av dagen. Vi ble også kjent med en veldig hyggelig fyr som jobbet med å koste på stranda. Han kunne fortelle oss at vi befant oss i Usain Bolt sin hjemby, og at de gledet seg stort til han skulle flytte hjem igjen 😉  Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 preset Til tross for en veldig fin dag på Jamaica, satt jeg igjen med følelsen av at jeg ikke trenger en to ukers ferie her. Sånn sett er et cruise gull verdt! For min del har Jamaica rykket ned på listen, mens Mexico har klatret helt til topps hva angår reiser i nærmeste framtid. Rart det der, for jeg storkoste meg begge steder – det er vel bare en følelse man får.

Noen av dere som har vært feriert på Jamaica før? Gjør jeg feil i å nedprioritere det på reiselista mi? 

15 Comments

 • Reply Hege Kristin 17. april 2017 at 14:56

  åh, så fint 😀

 • Reply Martine Ellefsen 17. april 2017 at 15:06

  Aldri vært på Jamaica før, men disse cruise reisene må jeg absolutt teste ut en gang i fremtiden! Ser jo helt nydelig ut 🙂

 • Reply Charlotte Tunes 17. april 2017 at 16:04

  Nyyydelige bilder! Såå gøy å få ta en del i reisen din <3 <3 Kos deg masse masse!!

 • Reply Sandra 17. april 2017 at 16:13

  Har en kompis som var på jamaica som sa det er et av de farligste stedene å reise til, de hadde en kar som de var med hele tiden for å være «trygge» pga det er så mye slum der.. 🙂 fortsatt videre fin reise 😀

 • Reply Susanne 17. april 2017 at 16:32

  Jeg var der i fjor på denne tiden! men det var en uke med klassen på folkehøyskolen, der vi besøkte barnehjem oppe i jungelen, frivillig arbeid og bare besøkte og lekte med døvefolk og som sagt barnehjem. Veldig spennende tur! Men vi ble alltid kjørt rundt i en minibuss og fikk kun lov til å bade på stranden utenfor stedet vi bodde på, Bodde i Montego Bay. Så å reise dit med en kristen fhs, er ganske trygt. Men å dra dit med en venninne alene vet jeg ikke om det er så veldig trygt. Bare vi skulle gå å kjøpe en is og vi var en gutt og to jenter så ble vi nesten dratt videre inn til et hus der de tilba oss å flette håret. Ikke særlig fristene :p men ellers er det utrolig fint der hvis man er i trygge hender! Men det holder nok å bare besøke Jamaica en gang i livet, men er kult å ha vært der 🙂

 • Reply Anonym 17. april 2017 at 16:51

  Jeg var på ferie i Negril i 6 uker så kan med hånden på hjertet si at nei du tar ikke feil:) Jamaica er fint,men kjedelig

 • Reply Maria 17. april 2017 at 18:18

  Hei Ida:)

  Ser ut til at cruiselivet behandler deg godt. Akkurat som

  man skal ha det på ferie. Vi har vært på en måneds tur

  rundt om i Karibien og jeg er enig med deg,

  at Jamaica levde ikke helt opp til hva jeg hadde

  sett for meg. Men vi kosa oss for det. Nyt videre:)

  Klem

 • Reply Ingvild 17. april 2017 at 18:36

  Jeg og en venninne reiste til Negril, Jamaica i 2012. Fantastisk vakkert sted, men vi oppdaget fort at det ikke var landet for to unge jenter på tur alene. Vi forsøkte første kvelden å gå fra hotellet til en Burger king et par hundre meter borti gata, men måtte bare snu pga av diverse menn med både samurai sverd og diverse som ikke visste hva intimgrense var for noe. De var veldig opptatte av å blade coffee and cream som de kalte det. Heldigvis ble vi kjent med resepsjonisten på hotellet som ordnet med en fast taxi som kjørte oss dit vi ville, og det ble derfor en veldig bra ferie😊 Men har ingen planer om å reise tilbake. Nå skal det sies at vi bodde et par hundre meter fra stranden (som var der de fleste hotellene var med egne strandsoner der de lokale ikke slapp til). Har hørt at det skal være bedre i feks Montego Bay som er litt mer turistifisert. Men blir feil for meg å bo på et hotell eller reise til et sted man må skjermes fra de lokale🙈

 • Reply Ida Wulff 17. april 2017 at 18:47

  Maria: det hørtes helt fantastisk ut 😀 klem <3

 • Reply Ida Wulff 17. april 2017 at 18:50

  Ingvild: oi, så ekkelt. Helt enig med deg, det er helt hull i hodet å reise steder hvor man må skjermes fra de innfødte. Hvertfall når det er snakk om ferie, som skal være en positiv opplevelse. Mamma og pappa har også vært noen uker i Negril, tror nesten ikke de forlot resortet bortsett fra arrangerte utflukter :O blande kaffen med kremen? HAHA, herregud ?? takk for at du delte din erfaring <3

 • Reply Ida Wulff 17. april 2017 at 18:51

  Sandra: det har jeg også hørt, men trodde kanskje bare det gjaldt noen steder.. hm :/ kjedelig, for det er et vakkert sted! Klem <3

 • Reply Renates Reiser 17. april 2017 at 19:41

  Så flotte bilder! Jeg har hørt mye fint om Jamaica, men har ikke fått muligheten til å oppleve landet selv enda. Det står på listen, men ikke så høyt som enkelte andre land i Karibien. Mexico besøkte jeg nettopp, og jeg er helt enig med deg. Dit vil jeg tilbake tusen ganger. Minst.

 • Reply Ida Wulff 18. april 2017 at 16:00

  Anonym: takk for at du ville dele din erfaring! 🙂 <3

 • Reply Maren 18. april 2017 at 23:37

  Jeg var en måned på Jamaica- bodde i innlandet hos en familie, men besøkte både Negril, Montego Bay, Ocho Ríos og Kingston. Jeg elsket Jamaica og har så lyst til å reise tilbake 🙂

  Har vært i Mexico 2 ganger, begge i playa del carmen! Så vil anbefale det fremfor Jamaica, men ikke avskrevet det helt 🙂

 • Reply Ida Wulff 19. april 2017 at 02:47

  Maren: så bra at du hadde en positiv opplevelse på Jamaica 🙂 Det hadde forsåvidt jeg også, selv om jeg bare var der én dag. Høres ut som du fikk opplevd mye! Klem

 • Leave a Reply